Pioneer Kuro 9th generation

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Εσεις που εχετε αυτη την τηλεορασαρα , να μας τραβηξετε μερικες good quality fotos κοντινες , να την δουμε σε HD & SD σημα ?

Τι να το κανεις να δεις φωτογραφιες? Αυτο μπορει να ισχυει για να κανεις συγκριση ενα μοντελο Α με ενα Β που σκεφτεσαι να αγορασεις και εχουν παρομοια εικονα. Οι Kuro 9ης γενιας ομως στο θεμα εικονας παιζουν χωρις αντιπαλο....

Mια εχμ... «κουτη» ερωτηση. Ποια ειναι καλλιτερη σε σημα SD. Η FulllHD 5090 η η προηγουμενης γενιας 508ΧD HDready;

Όσον αφορά την επεξεργασία (upscaling κλπ) δεν υπάρχουν διαφορές. Απλά οι σειρές LX έχουν καλύτερο μαύρο και πιο σωστά χρώματα και αυτό φαίνεται με ότι σήμα και να στέλνεις.

Last edited:
Όσον αφορά την επεξεργασία (upscaling κλπ) δεν υπάρχουν διαφορές. Απλά οι σειρές LX έχουν καλύτερο μαύρο και πιο σωστά χρώματα και αυτό φαίνεται με ότι σήμα και να στέλνεις.

Σε σχεση με τη φωτεινοτητα;135 Nits 508xd ,60 περιπου η 5090.Για θεαση σε καθημερινες συνθηκες;Μηπως οι FullHD Pio ''προβληματιζουν'' λιγο λογω χαμηλης φωτεινοτητος;

Σε σχεση με τη φωτεινοτητα;135 Nits 508xd ,60 περιπου η 5090.Για θεαση σε καθημερινες συνθηκες;Μηπως οι FullHD Pio ''προβληματιζουν'' λιγο λογω χαμηλης φωτεινοτητος;

Η καλύτερη απάντηση για το αν προβληματίζουν ή όχι μπορεί να έρθει από τους μέχρι τώρα κατόχους. Οι τιμές που αναφέρεις όμως είναι υπερβολικά χαμηλές. Από που είναι ?

Επειδη δεν γνωριζω απο νουμερα και βεβαια δεν ξερω που το βρηκες το 60*, θα σου πω μονο αυτο και ελπιζω να σε καλυψει! Η δικια μου παιζει αναμεσα σε μια τζαμαρια 3 μετρων απο τη μια και ενα παραθυρο 1,5 μετρο απο την αλλη και η ρυθμιση της φωτεινοτητας(brightnes) ειναι στην μεση και ΜΕ υπερκαλυπτει, που φαντασου τις περισσοτερες ωρες παιζω ps3 που εκει η ρυθμιση στο game στραβωνει και βεβαια το ματι συνηθιζει σε πολυ πιο δυνατο φωτισμο! Φαντασου το βραδυ!

*
Χαρακτηριστικά
Μοντέλο
Kuro PDP-LX6090D

Φωτεινότητα
1100 cd/m²

Δυναμική Αντίθεση (Dynamic)
100.000:1

Χρόνος Απόκρισης
0.1 ms

Γωνία Θέασης
160/160

Last edited:
Και εγω δεν εχω προβλημα με φωτεινοτητα στη μεση ειναι. Εχει περιθωριο για φωτιενοτητα μεχρι και να στραβωθεις, που λει ο λογος. :D Αυτη την τηλεοραση την κανεις να δειχνει οπως θελεις.

Επισης (απο Πλαισιο αυτα).......

Η PDP-LX5090D είναι ό,τι ψάχνατε πάντα σε High-end plasma 50 ιντσών.
  • Λειτουργία Dual Screen:Ταυτόχρονη προβολή δύο διαφορετικών εικόνων. Η λειτουργία PaP χωρίζει την οθόνη σε δύο τμήματα, επιτρέποντάς σας να προβάλλετε εικόνα από διαφορετική πηγή σε κάθε τμήμα - π.χ. εικόνα από ένα DVD στο αριστερό μισό και τη μετάδοση μιας αθλητικής διοργάνωσης στο δεξιό μισό.
  • Δομή/Κατασκευή Deep Waffle Rib: Η μοναδική στο είδος της Δομή Διασταυρούμενων Τοιχωμάτων Μεγάλου Βάθους (Deep Waffle Rib structure) διασφαλίζει ότι κάθε μεμονωμένη κυψέλη πλάσματος του πάνελ περικλείεται από τοιχώματα μεγάλου βάθους τα οποία δεν αφήνουν το φως να "διαρρεύσει" στις γειτονικές κυψέλες, ή να τις επηρεάσει με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι εικόνες προβάλλονται πάντα με τη μέγιστη δυνατή ένταση, επιτυγχάνοντας πρωτοφανή επίπεδα φωτεινότητας, τα οποία ήταν ανέφικτα στο παρελθόν. :worshippy::worshippy:
  • Direct Colour Filter: Πλούσια χρώματα, γεμάτα ζωντάνια, φυσικότητα και ρεαλισμό. Το φίλτρο Direct Colour Filter 3 μειώνει σημαντικά τις ανεπιθύμητες ανακλάσεις φωτός, αυξάνοντας συνολικά την ποιότητα παρουσίασης των χρωμάτων. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό αξιοποιεί ολόκληρο το φάσμα χρωμάτων και βελτιστοποιεί αυτόματα τα χρώματα ανάλογα με την προβαλλόμενη εικόνα.
  • Active DRE: Το έξυπνο σύστημα DRE (Dynamic Range Expander) διορθώνει κατάλληλα τα χαρακτηριστικά κάθε σκηνής, επιτυγχάνοντας εικόνες με αυξημένη αντίθεση και ευκρίνεια. Το σύστημα Block Noise Reduction ανιχνεύει και μειώνει αποτελεσματικά τον ψηφιακό θόρυβο τύπου "block" που γίνεται αντιληπτός σαν τετράγωνα pixels στην εικόνα. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την προβολή ψηφιακών τηλεοπτικών καναλιών ή υλικού από DVD.

Επειδη δεν γνωριζω απο νουμερα και βεβαια δεν ξερω που το βρηκες το 60*, θα σου πω μονο αυτο και ελπιζω να σε καλυψει! Η δικια μου παιζει αναμεσα σε μια τζαμαρια 3 μετρων απο τη μια και ενα παραθυρο 1,5 μετρο απο την αλλη και η ρυθμιση της φωτεινοτητας(brightnes) ειναι στην μεση και ΜΕ υπερκαλυπτει, που φαντασου τις περισσοτερες ωρες παιζω ps3 που εκει η ρυθμιση στο game στραβωνει και βεβαια το ματι συνηθιζει σε πολυ πιο δυνατο φωτισμο! Φαντασου το βραδυ!

*
Χαρακτηριστικά
Μοντέλο
Kuro PDP-LX6090D

Φωτεινότητα
1100 cd/m²

Δυναμική Αντίθεση (Dynamic)
100.000:1

Χρόνος Απόκρισης
0.1 ms

Γωνία Θέασης
160/160

δεν υπαρχει πλασμα με τετοια φωτεινοτητα..στν Χ3500 η φωτεινοτητα ειναι καπου 400 και την μειωνω κατα 70% για να εχω νορμαλ φως,φαντασου στην πλασμα..νομιζω οτι η πραγματικη φωτεινοτητα της ειναι κοντα στο 50-60.

αλλωστε ουτε και το contrast φτανει τις 100.000 (γιατι ετσι θα πιστεψουμε οτι η led της samsung εχει κοντραστ οπως λεει η εταιρεια 1.000.000!!

δεν υπαρχει πλασμα με τετοια φωτεινοτητα..στν Χ3500 η φωτεινοτητα ειναι καπου 400 και την μειωνω κατα 70% για να εχω νορμαλ φως,φαντασου στην πλασμα..νομιζω οτι η πραγματικη φωτεινοτητα της ειναι κοντα στο 50-60.

Βασίλη έχεις δίκιο ότι δεν υπάρχουν τα 1100nits.

Στην δικιά σου το 400 αναφέρεται σε dynamic mode με backlight και contrast στο maximum. Σε cinema mode με το backlight στο 2-5 η φωτεινότητα θα είναι γύρω στα 100-200 nits ανάλογα με την ρύθμιση των backlight/contrast.

Από την άλλη δεν νομίζω πως υπάρχει πλάσμα στην οποία η μέγιστη φωτεινότητα να είναι 50-60 nits, για αυτό ρώτησα τον φίλο που βρήκε αυτές τις τιμές. Υποθέτω πως είναι από κάποια μέτρηση με την τηλεόραση καλιμπραρισμένη για θέαση σε σκοτεινό περιβάλλον, άρα δεν χρησιμοποιείται όλη η φωτεινότητα, αλλά ένα μικρό μέρος της.

Last edited:
Καμια σχεση με την πραγματικοτητα αλλα λεμε τωρα...

IMGP1282.jpg

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Sorry αλλα αυτές οι φωτογραφίες που έβαλες mikez δικαιώνουν αυτά που είπε ο Γιάννης.:silly:

Τι να το κανεις να δεις φωτογραφιες? Αυτο μπορει να ισχυει για να κανεις συγκριση ενα μοντελο Α με ενα Β που σκεφτεσαι να αγορασεις και εχουν παρομοια εικονα. Οι Kuro 9ης γενιας ομως στο θεμα εικονας παιζουν χωρις αντιπαλο....

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Δυστυχως οι φωτογραφιες με το τηλεοπτικο σημα ειναι μαυρα χαλια αλλα δεν σημαινει τιποτα αυτο , ολοι ξερουμε οτι η τηλεοραση ειναι κορυφη.

Ετσι ειναι χωρις κεραια δεν κανουμε τιποτα! Τωρα ψαχνω για dreambox 500 για να βαλω nova. wrexy εαν εσυ εχεις καλο σημα στην κεραια ανεβασε καμια φωτο. Πηρα τον κεραιά χτες και μου ειπε να δυναμωσω τον ενισχυτη που εχει βαλει το εκανα αλλα τζιφος! Καμια αλλη ιδεα; Εντωμεταξυ ρε παιδια τα ανεμιστηρια ουτε μια φορα δεν εχουν αναψει και ηθερμοκρασια μονο εαν κολλησω το χερι μου στην οθονη την καταλαβαινω!

Last edited:
Ρε συ, με την 5090 είναι κρίμα να πάρεις τον dm500.
Πάρε τον 800άρη να δεις το φως το αληθινό!

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ρε συ, με την 5090 είναι κρίμα να πάρεις τον dm500.
Πάρε τον 800άρη να δεις το φως το αληθινό!

Αυτη η 5090 θα με βγαλει στο πεζοδρομιο φιλε χαχα. Για χαρη της πληρωσα 500 ευρα ps3, ups κλπ. Βασικα θελω να υποστηριζει linux και ethernet και να κοιμαμαι και στο κρεβατι μου!! Αληθεια ειναι μεγαλη η διαφορα δεν εχω δει;;... (παει θα με χωρισει η γυναικα τελος):HTEHETH63:

Κοίτα η υψηλή ευκρίνεια δεν παίζεται.
Ο dm800 είναι στα 450 ευρώ και αξίζει για τις δυνατότητες που έχει.
Υπάρχουν ακόμα hd κανάλια που τα βλέπεις εύκολα και η εικόνα είναι απογειωτική στην 37άρα μου, φαντάζομαι πως θα είναι στην 5090!

το τι σημαινει 5090(η pioneer γενικοτερα) το ξερουν-με ολοι εδω μεσα!

και μονο με μια λεξη μπορουμε να το εκφρασουμε: respect στην πιο τελεια τηλεοραση που κατασκευαστηκε ποτε!