Pioneer Kuro LCD...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Αν και θα χαλασουμε το thread αυτο εχω μια ερωτηση να κανω:

H Pioneer βγαζει τις καλυτερες πλασμα στον κοσμο , γιατι εγκαταλείπει τις τηλεορασεις plasma απο 46" και κατω και θα βγαζει πλεον LCD?

Μηπως τελικα ο κοσμος θελει για καποιους λογους να αγοραζει LCD?

Kαι αφου οι πλασμα εχουν τοσο καλυτερη εικονα γιατι δεν τις αγοραζει ο κοσμος και το μεριδιο αγορας τους πεφτει καθε χρονο?

Και γιατι ολοι οι μεγαλοι κατασκευαστες (πλην Panasonic) εχουν δωσει το κυριο βαρος στις LCD? Mηπως εχουμε την περιπτωση HD-DVD vs ΒluRay που παροτι το πρωτο φορματ ηταν για πολλους καλυτερο τελικα εχασε την μαχη?

το hd dvd καλλιτερο:grinning-smiley-043? οπως και το xbox καλλιτερο του ps3 :grinning-smiley-043 αυτα μονο οι κατοχοι xbox τα λεγανε :damnyou:
Η χρησιμοτητα των φορματ ειναι ΜΙΑ αυξημενος αποθηκευτικος χωρος ωστε να χωρεσουνε οι μελλοντικες πληροφοριες νεα φορματ ηχου εικονας κλπ

Το mgs4 ειναι ηδη 48 gb για φαντασου σε 25 gb πως θα ητανε τι θα κοβανε σε συμπιεσεις βιντεο και ηχου για να τα χωρεσουνε?

Πως γινεται ενα format 8 στρωσεων 25 gb να ειναι απο ενα αλλο 48 gb καλλιτερο?

Tα bly ray της επομενη γενειας θα φτασουνε 100 Gb εχει παρουσιαστει ενα απο την tdk

θες να πεις οτι προτιμας ενα δισκο 25αρι απο ενα 48

Oσο για τις lcd που λες δεν εχει σχεση η ποιοτητα αλλα η διαφημιση
Ο μεσος χρηστης που διαμορφωνει την αγορα δεν εχει ιδεα απο αγορα τηλεορασης ψωνιζει γουρουνι στο σακι και οτι του πασσαρουνε τα πολυκαταστηματα

Οι ψαγμενοι πανε σε πλασμα γιατι ξερουν,το φορουμ ειναι ΨΑΓΜΕΝΟ απο αποψης γνωσεων δες τι προτιμησεις εχει:grandpa

Kαι η toyota πουλαει 100000 μοντελα περισσοτερα απο απο την φεραρι δεν παει να πει οτι ειναι καλλιτερη-bye-

Κατι που πουλαει δεν σημαινει οτι ειναι ποιοτικο ΠΑΝΤΑ
οταν ο μεσος χρηστης που δεν ξερει που πανε τα πεντε παει και ρωταει απο τον πωλητη να του προτεινει ενα μοντελο στο ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ που εχει μονο LCD τι θα πουλησει

Για κανε ενα γκαλοπ να δεις αν ξερουνε οι περισσοτεροι την υπαρξη πλασμα
κολλανε σε κατι ορους 1080 δυναμικες αντιθεσεις που στην ουσια δεν ξερουν τι χρησιμοτητα εχουν
Ειτε σου αρεσει ειτε οχι Η ΠΛΑΣΜΑ σαν τεχνολογια ειναι καλλιτερη μεχρι στιγμης δεν θα αλλαξουμε την πραγματικοτητα επειδη μερικοι δεν το αποδεχονται.

Οσο για την pionner σωστα επραξε ετσι και αλλιως ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αγοραζε κουρο αναγκαστηκε να προσαρμοστει στις απαιτησεις της αγορας θελω να δω απο κοντα τι ποιοτητας πανελ θα κανει σε LCD

Μην παμε στις υπερβολες ειμαι πολεμιος στης απολυτης εικονας δεν αξιζει η κουρο πλασμα ειναι πολλα τα λεφτα για μια τηλεοραση.
Η πανασονικ px80 αν ειχε το σωστο μαρκετιγκ και την σωστη προωθηση διπλα σε lcd δεν θα υπηρχε λογος καποιος να δωσει να παρει κατι παραπανω εδω βλεπουμε ανθρωπους που ακουνε πλασμα και βγαζουνε καντιλες νομιζουν οτι πλασμα εχουνε μεινει στην εποχη του 20 αιωνα , αυτη ειναι κλασσικα η πλυση εγκεφαλου που τους εκανε η διαφημιση

και το χειροτερο απο ολα δεν πανε να το δουνε και απο κοντα δεν βαριεσαι αυτοι χανουνε και λεφτα και ποιοτητα οι σωφρονες ειναι κερδισμενοι ασχετα ειναι αν ειναι λιγοτεροι :grandpa:

ακομα και 1500 ευρω σημερα για τηλοεραση να δωσει καποιος ειναι πολλα λεφτα στη εποχη που τα ηλεκτρονικα ειναι πλεον πολυ φτηνα

Last edited:
Ωραία όλα αυτά ρε παιδιά. Εγώ απλά να εστιάσω σε 2 σημεία.
1) Η εικόνα δυστυχώς ή ευτυχώς δεν έχει hi endάδες. Άτομα, κοινώς, που θα πληρώσουν τα απίστευτα χρήματα για την κορυφαία tv της αγοράς.
2) Οι τηλεοράσεις βρίσκονται σε ένα αδιάκοπο ρυθμό βελτίωσης. Πόσες γενιές panel έχουν αλλάξει όλοι οι κατασκευαστές; Καλή η pioneer σήμερα, αλλά σε 2 χρόνια που θα είναι η τεχνολογία; Θα μας βγάλει η sony κανένα motionflow ακόμα καλύτερο; Θα κάνουν πάταγο οι τηλεοράσεις led που θα χτυπάνε τρελούς λόγους αντίθεσης;
Είναι λογικό η pioneer λοιπόν να στραφεί σε ποιό εμπορικούς στόχους και να αφήσει ένα μικρό μόνο κομμάτι για διαμάντια σαν την kuro. Λανσάρει μια τηλεόραση (που έχει μεγάλο κόστος κατασκευής του panel της) για λίγους. Έπειτα θα μπαίνει ο καταναλωτής σε ένα κατάστημα με τηλεοράσεις, θα της βλέπει όλες και στο τέλος θα βλέπει και την kuro. Θα ρωτάει τιμή και μόλις την ακούει θα ξενερώνει! Οι 8 στους 10 θα κοιτάξουν να πάρουν κάτι άλλο ρίχνοντας νερό στο κρασί τους, αλλά και οι 10 θα καταλάβουν ότι είναι η πιο καλή τηλεόραση. Αρκεί όμως αυτό για να γίνει βιώσιμο το project; Μάλλον όχι.

Το γεγονος παραμενει οτι ακομα και η pio το γυρισε στο "καλαματιανο" .
Επισης μην ξεχναμε τον παραγοντα των oled & laser tv που ειναι καπου στην πορτα εξοδου απο τις μεγαλοφαμπρικες και μπορει να την "θαψουν" τεχνολογικα με τη μια και επι τη εμφανιση.
Ποιος ο λογος να στεκεσε σε μια τεχνολογια που απο πρωτη θεση σε μια νυχτα μπορεις θα βρεθεις εκτος συμετοχης ?
Η μηπως αυτοι δεν ξερουν τι παιζετε για το αυριο ?

Πιστεύετε οτι σημαίνει κάτι που και η Pioneer πάει στις LCD?Αν είναι έτσι να μην πάρω Plasma...

Η όλη διαφωνία ξεκίνησε από αυτό το μήνυμα, αλλά δεν είδα κάποιον να απαντάει επί της ουσίας. Τους λόγους που η Pioneer σταματάει την παραγωγή πάνελ πλάσμα και όχι πλάσμα τηλεοράσεων τους έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν σε άλλο νήμα και είναι κυρίως οικονομικοί.

Συγνώμη αλλά τα παραπάνω δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ποιότητα των τηλεοράσεων που μπορεί να αποδώσει η συγκεκριμένη τεχνολογία, ούτε είναι λογικό να επηρεάζει στην επιλογή τηλεόρασης.

Ερωτώ και απαντώ μόνος μου.

Υπάρχει στα 800 καλύτερη 37άρα τηλεόραση από την PX80 ? ΟΧΙ

Υπάρχει στα 1000 καλύτερη 42άρα τηλεόραση από τις PX80/PG6000 ? ΟΧΙ

Υπάρχει στα 1500 καλύτερη 50άρα τηλεόραση από την PG6000 ? ΟΧΙ

Υπάρχει μέχρι 2000 καλύτερη 42άρα τηλεόραση από τις 42άρες Kuro ? ΟΧΙ

Υπάρχει καλύτερη τηλεόραση γενικώς από την σειρά LX της Pioneer ? ΟΧΙ

ΟΚ υπάρχει πάντα το υποκειμενικό στην μέση. Υπάρχουν οι αετομάτηδες που μετράνε πίξελ σε 42άρα από τα 5 μέτρα και οι πολυχρηστικοί που την θέλουν για μόνιτορ, φωτιστικό, κορνίζα, πλυντήριο πιάτων κλπ κλπ. Αλλά αν κάποιος αποφασίσει πως η καλύτερη τηλεόραση (στα λεφτά που θέλει να δώσει και για την χρήση που θα κάνει) είναι πλάσμα, πρέπει να μην την πάρει γιατί οι 9 στους 10 κυρ Μήτσους αγοράζουν LCD ? Ή μήπως γιατί η Pioneer σταματάει την παραγωγή πάνελ πλάσμα ?

Να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμα ...

Last edited:
Για να μην παρεξηγηθώ δεν αναφερόμουν στον φίλο neTTor και την απορία του, αλλά σε όσους χρησιμοποιούν τις πωλήσεις των LCD σαν δείγμα ποιοτικής ανωτερότητας.

Συγνώμη αλλά τα παραπάνω δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την ποιότητα των τηλεοράσεων που μπορεί να αποδώσει η συγκεκριμένη τεχνολογία, Ουτε ειναι λογικο να επηρεάζει στην επιλογή τηλεόρασης.

Να δούμε τι θα ακούσουμε ακόμα ...

Δεν ειναι λογικο ...............αλλα αφου την επηρεαζει τι να κανουμε τωρα ?

Μου θυμιζει τον πολεμο λαμπας VS τρανζιστορ αυτη η δουλεια που ολοι λενε οτι η πρωτη παιζει καλυτερα και τελικα αγοραζαν τρανζιστορατους και στο τελος ..........απλως αγοραζουν οτι βρουν μπροστα τους .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Οι ψαγμενοι πανε σε πλασμα γιατι ξερουν,το φορουμ ειναι ΨΑΓΜΕΝΟ απο αποψης γνωσεων δες τι προτιμησεις εχει:grandpa

Kαι η toyota πουλαει 100000 μοντελα περισσοτερα απο απο την φεραρι δεν παει να πει οτι ειναι καλλιτερη-bye-

Ψαγμενος δηλαδη ειναι οποιος εχει χιλια ευρω το πολυ για τηλεοραση και παιρνει την PX80 σαν την καλυτερη επιλογη η απλα κανει και οικονομια στα λεφτα του?

Δηλαδη η PΧ80 που πουλαει στο forum περισσοτερο απο ολες τις αλλες παει να πει οτι δεν ειναι καλυτερη? Ειναι δηλαδη μια Toyota?

Επισης μιλας για χωρητικοτητα στα HD DVD δηλαδη για ενα νουμερο ενω οταν μιλαμε για αναλυσεις full HD μας λες οτι τα νουμερα δεν σημαινουν τιποτα.

Δεν ειναι λογικο ...............αλλα αφου την επηρεαζει τι να κανουμε τωρα ?

Καλά δεν έγινε και κάνας φόνος :D

Απλά μου έκανε εντύπωση που άνοιξε ολόκληρη διαμάχη και κανείς δεν αξιώθηκε να απαντήσει στο μήνυμα που την ξεκίνησε.

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Επειδη οι Pioneer βγαζει πλεον και LCD δεν σημαινει αυτο οτι πλασμα δεν ειναι καλες η οτι καποιος δεν πρεπει να αγορασει πλασμα.

Κατα τ'αλλα στις απαντησεις που δινει ο Γιωργος δεν συμφωνω απολυτως. Για παραδειγμα στα 1000 ευρω για εναν που βλεπει κυριως HD η παιζει 5 ωρες την ημερα κονσολες τοτε η 40M86 ειναι καλυτερη επιλογη απο την PX80 η την PG6000.

Παντα σε μια επιλογη παιζουν ρολο πολλοι παραγοντες.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Κατα τ'αλλα στις απαντησεις που δινει ο Γιωργος δεν συμφωνω απολυτως. Για παραδειγμα στα 1000 ευρω για εναν που βλεπει κυριως HD η παιζει 5 ωρες την ημερα κονσολες τοτε η 40M86 ειναι καλυτερη επιλογη απο την PX80 η την PG6000.

Γιάννη οι παραπάνω ερωταπαντήσεις ήταν καθαρά προσωπικές απόψεις. Αν κάποιος πιστεύει πως η τηλεόραση που τον βολεύει είναι LCD καλά θα κάνει να την πάρει και εγώ κουμπάρος :D Ο σκοπός του μηνύματος δεν ήταν να υπερασπιστώ τις πλάσμα σε σχέση με τις LCD, αλλά τα κριτηρία που πρέπει να μας επηρεάζουν σε μια αγορά.

Συγκεκριμένα για την Μ86 που ανέφερες, εγώ δεν θα έκανα τον διαχωρισμό που κάνεις για SD/HD για τον ίδιο λόγο που διαφωνώ με την άποψη "όλες με HD καλά δείχνουν" που ακούγεται συχνά πυκνά. Υπάρχουν πολλά και σημαντικά στοιχεία σε μια τηλεόραση που δεν έχουν καμιά σχέση με την ανάλυση. Μια τηλεόραση με μέτριο μαύρο, αντίθεση, κίνηση, και χρώματα, θα είναι μέτρια ότι υλικό και να προβάλλει. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ένα χρόνο μετά την παρουσίαση τους οι 42άρες Kuro παραμένουν οι κορυφαίες παρά την "υπο-HDReady" ανάλυση τους.

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Για παραδειγμα στα 1000 ευρω για εναν που βλεπει κυριως HD η παιζει 5 ωρες την ημερα κονσολες τοτε η 40M86 ειναι καλυτερη επιλογη απο την PX80 η την PG6000.

Παλι τα ιδια θα λεμε αφου λεμε οι πλασμα ειναι καλλιτερες τι επιμονη εχεις δεν μπορω να καταλαβω να αποδειξεις το αντιθετο?

Για 2 πραγματα την πηρα για Games και blu ray περα οτι το αποτελεσμα ειναι εκπληκτικο οσοι φιλοι εχουνε lcd το μετανιωσανε μολις την ειδανε.
Τηλεοπτικο σημα δεν βλεπω καθολου.
Οποιον μαγαζορα να ρωτησεις για ps3 την συγκεκριμενη τηλεοραση προτεινει για κανε μια βολτα στο κεντρο και ρωτα οχι σε πολυκαστηματα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LCD...

Παλι τα ιδια θα λεμε αφου λεμε οι πλασμα ειναι καλλιτερες τι επιμονη εχεις δεν μπορω να καταλαβω να αποδειξεις το αντιθετο?

Δεν εχω εμμονη. Ματια εχω και βλεπω. Σε HD η Μ87 ειναι δυο κλασεις ανωτερη απο την PX80 με κρυσταλινη εικονα που φαινεται η παραμικρη λεπτομέρεια.

Aν ειχες δει και εσυ και τις δυο σε HD αντι να ακους τι σου λενε οι μαγαζατορες (που φυσικα τους συμφερει να πουλανε οτι εχει μεγαλυτερο ποσοστο κερδους) τα ιδια θα ελεγες.

Δεν λεω καλη η PX80 αλλα ειδικα για BluRay και HD υστερει σε σχεση με αλλες.

Υπάρχει στα 8000 καλύτερη 37άρα LCD τηλεόραση από την PX80 ? ΟΧΙ

Υπάρχει καλύτερη 42άρα τηλεόραση LCD εκτος των kuro από τις PX80/PG6000 ? ΟΧΙ

Υπάρχει μέχρι 20000 LCD καλύτερη 42άρα τηλεόραση από τις 42άρες Kuro ? ΟΧΙ

Υπάρχει καλύτερη τηλεόραση lcd γενικώς από την σειρά LX της Pioneer ? ΟΧΙ

Με καποια διορθωση οπως πρεπει να ειναι

ολα αυτα αν δεν αλλαξει η τεχνολογια θα ισχυει και νυν και αει:grandpa:

Μπορείς να κάνεις όσες διορθώσεις θέλεις αρκεί να φαίνεται το δικό σου όνομα χρήστη και όχι το δικό μου.

Τώρα φαίνεται πως έχω πει πράγματα, που δεν πιστεύω πως ισχύουν.

Μπορείς να κάνεις όσες διορθώσεις θέλεις αρκεί να φαίνεται το δικό σου όνομα χρήστη και όχι το δικό μου.

Τώρα φαίνεται πως έχω πει πράγματα, που δεν πιστεύω πως ισχύουν.

Sorry μπορει να διορθωθει δηλαδη γιατι δεν μπορουμε να επεξεργαστουμε αυτα που γραφουμε πρεπει να ειναι το μοναδικο φορουμ που δεν γινεται αυτο

Εγώ θυμάμαι όταν πήρα το πρώτο Dolby ProLogic amplifier, ήταν Best Buy και είχε σαρώσει όλα τα Awards για 3 συνεχή χρονια. Τα έσκασα αδρά αλλα είχα ένα κορυφαίο προϊόν για σχεδόν 5 χρονια.
Αυτό δυστυχώς η ευτυχώς δεν ισχύει σήμερα, η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και ένα προϊόν που παίρνεις σήμερα σε 6 μήνες με ένα χρόνο είναι ξεπερασμένο.
Ποιος ο λόγος λοιπόν να δώσω 5000 Ευρώ για μια Κuro LX:worshippy: και στον ένα χρόνο να κλαίω τα λεφτά μου γιατί με πολυ λιγοτερα Ευρώπουλα θα παίρνω σίγουρα καλύτερη και ίσως μεγαλύτερη TV.
Αυτός είναι ο λόγος που έχει αποτύχει η Pioneer( και η Fujitsu, την θυμάστε?).

Υπαρχουν τιποτα reviews η εικονες απο την συγκεκριμενη τηλεοραση να δουμε σαν πρωτη ματια?