Pioneer Kuro 9th generation

Ο ενσωματωμένος δορυφορικός δέκτης της 5090Η δεν μπορεί ούτε κατ' ελάχιστο να χαρακτηριστεί έτσι. Aπ' το database του λείπουν βασικοί δορυφόροι, δεν μπορεί να κατεβάσει κανάλια ακόμη και από τις εύκολες συχνότητες π.χ. του Astra 19,2E, ενώ λείπουν όλες εκείνες οι ευκολίες που έχει ένας εξωτερικός δορυφορικός δέκτης. Ουδέποτε τον χρησιμοποίησα, παρά μόνο στην αρχή καθαρά από περιέργεια και για να δω τις δυνατότητές του.

Συμφωνώ έχει πολλές ελλείψεις. Γιαυτό είπα καλούτσικος. Δε μου παει να πώ κάτι χειρότερο.

Πάντως για να σε παρηγορήσω φίλε Nodens, εγω κάνοντας τον απολογισμό τώρα μετά από ένα χρόνο αγοράς της 5090Η, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν έκανα καλά που έδωσα τα παραπάνω λεφτά....
*DIGEA δεν παίζει σε μας αρα δεν κέρδισα τιποτα
*το LAN σταμάτησα να το χρησιμοποιώ όταν έβαλα το HTPC απευθείας στην TV
*ο HD δορυφορικό δέκτης είναι καλούτσικος αλλά μάλλον θα τον αντικαταστήσω λιαν συντόμως με έναν άλλο για να έχω δυνατότητα εγγραφής.

Τα ΚΑλά είναι
* που όλα αυτά εσωματώνονται και δεν έχεις εχτρα συσκευές και τηλεκοντρολ και επίσης
*η ενσωμάτωση είναι εκπληκτική με όλη τη σημασια της λέξης.. Και αυτό που εννοώ είναι ότι πχ η αναπαραγωγή που κάνει
μέσω του DLNA player είναι εξαιρετική (αλλά μέχρι 1080ι)...ακόμα παιδεύομαι να την φτάσω σε ποιότητα με τον player του HTPC. Το ίδιο και η αναπαραγωγή του δορυφορικού δέκτη.

αυτο πως το εκανες και με τι ειδους αρχεια?

Ο ενσωματωμένος δορυφορικός δέκτης της 5090Η δεν μπορεί ούτε κατ' ελάχιστο να χαρακτηριστεί έτσι. Aπ' το database του λείπουν βασικοί δορυφόροι, δεν μπορεί να κατεβάσει κανάλια ακόμη και από τις εύκολες συχνότητες π.χ. του Astra 19,2E, ενώ λείπουν όλες εκείνες οι ευκολίες που έχει ένας εξωτερικός δορυφορικός δέκτης. Ουδέποτε τον χρησιμοποίησα, παρά μόνο στην αρχή καθαρά από περιέργεια και για να δω τις δυνατότητές του.

εχει ομως πολυ καλη εικονα σε ολες τις μεταδοσεις.(hd&sd).

αυτο πως το εκανες και με τι ειδους αρχεια?

εχει ομως πολυ καλη εικονα σε ολες τις μεταδοσεις.(hd&sd).

Συνδεση ethernet 100Mb. Η αναπαραγωγή (streaming) γινόταν με την βοήθεια PSmedia server. Αποκλειστικά ριπαρισμένα DVD (vob) και αρχεία 1080ι από την SONYβιντεοκάμερα (.m2ts). Χωρίς transcoding.
Οδηγίες
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=856530&postcount=2066
http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=826222&postcount=1963

Ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει καλύτερο τρόπο να παίζω τα home videos που φτιάχνω. Με ελαφρυντικό βέβαια για το HTPC ότι εκκρεμεί βέβαια ένα καλιβραρισμα της HDMI εισόδου από το HTPC το οποίο πιστεύω να λυθεί με την κάθοδο του ΜΑνώλη στην Κρήτη.

Last edited:
Συνδεση ethernet 100Mb. Η αναπαραγωγή (streaming) γινόταν με την βοήθεια PSmedia server. Αποκλειστικά ριπαρισμένα DVD (vob) και αρχεία 1080ι από την SONYβιντεοκάμερα (.m2ts). Χωρίς transcoding.
Οδηγίες

Ακόμα και σήμερα δεν έχω βρει καλύτερο τρόπο να παίζω τα home videos που φτιάχνω. Με ελαφρυντικό βέβαια για το HTPC ότι εκκρεμεί βέβαια ένα καλιβραρισμα της HDMI εισόδου από το HTPC το οποίο πιστεύω να λυθεί με την κάθοδο του ΜΑνώλη στην Κρήτη.

δηλαδη mkv(720p) convert to m2ts,τα παιζει χωρις κολληματα...?

δηλαδη mkv(720p) convert to m2ts,τα παιζει χωρις κολληματα...?

Εχει περάσει πολύς καιρός και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από τις δοκιμές μου τότε. Πάντως με mkv δεν έιχα ασχοληθεί ιδιαίτερα. Θεωρητικά θα πρπεέι να παίζει αν δεν υπάρχει καμμία ασυμβατότητα codec.

Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει γιατι θα σκασω.εβαλα ενα scart στη 5090 και δε βλεπω εικονα.χρειαζεται καποια ενεργοποιηση?

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αν μπορει καποιος ας με βοηθησει γιατι θα σκασω.εβαλα ενα scart στη 5090 και δε βλεπω εικονα.χρειαζεται καποια ενεργοποιηση?

Ναι και μάλλον πρέπει να απενεργοποιήσεις την αντίστοιχη hdmi.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ναι και μάλλον πρέπει να απενεργοποιήσεις την αντίστοιχη hdmi.

ή σύνδεσέ το στο scart 2 (μεσαίο). Η είσοδος 2 αντιστοιχεί μόνο σε scart και όχι σε HDMI οπότε δεν χρειάζεται απενεργοποίηση....

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

ή σύνδεσέ το στο scart 2 (μεσαίο). Η είσοδος 2 αντιστοιχεί μόνο σε scart και όχι σε HDMI οπότε δεν χρειάζεται απενεργοποίηση....
Eυχαριστω.το βρηκα χθες βραδυ αργα.θα μας τρελλανει αυτη η pioneer με τα menu της

Δεν θυσιάζεις κάποια είσοδο HDMI. Aπλώς αν έχεις και συσκευή συνδεδεμένη με scart στις εισόδους 1 και 3, θα πρέπει να απενεργοποιείς απ' το menu την HDMI για να δεις μέσω scart. Πέντε δευτερόλεπτα δουλειά είναι.....

Υ.Γ. Δεν έχω τίποτα συνδεδεμένο με scart συνεπώς λέω ότι θέλω..... :D

η 5090H,εχει mpeg4.οποτε βλεπεις κανονικα digea.

Digea δεν βλεπω γιατι ειμαστε παιδια κατώτερου θεού οι επαρχιώτες.

Η επιλογή ενεργοποίησης του ψηφιακού δεκτη ειναι ανενεργή. Πως μπορω να την κανω active?

Τι εννοείς; Ενεργός είναι ο ψηφιακός δέκτης. Θα πατήσεις στο χειριστήριο το κουμπί [TV/DTV/SAT] ώστε να γυρίσει η τηλεόραση στον ψηφιακό δέκτη, και μετά όλα τα μενού του ψηφιακού είναι ενεργά.

Μια ερωτηση παιδες
Βλεπω ταινία απο media player (popcorn) και καποα στιγμη στο κατω μερος της οθονης βγαζει μινημα "λειτουργία εκτός Υπόλοιπος χρονος 5 λεπτα" μετα 4 μετα 3-2-1 και σβήνει η TV
Κοιταξα ολο τα χρονομετρα και ειναι εκτός
Τι συμβαίνει?

Μια ερωτηση παιδες
Βλεπω ταινία απο media player (popcorn) και καποα στιγμη στο κατω μερος της οθονης βγαζει μινημα "λειτουργία εκτός Υπόλοιπος χρονος 5 λεπτα" μετα 4 μετα 3-2-1 και σβήνει η TV
Κοιταξα ολο τα χρονομετρα και ειναι εκτός
Τι συμβαίνει?

Απλά αν δεν δώσεις καμμια εντολή στην τηλεόραση (π.χ. ρυθμιση φωνής, αλλαγή καναλιού) για 3 ωρες θεωρεί ότι την έχεις ξεχάσει ανοικτή και σβήνει αυτόματα για εξοικονομιση ενέργειας.
Εγώ συνήθως όταν μου βγάζει αυτό το μήνυμα ανεβοκατεβαζώ την ενταση του ήχου και δεν σβήνει.
Αν παρ'ολα αυτά θες να απενεργοποιήσεις τελείως αυτό το χαρακτηριστικό μπές στο μενού της τηλεόρασης και πάτα Αρχικές ρυθμίσεις --> Έλεγχος Τροφοδοσίας --> Μη λειτουργία εντός και απενεργοποίησε το.

Απλά αν δεν δώσεις καμμια εντολή στην τηλεόραση (π.χ. ρυθμιση φωνής, αλλαγή καναλιού) για 3 ωρες θεωρεί ότι την έχεις ξεχάσει ανοικτή και σβήνει αυτόματα για εξοικονομιση ενέργειας.
Εγώ συνήθως όταν μου βγάζει αυτό το μήνυμα ανεβοκατεβαζώ την ενταση του ήχου και δεν σβήνει.
Αν παρ'ολα αυτά θες να απενεργοποιήσεις τελείως αυτό το χαρακτηριστικό μπές στο μενού της τηλεόρασης και πάτα Αρχικές ρυθμίσεις --> Έλεγχος Τροφοδοσίας --> Μη λειτουργία εντός και απενεργοποίησε το.

Σ' ευχαριστώ παλικαρι :)