Pioneer Kuro 9th generation

Aν το υλικο σου προερχεται απο Αμερικη και ειναι στα 30 καρε τοτε βαζεις 60 Ηζ.
Αν ειναι απο Ευρωπη βαζεις 50 Ηζ.
Το Pure cinema to εχεις OFF εκτος αν παιζεις bluray kai 24 Hz.
Το drive στο 2 αν βλεπεις υλικο με interlace - TV σειρες klp
Sto 3 αν βλεπεις film, ταινιες.

Κάνω μια ανακεφαλαίωση γιατί οι πολλές διαθέσιμες ρυθμίσεις που έχουν οι Pioneer μερικές φορές μπερδεύουν:

Το Drive Mode ρυθμίζει την συχνότητα ανανέωσης της τηλεόρασης μόνο όταν το εισερχόμενο σήμα είναι 50Hz. Αν η τηλεόραση δέχεται 24,30,60 κλπ η ρύθμιση του DM δεν παίζει κανένα ρόλο.

DΜ=1 (default ρύθμιση) : Προβολή στα 75Hz.
  • Συνιστάται για την είσοδο του DVD player
DM=2 : Προβολή στα 100Hz.
  • Συνιστάται για τηλεοπτικό σήμα
DM=3 : Προβολή στα 60Hz ή στα 72Hz (δεν είμαι σίγουρος) .
  • Άχρηστο σε κάθε περίπτωση, αφού η μετατροπή των 50 σε 60 ή 72 είναι προβληματική.
Το PureCinema είναι υπεύθυνο για την απόπλεξη και ρυθμίζει το είδος της αφού πρώτα αναγνωρίσει το εισερχόμενο υλικό. Στην πράξη η αναγνώριση δεν γίνεται πάντα σωστά με αποτέλεσμα διάφορα τεχνουργήματα. To τι ακριβώς κάνουν τα Standard, Smooth, Advanced είναι ωραίο θέμα για επιστημονική διατριβή, αφού οι απόψεις διίστανται και η Pioneer επίσημα δεν έχει δώσει κάποια απάντηση.

Σε γενικές γραμμές:

Για τηλεοπτικό σήμα προτείνεται DM=2 και PC=ΟFF

Για την είσοδο που θα υπάρχει κάποιο DVD ή BR player DM=1 και PC=Advanced.

Παντως Γιωργο το Manual της δικης μου (PDP 428XD) σε κανει να πιστευεις πω ς το Drive Mode 3 συνισταται για θεαση Blue Ray και γενικως για πιο HD σηματα! Ισως για σηματα με 24 Fps!
Στα υπολοιπα 2 Drive Modes ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Drive Mode 1 Για Dvd
Drive Mode 2 Για Rf σηματα!
Τα ξαναρωταμε στην εκθεση σε καποιον απο την Intersys (Αν ξερει να μας πει!)

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Παντως Γιωργο το Manual της δικης μου (PDP 428XD) σε κανει να πιστευεις πω ς το Drive Mode 3 συνισταται για θεαση Blue Ray και γενικως για πιο HD σηματα! Ισως για σηματα με 24 Fps!
Στα υπολοιπα 2 Drive Modes ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ!
Drive Mode 1 Για Dvd
Drive Mode 2 Για Rf σηματα!
Τα ξαναρωταμε στην εκθεση σε καποιον απο την Intersys (Αν ξερει να μας πει!)

Θα ρωτήσουμε στην έκθεση αλλά αμφιβάλλω αν γνωρίζουν. Είμαι σχεδόν σίγουρος πάντως πως το DM επηρεάζει μόνο εισερχόμενα σήματα στα 50Hz, άρα δεν έχει σχέση με HD που είναι 24 ή 60. Μπορεί εύκολα να το τσεκάρει όποιος έχει BR πηγή στέλνοντας 1080/24.

Να ρωτήσω κάτι?

Γιατί είναι καλύτερα να παίζει στα 75Hz τα DVD αντί στα 100Hz? :nounder::nounder:

Γιάννη το 99% των DVD είναι φιλμ στα 25fps το οποίο παίζει μια χαρά στα 75Hz αν ταυτόχρονα είναι ενεργοποιημένο και το PureCinema που κάνει την απόπλεξη του φιλμ. Θα έπρεπε να αναφέρω πριν πως το DM=1 δεν ενδείκνυται όταν το υλικό στο DVD είναι βίντεο.

Τα DVD και στα 100Hz (DM=2) θα παίζουν ΟΚ, αλλά ο μικρότερος ρυθμός ανανέωσης δίνει λίγο καλύτερο μαύρο και λιγότερο PWM θόρυβο. Όσοι έχουν αρκετά μεγάλη απόσταση από την τηλεόραση ίσως να μην παρατηρήσουν καμιά διαφορά στα DVD με DM=1 ή DM=2.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Γιάννη το 99% των DVD είναι φιλμ στα 25fps το οποίο παίζει μια χαρά στα 75Hz αν ταυτόχρονα είναι ενεργοποιημένο και το PureCinema που κάνει την απόπλεξη του φιλμ. Θα έπρεπε να αναφέρω πριν πως το DM=1 δεν ενδείκνυται όταν το υλικό στο DVD είναι βίντεο.

Τα DVD και στα 100Hz (DM=2) θα παίζουν ΟΚ, αλλά ο μικρότερος ρυθμός ανανέωσης δίνει λίγο καλύτερο μαύρο και λιγότερο PWM θόρυβο. Όσοι έχουν αρκετά μεγάλη απόσταση από την τηλεόραση ίσως να μην παρατηρήσουν καμιά διαφορά στα DVD με DM=1 ή DM=2.

Ευχαριστώ για την απάντηση και εύχομαι να τα πούμε από κοντά στην έκθεση!!!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ευχαριστώ για την απάντηση και εύχομαι να τα πούμε από κοντά στην έκθεση!!!!!!:ernaehrung004::ernaehrung004:

Ρε Παιδιά !!! Πια Έκθεση, πότε και που ???????????

Πως μου ξέφυγε :AFADF0: παλι ??

-bye-, Drak

HiEND AUDIO VISUAL SHOW 2008 - Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη - Στάση μετρό Μεταξουργείο)

Κυριακή πρωί - πρωί...ελπίζω να έχει και καφέ...-bye-..άντε να ελεήσει ο Κύριος να βρεθούμε κι από κοντά.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

HiEND AUDIO VISUAL SHOW 2008 - Athens Imperial (Πλατεία Καραϊσκάκη - Στάση μετρό Μεταξουργείο)

Κυριακή πρωί - πρωί...ελπίζω να έχει και καφέ...-bye-..άντε να ελεήσει ο Κύριος να βρεθούμε κι από κοντά.

Παρε τηλεφωνο ...... μεσα και εγω.... να πιουμε και κανενα καφεδακι.......

ΑΝΤΕ ΑΔΕΡΦΟΚΟΥΜΠΑΡΕΕΕΕΕΕΕ...........:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

4-18.jpg

http://www.avforums.com/forums/memb...ry/834863-kryptixs-thx-living-room-setup.html

Ωραία κατάσταση έφτιαξε ο τύπος :a0210:

όντως το έκανε πολύ καλό....μαύρος τοίχος = όλα τα λεφτά, αν και πολύ φοβούνται να το κάνουν

Για τις τιμές των "Dixons" λες Γιάννη ? Μάλλον ξεχασμένες είναι. Υπάρχουν και χειρότερα :D

Το Σάββατο που πήγα σε ένα από αυτά τα καταστήματα μου είπαν πως πρέπει να έχουν μείνει στην αντιπροσωπεία λίγα κομμάτια των 5080 και πως η τιμή τους είναι γύρω στα 2500 .

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Για τις τιμές των "Dixons" λες Γιάννη ? Μάλλον ξεχασμένες είναι. Υπάρχουν και χειρότερα :D

:flipout::flipout:

Α, μιας που είμαστε στο νήμα της Pioneer, μπορείς να μου θυμίσεις τις διαφορές 428 και 4280, αν δεν σου κάνει κόπο?-bye-

:flipout::flipout:

Α, μιας που είμαστε στο νήμα της Pioneer, μπορείς να μου θυμίσεις τις διαφορές 428 και 4280, αν δεν σου κάνει κόπο?-bye-

Οπως τα λεει και ο Γιωργος!
Καμμια διαφορα στην εικονα,μονο σε αυτον τον εξοπλισμο!
Ουτε στην Ποιοτητα Κατασκευης!
Ψηνεσαι να παρεις καμια?

Οπως τα λεει και ο Γιωργος!
Καμμια διαφορα στην εικονα,μονο σε αυτον τον εξοπλισμο!
Ουτε στην Ποιοτητα Κατασκευης!
Ψηνεσαι να παρεις καμια?

Ψήνομαι για την 4280 αλλά υπάρχουν 2 θεματάκια στο ψήσιμο....

1ον) Να πείσω τον εαυτό μου ότι είναι 2,5 φορές καλύτερη από την PX80 και

2ον) Φοβάμαι ότι όταν πειστώ δεν θα υπάρχει ούτε μία για δείγμα στην αγορά...:flipout::flipout: