Pioneer Kuro 9th generation

Mikez

Θα το αφηνεις στο movie mode για ολα με τις ρυθμισεις του Bumtious. Οταν βλεπεις καναλια θα εχεις το drive mode 2 και οταν θα βλεπεις DVD, Blu ray και παιχνιδια στο Drive mode 1. Στο PS3 αυτο που ειπε ο Γιωργος πιο πανω.

Για τo αναλογικo σημα και HD η ρυθμισεις ειναι ιδιες ( αυτα του Bumtious που εγραψα σε αλλο ποστ), εκτος απο το Drive mode που για τηλεοπτικο σημα ειναι Drive mode 2 και για HD το Drive mode 1.

Για HD DVD players, Blu ray και PS3, η συνδεση να γινεται με HDMI cable. Και παλι ισχουν η ρυθμισεις του Bumtious αλλα με Drive mode 1. Με το XE1 HD DVD player εγω εχω βαλει το 1080p/24 στο player. Με PS3, βαζουμε το PS3 στο "DVD Upscaling" να επιλεγουμε το OFF, και να αφηνουμε την Kuro να κανει το upscaling οπως ειπε ο George.

Για satelite δεν ξερω διοτι δεν εχω. Me την Νοβα, που εχω ισχουν τα παραπανω με drive mode 2.

Μια διόρθωση σχετικά με το Drive Mode.

Η θέση 1 (75Hz) παίζει ελαφρώς καλύτερα τα DVD από την θέση 2 (100Hz), αλλά οι διαφορές είναι οριακές. Αν το εισερχόμενο σήμα είναι 1080p/24 δεν έχει σημασία το Drive Mode. Η Pioneer το αναπαράγει αυτόματα στα 72Hz, όποιο Drive Mode και είναι επιλεγμένο.

Η καλύτερη λύση είναι η χρήση του Movie με το Drive Mode στην θέση 2 και αν δεν βαριέσαι το αλλάζεις χειροκίνητα σε 1 μόνο όταν παίζει DVD. Δοκίμασε ένα DVD και αν δεν βλέπεις διαφορές με DM1 και DM2, άστο μόνιμα στο 2.

Για τα παιχνίδια που η ακρίβεια στην εικόνα δεν παίζει μεγάλο ρόλο, μπορείς να πειράξεις το Game Mode και να το φέρεις στα μέτρα σου μειώνοντας την φωτεινότητα.

Και μια ενδιαφέρουσα οπτική σύγκριση του Movie Mode με τις ρυθμίσεις που έχουν αναφερθεί, σε σχέση με τα defaults Standard και Dynamic:

2713222600_951077f76e_o.jpg

2712481689_0e4e066793_o.jpg

2713295614_e21b84626f_o.jpg

http://www.avforums.com/forums/showpost.php?p=7464912&postcount=4254

Μια διόρθωση σχετικά με το Drive Mode.

Η θέση 1 (75Hz) παίζει ελαφρώς καλύτερα τα DVD από την θέση 2 (100Hz), αλλά οι διαφορές είναι οριακές. Αν το εισερχόμενο σήμα είναι 1080p/24 δεν έχει σημασία το Drive Mode. Η Pioneer το αναπαράγει αυτόματα στα 72Hz, όποιο Drive Mode και είναι επιλεγμένο.

Η καλύτερη λύση είναι η χρήση του Movie με το Drive Mode στην θέση 2 και αν δεν βαριέσαι το αλλάζεις χειροκίνητα σε 1 μόνο όταν παίζει DVD. Δοκίμασε ένα DVD και αν δεν βλέπεις διαφορές με DM1 και DM2, άστο μόνιμα στο 2.

Για τα παιχνίδια που η ακρίβεια στην εικόνα δεν παίζει μεγάλο ρόλο, μπορείς να πειράξεις το Game Mode και να το φέρεις στα μέτρα σου μειώνοντας την φωτεινότητα.

Γιωργο τα μπερδεψα με τα drive modes.. Τα εγραψα αναποδα. Θα το διoρθωσω τωρα.

Mikez

Διορθωση στο ποστ νουμερο 541

Θα το αφηνεις στο movie mode για ολα με τις ρυθμισεις του Bumtious. Οταν βλεπεις καναλια θα εχεις το drive mode 1 και οταν θα βλεπεις DVD, Blu ray και παιχνιδια στο Drive mode 2. Στο PS3 αυτο που ειπε ο Γιωργος πιο πανω.

Για τo αναλογικo σημα και HD η ρυθμισεις ειναι ιδιες ( αυτα του Bumtious που εγραψα σε αλλο ποστ), εκτος απο το Drive mode που για τηλεοπτικο σημα ειναι Drive mode 1 και για HD το Drive mode 2.

Για HD DVD players, Blu ray και PS3, η συνδεση να γινεται με HDMI cable. Και παλι ισχουν η ρυθμισεις του Bumtious αλλα με Drive mode 2. Με το XE1 HD DVD player εγω εχω βαλει το 1080p/24 στο player. Με PS3, βαζουμε το PS3 στο "DVD Upscaling" να επιλεγουμε το OFF, και να αφηνουμε την Kuro να κανει το upscaling οπως ειπε ο George.

Για satelite δεν ξερω διοτι δεν εχω. Me την Νοβα, που εχω ισχουν τα παραπανω με drive mode 1.

Blexame ta butia mas me ton bumtious :flipout::flipout::flipout:

Wrexy σωστά τα είχες πει στην αρχή και λάθος τώρα (εκτός από το HD που είχες λάθος και τις δύο φορές). Στο HD και στα παιχνίδια ΔΕΝ χρειάζεται να αλλάζεται Drive Mode. Το κάνει αυτόματα η τηλεόραση.

Επαναλαμβάνω:

Συμπληρώνω από άλλο προηγούμενο μήνυμα:

Αν κάποια στιγμή παρατηρήσεις περίεργα deinterlacing artifacts στο τηλεοπτικό σήμα, καθόλου απίθανο να είναι γιατί το υλικό που βλέπεις είναι film και όχι video. Σε αυτή την περίπτωση ο τρόπος επίλυσης είναι η (προσωρινή) χειροκίνητη αλλαγή σε Purecinema-Standard και Drive Mode 1.

Νομίζω πως τα παραπάνω θα σας καλύψουν κατά το 99% των περιπτώσεων.

Εχτες ειδα την 1η ΗD ταινια, τον Πολεμο των κοσμων(οσοι δεν την εχετε δει απλα κορυφαια γραφικα και εφε)!:grinning-smiley-043
Ε ενταξει τι να πω....οτι και να πω θα ειναι λιγο!!Θα βαλω και φωτο 1 με 2 σκηνες που καταφερα να βγαλω!Χαζεψα τελειως!Ο ηχος επαιζε κορυφαια με σωστη αποδοση του ηχου (το 5 καναλο μας λειπει αλλα οχι πολυ)! Ρεαλιστικοτατη εικονα σε χρωματα προσωπων και αντικειμενων πολυ καλη αποκριση σε γρηγορες εναλλαγες εικονας, στην αρχη βεβαια της ταινιας η ροη της εικονας δεν ηταν και πολυ ομαλη, μαλλον εχω κανει καποια πατατα στο drive με τοσες αλλαγες!Επιτηδες νοικιασα και μια ταινια normal αναλυσης για να δω την διαφορα χιχι!! (χωρις upscaling απο το ps3)Καμια απολυτως σχεση ΑΛΛΑ το μεγεθος της οθονης σε βαζει μεσα στην ταινια με το ζορι!Πολυ ζωντανη εικονα και σε απλο dvd και στο ηχο ειδικα (εχοντας ενεργοποιημενα τα εφε) ακουγα και την παραμικρη λεπτομερεια!

Εχω φαει σκαλωμα τωρα βεβαια οτι κατι δεν εχω ρυθμισει σωστα!Εχω διαβασει τοσα γενικα εδω μεσα στο φορουμ, δεν εχω και προυπηρεσια με lcd,plasma κλπ ειδα και στην αρχη της ταινιας ειδα λιγο την εικονα να μην σερνεται ομαλα(ελπιζω να το εξηγω σωστα) και αυτα! Επισης εχω σταματησει να βαζω και το ειδικο dvd!
Ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω...γιατι μου εβγαζε τις μαυρες μπαρες πανω-κατω, και στο blueray και στο απλο dvd;;;;Μονο στο zoom το εβαζε σε fullscreen και βεβαια οι μισοι υποτιτλοι χαιρεταγανε!!Ημαρτον wide τηλεοραση πηραμε, blueray νοικιασαμε και μια ολοκληρωτικα σωστη ταινια δεν ειδα!Καθε λιγο και λιγακι την εκανα zoom για προστασια της οθονης!!Αυτα!!Σας ζαλισα αλλα ακομα απο την τηλεοραση δεν εχω ξεκολλησει!!-bye-:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ρε παιδια δεν μπορω να καταλαβω...γιατι μου εβγαζε τις μαυρες μπαρες πανω-κατω, και στο blueray και στο απλο dvd;;;;

Όταν η ταινία είναι σε format 2,35:1, δεν τις γλυτώνεις τις μαύρες μπάρες πάνω-κάτω, όταν είναι σε 1,78:1 έχεις πλήρη κάλυψη οθόνης χωρίς μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Και τα δύο format θεωρούνται 16:9.

Μιχάλη για το Drive Mode τα είπαμε. Για την αναπαραγωγή HD δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο. Απλά φρόντισε να είσαι στο Movie Mode με το Purecinema Off στην τηλεόραση και από το PS3 ενεργοποιημένο το 1080/24 (και στο auto είναι μια χαρά). Αν τα παραπάνω ήταν έτσι ρυθμισμένα όταν είδες την HD αμερικανιά :D, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο λόγο για τα προβληματάκια που παρατήρησες.

Ξερεις τι γινεται Γιωργο, ειμαι στην φαση που ξεκιναω με τις ρυθμισεις που εχουμε πει και στην πορεια αρχιζω το πειραγμα μπας και διαπιστωσω και οδιος τις διαφορες και το τι κανει το καθε τι και εκει ψιλοχανω την μπαλα!:slapface: Μαλλον για πιο απαιτητικα ματια ειναι η 5090! Αυτο που θυμαμαι σιγουρα...............ΑΜΑΑΑΑΑΑΝΝΝ ειχα το 1080/24 απενεργοποιημενο απο το PS3! Θυμομουνα που ειχαμε πει να αφησω την τβ να κανει το upscailing αλλα σαν βλακας που τωρα διαπιστωσα οτι αυτο ειναι για το απλο dvd ε;:grandpa::grandpa::grandpa::slapface:

Σωστά. Το PS3 έχει ξεχωριστές ρυθμίσεις για DVD και άλλες για BR.

Στις ρυθμίσεις για DVD βάλε ότι σου κάθεται καλύτερα στα μάτια, αν και νομίζω πως το scaling της Pioneer είναι καλύτερο. Στις ρυθμίσεις του PS3 για BR ενεργοποίησε τα 24p και επίσης όταν στέλνεις 1080p να έχεις επιλεγμένο στην τηλεόραση το "Dot By Dot" (από το κουμπάκι κάτω δεξιά που επιλέγεις το format της εικόνας).

Υπομονή, ψάξιμο και σιγά σιγά θα καταφέρεις να πάρεις το maximum :ernaehrung004:

Ωραια αυτο που καταλαβα ειναι θα παρω το thradaki αυτο απο την αρχη θα τα γραψω λιτα στο χαρτι και θα τα εχω μαζι με το κοντρολ!Βασικα αν θυμαμαι καλα το ps3 εχει σε μια ρυθιση bd\dvd settings και εκει εχει 4 επιλογες
[Off]: Disable upscaled output.
[Double Scale]*: Upscale and display with double horizontal and vertical dimensions without changing the proportions
[Normal]: Upscale and display at a size that matches the screen size.
[Full Screen]: Upscale and display at full screen by changing proportions and stretching the image.

Ωραια αυτο που καταλαβα ειναι θα παρω το thradaki αυτο απο την αρχη θα τα γραψω λιτα στο χαρτι και θα τα εχω μαζι με το κοντρολ!Βασικα αν θυμαμαι καλα το ps3 εχει σε μια ρυθιση bd\dvd settings και εκει εχει 4 επιλογες
[Off]: Disable upscaled output.
[Double Scale]*: Upscale and display with double horizontal and vertical dimensions without changing the proportions
[Normal]: Upscale and display at a size that matches the screen size.
[Full Screen]: Upscale and display at full screen by changing proportions and stretching the image.

Δεν χρειάζεται να το πάρεις από την αρχή το νήμα. Για ρυθμίσεις ξεκινήσαμε να μιλάμε αφού την αγόρασε ο Wrexy οπότε ξεκίνα από εκεί την επανάληψη :ernaehrung004:

Οι επιλογές που αναφέρεις είναι στην ρύθμιση του PS3 "DVD upscaler". Άστο στο Off.

Λίγο πιο κάτω στο μενού του PS3 υπάρχει η ρύθμιση "1080p 24Ηz output" η οποία θα πρέπει να είναι στο "Automatic" ή στο "On".

Ξανα βαζω τις ρυθμισεις εδω.

Για LX 5090

Movie Mode
Contrast 32
Brightness +1
Colour 0
Tint 0
Sharpness -15
PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt OFF
Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2

COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)
Red High -2
Green High 0
Blue High -2
Red Low -1
Green Low 0
Blue Low -1
CTI OFF
Colour Management
Red 0
Yellow 0
Green 0
Cyan -1
Blue 0
Magenta -2
Colour Space 2
Noise Reduction All Off

Για LX 6090

Movie Mode
Contrast 36
Brightness +1
Colour 0
Tint 0
Sharpness -12

PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF (SKY) or Advanced (BLUE RAY HD) OFF (SD DVD)
TXT Opt OFF

Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE OFF (more accurate) or Low if you want more fake contrast
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2

COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (PUSH FOR ENTER FOR 3 SECONDS)
Red High -4
Green High 0
Blue High -2
Red Low -1
Green Low 0
Blue Low -2

CTI OFF
Colour Management
Red 0
Yellow -1
Green 0
Cyan -1
Blue 0
Magenta -4

Colour Space 2
Noise Reduction All Off

Για LX 5090 και LX 6090

Για καναλια, και DVD 100hz, Drive mode 2
Για HD DVD, Drive mode 1 και να έχουμε επιλεγμένο στην τηλεόραση το "Dot By Dot" (από το κουμπάκι κάτω δεξιά που επιλέγουμε το format της εικόνας). Επισης στο HD DVD player η στο playstation να εχουμε το output σε 1080p/24hz.

user_online.gif

Last edited:
Εσεις που εχετε αυτη την τηλεορασαρα , να μας τραβηξετε μερικες good quality fotos κοντινες , να την δουμε σε HD & SD σημα ?

Αν πάρεις το νήμα από την αρχή θα βρεις αρκετές φωτογραφίες.

Οι οποίες βέβαια μπαίνουν πιο πολύ για εφέ και για κουβεντούλα και όχι γιατί μπορείς να βγάλεις συγκεκριμένα συμπεράσματα για την απόδοση της τηλεόρασης.