Pioneer Kuro 9th generation

Καλορίζικο το μωρό σου φιλε, να σαι σίγουρος οτι πήρες (ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΆ) οτι καλύτερο κυκλοφορεί :firstprize::firstprize:

Βαλε τις ρυθμίσεις των παιδιών παραπάνω και αφήσου στη μαγεία :firstprize:

Δυο μονο σχόλια από εμένα

α) Προσπάθησε να βελτιωσεις εαν ειναι εφικτό το σήμα της κεραίας σου. Οσο τελεια και εαν ειναι η τηλεόραση (που ειναι ) ισχύει πάντα το ρητό garbage in garbage out

b) Eαν βλεπεις DVD ειναι κριμα να ταιζεις αυτην την τηλεόραση με ενα Player των 30 Ευρώ.. Το λιγοτερο που θα σου πρότεινα ειναι είτε να παρεις ενα καλο DVD player (π.χ Pioneer Dv-600) είτε να επενδύσεις σε ενα BR player ή ενα Media player.. Η τηλεόρασή σου θα απογειωθεί...

Και πάλι με γειες.. (α και το επιπλο πολύ ωραιο :firstprize:

Γιωργο σ'ευχαριστω κι εσενα!Τις πιο πανω ρυθμισεις θα τις τελειωσω σημερα!
Με το θεμα της κεραιας εχω προβλημα μεγαλο και να δω τι θα κανω!
Το dvd ή BR εχει μπει στο προγραμμα. Αυτο το ειχα απο πριν κι ετσι το εβαλα!Μου το ειπαν και στο Πλαισιο οτι δεν κανει τιποτα αυτο το dvd που εχω!

Η δεύτερη πρίζα δείχνει πως είναι δορυφορική.
Έχετε κεντρική εγκατάσταση δορυφορικής στο σπίτι;
Είναι όμως περίεργο που βγάζει δύο πρίζες γιατί η όλη δουλειά γίνεται με μία πρίζα...
Δοκίμασε να συνδέσεις την τηλεόραση και στη δίπλα πρίζα μήπως και έχει καλύτερο σήμα.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

α) Προσπάθησε να βελτιωσεις εαν ειναι εφικτό το σήμα της κεραίας σου. Οσο τελεια και εαν ειναι η τηλεόραση (που ειναι ) ισχύει πάντα το ρητό garbage in garbage out

b) Eαν βλεπεις DVD ειναι κριμα να ταιζεις αυτην την τηλεόραση με ενα Player των 30 Ευρώ.. Το λιγοτερο που θα σου πρότεινα ειναι είτε να παρεις ενα καλο DVD player (π.χ Pioneer Dv-600) είτε να επενδύσεις σε ενα BR player ή ενα Media player.. Η τηλεόρασή σου θα απογειωθεί...

Σωστο. Ειναι σαν να εχεις Ferrari και να της βαζεις βενζινη με 92 οκτανια.

Εχει δορυφορικη εγκατασταση το κτιριο ναι! Οποτε λογικα απο την αλλη μπριζα θα φευγει καλωδιο για αποκωδικοποιητη ε;
Εχει και για ραδιοφωνο επανω στην μπριζα, ενα βιδωτο και ενα κανονικο!
Οπως γραφω ομως και πιο πανω η τηλεοραση εχει μια ρυθμιση για να δινει ρευμα στην κεραια! Αυτο τι ειναι και ποτε το κανω;

Last edited:

Φερε ενα δικο σου τεχνικο να δει τις καλωδιωσεις ωστε να ξερεις τι να συνδεσεις και που...συμφωνα με φιλο μου που κανει εγκαταστασεις δορυφορικων και επιγειων κεραιων , οι μπριζες τηλεορασης που βαζουν στις πιο πολλες οικοδομες ειναι για τα πανηγυρια και αρκει η αλλαγη με μια ακριβοτερη ωστε να βελτιωθει δραματικα το σημα (και αρα και η εικονα).

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Φερε ενα δικο σου τεχνικο να δει τις καλωδιωσεις ωστε να ξερεις τι να συνδεσεις και που...συμφωνα με φιλο μου που κανει εγκαταστασεις δορυφορικων και επιγειων κεραιων , οι μπριζες τηλεορασης που βαζουν στις πιο πολλες οικοδομες ειναι για τα πανηγυρια και αρκει η αλλαγη με μια ακριβοτερη ωστε να βελτιωθει δραματικα το σημα (και αρα και η εικονα).

Γιαννη legrand ειναι οι μπριζες! Τωρα απο συνδεσεις δεν ξερω τι εχουν κανει στις καλωδιωσεις αλλα εναν ειδικο τον χρειαζομαι τωρα!!

Μολις μπηκε και η 60αρα παλι στο πλαισιο στα 7000ευρω!

Ας βαλω και την περιγραφη για να την εχουμε στα πρακτικα μας!

Περιγραφή
KURO: Το απόλυτο μαύρο!
"-Tίποτα με περισσότερη δύναμη και ένταση από την εικόνα!"
Αυτός είναι και ο λόγος που η Pioneer αφιέρωσε περισσότερα από 10 χρόνια σχεδιασμού, έρευνας και εξέλιξης για την κατασκευή της σειράς KURO: μιας λεπτής οθόνης υψηλής ανάλυσης που προσφέρει κινηματογραφική εικόνα και ήχο χωρίς προηγούμενο. Στόχος ήταν η κατασκευή μιας Ηigh Definition τηλεόρασης που θα είναι σε θέση να προσφέρει την απόλυτη ποιότητα εικόνας. Μια οθόνη που θα παραμένει όσο το δυνατόν πιο πιστή στον τρόπο που οι ίδιοι οι κινηματογραφιστές δημιούργησαν και ήθελαν να προβάλλονται οι ταινίες τους.
Η ονομασία KURO δεν είναι τυχαία -η λέξη δηλώνει το "μαύρο" στα ιαπωνικά, αλλά όχι απλώς το μαύρο...το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο! Επιλέχθηκε ακριβώς για αυτό: τα νέα μοντέλα της Pioneer έχουν σημαντικά πιο αυξημένα επίπεδα μαύρου από οποιαδήποτε άλλη Flat TV στην αγορά, περίπου 80% περισσότερο!
Πιο βαθειά επίπεδα μαύρου στην τηλεόραση συνεπάγονται μεγαλύτερη διαβάθμιση, πλουσιότερη και λεπτομερέστερη εικόνα και τέλεια απεικόνιση ζωντανού, αψεγάδιαστου χρώματος. Με την αντίθεση στο μοντέλο της Pioneer να αγγίζει την εντυπωσιακή αναλογία 100.000:1, η αίσθηση που σας αφήνει η εικόνα μιας KURO είναι μοναδική σε σχέση με οτιδήποτε έχετε πιθανόν δει στο παρελθόν. To μοντέλο της Pioneer σας επιτρέπει κυριολεκτικά να δείτε κάθε απόχρωση ανάμεσα στο λευκό και το μαύρο, τα πιο ζωντανά και αψεγάδιαστα χρώματα!
Παράλληλα το Ultra Black Panel των 60 ιντσών χρησιμοποιεί τεχνολογία i-Clear Drive, σύστημα σάρωσης 100Ηz και Digital Flicker-free, για πιο ομαλή κίνηση και χρώμα και την εξάλειψη οποιουδήποτε ίχνους "θορύβου" στο σήμα της εικόνας.
Η PDP-LX6090D έρχεται εκτός των άλλων εξοπλισμένη με δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης (DVB-T), ώστε να έχετε την δυνατότητα να παρακολουθείτε τα προγράμματα των ψηφιακών καναλιών χωρίς πρόσθετο εξοπλισμό. Το εκπληκτικά λεπτό πάνελ (μόλις 93mm) είναι επίσης ταχύτατο σε απόκριση για καλύτερες λεπτομέρειες σε σκηνές με έντονη κίνηση ακόμη και σε στιγμές πλήρους δράσης. Ενώ σε αντίστοιχα υψηλά επίπεδα βρίσκεται και ο ήχος με σύστημα ήχου SRS, ενίσχυση μπάσων TruBass και δύο ηχεία συνολικής ισχύος 36 Watt.
Η PDP-LX6090D είναι ό,τι ψάχνατε πάντα σε High-end plasma 60 ιντσών.
  • Λειτουργία Dual Screen:Ταυτόχρονη προβολή δύο διαφορετικών εικόνων. Η λειτουργία PaP χωρίζει την οθόνη σε δύο τμήματα, επιτρέποντάς σας να προβάλλετε εικόνα από διαφορετική πηγή σε κάθε τμήμα - π.χ. εικόνα από ένα DVD στο αριστερό μισό και τη μετάδοση μιας αθλητικής διοργάνωσης στο δεξιό μισό.
  • Δομή/Κατασκευή Deep Waffle Rib: Η μοναδική στο είδος της Δομή Διασταυρούμενων Τοιχωμάτων Μεγάλου Βάθους (Deep Waffle Rib structure) διασφαλίζει ότι κάθε μεμονωμένη κυψέλη πλάσματος του πάνελ περικλείεται από τοιχώματα μεγάλου βάθους τα οποία δεν αφήνουν το φως να "διαρρεύσει" στις γειτονικές κυψέλες, ή να τις επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες προβάλλονται πάντα με τη μέγιστη δυνατή ένταση, επιτυγχάνοντας πρωτοφανή επίπεδα φωτεινότητας, τα οποία ήταν ανέφικτα στο παρελθόν.
  • Direct Colour Filter: Πλούσια χρώματα, γεμάτα ζωντάνια, φυσικότητα και ρεαλισμό. Το φίλτρο Direct Colour Filter 3 μειώνει σημαντικά τις ανεπιθύμητες ανακλάσεις φωτός, αυξάνοντας συνολικά την ποιότητα παρουσίασης των χρωμάτων. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό αξιοποιεί ολόκληρο το φάσμα χρωμάτων και βελτιστοποιεί αυτόματα τα χρώματα ανάλογα με την προβαλλόμενη εικόνα.
  • Active DRE: Το έξυπνο σύστημα DRE (Dynamic Range Expander) διορθώνει κατάλληλα τα χαρακτηριστικά κάθε σκηνής, επιτυγχάνοντας εικόνες με αυξημένη αντίθεση και ευκρίνεια. Το σύστημα Block Noise Reduction ανιχνεύει και μειώνει αποτελεσματικά τον ψηφιακό θόρυβο τύπου "block" που γίνεται αντιληπτός σαν τετράγωνα pixels στην εικόνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την προβολή ψηφιακών τηλεοπτικών καναλιών ή υλικού από DVD.
Στο σετ περιλαμβάνονται τα αποσπώμενα ηχεία της Pionner και το stand στήριξης.

Χαρακτηριστικά
Μοντέλο
Kuro PDP-LX6090D

Διαγώνιος
60 inches

Τεχνολογία Οθόνης
Plasma Panel

Ευκρίνεια
Full HD

Ανάλυση
1920 x 1080

Φωτεινότητα
1100 cd/m²

Δυναμική Αντίθεση (Dynamic)
100.000:1

Χρόνος Απόκρισης
0.1 ms

Γωνία Θέασης
160/160

Ψηφιακός Δέκτης
Ναι

Teletext
Ελληνικό

Σύστημα Ήχου
SRS Focus (Audio orientation). SRS WOW 3D. TruBass (Bass Boost).

Ισχύς Ηχείων
2 x 18 Watt αποσπώμενα

Διαστάσεις με βάση (Π x Υ x Β)
1465 x 876 x 93 mm

Βάρος (με βάση)
50,8 kg

Συνδέσεις
1x Audio out (RCA). 1x Composite A/V. 1x Subwoofer out. 1x USB. 1x optical out. 1x είσοδος Component video. 1x είσοδος VGA. 1x υποδοχή PCMCIA. 1x υποδοχή ακουστικών. 3x HDMI. 3x Scart. RF (antenna).

Λοιπά Χαρακτηριστικά
Ultra Black Panel 100Hz. Eπεξεργαστής PURE Drive 2HD Pure Cinema 24fps. Direct Colour Filter 3+. 3D Noise Reduction. Active Dynamic Range Expander. Λειτουργία Home Gallery (JPEG Picture Viewer). PiP. PaP. Aισθητήρας φωτός. Αποσπώμενα ηχεία & stand.

Βάση Στήριξης
Περιλαμβάνεται

Οπως γραφω ομως και πιο πανω η τηλεοραση εχει μια ρυθμιση για να δινει ρευμα στην κεραια! Αυτο τι ειναι και ποτε το κανω;

"On" όταν η τηλεόραση παίρνει απευθείας σήμα από την κεραία.

"Off" όταν η τηλεόραση παίρνει σήμα από εξωτερικό δέκτη (Nova, DVD-R κλπ)

Νομίζω η default τιμή είναι ON και για αυτό σε όσους χρησιμοποιούν εξωτερικό δέκτη βγάζει μήνυμα λάθους σύνδεσης.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

legrand ειναι οι μπριζες! Τωρα απο συνδεσεις δεν ξερω τι εχουν κανει στις καλωδιωσεις αλλα εναν ειδικο τον χρειαζομαι τωρα!!

Άλλαξέ τες
Οι legrand είναι ότι πιο χάλια κυκλοφορεί.

"On" όταν η τηλεόραση παίρνει απευθείας σήμα από την κεραία.

"Off" όταν η τηλεόραση παίρνει σήμα από εξωτερικό δέκτη (Nova, DVD-R κλπ)

Νομίζω η default τιμή είναι ON και για αυτό σε όσους χρησιμοποιούν εξωτερικό δέκτη βγάζει μήνυμα λάθους σύνδεσης.

Ετσι ειναι, on απο default.

Mikez και εγω απο την καραια τα καναλια δειχνουν ψιλο χαλια λογο του σημα που δεν ειναι δυνατο. Με νοβα βλεπω τα καναλια και ειναι αψογα.

Ενα ΗD player πρεπει να το παρεις για να χαρεις την τηλεοραση. Η επιλογη σου θα ειναι Blu ray stand alone player, h to playstation 3 που εχει το καλυτερο upscaler για τα νορμαλ DVD απο ολα τα Blu ray players μεχρι στιγμης. Θα εχεις 2 in 1 με το playstation 3 και το καλυτερο DVD upscaler απο ολα τα 2 in 1 blu ray players.

Mikez και εγω απο την καραια τα καναλια δειχνουν ψιλο χαλια λογο του σημα που δεν ειναι δυνατο. Με νοβα βλεπω τα καναλια και ειναι αψογα.

"NOVA" και "αψογα" δεν πανε μαζι.

Η NOVA εχει αναγαγει την υπερσυμπιεση σε επιστημη. Το bitrate στα περισσοτερα καναλια ειναι το μισο απο οτι στα αντιστοιχα Τουρκικα και Αλβανικα καναλια (για να μην παω σε συγκρισεις με Ελβετικα κτλ. που ειναι το ενα τεταρτο...).

Βεβαια και παλι η τηλεοραση μπορει να δειχνει αρκετα καλα λογω των κορυφαιων κυκλωματων εικονας που εχει...

Εκανα τις ρυθμισεις και εχει οντως καλυτερη εικονα!

1)Αλλα παρατηρησα στα αναλογικα καναλια οτι στις 2 πλαινες ακρες μου την ψιλοζουμαρει ή παραμορφωνει την εικονα! Εκανα κατι λαθος;;

2)Επισης στα ψηφιακα της ΕΡΤ στο σπορ+ ΜΟΝΟ ενω ειναι στο WIDE μου βγαζει μαυρες μπαρες στα πλαγια! Γιατι γινεται κι αυτο;;

3)το bumtious που βρισκεται;

4) Ειδα καπου που ανεφερε ο Γιωργος οτι απο το driver mode ρυθμιζεις τα hz στο 1 75hz στο 2 100hz αλλα το κουφο ειναι οτι εμενα εχει και 3, αυτο ποσα ειναι;

Εχω μπλεχτει ρε παιδια!Βοηθατε please!!

Εκανα τις ρυθμισεις και εχει οντως καλυτερη εικονα!

1)Αλλα παρατηρησα στα αναλογικα καναλια οτι στις 2 πλαινες ακρες μου την ψιλοζουμαρει ή παραμορφωνει την εικονα! Εκανα κατι λαθος;;

2)Επισης στα ψηφιακα της ΕΡΤ στο σπορ+ ΜΟΝΟ ενω ειναι στο WIDE μου βγαζει μαυρες μπαρες στα πλαγια! Γιατι γινεται κι αυτο;;

3)το bumtious που βρισκεται;

4) Ειδα καπου που ανεφερε ο Γιωργος οτι απο το driver mode ρυθμιζεις τα hz στο 1 75hz στο 2 100hz αλλα το κουφο ειναι οτι εμενα εχει και 3, αυτο ποσα ειναι;

Εχω μπλεχτει ρε παιδια!Βοηθατε please!!

1. Δεν μπορώ να βοηθήσω σε αυτό. Λογικά έχει να κάνει με την μετατροπή του 4:3 σε 16:9. Δοκίμασε να πάιξεις με την ρύθμιση του φορμάτ της εικόνας μέχρι να βρεις αυτό που σε ικανοποιεί.

2. Νομίζω πως έχει να κάνει με το κανάλι.

3. Αυτή πρέπει να είναι η απορία της χρονιάς :flipout: Δεν ξέρω ακριβώς που βρίσκεται ο bumtious, αλλά γράφει στο αγγλικό φόρουμ και είναι αυτός που πρότεινε αυτές τις ρυθμίσεις. Είναι επαγγελματίας ISF calibrator.

4. Το Drive Mode 3 είναι στα 72Hz, αλλά δεν χρειάζεται να επιλεγεί ποτέ.

Χρωματικά και όσον αφορά φωτεινότητα και μαύρο είσαι ικανοποιημένος με τις παραπάνω ρυθμίσεις ?

Last edited: