Pioneer Kuro 9th generation

Συνεχιζοντας , το προηγουμενο post μου για τον δορυφορικο δεκτη της Pioneer 5090H , εχω να παρατηρησω 2 πραγματακια και θελω αν εχετε καποια λυση.
Ειναι συνδεδεμενη με ενα DVD recorder , εαν κανω εγγραφη με timer και λειπω απο το σπιτι , οποτε δεν ειναι ανοικτη η tv (αρα και ο δεκτης) δεν γραφει τιποτα , ειναι συνδεδεμενο με hdmi και 2 scart , ειναι οντως ετσι ή κανω κατι λαθος ?
Και δευτερον την καρτα του nova , παλι οταν ανοιγω την tv καθε μερα , κανει 1-2 λεπτα να ενεργοποιηθει η irdeto , εαν ομως εχω ανοιχτη την tv άρα και τον δεκτη και κλεινω απλα την εικονα (picture off) θα εχω καταναλωση ρευματος σαν να παιζει ολη μερα , ετσι δεν ειναι ?

Σε μενα δεν θα απαντησει κανεις ???
Και κατι ακομα , μπαινοντας στο edit της irdeto βλεπω τη δυνατοτητα να κανω update software , ξερει καποιος , πως γινεται ακριβως ?

Το καλώδιο κεραίας περνάει από το dvd recorder; Αν όχι πως θα γράψει;
Μπορούσες να γράψεις στο βίντεο παλιά αν δεν παίρναγες το καλώδιο κεραίας από αυτό;
Αυτό μπορεί να το κάνει ΙΣΩΣ μόνο αν και το recorder είναι της pioneer και "μιλάνε" μεταξύ τους με καμιά περίεργη σύνδεση. Και πάλι λέω ΙΣΩΣ.

Για το δεύτερο δεν ξέρω.

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή από την ΤV!! Δεν γνωρίζω η TV να έχει έξοδο εικόνας. Τα SCART και τα HDMI είναι είσοδοι εικόνας.
Αν το σήμα της κεραίας σου περνάει από το DVD recorder και αυτό έχει και tv tuner τότε μπορείς να το γράψεις ανεξάρτητα αν είναι ανοιχτή η TV η όχι.
Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

To βυσσινί pixel μάλλον είναι ενα κολλημένο pixel..Σε ένα laptop acer πού είχα παρει με 18 ίντσες οθόνη οταν το άναψα αρχικά είχε 6 τέτοια pixel κολλημένα σε διάφορα χρώματα κατι σαν δέντρο χριστουγέννων!Το έστειλα και αλλάξαν το panel και μου το φέραν με 2 κόκκινα..Μίας και βαριόμουν να το στείλω παλι πίσω εβαλα το πρόγραμμα που αλλάζει χρώματα γρήγορα και δέν εφευγαν με τίποτα.Τελίκα τους έκανα λίγο μασάζ λίγο με ένα πανάκι και έφυγαν...Αλλα δεν θα σού πρότεινα να κάνεις το ίδιο στην Τv σου.Γενίκα πολλές έχουν κολλημένα pixel και το θεωρούν φυσιολογικό για αυτήν την τεχνολογία άσχετα με το αν είναι σπαστικό να τα βλέπεις..

ποιό ειναι το προγραμμα αυτο φίλε μου
και που το βρίσκεις ??
ευχαριστώ

Παρεπιτποντος παίδες για όποιον θέλει να τροφοδοτήσει μέσω δικτύου την KURO. Μετά από αρκετές δοκιμές κατέλειξα ότι σε 100ΜΒιτ ενσύρματο ethernet με PS3 media server μπορεί να παίξει άψογα μέχρι 1080ι και 720p περιεχόμενο. Το καλύτερο αποτέλεσμα το είχα σε *.m2ts φορέα(AVCHD). Πάντα εννοείται χωρίς transcoding το οποίο θεωρώ απαράδεκτο εφόσον ζητούμε βέλτιστη ποιότητα. Σε όλες μου τις προσπάθειες με 1080p περιεχόμενο υπήρχαν αξεπέραστα προβλήματα τα οποία θεωρώ ότι οφείλονται είτε σε περιορισμούς της ταχύτητας του δικτύου είτε σε αδυναμία του cpu της KURO. Ότι και να ισχύει από τα δύο δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι αφού και τα δύο είναι θέματα hardware της KURO.
Οπότε μάλλον θα εγκαταλείψω την προσπάθεια και θα στραφώ σε μια εξωτερική συσκευή για την αναπαραγωγή και σύνδεση με HDMI!! Κρίμα....
Πάντως θεωρώ ότι το streaming μέσω DLNA όσον αφορά DVD και μέχρι 1080ι και 720p περιεχόμενο είναι άψογο και το χρησιμοποιώ πλέον μονίμως.

Μια ενδιαφέρουσα φρέσκια πληροφορία που έχει ο φίλος Νίκος, από την αντιπροσωπεία, για την 5090Η που θέλησε να αντικαταστήσει...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=856526&postcount=15

Παιδια για αντικατασταση ξεκινησαμε με το εδω (αψογο) καταστημα, αλλα η Pioneer μας πληροφορησε οτι...παπαλα οι εν λογω tv!!!!

Φίλε μου έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή από την ΤV!! Δεν γνωρίζω η TV να έχει έξοδο εικόνας. Τα SCART και τα HDMI είναι είσοδοι εικόνας.
Αν το σήμα της κεραίας σου περνάει από το DVD recorder και αυτό έχει και tv tuner τότε μπορείς να το γράψεις ανεξάρτητα αν είναι ανοιχτή η TV η όχι.
Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.

Η Τηλεοραση εχει συνδεθει με το recorder μεσω της κεραιας αλλα οχι και με το LNB αφου δεν εχει εισοδο ( το recorder).
Εχει συνδεθει επισης με 2 scart και 1 hdmi, το προβλημα ειναι οτι δεν μπορει να γινει εγγραφη απο τον δεκτη της Pioneer , οταν η tv ειναι κλειστη .

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Μια ενδιαφέρουσα φρέσκια πληροφορία που έχει ο φίλος Νίκος, από την αντιπροσωπεία, για την 5090Η που θέλησε να αντικαταστήσει...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=856526&postcount=15

αυτο τι σημαινει? οτι δεν εχουν αλλες για αντικατασταση ή οτι προτιμανε οσες εχουν να τις πουλησουν?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

αυτο τι σημαινει? οτι δεν εχουν αλλες για αντικατασταση ή οτι προτιμανε οσες εχουν να τις πουλησουν?

Απ' ότι οσφραίνομαι μάλλον το δεύτερο θα ισχύει. Αλλά αν κατάλαβα καλά επίσημα αρνήθηκαν να αντικαταστήσουν KURO; Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα, να μην πω κάτι άλλο.

Θα μας επιτρέψετε μια μικρή παρέμβαση. Η ιστορία, που ξεκίνησε από την Πάτρα, αναφέρεται σε αντιμετώπιση καταστήματος της πόλης. Εμείς σαν μέλος του δικτύου επιλεκτικής διανομής, δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη καταστήματος επίσημης διάθεσης στην Πάτρα. Σε ότι μας αφορά, η 5090Η πωλείται κανονικά και η υποστήριξή της είναι δεδομένη. Επειδή όπως γνωρίζετε έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία, στο κομμάτι του service, προτιθέμεθα να "δανείσουμε" καινούρια τηλεόραση στον αγοραστή, από το stock μας, που έχουμε προς πώληση, εφόσον η αγορά του πραγματοποιήθηκε από μέλος του επίσημου δικτύου της INTERSYS.
Για το Pioneer Center
Παύλος Καλογερόπουλος

Ευχαριστούμε για την διευκρίνηση, μήπως θα έπρεπε να την επαναλάβετε και στο αντίστοιχο νήμα, που έχει ανοίξει ο άμεσα ενδιαφερόμενος....

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45098

...για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, ή/και 'ελευθέρων μεταφράσεων' από τους μη εμπλεκόμενους.

σε επικοινωνια που ειχα πριν λιγο με υπευθηνω των βλαβων μου ειπε τα εξεις
οτι το 1 κολλημενω πιχελ δεν αποτελει προβλημαγι την PIONNER (το αναφερει και το μανουαλ μου ειπε) οτι μπορει και να αποφορτιστη μπορει μετα της 200 ωρες και οτι προβλημα θα ηταν να ειχε πανω απο 10 κολλημενα πιχελ η 3 εως 5 στη σειρα
αυτα και οτι δεν γινετε τιποτα
και εγω θα πρεπει τωρα αναγαστηκα να συμβηβαστω με αυτη την μ,,,,,,,,α
ελεος

πιχελ η 3 εως 5 στη σειρα

αυτη η προυποθεση-δυστηχως-ειναι γνωστη και δεν μπορεις να κανεις τιποτε.
αλλαγη συσκευης μονο σε περιπτωση που ειναι διατεθειμενο το καταστημα μπορεις να πετυχεις.

διαφορετικα-βαση εγγυησης τουλαχιστον-εχουν δικιο....

αυτη η προυποθεση-δυστηχως-ειναι γνωστη και δεν μπορεις να κανεις τιποτε.
αλλαγη συσκευης μονο σε περιπτωση που ειναι διατεθειμενο το καταστημα μπορεις να πετυχεις.
διαφορετικα-βαση εγγυησης τουλαχιστον-εχουν δικιο....
τη εννοεις φιλε μου λεγοντας
μονο στην περιπτωση που ειναι διατεθημενο το καταστημα

Αν θέλει το κατάστημα να βοηθήσει , βοηθάει γιατί μπορεί να σου δωσει μια καινούργια και να πάρει να εκθέτει την δικιά σου στην βιτρίνα μέσα

Αν θέλει το κατάστημα να βοηθήσει , βοηθάει γιατί μπορεί να σου δωσει μια καινούργια και να πάρει να εκθέτει την δικιά σου στην βιτρίνα μέσα

ακριβως.....:grinning-smiley-043

στην ''μεγαλη''πολη ''μπορει και να γινετε στην επαρχια ομως αποκλυετε να βαλει καποιος στην βιτρηνα του μια τετοια τηλεωραση
το συγκεκρημενω καταστημα που την πηρα το μεσαζωντα επεξε
τη λεμε ρε παιδια τωρα ημαστε δυστοιχος πολυ πισω
εδω στα μεδια μαρκ στην λαρισα λεω ενα πωλητη εαν ειχαν την τηλεωραση αυτη για να την δω και αυτος ειρωνικα και γελοντας μου λεει πας καλα που θα φερω μια τετοια τηλεοραση εδω μεσα ξερεις ποσα λεφτα κανει
απο που μας ηρθες μονο με παραγγελια μεγαλε