Pioneer Kuro 9th generation

Χαίρω πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και όταν έχεις πάνω-κάτω μπάρες.
Για σκέπασε την εικόνα με μια κουβέρτα και πες μας αν είναι οι μπάρες είναι μαύρες σαν τα πλαίσια ή σκούρες γκρι.

ή μάλλον τσέκαρε, όταν δεν βλέπεις τίποτα το πάνελ είναι μαύρο σαν τα πλαίσια ή σκούρο γκρι;

Τι εννοείς όταν δεν βλέπω τίποτε; Και πώς τσεκάρω οτι εκείνη τη στιγμή δεν δέχεται κάποιο σήμα η τηλεόραση;

Το μεγαλο μειονεκτημα της samsung tft-led ειναι οτι το γυαλι της οθονης αντανακλα σαν καθρευτης με αποτελεσμα να φαινονται τα παντα απο αποσταση τουλαχιστον 3 μετρων. Και μονο το φως του πανελ ειναι αρκετο ωστε να σε αντανακλασει πανω στις μαυρες μπαρες της.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Να υποθέσω ότι πρέπει για 100-150 ώρες πρέπει να κάνεις burn-in.
Σωστά ;;

Breakin' ρε συ οχι burn in , burn in ειναι το κακο φαινομενο που παρατηρειται στις πλασμα και ειναι απευφκτεο !

Δεν ξέρω τι λέτε και πώς έχετε ρυθμίσει τις τηλεοράσεις σας αλλά σε απόλυτο σκοτάδι, ακόμα και ταινία με κάδρο 4:3 να παίζω, αν μου ξεχωρίσετε που τελειώνει το panel και που αρχίζει το πλαίσιο σας χαρίζω την τηλεόραση.

Μπαμπη σουρχομαι αυριο να φορτωσω.....:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Δηλαδή σε απόλυτα σκοτεινό δωμάτιο, δεν μπορείς να καταλάβεις πότε η τηλεόραση είναι κλειστή και πότε είναι ανοικτή; Δεν γκριζάρει καθόλου το πάνελ;

Μιλαω για οταν ειναι ανοιχτη και βλεπω ταινια , είτε με μαυρες μπαρες δεξια αριστερα , είτε με μαυρες μπαρες πανω κατω , δεν ξεχωριζει το πλαισιο της τηλεορασης απο την οθονη.
Για το πανελ αυτο καθαυτο, ειναι γνωστο οτι ειναι grey , ετσι ειναι φτιαγμενες οι Pioneer , εγω μιλαω οταν παιζει , εκει σε ενδιαφερει κυριως !

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Μιλαω για οταν ειναι ανοιχτη και βλεπω ταινια , είτε με μαυρες μπαρες δεξια αριστερα , είτε με μαυρες μπαρες πανω κατω , δεν ξεχωριζει το πλαισιο της τηλεορασης απο την οθονη.
Για το πανελ αυτο καθαυτο, ειναι γνωστο οτι ειναι grey , ετσι ειναι φτιαγμενες οι Pioneer , εγω μιλαω οταν παιζει , εκει σε ενδιαφερει κυριως !

Ξαναλέω: ΣΥΜΦΩΝΩ, όταν παίζει δεν ξεχωρίζεις τίποτα!

Οταν τελειώνει η ταινία και δείχνει τα λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο, εκεί δεν φαίνεται το γκρι πάνελ;

Περιμένοντας να την παραλάβω την 5090H αύριο, σήμερα ενώ ήμουν στο Fnac στο Μαρούσι, πάω λέω να την δω από κοντά.
Έπαιζε blu-ray δισκάκι διαφημιστικό, είχε δλδ διάφορα κλιπάκια από ταινίες.
Αυτό που έβλεπα δεν το πίστευα !!
Δεν την είχαν πειράξει, ήταν out-of-the-box δλδ. Ρώτησα το παληκάρι υπεύθυνο εκεί κ μου το είπε, ο οποίος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ενήμερωμένος στις τηλεοράσεις κ επειδή το έπαιξα αγοραστής για 50" χωρίς να με νοιάζει το κόστος, αμέσως μου πρότεινε αυτή την τηλεόραση, λέγοντας χαρακτηριστικά "η pioneer είναι η ferrari των τηλεοράσεων"...!!
Πόσο δίκιο φαινόταν να έχει...έπαιζε δίπλα-δίπλα με μια 60" samsung επίσης κορυφαία-πανάκριβη τηλ, το ίδιο δισκάκι μέσω hdmi splitter, το αποτέλεσμα ήταν εκεί που το έβλεπα δίπλα-δίπλα, σαφώς υπέρ της KURO !!
Ώρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μου σύντομα....

υγ: @a_headjohn έχεις δίκιο, έκανα λάθος.
υγ2: πόσες ώρες κάνατε, αν κάνατε, breakin ;;;;;;;;;;;;

Περιμένοντας να την παραλάβω την 5090H αύριο, σήμερα ενώ ήμουν στο Fnac στο Μαρούσι, πάω λέω να την δω από κοντά.
Έπαιζε blu-ray δισκάκι διαφημιστικό, είχε δλδ διάφορα κλιπάκια από ταινίες.
Αυτό που έβλεπα δεν το πίστευα !!
Δεν την είχαν πειράξει, ήταν out-of-the-box δλδ. Ρώτησα το παληκάρι υπεύθυνο εκεί κ μου το είπε, ο οποίος μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ενήμερωμένος στις τηλεοράσεις κ επειδή το έπαιξα αγοραστής για 50" χωρίς να με νοιάζει το κόστος, αμέσως μου πρότεινε αυτή την τηλεόραση, λέγοντας χαρακτηριστικά "η pioneer είναι η ferrari των τηλεοράσεων"...!!
Πόσο δίκιο φαινόταν να έχει...έπαιζε δίπλα-δίπλα με μια 60" samsung επίσης κορυφαία-πανάκριβη τηλ, το ίδιο δισκάκι μέσω hdmi splitter, το αποτέλεσμα ήταν εκεί που το έβλεπα δίπλα-δίπλα, σαφώς υπέρ της KURO !!
Ώρε τι έχουν να δουν τα ματάκια μου σύντομα....

υγ: @a_headjohn έχεις δίκιο, έκανα λάθος.

φιλτατε μιχαλη μια συμβουλη τωρα που προλαβαινεις ακομα.... κανε οτι δουλειες εχει τωρα γιατι απαξ κ φτασει το εργαλειο παει το εχασες το φως σου.....
υγ2 αν δεν με απατα η μνημη γυρω στις 150 με 200 ωριτσες.... (ενδιαμεσα βεβαια βλεπουμε καμμια ταινια το νου σου!!!)
αντε με το καλο και συ να στη φερει ο πελαργος αυριο!~!!!!

Ναι ακομα και κει που τελειωνει η ταινια και βγαζει τα ασπρα γραμματα στο μαυρο φοντο , ειναι ολα μαυρα , δεν ξεχωριζει το πλαισιο απο το πανελ .
Τελος στην 5090Η τουλαχιστον , γιατι αυτη βλεπω , the black is black !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ναι ακομα και κει που τελειωνει η ταινια και βγαζει τα ασπρα γραμματα στο μαυρο φοντο , ειναι ολα μαυρα , δεν ξεχωριζει το πλαισιο απο το πανελ .
Τελος στην 5090Η τουλαχιστον , γιατι αυτη βλεπω , the black is black !!!

Που είσαι brightness/contrast και σε τι Mode βλέπεις;

Μιχάλη, εγώ δεν έκανα απολύτως τίποτε. Ούτε στην 42-άρα ούτε στην 50-άρα.
Η 42-άρα έχει περάσει τις 4.000 ώρες και η 50-άρα δουλεύει τουλάχιστον 6-7 ώρες την ημέρα. Καμία από τις δύο δεν παρουσίασε το παραμικρό.
Για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και να αισθάνεσαι και καλά ψυχολογικά κάντο, αλλά μην τρελαίνεσαι απ' τις υπερβολές. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Ξαναλέω: ΣΥΜΦΩΝΩ, όταν παίζει δεν ξεχωρίζεις τίποτα!

Οταν τελειώνει η ταινία και δείχνει τα λευκά γράμματα σε μαύρο φόντο, εκεί δεν φαίνεται το γκρι πάνελ;

Αυτό τώρα είναι ψυχασθένεια... Ψάχνουμε τρόπους και κολπάκια για να δούμε - επιτέλους - αν γκριζάρει ελάχιστα ένα panel που φωτίζεται από πίσω.
Όταν την χρησιμοποιείς, όταν βλέπεις εικόνα δηλαδή, διακρίνεις το όριο του panel απ´το πλαίσιο; Όχι !!! Τι συζητάμε τότε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Αυτό τώρα είναι ψυχασθένεια... Ψάχνουμε τρόπους και κολπάκια για να δούμε - επιτέλους - αν γκριζάρει ελάχιστα ένα panel που φωτίζεται από πίσω.
Όταν την χρησιμοποιείς, όταν βλέπεις εικόνα δηλαδή, διακρίνεις το όριο του panel απ´το πλαίσιο; Όχι !!! Τι συζητάμε τότε;

μα ρε μπαμπη δε τα ξερεις κατι πρεπει να βρουμε να ασχολουμαστε.... κατι τετοιες αγωνιες ειχαν κ στα εργοστασια τους για το ποσο μαυρο θα ειχαν η 10τη γεννια και το εκλεισαν το μαγαζι!!!!!
Παντως και γω τωρα που την εχω μπροστα μου στο λογοτυπο μου φαινεται οτι το Ρ γερνει λιγο προς τα δεξια :flipout::flipout::flipout:Το καλυπτει αυτο η εγγυηση?????

By the way πως μπορουμε να δουμε της ωρες που εχει παιξει μεσα απτα κρυφα μενου???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

By the way πως μπορουμε να δουμε της ωρες που εχει παιξει μεσα απτα κρυφα μενου???

Χμμμ..... Δύσκολο.... Στην 500Α χρειάζεσαι ειδικό τηλεκοντρόλ και στην 5090Η μπαίνεις μέσω της RS-232 θύρας.

Καλημέρα,
σε όλα τα μοντέλα 9ης γενιας δεν μπορείς να δεις τις ωρες λειτουργιας του πανελ παρα μονο μεσω του κρυφου μενου που οπως σωστα ανεφερε ο Μπάμπης θελει ειδικο χειριστηριο.

Καλημέρα,
σε όλα τα μοντέλα 9ης γενιας δεν μπορείς να δεις τις ωρες λειτουργιας του πανελ παρα μονο μεσω του κρυφου μενου που οπως σωστα ανεφερε ο Μπάμπης θελει ειδικο χειριστηριο.

να στε καλα τουλαχιστον μας λυθηκε η απορια...-bye--bye--bye-

Στις 500Μ/600Μ (500Α χωρίς το box) υπάρχει η δυνατότητα χειρισμού της τηλεόρασης από PC (μέσω δικτύου) και από εκεί μπορείς να δεις ώρες λειτουργίας.

Νομίζω πως αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στις 500Α ή στις Η, αλλά τσεκάρετε το manual μήπως και αναφέρει κάτι:grandpa: