Pioneer Kuro LX5090H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...οι ίδιοι λένε ότι στην φετινή σειρά δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουν τις τελευταίες KURO στο θέμα του μαύρου και τονίζουν ότι τα μοντέλα του 2010 είναι 'μιξάρισμα' Panasonic-Pioneer.

Η τεχνολογία που αγοράστηκε από την Panasonic είναι αυτή που είχε παρουσιαστεί από την Pioneer το 2007 και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ σε μοντέλα παραγωγής αφού η Pioneer σταμάτησε την παραγωγή plasma, μην σας ξενίζει το πριν τρία χρόνια έτσι λειτουργεί η Pioneer πρώτα παρουσίαζει, μετά δοκιμάζει και εφαρμόζει και όταν είναι σίγουρη κυκλοφορεί. Αυτή η τεχνολογία θα ενσωματωθεί στις συσκευές της Panasonic που θα κυκλοφορήσουν το 2011 (κατά δήλωσή τους).

Η σημαντικότερη φετινή διαφορά είναι η αλλαγή της σύστασης του φωσφόρου η οποία όμως εφαρμόστηκε ΜΟΝΟ στις V και VT, κατά τη γνώμη μου εκεί θα υπάρχει βελτίωση στο μαύρο σε σχέση με τις περσινές Panasonic (το να κατέβει το μαύρο από 0,03 σε 0,015-υπόθεση κάνω - είναι βελτίωση, αλλά μέχρι να φτάσει στο 0,0015 είναι αρκετή απόσταση), για τις G δεν περιμένω, όχι να φτάσουν, αλλά ούτε να πλησιάσουν το μαύρο των τελευταίων KURO.

Υπενθυμίζω ότι τα παραπάνω τα έχει πει η ίδια η Panasonic..

Γι´αυτο και εγω εχω φαγωθεί να πάρω μια KURO!!!

απλά σκέψου με τον τρόπο που προχωράει η τεχνολογία, πόσο διάστημα εχεις σκοπό να κρατήσεις μια τηλεόραση την οποία πλήωσες 4000 ευρά.
δεν θα είναι λογικό να την αλλάξεις σε 2-3 χρόνια, εαν ήταν κανα 2χιλιαρο θα ηταν διαφορετικά ή εαν τα χρήματα ηταν για συσκευές που δεν απαξιώνονται τόσο γρήγορα όπως ενισχυτές, ηχεία κτλ .

Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LX5090H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

σε κανένα μήνα έρχονται όλες σχεδόν οι νέες τηλεοράσεις. με 4000 ευρώ λογικά πάιρνεις ολα τα κορυφαία μοντέλα, όλων των εταιρειών στις ιντζες που θές, οπότε θα είναι καλύτερο να κάνεις λίγο παραπάνω υπομονή.
κορυφή η kuro αλλα την τεχνογνωσία τους την έχει πια η panasonic οπότε και λογικά θα την χρησιμοποιήσει φέτος.

κορυφαία σε τι; στο να παίζουν youtube και να έχουν 6 υποδοχές USB και wifi;
Συγνώμη αλλά το markting έχει κάνει πάρα πολλή καλή δουλειά στην "πλύση εγκεφάλου".
Αντί ο κόσμος να έχει σαν κριτήριο κατά 90% την εικόνα και 10% τα μπιχλιμπίδια δυστυχώς έχει το ανάποδο.

Και στα 4000 ούτε για αστείο δεν θα την κοντράρει καμία καινούργια 60άρα.
Για να μην σου πω για τις 65άρες Panasonic VΤ που θα βγουν στα 6-7χιλιάρικα με το καλημέρα.

Αν καποιος φιλος δει πουθενα καμια 50 KURO, ή έστω 60 σε τιμή κάτω απο 4000 ας μου στειλει ενα pm.
Ευχαριστω!!

Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LX5090H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

κορυφαία σε τι; στο να παίζουν youtube και να έχουν 6 υποδοχές USB και wifi;
Συγνώμη αλλά το markting έχει κάνει πάρα πολλή καλή δουλειά στην "πλύση εγκεφάλου".
Αντί ο κόσμος να έχει σαν κριτήριο κατά 90% την εικόνα και 10% τα μπιχλιμπίδια δυστυχώς έχει το ανάποδο.

Και στα 4000 ούτε για αστείο δεν θα την κοντράρει καμία καινούργια 60άρα.
Για να μην σου πω για τις 65άρες Panasonic VΤ που θα βγουν στα 6-7χιλιάρικα με το καλημέρα.

δηλαδή σήμερα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις που να παιζουν καλύτερα απο την 428,4280 για την οποία λάγαμε τα ίδια πριν απο 2-3 χρόνια?

το 2006 αγορασα την πρωτη μου πλασμα(Panasonic pv60).
πολυ καλη εικονα με αψογο μαυρο(το κορυφαιο της εποχης)και γενικα ωραιο συνολο αποδοσης της εικονας.
λογω ομως καποιων bags(ουσιαστικα κολληματα και παραξενιες μου της εποχης..),μπηκα στην διαδικασια αλλαγης της και την αλλαξα με την κορυφαια της ιδιας εταιριας την pv600.
ουσιαστικα ιδια τηλεοραση με λιγο καλυτερο μαυρο και καποια παραπανησια καλουδια.
τα ιδια ομως θεματα ειχε και αυτη(τα`παμε...)και απ`τα πολλα πηρα την Pionner 427xd.
ολα καλα,αλλα μαυρο χαλια...
το ματι θυμοταν το μαυρο των panasonic και το ξενερωμα απιστευτο.
τοτε η panasonic και συγκεκριμενα η σειρα pv,ηταν η καλυτερη στην αποδοση του μαυρου.
με την ελευση ομως της 8ης γενιας απο την Pioneer,ηρθε η αντεπιθεση.
το βαπτισμα κουρο δεν ηταν τυχαιο αφου η αποδοση του μαυρου της ηταν σε αλλα επιπεδα.
μεχρι και σημερα η σειρα 8 στον τομεα μαυρο ειναι μπροστα απο πολλες τιβι της αγορας.
πριν ενα χρονο πηρα την 5090 και το θεμα εκλεισε εκει..
η 9η και τελευταια σειρα,που τα σαρωσε ολα.
"απολυτο μαυρο με τρομερες αντιθεσεις".
αυτο ειναι και το δυνατο χαρτι των Pioneer που μεχρι και σημερα,δεν μπορει να το πλησιασει κανεις.το φωτομετρο δειχνει 0,001 και οι αλλοι ειναι ακομα στο 0,0?-μεγαλη διαφορα παροτι φαινεται στα νουμερα μικρη.
οταν πριν κανα χρονο σ`αυτο το νημα,μετα απο προβλεψη συμφορουμιτη οτι η 5090 θα πεσει κατω απο τα 2000 ,ειπα οτι δεν υπαρχει περιπτωση ουτε μια στο εκατομμυριο διοτι η εταιρια ξερει τι πουλαει,νομιζω οτι δεν επεσα εξω.
παρολα αυτα επιμενω οτι τα λεφτα που ζηταει ειναι αρκετα για τα σημερινα δεδομενα.ψαχνοντας μπορει να μην βρει το μηδενικο μαυρο της pioneer,αλλα σιγουρα μπορει να βρεθει τηλεοραση που θα ικανοποιηση πληρως τον αγοραστη της.
φτανει βεβαια να μην την πετυχει διπλα-διπλα με καμια pionner...

Ψαχνοντας μπορει να μην βρει το μηδενικο μαυρο της pioneer,αλλα σιγουρα μπορει να βρεθει τηλεοραση που θα ικανοποιηση πληρως τον αγοραστη της. Φτανει βεβαια να μην την πετυχει διπλα-διπλα με καμια pionner...

+1

Οπως είχα πει και μετά το συγκριτικό που διοργάνωσε το avclub τον Δεκέμβριο,

Ολες οι τηλεοράσεις είναι καλές μέχρι να τις δεις δίπλα σε μία kuro. Εκεί καταλαβαίνεις ότι ακόμη δεν υπάρχει τηλεόραση που να φτάνει στο επίπεδο μίας kuro.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pioneer Kuro LX5090H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

δηλαδή σήμερα δεν υπάρχουν τηλεοράσεις που να παιζουν καλύτερα απο την 428,4280 για την οποία λάγαμε τα ίδια πριν απο 2-3 χρόνια?

Υπάρχουν. Αρα σε 2-3 χρόνια τα ξανασυζητάμε -bye-

Αυτές για τις οποίες μιλάμε (5090Η, 6090Η, 500Α και 600Α) στα τέλη του 2008.

Edit: Πάντως μέχρι σήμερα καμία άλλη δεν φτάνει την εικόνα αυτών των τηλεοράσεων....

Last edited:
Ταπεινη μου αποψη για τις Kuro (τεχνολογιας plasma): Η τηλεοραση και τις τρεις φορες που την ειδα διπλα σε lcd, μου φάνηκε σκοτεινη και δεν μου εδωσε την αληθοφανεια που ζητω από μια tv (ο ρολος της τηλεορασης ειναι να δειχνει, οσο πιο ρεαλιστικα γινεται, αυτα που υπαρχουν γυρω μας, με την ιδια φωτεινοτητα, ιδια χρωματα κτλ).Τα νυχτερινα πλανα μια ταινιας ηταν το δυνατοτερο σημειο της Kuro (με μεγάλη διαφορα σε σχεση με τις lcd) αλλα μια tv αγοράζεται συνηθως για παρακολουθηση τηλεοπτικων προγραμματων (τα οποια ειναι συνηθως καλοφωτισμενα).Ετσι στο μεγαλυτερο μερος της χρησης μιας Kuro, βλεπεις μια σκοτεινη εικονα που δεν (με) ικανοποιει.Αλλα και σε ψηφιακο δισκο τα φωτεινα πλανα υστερουν ενω την απολαμβανεις μονο στα νυκτερινα. Και επειδη (πολλοι απο μας) δεν μπορουμε να εχουμε δυο tv, προσανατολιστηκα σε samsung ή philips.

Edit: Πάντως μέχρι σήμερα καμία άλλη δεν φτάνει την εικόνα αυτών των τηλεοράσεων....

και για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι με αποψη εξηγουμαι:

1.τηλεοραση με καλυτερη ευκρινεια εχω δει.
2.τηλεοραση με καλυτερα χρωματα δεν εχω δει
3.τηλεοραση με καλυτερο μαυρο εχω δει
4.τηλεοραση με περισσοτερα καλουδια εχω δει

ομως...

1.αυτη που εχω μου φτανει,τουλαχιστον για την αποσταση που ειμαι
2.η αποδοση των χρωματων ειναι χρονια γνωστη και δεν σηκωνει σχολιο.
3.ποιο πυκνο μαυρο αλλα πολυ λιγοτερες αναβαθμισεις.τι να την κανω την απολυτη μαυριλα εαν δεν βλεπω τους ηθοποιους..?
4.μου ειναι τα περισσοτερα αχρηστα.τα αντικαθιστω με αλλα gadget που εχω..

με λιγα λογια?
μια τηλεοραση που ειναι απολυτως ισσοροπημενη σε αποδοση εικονας και παιζει καθε ειδος υλικου που θα την ταισεις σωστα χωρις εξαιρεσεις.

ετσι απλα..

ο ρολος της τηλεορασης ειναι να δειχνει, οσο πιο ρεαλιστικα γινεται, αυτα που υπαρχουν γυρω μας, με την ιδια φωτεινοτητα, ιδια χρωματα κτλ)..

Αυτή την φυσικότητα που περιγράφεις δεν μπορείς να την δεις από καμία τηλεόραση LCD (και ειδικά Philips).

Τα νυχτερινα πλανα μια ταινιας ηταν το δυνατοτερο σημειο της Kuro (με μεγάλη διαφορα σε σχεση με τις lcd) αλλα μια tv αγοράζεται συνηθως για παρακολουθηση τηλεοπτικων προγραμματων (τα οποια ειναι συνηθως καλοφωτισμενα).Ετσι στο μεγαλυτερο μερος της χρησης μιας Kuro, βλεπεις μια σκοτεινη εικονα που δεν (με) ικανοποιει.Αλλα και σε ψηφιακο δισκο τα φωτεινα πλανα υστερουν ενω την απολαμβανεις μονο στα νυκτερινα. Και επειδη (πολλοι απο μας) δεν μπορουμε να εχουμε δυο tv, προσανατολιστηκα σε samsung ή philips.

Δεν ξέρω ποιά τηλεόραση είδες, πάντως είμαι σίγουρος ότι δεν την είδες σε σωστές συνθήκες και ρυθμισμένη. Επειδή έχω δει αρκετές τηλεοράσεις, σε διαβεβαιώ ότι ακόμη δεν υπάρχει αντίπαλος.

Υ.Γ. Καλώς ήρθες.

Ποιά;;;;

Έλα μου ντε, ποια;
Μήπως έφταιξε ο δαίμων του πληκτρολογίου και ήθελε να γράψει πως ΔΕΝ έχει δει;

Ασε Δημήτρη, καμία Samsung, ακόμη κι αν σβήσουν τελείως τα LED και χρησιμοποιώντας καρτέλες με πλήρες μαύρο. Που και πρακτικά δεν γίνεται ποτέ κάτι τέτοιο κατά την θέαση ταινιών. Το μαύρο της kuro δεν το έχει καμία τηλεόραση ακόμη.

samsung led

http://www.avforums.com/forums/11746254-post272.html

Regarding the black level of the Samsung LED LCDs:

You're correct that they can achieve absolute black, but only when the screen is entirely black (ie no visible video). Add just a pixel or two of dark grey or even something as simple as your DVD/BD player's "Pause" icon into the video signal, and the backlights/sidelights will turn on and you'll see what the usable black level is really like.

David Mackenzie
Hardware Reviewer
ISF Certified

Αυτές οι LED μπορεί σαν απόλυτο μαύρο να έχουν πάρα πολύ καλό επειδή σβύνουν αλλά αυτό σε τι ακριβώς εξυπηρετεί;
Γιατί στην κανονική θέαση τα σορτσάκια των ποδοσφαιριστών της Ίντερ στην Panasonic (που θεωρητικά υστερεί σε μαύρο) ήταν μαύρα και στην TOSHIBA (που πάλι θεωρητικά υπερτερεί σε μαύρο) ήταν γκριζάκι;

The General.