Pioneer Kuro 9th generation

Υπάρχει κάποιος που να έχει δει και την 5080 και την 5090 για να μας πει ποιες οι διαφορές τους σε τηλεοπτικό σήμα ?
Γιατί η 5080 λίγο πάνω απο τα 1700 ευρώ μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Pure Mode έχει μόνο η KRP-500A, βρίσκονται στίς ρυθμήσεις εικόνας τα λεγόμενα preset, εκεί που είναι και τα Dynamic,Optimum,Normal,Game.

Αναμενωντας τις ρυθμισεις,σε καποια παλιοτερη τοποθετηση σου στο forum ειχες αναφερθει σε αυτο http://www.fullhd.gr/index.php/2008...008-11-25-11-55-51/951-pioneer-fuga-plasma-tv- με την υποθεση οτι θα το δουμε καποια στιγμη,μηπως ηρθε η ωρα να μας πεις και καμια λεπτομερεια ακομα?

Όπως υποσχέθηκα ρυθμήσεις για την KRP-500A Pure Mode, το πρώτο πακέτο είναι για color space 1 και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στο Movie Mode, δυστηχώς ένα bug στο λειτουργικό σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να τις περάσετε στο Game Mode διότι όταν βλέπει color space 1 και χειροκίνητη θερμοκρασία γυρίζει στο πιό ψυχρό setting, αυτό δεν ισχύει για τις ρυθμήσεις με color space 2.
Pure Mode - COLOR SPACE 1 6500K
Contrast 40
Brightness +0
Colour 0
Tint +2
Sharpness -15 ΕΩΣ -9
PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF
TXT Opt OFF
Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE Low
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2
COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (Πατήστε το Χειροκίνητη για 3 δευτερόλεπτα)
Red High -4
Green High -4
Blue High 0
Red Low 0
Green Low +1
Blue Low +1
CTI OFF
Colour Management
Red 0
Yellow 0
Green 0
Cyan 0
Blue 0
Magenta 0

Colour Space 1

Noise Reduction All Off

Pure Mode - COLOR SPACE 2 6500K
Contrast 38
Brightness +1
Colour +12
Tint 0
Sharpness -15 ΕΩΣ -9
PRO ADJUST
PURE CINEMA
Fim Mode OFF
TXT Opt OFF
Intellegent Mode OFF
PICTURE DETAIL
DRE Low
BLACL LEVEL OFF
ACL OFF
Enhancer Mode 2
Gamma 2
COLOUR DETAIL
Colour Temp Manual (Πατήστε το Χειροκίνητη για 3 δευτερόλεπτα)
Red High -3
Green High 0
Blue High +1
Red Low 0
Green Low +1
Blue Low +2
CTI OFF
Colour Management
Red +1
Yellow -1
Green -2
Cyan -1
Blue 0
Magenta -2

Colour Space 2

Noise Reduction All Off

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Αυτά μπορούμε να τα περάσουμε στην 5090Η?

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, αν και το δεύτερο πακέτο είναι πολύ δύσκολο να «κάτσει» καλά.
Εχω λόγο που άφησα τα settings του Pure Cinema εκτός γιατί περισσότερο θα μπερδέψουν παρά θα βοηθήσουν, έχει παρατηρηθεί ότι αυτές οι ρυθμήσεις είναι πολύ ευαίσθητες με το ταίριασμα των διαφόρων πηγών αναπαραγωγής και κατά βάση λειτουργούν καλά σε πεπλεγμένης σάρωσης σήματα και όχι σε προοδευτικής όπως πιστεύει ο περισσότερος κόσμος και κακώς ερμηνεύεται στο εγχειρίδιο χρήσης.

JDL9 ευχαριστω για τις ρυθμισεις,τωρα αν ειναι δυνατον απαντησε μου σε οτι αφορα το link που δινω ποιο πανω.
Δεν νομιζω να γινομαι κουραστικος ελπιζω οχι,αλλα οσοι ειναι εξω απο τον χωρο αγωνιουν!

Pure Mode έχει μόνο η KRP-500A, βρίσκονται στίς ρυθμήσεις εικόνας τα λεγόμενα preset, εκεί που είναι και τα Dynamic,Optimum,Normal,Game.

Λαθος κάνεις φιλε, pure mode φυσικά υπάρχει και στην 5090Η και ειναι
ακριβως στο ιδιο μερος των μενου που αναφερεις κι εσυ.

Είσαι σίγουρος για αυτό ?

Πρώτη φορά το ακούω.

Από όσο ξέρω κι εγώ pure mode υπάρχει μόνο στις 500 Α και Μ.
Αν έχουν αλλάξει το λογισμικό των 5090Η και έχουν προσθέσει το ΡΜ και σ' αυτές μάλλον απίθανο το κόβω.
Πάντως μόλις έρθει η δικιά μου θα το τσεκάρω ;)

Από όσο ξέρω κι εγώ pure mode υπάρχει μόνο στις 500 Α και Μ.
Αν έχουν αλλάξει το λογισμικό των 5090Η και έχουν προσθέσει το ΡΜ και σ' αυτές μάλλον απίθανο το κόβω.
Πάντως μόλις έρθει η δικιά μου θα το τσεκάρω ;)
Η 5090 και η 5090H ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ PURE MODE, μπορείς να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο χρήσης σελίδα 34.

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/instrmanuals.nsf/0/EF56E9268DDABA43C1257489003FAD3A/$File/ARE1490_PDP-LX6090H.pdf

OPTIMUM STANDARD DYNAMIC MOVIE SPORT GAME USER

JDL9 ευχαριστω για τις ρυθμισεις,τωρα αν ειναι δυνατον απαντησε μου σε οτι αφορα το link που δινω ποιο πανω.
Δεν νομιζω να γινομαι κουραστικος ελπιζω οχι,αλλα οσοι ειναι εξω απο τον χωρο αγωνιουν!

Τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντε έξι.....:flipout::flipout:
Δεν γίνεσαι κουραστικός όταν θα υπάρξουν νεότερα θα ενημερώσω, ο καιρός γαρ εγγύς.
:operator:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Η 5090 και η 5090H ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ PURE MODE, μπορείς να συμβουλευτείς το εγχειρίδιο χρήσης σελίδα 34.

http://www.service.pioneer-eur.com/peeservice/instrmanuals.nsf/0/EF56E9268DDABA43C1257489003FAD3A/$File/ARE1490_PDP-LX6090H.pdf

Ρε συ αυτό λέω κι εγώ: μόνο η 500 Α και Μ έχουν ΡΜ.

ΣΕΝΑΡΙΟ Α : Έχεις KRP-500M και δεν το ξέρεις 1%.
ΣΕΝΑΡΙΟ Β : Έχεις μπερδέψει το PURE MODE με το PURE CINEMA 99%.

Ρε συ αυτό λέω κι εγώ: μόνο η 500 Α και Μ έχουν ΡΜ.
Το ξέρω αγορίνα μου απλώς τα έλεγα στην πεθερά για να τα ακούσει η Νύφη.....:flipout::flipout:

Κατσε οταν λεμε Pure Mode δεν εννοεις το υπομενου στα
optimum,standard,dynamic,movie etc.
γιατι εγω τις ρυθμισεις που εδωσες για την 500Α , τις εκανα ακριβως
τις ιδιες στην 5090Η .
Ναι εχεις δικιο, βιάστηκα pure mode - pure cinema με μπερδεψες , σορυ !
Και καθησα κι εβαλα κι εγω τις ρυθμισεις αυτες στο user , αλλά δεν μ'αρεσαν και ιδιαιτερα,
και λεω και γω !

Last edited:
Σήμερα παρέλαβα κ εγώ κ έχω μείνει άναυδος από την εικόνα που βλέπω, χωρίς να έχω πειράξει κάτι ακόμα στις ρυθμίσεις της, εκτός από το να κατεβάσω την αντίθεση. :BDGBGDB55:

Στο μαγαζί που την παρέλαβα (electronet - Καμπέρης) μου είπαν ότι οι πρώτες 100 ώρες είναι ώρες στρωσίματος, οπότε αντίθεση, φωτεινότητα πρέπει να είναι χαμηλά.

Θα χρησιμοποιήσω για κάποιες ώρες το dvd στρωσίματος, πιο πολύ για να μου φύγει η ιδέα, ότι έκανα στρώσιμο...:a0210:

Έχει πανεύκολα μενού, ενώ έβαλα την κάρτα της Νόβα στην θύρα της κ την είδε αμέσως. Παίζει χωρίς κολλήματα κ λοιπά προβλήματα τα Νόβα κανάλια, ενώ η εικόνα είναι πραγματικά σχεδόν αψεγάδιαστη !! :grinning-smiley-043

Σίγουρα είμαι ενθουσιασμένος, αλλά πράγματι έχει άψογο scaler η τηλ αυτή, πιθανότατα να είναι η καλύτερη που βλέπω... :slapface:

Η μόνη καλύτερη πρέπει να είναι............................η ίδια στις 60" !!! :flipout:

Όποιος θέλει να στρώσει την τηλ του, τότε κατεβάζει από ΕΔΩ και το γράφει σε ένα άδειο δισκάκι, ΑΥΤΟ το αρχείο.

Το βάζεις κ παίζει για 100-150 ώρες. :a0210:

Θα πρέπει να βάλεις τις εξής ρυθμίσεις στην 5090H όταν αυτό το δισκάκι παίζει :

Picture:
AV Selection: Sport
Contrast: 50
Brightness:0
Color: +20
Tint: 0
Sharpness: 0

Pure Cinema
Film Mode: Off
Text Optimization: Off

Screen Size: Full
Power Save Mode: Off
Orbiter: Mode 1

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1034208 που το έχουν ψάξει πάρα πολύ...:BDGBDGB53: