Pioneer Kuro 9th generation

Οχι ακόμα δεν έχω δεί BLuray. Αυτό είναι το περίεργο. Μόνο DVD, δορυφορικά και αναλογικά κανάλια!!!!

Με όλο αυτό το χάος των τηλεοράσεων που είχα δεί στα καταστήματα ηλεκτρονικών είχε φοβηθεί το μάτι μου. Ιδιαίτερα όσον αφορά την αναπαραγωγή αναλογικών καναλιών!!! Έτη φωτός μπροστά η απόδοση της Kuro σε σχέση με αυτά που είχα δεί (και είχα δεί πολλά και ακριβά)

Last edited:
Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ευχαριστώ φίλε

Καλορίζικη και καλοθέατη η κούκλα!
Την έχεις αγοράσει από Ελλάδα ή από εξωτερικό;
Το λέω γιατί στη συσκευασία της δικής μου δεν υπήρχε usb stick....

Την αγόρασα από το Μακρο του Ηρακλείου. Είναι από δική τους εισαγωγή. Εισήγαγαν τον φανταστικό αριθμό των 5 τεμαχίων 5090Η!!!! για όλη την Ελλάδα!! όπως καταλαβαίνετε έχουν μείνει άλλα 4 μόνο και από αυτα τα δύο είναι είδη καβατζομένα στην Κρήτη. Από καιρό έψαχνα να βρώ μια 5090Η και το είχα διαπιστώσει αυτό το πρόβλημα στην διαθεσιμότητα. Κανείς δεν την είχε ετοιμοπαράδοτη από αυτούς που ρώτησα (και ρώτησα πολλούς).

Πάντως παίδες οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από την Kuro. Κάθε φορά που μπαίνω στο σπίτι και την βλέπω να παίζει χαζεύω! Ίσως γιατί είναι ι πρώτη εβδομάδα ακόμη.

αστα φιλε εδω εγω που κλεινω μηνα μπαινω μεσα χαιρετω τη κουρο κ μετα τη γυναικα κ το σκυλο :flipout::flipout:

Ρε σεις η kuro αποδείχθηκε το απόλυτο όπλο για το waf.
Έπαθε πλάκα με την εικόνα της και παρά τη γκρίνια για το "μπαούλο που θες να μου φέρεις, μια χαρά είναι η 37άρα" δε μ' αφήνει πλέον να δω τηλεόραση!
Δεν έχω καταφέρει να χορτάσω bluray, ματρόσκα μέσω egreat ή hd δορυφορικά!
Αφού μου είπε "τι ωραία δείχνει και η νόβα στην τηλεόραση αυτή" και μου ζήτησε να αναβαθμίσω στο φουλ πακέτο για να βλέπει σειρές και ταινίες.
Να δείτε που κακό θα με βρει και δεν θα μπορώ να τη χαρώ όπως θέλω (την kuro εννοώ, έτσι!)

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ρε σεις η kuro αποδείχθηκε το απόλυτο όπλο για το waf.
Έπαθε πλάκα με την εικόνα της και παρά τη γκρίνια για το "μπαούλο που θες να μου φέρεις, μια χαρά είναι η 37άρα" δε μ' αφήνει πλέον να δω τηλεόραση!
Δεν έχω καταφέρει να χορτάσω bluray, ματρόσκα μέσω egreat ή hd δορυφορικά!
Αφού μου είπε "τι ωραία δείχνει και η νόβα στην τηλεόραση αυτή" και μου ζήτησε να αναβαθμίσω στο φουλ πακέτο για να βλέπει σειρές και ταινίες.
Να δείτε που κακό θα με βρει και δεν θα μπορώ να τη χαρώ όπως θέλω (την kuro εννοώ, έτσι!)

Ευκαιρία λοιπόν το Σάββατο στο PIONEER CENTER να αγοράσεις άλλη μία kuro....:BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Ευκαιρία λοιπόν το Σάββατο στο PIONEER CENTER να αγοράσεις άλλη μία kuro....:BDGBGDB55:

Μη νομίζεις ότι δε μου έχει περάσει από το μυαλό μια 428 για το γραφείο....

Από ότι θυμάμαι, ο calibrator του tlcbroadcast, γνωστός και ως bumtious στο avforums είχε γράψει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν απόλυτα συμβατό με την 5090Η, την Ευρωπαϊκή έκδοση της kuro.
Αν το εξέλιξαν και δουλεύει δεν το ξέρω.
Δε ρωτάς τον Καστρουνή;

Οχι μόνο είναι καλό αλλά θα πάθετε πλάκα όσοι παρευρεθείτε το Σάββατο.

Εχοντας, μεταξύ των άλλων, στην κατοχή του ο Μανώλης το controlcal, το δούλεψε άψογα με την 6090H, σε βάζει στο service menu μέσω του σειριακού καλωδίου, όπου όλος ο χειρισμός της τηλεόρασης γίνεται με το πρόγραμμα από το PC. Φτιάχνεις πολύ ωραία πραγματάκια ειδικά όσον αφορά το Gamma, δίνει την δυνατότητα στον calibrator να φτιάξει ένα πολύ καλό grayscale! Η τηλεόραση "ακούει" πιστά μέσα από το πρόγραμμα. Η παραμικρή αλλαγή είναι ορατή στην οθόνη.

Οσον αφορά τον τελικό χρήστη, προσθέτει στις επιλογές των modes 3 ακόμα: isf day - isf night - isf auto οι οποίες είναι κλειδωμένες και δεν μπορεί να πειράξει/χαλάσει τα settings o χρήστης. Το καλό είναι ότι με το πρόγραμμα μπορείς να φτιάξεις isf-day/night ΓΙΑ ΚΑΘΕ INPUT ξεχωριστά, διότι άλλο isf day μπορεί να έχει μια πηγή π.χ. PS3 και άλλο π.χ. ένα TVIX. Οπως καταλαβαίνετε τι δυνατότητες ανοίγονται έτσι. Τέλος το ένα ξερό USER που είχαμε.

Μετά το calibration οι επιλογές που θα έχουν προστεθεί στα modes της τηλεόρασης δείχνουν έτσι:

attachment.php

Οσοι τυχεροί παρευρεθούν στο Pioneer Center το Σάββατο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το controlcal και τις επιλογές του.

Επομένως οι φανατικοί της εικόνας και όχι μόνο της Kuro, έχουν έναν ακόμη λόγο να δώσουν παρών!

Από ότι θυμάμαι, ο calibrator του tlcbroadcast, γνωστός και ως bumtious στο avforums είχε γράψει πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν ήταν απόλυτα συμβατό με την 5090Η, την Ευρωπαϊκή έκδοση της kuro.
Αν το εξέλιξαν και δουλεύει δεν το ξέρω.
Δε ρωτάς τον Καστρουνή;

Επειδή το είδα το πρόγραμμα, πρέπει να επιλέξεις άλλο profile για τα αμερικάνικα μοντέλα και άλλο profile για τα ευρωπαϊκά. Εννοείται ότι αν πας να βάλεις το ένα στο άλλο τρώς "πόρτα", κοινώς error message. Πάντως όταν πληρώσεις το licence σου στέλνουν και τα αμερικάνικα και τα ευρωπαϊκά profiles (και για 8G και για 9G panels) για να είσαι πάντα τζετ.

Last edited:
Αυτά είναι πολύ καλά νέα Τάσο!
Άντε να στρώσει κι η δικιά μου και να αναλάβει δράση ο Μανώλης!

1.το usb εκτος απο update,τι αρχεια παιζει?
2.μεσω ethernet μπορουμε να παιξουμε ματροσκες απο το pc?
-χρειαζομαστε καποιο προγραμμα για να εκεταλευτουμε το δικτυο της tv
στο επακρο?
-υπαρχει κατι παρομοιο του vieracast για τις kuro?

υπαρχει πιο μαυρη τηλεοραση απο την kuro......?:afro:

Κατοχος και εγω 5090Η τωρα και 2 μηνες

Βλεπω BR με πηγη το PS3 και απο το PC με τον PS3 Server.

Κάποιες ερωτησεις συντομες εχω να κανω

1- Οταν αλλαζει κανάλι κανει 1-2 sec να εμφανίσει το νεο. Ειναι φυσιολογικό αυτό?

2- Δεν εχω κανει κάποιες ρυθμίσεις Χρησιμοποιώ τις εργοστασιακές Με την χρηση του προγράμματος απο το PC που αναφέρεται ποιο πανω, μπορει να γινει καμιά ζημιά στην συσκευή?

3- AV ενισχυτή θα παω στον ομοσταυλο SC-LX81 Το σετ B&W MT30 με καλύπτει?

Κατοχος και εγω 5090Η τωρα και 2 μηνες

Βλεπω BR με πηγη το PS3 και απο το PC με τον PS3 Server.

Κάποιες ερωτησεις συντομες εχω να κανω

1- Οταν αλλαζει κανάλι κανει 1-2 sec να εμφανίσει το νεο. Ειναι φυσιολογικό αυτό?

2- Δεν εχω κανει κάποιες ρυθμίσεις Χρησιμοποιώ τις εργοστασιακές Με την χρηση του προγράμματος απο το PC που αναφέρεται ποιο πανω, μπορει να γινει καμιά ζημιά στην συσκευή?

3- AV ενισχυτή θα παω στον ομοσταυλο SC-LX81 Το σετ B&W MT30 με καλύπτει?

1. Τα 2 sec που λες είναι νομίζω ότι είναι υπερβολικά. Σε αλλαγή καναλιού (στον αναλογικό και στον επίγειο ψηφιακό δέκτη) δείχνει στιγμιαία μιά μαύρη οθόνη και μετά το νέο κανάλι. Δεν νομίζω ότι ο χρόνος είναι πάνω από 1 sec.

2. Εγώ δεν θα το έκανα στην δική μου. Θα φώναζα κάποιον που ξέρει (βλ. Μανώλης Καστρουνής)

3. Ο LX81 είναι μεγάλος για τα B&W MT30 (max power handling 100 Watt). Δες για μικρότερο ενισχυτή ή για μεγαλύτερα ηχεία.
-bye-

2. Εγώ δεν θα το έκανα στην δική μου. Θα φώναζα κάποιον που ξέρει (βλ. Μανώλης Καστρουνής)

Ειμαι Κρητη :bigcry:

3. Ο LX81 είναι μεγάλος για τα B&W MT30 (max power handling 100 Watt). Δες για μικρότερο ενισχυτή ή για μεγαλύτερα ηχεία.
-bye-

Υπαρχει προβλημα χωρου για μεγαλύτερα ηχεία

Καμια προταση?

1.το usb εκτος απο update,τι αρχεια παιζει?
2.μεσω ethernet μπορουμε να παιξουμε ματροσκες απο το pc?
-χρειαζομαστε καποιο προγραμμα για να εκεταλευτουμε το δικτυο της tv
στο επακρο?
-υπαρχει κατι παρομοιο του vieracast για τις kuro?

υπαρχει πιο μαυρη τηλεοραση απο την kuro......?:afro:

καμια βοηθεια....?

εχουμε τιποτε προτεινομενες ρυθμισεις?