Pioneer Kuro 9th generation

Δεν χρειάζεται.
Μόνο αν έχεις φαινόμενο Image Retention (παραμένουσα εικόνα) το τρέχεις.
Αν και κάπου είχα διαβάσει (θα ψάξω να το βρω) ότι μπορείς να το τρέχεις σε αραιά χρονικά διαστήματα.

Δεν χρειάζεται.
Μόνο αν έχεις φαινόμενο Image Retention (παραμένουσα εικόνα) το τρέχεις.
Αν και κάπου είχα διαβάσει (θα ψάξω να το βρω) ότι μπορείς να το τρέχεις σε αραιά χρονικά διαστήματα.

το εχω τρεξει καμια 10ρια φορες-γιατι ειχα ψιλο-σκιες απο τα σηματα των καναλιων-και εκανε δουλεια.

Είμαι κάτοχος της LX5090 εδώ και ένα χρόνο περίπου. Χθες πρόσεξα (μπορεί να είναι εδώ και καιρό και να μην το είχα προσέξει) ότι στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, το κυκλικό κουμπί που είναι στο κέντρο έχει χάσει το ασημί χρώμα του στην δεξιά πλευρά και στο υπόλοιπο μέρος φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει, σαν γραντζουνιστές λωρίδες, και αφήνει στα χέρια αυτό το μεταλλικό - ασημί χρώμα!
Το έχει πάθει κανένας άλλος? Είναι δυνατόν να βγαίνει το "χρώμα" έτσι απλά? Ειδικά αυτό το κουμπί που δεν πατιέται και συχνά? Μπορεί η αντιπροσωπία να μου στείλει καινούργιο τηλεκοντρόλ?

Τώρα θα σε διαβάσουν αυτοί που έχουν πραγματικό πρόβλημα και θα αρχίσουν τις φωνές......:furious3:
Τύλιξε το τηλεχειριστήριο με διαφανή μεμβράνη ή βάλτο μέσα στο σελοφάν που υπήρχε στην συσκευασία, για να αποφύγεις την επιπλέον φθορά.
-bye-

Είμαι κάτοχος της LX5090 εδώ και ένα χρόνο περίπου. Χθες πρόσεξα (μπορεί να είναι εδώ και καιρό και να μην το είχα προσέξει) ότι στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, το κυκλικό κουμπί που είναι στο κέντρο έχει χάσει το ασημί χρώμα του στην δεξιά πλευρά και στο υπόλοιπο μέρος φαίνεται σαν να ξεφλουδίζει, σαν γραντζουνιστές λωρίδες, και αφήνει στα χέρια αυτό το μεταλλικό - ασημί χρώμα!
Το έχει πάθει κανένας άλλος? Είναι δυνατόν να βγαίνει το "χρώμα" έτσι απλά? Ειδικά αυτό το κουμπί που δεν πατιέται και συχνά? Μπορεί η αντιπροσωπία να μου στείλει καινούργιο τηλεκοντρόλ?

πλάκα κάνεις?

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

πως το εννοείς?

Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος εννοεί ότι το να σου έχει φύγει λίγο το ασημί από το κουμπί δεν έχει και τόση σημασία καθώς την τηλεόραση κοιτά και όχι το remote. Και σε σύγκριση με προβλήματα Burn in ή Image retension ή καμμένων pixel, το δικό σου δεν είναι πρόβλημα αλλά κόλλημα.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος εννοεί ότι το να σου έχει φύγει λίγο το ασημί από το κουμπί δεν έχει και τόση σημασία καθώς την τηλεόραση κοιτά και όχι το remote. Και σε σύγκριση με προβλήματα Burn in ή Image retension ή καμμένων pixel, το δικό σου δεν είναι πρόβλημα αλλά κόλλημα.

Εννοείται, αλλά όταν πληρώνεις 3500 ευρώ για ένα προιόν περιμένεις την ανάλογη ποιότητα σε όλα τα παρελκόμενα.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro 9th generation

Εννοείται, αλλά όταν πληρώνεις 3500 ευρώ για ένα προιόν περιμένεις την ανάλογη ποιότητα σε όλα τα παρελκόμενα.

Υπάρχουν και χειρότερα. Κοίτα εδώ ποιότητα τηλεχειριστηρίου σε τηλεόραση που κοστίζει 5.500 ευρώ......

Αρχικά σας χαιρετώ όλους.Είμαι κ' εγώ κάτοχος μιας 5090Η αγορασμένη στις 6/5/09 από επίσημο συνεργάτη-αντιπρόσωπο της intersys στην επαρχεία.Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα είναι ένα κόκκινο πίξελ στην μέση και δεξιά του πάνελ το οποίο όμως δέν εμφανίζεται πάντα.Έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται από τα χρώματα που προβάλλονται στο πάνελ την δεδομένη στιγμή.Επίσης προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα νόβα (version 5) που έχω με τον δέκτη αλλά δεν τα καταφέρνω.Την έχω δοκιμάσει με μπλε irdeto cam (δανικό) αλλά και με ένα matrix revolution cam που έχω και το οποίο σε άλλο δέκτη δούλεψε.
α)Υπάρχει περίπτωση το πίξελ να διορθωθεί με το cd στρωσίματος?
β)Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το μενού της τηλ. για να παίξει η κάρτα?
γ)Υπάρχει τρόπος να δούμε μόνοι μας τις ώρες που έχει παίξει η τηλ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Re: Απάντηση: Pioneer Kuro 9th generation

Αρχικά σας χαιρετώ όλους.Είμαι κ' εγώ κάτοχος μιας 5090Η αγορασμένη στις 6/5/09 από επίσημο συνεργάτη-αντιπρόσωπο της intersys στην επαρχεία.Το πρόβλημα που μου παρουσιάζει τον τελευταίο μήνα είναι ένα κόκκινο πίξελ στην μέση και δεξιά του πάνελ το οποίο όμως δέν εμφανίζεται πάντα.Έχω την εντύπωση ότι εξαρτάται από τα χρώματα που προβάλλονται στο πάνελ την δεδομένη στιγμή.Επίσης προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα νόβα (version 5) που έχω με τον δέκτη αλλά δεν τα καταφέρνω.Την έχω δοκιμάσει με μπλε irdeto cam (δανικό) αλλά και με ένα matrix revolution cam που έχω και το οποίο σε άλλο δέκτη δούλεψε.
α)Υπάρχει περίπτωση το πίξελ να διορθωθεί με το cd στρωσίματος?
β)Μήπως πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το μενού της τηλ. για να παίξει η κάρτα?
γ)Υπάρχει τρόπος να δούμε μόνοι μας τις ώρες που έχει παίξει η τηλ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε.

Να σε καλωσορίσουμε λοιπόν στην παρέα μας.

Αυτό με το προβληματικό εικονοστοιχείο έχει αναφερθεί και από άλλους κατόχους, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Εφόσον είναι ορατό μόνο από πολύ κοντινή απόσταση (10-15cm) δεν αποτελεί πρόβλημα. Ξεχασέ το λοιπόν και απόλαυσε την kuro σου.

Διάβασε σχετικά και εδώ το κατατοπιστικότατο post του Γιάννη (JL?).

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=848277&postcount=2038

Οσον αφορά το 2ο ερώτημά σου, νομίζω ότι η κάρτα της Nova λειτουργεί στην kuro μόνο με το μωβ irdeto. Θα το ψάξω και θα σου πω.

Τις ώρες λειτουργίας δεν μπορείς να τις δεις. Στις kuro 9ης γενιάς δεν υπάρχει πρόσβαση στο service menu, παρά μόνο με ειδικό πρόγραμμα από την σειριακή θύρα.

-bye-

Λίστα κατόχων

5090 / 5090H

1. a.headjohn

2. AKALYPTOS

3. alefantos 2007

4. Andronidis Akis

5. antonish

6. Antony

7. aragorn ................................... 3 προβληματικά εικονοστοιχεία. Αναμένεται αντικατάσταση

8. archbish

9. avpap

10. bergodor

11. Centrum

12. Database error ........................ Burn in από game

13. dbagias

14. ege1

15. El Chino

16. erevos

17. fgt32

18. fine68

19. forte

20. GIRIS 4

21. Iannis

22. Johnkyp111

23. kblachos

24. klamia71

25. kozadin

26. kyrxas

27. Larry

28. manolara ................................ Πρόβλημα με τον δορυφορικό δέκτη. Επισκευάστηκε

29. mikez

30. milmat

31. ncdbill

32. nick 2001

33. nikos.s

34. Nodens

35. Panagiotis Pap

36. paull

37. pinezas133

38. pop3

39. pz107

40. spcom

41. taurus65

42. theweb

43. vale46

44. Vama

45. YonVog

46. zafeiros ................................... Restart ανά τυχαία διαστήματα

47. zaras27

48. ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

49. Αυγερινός Παπαδάκης

50. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ

51. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π.

52. Θάνος Φουντάς

53. Μιχάλης Κορ.

6090H

54. sptdm

55. WREXY ..................................... IR σε logo καναλιού

56. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ

KRP-500A

57. el el

58. Heller ....................................... Πρόβλημα στον ήχο. Αντικαταστάθηκε

59. JDL9 .............................. ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

60. kgamma ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

61. pontios .......................... ISF calibrated (Μ. Καστρουνής)

62. Storman

63. Tiramola ................................... Πρόβλημα στο panel. Επισκευάστηκε

64. Usual suspect

65. ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ

.........
Επίσης προσπαθώ να χρησιμοποιήσω την κάρτα νόβα (version 5) που έχω με τον δέκτη αλλά δεν τα καταφέρνω.Την έχω δοκιμάσει με μπλε irdeto cam (δανικό) αλλά και με ένα matrix revolution cam που έχω και το οποίο σε άλλο δέκτη δούλεψε.
...........

.......
Νομίζω ότι η κάρτα της Nova λειτουργεί στην kuro μόνο με το μωβ irdeto. Θα το ψάξω και θα σου πω.

Το βρήκα. Διάβασε εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=45642&highlight=5090H

μια βοηθεια παιδια.μολις την ανοιξα και παταγα διαφορα κουμπια και τωρα δεν λειτουργει το τηλεχηρηστηριο.ξερει κανεις τι φταιει?

Δοκίμασες να την κλείσεις από το κουμπί on/off κάτω αριστερά, και να την ανοίξεις ξανά;

Edit: Ο.Κ. λοιπόν αφού το βρήκες...
αν σου πω τι επαθα.ενω το οn/offf το εχει αριστερα τον αισθητηρα τον εχει δεξια και ειχα βαλει μπροστα το ps3 και δεν εδινε εντολη το remote

εβαλα το dvd στρωσιματος.να χαμηλωσω και το χρωμα μαζι με αντιθεση και φωτεινοτητα?