Pioneer Kuro 9th generation

εχει παρα πολλες ρυθμισεις.
ψαξτην καλα και παιξε μετην εικονα σου.
εχεις ψωμι ακομα....:antlers:

ρυθμισεις εχω βαλει αυτες που εχουν αναφερθει εδω μεσα εχω τοσα πολα ερωτηματα αλλα ´σιγα σιγα γιατι θα χασω και εγω ο ιδιος την μπαλα η τηλεωραση παντος ειναι ΚΤΗΝΟΣ

αυτα τα ανεμηστηρακια δεν δουλευουν ποτε ρε παιδια πισω το μεταλο εχει αναψη

εχει κανεις την 6090Η ? στα ποσα μετρα βλεπει ?

πηγα να δω την 5090Η αλλα σκαλωσα ασχημα οταν ειδα την 60αρα... με την καλη εννοια παντα!!!

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

εχει κανεις την 6090Η ? στα ποσα μετρα βλεπει ?

από 2-4.5 μ. Αν μιλάμε για HD, χαλαρά βλέπεις από τα 2 μ. και τους κανόνες περί διαγωνίων άστους για τα βιβλία... -bye-

Αν σε παίρνει ο χώρος και κυρίως το οικονομικό (διότι μιλάμε για σχεδόν διπλάσια λεφτά για 10" παραπάνω) χτύπα την και δεν θα το μετανοιώσεις. Σίγουρα οι 60άρες θα χουν κάποτε 1000 ευρώ αλλά μέχρι τότε εσύ θα ευχαριστιέσαι εικόνα....

Last edited:
Καλησπέρα!
Σήμερα βρήκα στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης ένα βυσσινί pixel. Βάζοντας το break-in DVD με την εναλλαγή διαφόρων χρωμάτων, διαπιστώνω ότι αυτό το βυσσινί pixel φαίνεται σε λευκό χρώμα οθόνης και σε κάποια ανοικτόχρωμα χρώματα. Σε σκούρα χρώματα οθόνης ή και σε μερικά άλλα ανοικτόχρωμα π.χ. ανοικτό μπλε, δεν φαίνεται καθόλου. Στην αρχή το εντόπισα όταν πλησίασα πολύ κοντά στην οθόνη. Τώρα που το μάτι μου ξέρει που είναι, φαίνεται και από απόσταση 1 μέτρου (όταν φαίνεται).
Και απ' ότι φαίνεται δεν αλλάζει και χρώμα. Οταν δηλαδή εμφανίζεται, είναι βυσσινί.
Χμ!! Με βάζει σε σκέψεις....

εμενα θα με εβαζε στη διαδικασια να επικοινωνησω με το service....

To βυσσινί pixel μάλλον είναι ενα κολλημένο pixel..Σε ένα laptop acer πού είχα παρει με 18 ίντσες οθόνη οταν το άναψα αρχικά είχε 6 τέτοια pixel κολλημένα σε διάφορα χρώματα κατι σαν δέντρο χριστουγέννων!Το έστειλα και αλλάξαν το panel και μου το φέραν με 2 κόκκινα..Μίας και βαριόμουν να το στείλω παλι πίσω εβαλα το πρόγραμμα που αλλάζει χρώματα γρήγορα και δέν εφευγαν με τίποτα.Τελίκα τους έκανα λίγο μασάζ λίγο με ένα πανάκι και έφυγαν...Αλλα δεν θα σού πρότεινα να κάνεις το ίδιο στην Τv σου.Γενίκα πολλές έχουν κολλημένα pixel και το θεωρούν φυσιολογικό για αυτήν την τεχνολογία άσχετα με το αν είναι σπαστικό να τα βλέπεις..

Last edited:
Φίλε Heller, η KURO είναι plasma, έχει τζάμι μπροστά, δεν γίνεται μασαζάκι όπως στις LCD...;)

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Φίλε Heller, η KURO είναι plasma, έχει τζάμι μπροστά, δεν γίνεται μασαζάκι όπως στις LCD...;)
True!Nόμιζα ότι ήταν όπως η lcd οθόνες αλλα όντως τσέκαρα και εγώ την δίκια μου και έχει γυαλί..Oποτε άκυρο!

Τελικά από το κοίτα κοίτα έχω και εγώ ένα βυσσινί pixel στην αριστερή μεριά τις οθόνης...αλλα δεν μένει εκεί μόνιμα.Το κοιτούσα για κάνα 10 λεπτό και μετά από 3-4 λεπτά που το πείρα χαμπάρι έφυγε..αλλα θα ξανάρθει...Και όμως παραμένει εδώ...

Last edited:
ρε παιδια τη κανατε τελικα με τα πιχελ
πειρατε κανενα τηλ
τη σας ειπαν ,το παιζαν "αλεκος"η ενδιαφερθηκαν
αν και χαλαστηκα με αυτο που συνεβει στα 2 παιδια θελω να πιστευω οτι θα σταματησει εδω και οτι δεν θα εχουμε αλλες τετοιου ειδους αναφορες

Το manual λέει πως αν είναι ορατό από απόσταση 2,5-3,5 μετρα να μιλήσεις με το σημείο αγοράς.Πήγα σήμερα στο πλαίσιο και μου κανόνισαν ραντεβού μέχρι την τεταρτη να έρθει άνθρωπος να την δει και πιθανόν θα γίνει η αντικατάσταση,μιας και εμενα φαίνεται σε φόντο άσπρο,κίτρινο και μπλε. Iδιαιτερα φαίνεται όταν παίζει bluray..Οποτε θα γίνει αλλαγή(at least i wish to).Πάντως άψογη εξυπηρέτηση το πλαίσιο.Πάντως τα καμμένα-κολλημένα pixel είναι μεγάλη ξενέρα:dead:.

Το manual λέει πως αν είναι ορατό από απόσταση 2,5-3,5 μετρα να μιλήσεις με το σημείο αγοράς.Πήγα σήμερα στο πλαίσιο και μου κανόνισαν ραντεβού μέχρι την τεταρτη να έρθει άνθρωπος να την δει και πιθανόν θα γίνει η αντικατάσταση,μιας και εμενα φαίνεται σε φόντο άσπρο,κίτρινο και μπλε. Iδιαιτερα φαίνεται όταν παίζει bluray..Οποτε θα γίνει αλλαγή(at least i wish to).Πάντως άψογη εξυπηρέτηση το πλαίσιο.Πάντως τα καμμένα-κολλημένα pixel είναι μεγάλη ξενέρα:dead:.
φιλε μου αν εξερεσεις την ξενερα που εφαγες και τα μισα χρονια απο την ζωη σου (αυτο θα παθενα εγω)ευχομαι να σου πανε ολα καλα

Σε ευχαριστώ φιλε johnkyp!Το θέμα είναι αν μου τα μασήσουν τι θα κάνω:devil-smiley-029:αλλα νομίζω πως θα κάνουν αυτό που πρέπει.Πάντως με το κέρατο του ιούδα(call με pixel)έχω ξενερώσει..Θα γράψω όλες τις εξελίξεις.

Καλησπέρα!
Σήμερα βρήκα στο πάνω αριστερό μέρος της οθόνης ένα βυσσινί pixel. Βάζοντας το break-in DVD με την εναλλαγή διαφόρων χρωμάτων, διαπιστώνω ότι αυτό το βυσσινί pixel φαίνεται σε λευκό χρώμα οθόνης και σε κάποια ανοικτόχρωμα χρώματα. Σε σκούρα χρώματα οθόνης ή και σε μερικά άλλα ανοικτόχρωμα π.χ. ανοικτό μπλε, δεν φαίνεται καθόλου. Στην αρχή το εντόπισα όταν πλησίασα πολύ κοντά στην οθόνη. Τώρα που το μάτι μου ξέρει που είναι, φαίνεται και από απόσταση 1 μέτρου (όταν φαίνεται).
Και απ' ότι φαίνεται δεν αλλάζει και χρώμα. Οταν δηλαδή εμφανίζεται, είναι βυσσινί.
Χμ!! Με βάζει σε σκέψεις....

Χθες που το παρακολουθούσα φαινόταν λίγο και μετά εξαφανιζόταν. Και ήταν ορατό μόνο από πολύ κοντά (10 με 20 cm απ' την οθόνη). Σήμερα έχω ανοικτή την tv εδώ και 2 ώρες, και δεν το έχω δει καθόλου. Ασπρο, πράσινο, μπλε, κίτρινο ....... κ.λ.π. φόντο και δεν φαίνεται πουθενά. Να αποφάσισε ξαφνικά να δουλέψει σωστά;;;; Θα το παρακολουθήσω και τις επόμενες μέρες και θα επανέλθω.

Εσένα φαίνεται από τέτοια απόσταση; :hmmmm2:
Ενημέρωσέ μας για το τι θα σου πουν όταν το δουν.

Ρε παιδια θα μας τρελανετε !?!?
Στις plasma tv δεν υπαρχουν καμμένα pixel (κάτι άλλο βλέπετε, σιγουρα) , το συγκεκριμενο ,ειναι φαινομενο μονο των LCD !!!

Λοιπόν μετά το μήνυμα το kblachos πήγα και παρατήρησα από τα 20cm το αγαπημένο μου βυσσινί pixel.Έχουμε και λέμε όταν μπήκα στο home menu τις tv αφίσα το μπλε επιλογέα πάνω από το pixel και σε 1 λεπτό είχε φύγει.Mόλις έβαζα κανονικά κανάλι μέσα σε 1 λεπτό ξαναερχότανε και έτσι σκέφτομαι ότι αφού ξεκόλλησε στον kblachos μήπως να συνδέσω το pc και να τρέξω ένα πρόγραμμα που αλλάζει γρήγορα τα χρώματα μήπως φύγει και σε εμενα..τι λέτε?Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσει και να παίξει η θα γίνετε βυσσινί για την υπόλοιπη ζωή του?Επίσης όταν ανοίγω το πρωί την tv θέλει κάνα 5 λεπτό να ξαναβγεί στο προσκήνιο..Καμια ιδέα?

Ps:Όσο για το αν φαίνεται από απόσταση 2,5m-3,5m από την στιγμή που το ξέρω και ένα χιλιόμετρο μακριά να είμαι θα το βλέπω..

Last edited:
Περί "καμμένων/κολημμένων" pixel, έχουμε αναφερθεί και στο νήμα της Panasonic G10. Συμπερασματικά και επιγραμματικά:

JL_? said:
Πάντως γενικότερα, το θέμα των προβληματικών υποεικονοστοιχείων στις plasma είναι περίεργη υπόθεση. Ο μόνος τρόπος για να έχουμε τυχαία, μεμονωμένα, ανενεργά υποεικονοστοιχεία, και να φταίει η κατασκευή του πάνελ, είναι να πάει κάτι στραβά κατά την διαδικασία δημιουργίας των κελιών (η οποία γίνεται συνηθέστερα με φωτολιθογραφικές μεθόδους ή με αμμοβολή). Σε όποιο άλλο στάδιο κατασκευής του πάνελ, λάθη θα οδηγήσουν σε ανενεργές ή κολλημένες γραμμές, ζώνες, περιοχές, όχι υποεικονοστοιχεία.

Επίσης, το ποσοστό λάθους των φωτολιθογραφικών μεθόδων ή της αμμοβολής, στις κλίμακες μεγέθους που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κελιών των pdp, είναι πρακτικά σχεδόν μηδενικό. Οπότε η όποια εταιρεία θα διοχέτευε αυτά τα πάνελ στην αγορά, μάλλον θα ήταν για βρούβες...

Αν τώρα βέβαια, προκειμένου να μειώσουν το κόστος, έχουν "τεντώσει" τις βιομηχανικές προδιαγραφές καθαρότητας αέρα, είναι δυνατόν να αυξηθούν τα σφάλματα. Αν ξαφνικά αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα "καμμένων pixel" στις plasma, μάλλον κάτι τέτοιο συμβαίνει...

Συνεθέστερα μέχρι τώρα, τα προβληματικά υποεικονοστοιχεία των plasma, είχαν να κάνουν με μικροανοχές στα κυκλώματα οδήγησης των πάνελ, τα οποία λόγω του ότι δουλεύουν με υψηλές τάσεις και στενό εύρος τιμών όμως, μπορεί να τύχαινε π.χ. ένα τσιπ οδήγησης, σε ένα τρανζίστορ του να έχανε σε συνδυασμό με το ταίρι του για μισό βολτ την απαιτούμενη τάση για ανάφλεξη του αερίου του, αλλά επειδή σε όλα τα υπόλοιπα δουλεύει κανονικά η εταιρεία κρίνει πως μπορεί να τοποθετηθεί κανονικά και να πουληθεί...

Κανονικά και αυτό θεωρείται απαράδεκτο, καθώς και εδώ μιλάμε για κάτι το φτηνό που εμμένει και δημιουργεί το πρόβλημα. Γι' αυτό και παλαιότερα δεν υπήρχαν προβληματικά pixel στις plasma καθώς ακολουθώντας τις σωστές βιομηχανικές προδιαγραφές για τις ανοχές δεν ήταν δυνατόν να προκύψουν.

Φαίνεται όμως πως στον βωμό του κέρδους μερικά πράγματα τείνουν να "ξεχειλώσουν" επικίνδυνα...

Αν ανήκετε στους άτυχους (όσο άτυχος μπορεί να θεωρηθεί ένας ιδιοκτήτης KURO :flipout: ) με προβληματικό υποεικονοστοιχείο, όποιας αιτιολογίας και να είναι, πρακτικά, δεν επισκευάζεται...

Αν μπορείτε να πετύχετε αντικατάσταση, έχει καλώς...

Αν πάλι δεν τα καταφέρετε, δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου (ωραία παρηγοριά μας δίνεις θα μου πείτε, αφού εσύ ο ίδιος θα έτρεχες πρώτος-πρώτος να την αλλάξεις... :D ). Σκεφτείτε πως τόσα χρόνια είχατε τις CRT με την προβληματική σύγκλιση και την γεωμετρία κουκουρούκου (ΚΑΜΜΙΑ καταναλωτική CRT άνω των 21" δεν είχε σωστή σύγκλιση και γεωμετρία) κι όχι μόνο δεν γκρινιάζατε (εγώ γκρίνιαζα και τότε :flipout: ), αλλά τις θεωρούσατε και πολλοί θεωρείτε και ακόμα σούπερ-ντούπερ απόδοσης. Με ένα προβληματικό υποεικονοστοιχείο δεν χάθηκε δα και ο κόσμος... -bye-

Καλά τα λες ΑΛΛΑ:τι γίνεται οταν εχεις μια kuro 50 ίντσες με τέλεια χρώματα,αββυσαλέο μαύρο και εσύ κάθεσαι και κοίτας μια κουκάδα 0.1 ίντσα και σκέφτεσαι τι ωραία θα ήταν τα πράγματα αν έλειπε..Αλλα το χειρότερο είναι να ακούς απο την γυναίκα οτι έπρεπε να πάρουμε samsung τοσες πήραμε και δέν ειχαν πρόβλημα αλλα εσυ ήθελες την "καλύτερη" tv του κόσμου..:violent-smiley-011: