Pioneer Kuro 9th generation

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Τελικα το βρηκα το φως μου μολις την ανοιξα-bye-

για τις HDMI αφου ανοιξεις την τιβι για να ενεργοποιησεις πχ την HDMI 1 τοτε:
α.πατα στο τηλεκοντρολ το 1 (πανω πανω στο INPUT)
β.μην τσιμπας επειδη η οθονη ειναι μαυρη (λογικο ειναι αφου ειναι απενεργοποιημενη η εισοδος)
γ.1 Πατήστε το HOME MENU.
2 Επιλέξτε «Option» (Επιλογή) (/ και μετά ENTER).
3 Επιλέξτε «HDMI Input» (Είσοδος HDMI) (/ και μετά
ENTER).
4 Επιλέξτε «Setting» (Ρυθμίσεις) (/ και μετά ENTER).
5 Επιλέξτε «Enable» (Ενεργοποίηση) (/ και μετά ENTER).

Ευχαριστω φιλε , μετα απο πολλες ωρες ενασχολησης με το μενου βρηκα ακρη και μπορω να πω οτι και μετα την ενεργοποιηση των HDMI , επειδη ακομα και την αναλογικη tv την βλεπω μεσω HDMI , ειδα αλλη τηλεοραση , ειδα THE BEST TV EVER , οπως πραγματι την χαρακτηριζουν την 5090Η . ΤΕΛΟΣ !

Λοιπόν αφού διάβασα όσα μπορούσα περισσότερα στο site για την LX 5090H πήγα και την είδα.Η TV στο demo της Pioneer , σε dvd , και σε Blue Ray ήταν εξαιρετική , με μαύρο και χρώματα σαν φυσικά !!! Όμως ..... στο τηλεοπτικό σήμα τα χρώματα ήταν αχνά η εικόνα άτονη σαν σε προβολέα ( plasma ??) η ευκρίνεια όχι συγκλονιστική ... Μού είπαν ότι η TV υπολειτουργεί στο τηλεοπτικό σήμα και είναι φτιαγμένη για ανώτερα πράγματα (HD και λοιπά), όμως κακά τα ψέματα τον περισσότερο χρόνο που βλέπουμε κανάλια , αυτή την εικόνα θα έχουμε;Βέβαια στα μαγαζιά δεν δείχνουν LCD με λήψη καναλιών αλλά και πάλι οι LCD μου φαίνονται πιο ζωντανές σε αυτόν τον τομέα.Επίσης με ενσωματωμένα πλαινά ηχεία μου φάνηκε άκομψη , την προτιμώ με καθαρό panel , μαθαίνω και στο καπάκι στο site ότι η Pioneer ίσως κλείσει και....Δεν ξέρω πως είναι στο τηλ/κό σήμα η 46Ζ4500 και η 9803 γιατί δεν τις συνδέουν , αλλά μήπως η BRAVIA 2 και η Perfect Pixel Engine HD τα καταφέρνουν καλύτερα εκεί που θα περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας;Για να είμαι ειλικρινής ξανασκέφτομαι την 46Ζ4500 . Αυτά χωρίς φόβο και πάθος περιμένω τις απόψεις και την βοήθεια εμπειροτέρων φίλων , έχω απευθυνθει και σε άλλο thread του site.

Τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν ένας φίλος και πελάτης αγόρασε την Z4500 και μιας και έψαχνα εκείνη την περίοδο για τηλεόραση είχα τη δυνατότητα να τη θαυμάσω από κοντά για αρκετές μέρες.

Οποιοσδήποτε δεν πάσχει από κόμπλεξ (ανωτερότητας ή κατωτερότητας) ή από κόλλημα με συγκεκριμένες μάρκες θα σου πει πως η Sony είναι οικονομικότερη σε κατανάλωση ενέργειας, έχει καλύτερο ήχο out of the box, μια από τις αρτιότερες εικόνες σε LCD και πως έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής την Kuro. Μπορεί σε ενα-δυο μεμονωμένα σημεία να την ξεπερνά, συνολικά όμως η Pioneer είναι καλύτερη τηλεόραση. Όσον αφορά το θέμα της εμφάνισης, η Kuro είναι όντως άκομψη με τα πλαϊνά ηχεία αλλά και ο σχεδιασμός της Sony δε μου προκαλεί καμία απολύτως αίσθηση.

Τελικά μετά από αρκετή έρευνα αγοράς εγώ προσωπικά κατέληξα στην Kuro 500A. Ίσως γιατί είχα ήδη Sony και ήθελα κάτι διαφορετικό, ίσως γιατί μου τη δίνουν λίγο τα μενού και τα τηλεκοντρόλ της συγκεκριμένης μάρκας, ίσως και γιατί η φήμη της Pioneer προηγείται. Κάθε φορά που την ανοίγω επιβεβαιώνω πόσο καλή επιλογή έκανα.

Το γεγονός ότι η Pioneer εγκαταλείπει τις τηλεοράσεις σίγουρα δεν είναι ενθαρρυντικό. Όπως και να το κάνουμε, σε μια αγορά που τα δεδομένα ανατρέπονται κάθε εξάμηνο δε μπορείς να καυχιέσαι πως σε μερικά χρόνια θα έχεις κάτι συλλεκτικό, όπως δε μπορεί να καυχιέται για τον ίδιο λόγο κάποιος με εναν 486 στην αποθήκη ή ενα Sunbeam στο garage. Αυτό όμως δεν ισχύει και για τη Sony? Σήμερα δίνεις 3 χιλιάρικα για την Z4500, αύριο παρουσιάζεται η αντικαταστάτρια με BE3 και σε μερικά χρόνια νιώθεις σαν να ήρθες από τον πλανήτη των πιθήκων. Σε 3 χρόνια που θα λήξει η εγγύηση, τόσο η 5090H όσο και η Z4500 θα είναι obsolete. Αν λοιπόν θες κάτι με value for money που θα πετάξεις ή θα χαρίσεις χωρίς να σε πολυνοιάζει κοιτάς αλλού. Αν θες το overall καλύτερο σήμερα με 2500-3000 παίρνεις την Kuro.

δεν τα ξερεις ρε φιλε πως εχουν τα πραματα αστα και με τους υπολογιστες τα ιδια χαλια δεν ειναι ??? περνεις εργο τεχνης και το χρυσοπληρωνεις και σε εξι μηνες δε μπορεις να το πουλησεις γιατι εχει παλιωσει.... τουλαχιστον με τη κουρο θα τη βγαλουμε 2-3 χρονια .... ελπιζω δηλαδη

Παληκαρι Αλεφαντε , αποφασισες TV ?
Λοιπον ενα θα σου πω , χτυπα την 5090Η με κλειστα ματια , χθες ειδα την πρωτη ταινια σε DVD "Ψυχραιμια" το ελληνικο , λοιπον ενα εχω να σου πω και να σας πω γενικοτερα, νομιζεις οτι βλεπεις Blue-Ray τοοοοσο καλα παιζει τα DVD !!!
Στην Samsung LE40M86 που ειχα πριν στο σαλονι , μετα τα blue-ray που εβλεπα απογοητευομουν στα dvd , δεν βλεπονταν !!!

Στην ερωτηση μου για calibration της τηλεορασης ομως, δεν πηρα απαντηση , υπαρχει λογος να γινει (προσωπικα δεν το βλεπω) και πως ακριβως γινεται ?

Δωστε κανενα user settings οι εχοντες για δωματιο υψηλου φωτισμου.

Και αν προτεινετε καποια βαση στηριξης στον τοιχο , οτι καλυτερο για τα κιλα της και για γυψοσανιδες ρε παιδια .

Σημερα, αυριο και φωτος !

Last edited:
Παληκαρι Αλεφαντε , αποφασισες TV ?
Λοιπον ενα θα σου πω , χτυπα την 5090Η με κλειστα ματια , χθες ειδα την πρωτη ταινια σε DVD "Ψυχραιμια" το ελληνικο , λοιπον ενα εχω να σου πω και να σας πω γενικοτερα, νομιζεις οτι βλεπεις Blue-Ray τοοοοσο καλα παιζει τα DVD !!!
Στην Samsung LE40M86 που ειχα πριν στο σαλονι , μετα τα blue-ray που εβλεπα απογοητευομουν στα dvd , δεν βλεπονταν !!!

Στην ερωτηση μου για calibration της τηλεορασης ομως, δεν πηρα απαντηση , υπαρχει λογος να γινει (προσωπικα δεν το βλεπω) και πως ακριβως γινεται ?

Δωστε κανενα user settings οι εχοντες για δωματιο υψηλου φωτισμου.

Και αν προτεινετε καποια βαση στηριξης στον τοιχο , οτι καλυτερο για τα κιλα της και για γυψοσανιδες ρε παιδια .

Σημερα, αυριο και φωτος !

ασε ρε θηριο εχω τις αγωνιες μου εδω με τι να αγορασω και εχω και τη γυναικα να μου λεει που θα παμε του αγιου βαλεντικου:flipout::flipout: εδω εχουμε σοβαρες ασχολειες και εχουμε και το αγιο συν της αλλης αστα...

ρεσυ σε εχασε λιγο με το ιδιο bluray player βλεπεις διαφορες αναμεσα οταν παιζεις blu ray kai dvd δισκακια?? ή στη samsung ειχες αλλο και στη πιο αλλο??

οταν γυρισω σπιτι θα δω για τα settings γιατι θυμαμαι ενας φιλος ειχε ανεβασει σε doc ολα τα settings που ειχαν αναφερει τα παιδια για να τα δοκιμασεις και να κατασταλαξεις ποιο σου κανει....

πες μου κατι ακομα ποσες ωρες την ημερα τη στρωνεις .... τη πλασμα??? γενικοτερα ειναι καλυτερα να την εχεις 2-3 ωρες καθημερινα ή μπορεις να τη βαλεις και κανα 8ωρο σερι να στανιαρει?? τι προτεινετε οι expert?????

Καλησπερα παιδια, μολις ειδα στις ειδησεις, θεμα για τεραστιες προσφορες σε ηλεκτρικα ειδη, και ο φακος σε ενα πολυκαταστημα εδηξε την kuro και ηπε ο παρουσιαστης οτι η τιμη της ηταν 5,300 Ε και τωρα (το ειδα με τα ματια μου) τιμη 1,750Ε:BDGBGDB55: το ειδα γραμενο.Μηπως πηρε κανεις χαμπαρι ποιο καταστημα ειναι αυτο? Η ταμπελα ηταν κυτρινη με κοκκινα γραμματα.

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα. Διαβάζω αρκετό καιρό κοιτάζοντας για (τι άλλο?) την 5090H. Αυτή που είδε ο φίλος ήταν στον Κωτσόβολο στο Mall. Την είδα και εγώ πριν από 2 εβδομάδες. Δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο (νομίζω ήταν η 507) αλλά είναι 7g Pioneer. Παρ'όλα αυτά ήταν δίπλα σε SONY, SAMSUNG, PANAOSNIC, LG και έπαιζε μακράν καλύτερα από όλες. Το υλικό ήταν br και ήταν όλες συνδεδεμένες με hdmi.

...

Αφού πλήρωσες τόσα χρήματα για tv πρώτη σου επιλογή θα έπρεπε να είναι η εργοστασιακή της Pioneer. Αν όχι αυτή τότε μόνο Vogels:

http://www.vogels.com/pages/consumer/flatscreenfitter.aspx?brand=47&type=21&size=50&range=false

Πιστεύω πως η εργοστασιακή έχει τις περισσότερες στηρίξεις για τοίχο (4). Αυτό πρέπει να σε απασχολήσει ιδιαίτερα αν πρόκειται να τη στηρίξεις σε γυψοσανίδα. Αν έχεις προβλέψει μεταλλικούς οδηγούς πίσω από τη γυψοσανίδα στα σημεία που θα τρυπήσεις τότε καλώς. Αν όχι τότε πρόσεχε πολύ. Οι γυψοσανίδες θέλουν και ειδικά ούπατ να ξέρεις.

Γεια σας φιλοι (καινουριος)...

Εδω και καιρο ενδιαφερομαι για την 5090H και ο μονος λογος που δεν την πηρα ακομη ειναι πως ελειπα εξωτερικο...τελικα τι λετε με τις νεες εξελιξεις? μηπως να μην προχωρησω?

Να ρωτησω ακομη τον φιλο ΥonVog που ειπε πως με 2700 παιρνουμε την 500A απο ΤLC η τιμη ειναι μαζι με μεταφορικα? γιατι κατι δε μου βγαινει...(ειναι οκ το TLC?..εχω να φοβηθω κατι?)
Το συστημα LX01 τελος κατα τη γνωμη σας ειναι καλο για την 5090 η την 500Α (μιας και σε πακετο το TLC κανει καλη τιμη?)..να πω πως ετσι κι αλλιως το συστημα ηχου το θελω κυριως για ταινιες...

Ευχαριστω ολους σας προκαταβολικα...κι ελπιζω κι εγω να μπορω να βοηθησω μελοντικα...

καλως τα παιδια καλως τα παιδια 3-0 που λεει και ο αλεφαντος....
καλως ηρθες στη παρεα !!!!!
σχετικα με το tlc εχουμε καλα σχολια μεχρι στιγμης, εγω μεσω εμαιλ και τηλεφωνικα που ειχα επικονωνησει κατα καιρους μου αφησαν αριστες εντυπωσεις. Ακομα βεβαια δεν εχω παραγγειλει κατι αφου καθε φορα που παω να παραγγειλω το προιον που θελω ειναι out of order... Για πλασμα τωρα τα μεταφορικα ειναι 200 λιρες και οποια ειναι η ισοτιμια της λιρας την ημερα που θα γινει η χρεωση. Η επιλογη της τηλεορασης οπως θα εχεις καταλαβει ειναι αριστη οσο για το player που συνοδευετε δε γνωριζω πολλα οποτε θα το αφησω σε καποιον αλλο απτη παρεα να το κρινει!!!

headjohnaki πως παει το στρωσιμο ρεσυ σε χασαμε!!! τελικα ποσες ωρες την ημερα τη βαζεις να στρωνει???-bye--bye-

καλως τα παιδια καλως τα παιδια 3-0 που λεει και ο αλεφαντος....
καλως ηρθες στη παρεα !!!!!
σχετικα με το tlc εχουμε καλα σχολια μεχρι στιγμης, εγω μεσω εμαιλ και τηλεφωνικα που ειχα επικονωνησει κατα καιρους μου αφησαν αριστες εντυπωσεις. Ακομα βεβαια δεν εχω παραγγειλει κατι αφου καθε φορα που παω να παραγγειλω το προιον που θελω ειναι out of order... Για πλασμα τωρα τα μεταφορικα ειναι 200 λιρες και οποια ειναι η ισοτιμια της λιρας την ημερα που θα γινει η χρεωση. Η επιλογη της τηλεορασης οπως θα εχεις καταλαβει ειναι αριστη οσο για το player που συνοδευετε δε γνωριζω πολλα οποτε θα το αφησω σε καποιον αλλο απτη παρεα να το κρινει!!!

headjohnaki πως παει το στρωσιμο ρεσυ σε χασαμε!!! τελικα ποσες ωρες την ημερα τη βαζεις να στρωνει???-bye--bye-

Μη με λες headjohnaki ρε , ειμαι μεγαλος !
headjohnaro καλυτερα !
Ναι τη στρωνω τη στρωνω , πανω απο 6 ωρες νομιζω παιζει τη μερα , απο 4-6 ωρες παντως , την βλεπει κι η γυναικα που δεν την ηθελε λογω τιμης χαχα . Χαζευεις παιδι μου αυτη δεν ειναι εικονα , ειναι ... ....ενας φιλος που ηρθε χθες και ειδαμε μαζι το ταινιακι , ειπε χαρακτηριστικα , σου ρχεται να πιασεις τα αρκουδακια (που εβλεπε) , τετοια ζωντανια ! Σε απορροφαει εντελως και λογω του μεγεθους της !
Αν πετυχαν οι φωτος που της τραβηξα θα δωσω μερικες .

Για αρχη ανεβαζω 3 φωτος (δεν μου αρεσουν , δεν πετυχαν, ομολογω οτι η TV δεν εχει φωτογενεια χαχα) , ετσι για να παρετε μια ιδεα , αυτο που βλεπετε ειναι το 1/10 της ποιοτητας εικονας !

Ανεβαζω αλλες 3 τελευταιες , εκτος και βρω καποιον τροπο να τραβηξω απολυτα αντιπροσωπευτικες , αλλιως την αδικω πολυ την τηλεοραση.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

την αδικείς. Σου βγάζει πολύ θόρυβο η μηχανή.

Χιουμορ ??
Για πειτε μου κατι ρε παιδια , εαν παιζει πολλες ωρες σε Pip-Pap λειτουργια, δηλ. να βλεπεις ειδησεις κλπ. τετοια προγραμματα , ειναι κακο για την τηλεοραση ?
Γιατι 50" για τετοια προγραμματα δεν λεει , αυτες οι τηλεορασεις ειναι για Blue-Ray, DVD ταινιες και σπορ κακα τα ψεμματα.

Ευχαριστω φιλε Αλεφαντε για την απαντηση...
Απ οτι καταλαβα βεβαια μαλλον ειχα δικιο και το 2700ε για την 500Α δεν ισχυει μαζι με μεταφορικα...να σε ρωτησω κατι αλλο αφου το κατεχεις καλυτερα το αθλημα σιγουρα...
χρειαζομαι την 500Α η την 5090Η αν ετσι κι αλλιως βλεπω απο πιατο και δορυφορο (και θελω να βλεπω και HD καναλια...) αν παρω δηλαδη την 500Α δεν χρειαζομαι τιποτα για nova και παρακολουθηση HD καναλιων?
Αν μπορει καποιος ας δωσει και μια γνωμη και για το LX01..please.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ευχαριστω φιλε Αλεφαντε για την απαντηση...
Απ οτι καταλαβα βεβαια μαλλον ειχα δικιο και το 2700ε για την 500Α δεν ισχυει μαζι με μεταφορικα...να σε ρωτησω κατι αλλο αφου το κατεχεις καλυτερα το αθλημα σιγουρα...
χρειαζομαι την 500Α η την 5090Η αν ετσι κι αλλιως βλεπω απο πιατο και δορυφορο (και θελω να βλεπω και HD καναλια...) αν παρω δηλαδη την 500Α δεν χρειαζομαι τιποτα για nova και παρακολουθηση HD καναλιων?
Αν μπορει καποιος ας δωσει και μια γνωμη και για το LX01..please.

Και με τις δύο θα βλέπεις δορυφορικά και HD κανάλια.
Και με τις δύο χρειάζεσαι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ irdeto μοντούλα για να μπει η κάρτα της Nova. κανά 60άρι ευρώ.

Ευχαριστω φιλε Τασο...
Η μοντουλα μπανει στην τηλεοραση δηλαδη ετσι?...εχει τετοια θεση ε?

χαχαχα headjohnare εισαι ολα τα λεφτα!!!!!!:flipout::flipout::flipout: ρεσυ αντι να βαλεις κανα dvd με το Ζερβακη στο Κονακι ή το Κονταρο να ρειχνει μπαλοθιες μου εβαλες george michael ρεσυ???? Θα μας κλεισουν μεσα τα κοκκαλα του ξυλουρη θα τριζουν:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Χιουμορ ??
Για πειτε μου κατι ρε παιδια , εαν παιζει πολλες ωρες σε Pip-Pap λειτουργια, δηλ. να βλεπεις ειδησεις κλπ. τετοια προγραμματα , ειναι κακο για την τηλεοραση ?
Γιατι 50" για τετοια προγραμματα δεν λεει , αυτες οι τηλεορασεις ειναι για Blue-Ray, DVD ταινιες και σπορ κακα τα ψεμματα.

Σοβαρα μιλαω ! Εχω σκοπο πρωινες ωρες να βλεπω 2-2 καναλια ετσι και για εφε και για ενημερωση . Αλλωστε pip-pap σε 50αρα ειναι 2 - 26αρες TV , ειναι κακο για την τηλεοραση ?
Απαντηση ....?