Pioneer Kuro LX5090H : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: kuro 5090H δεν έχω λόγια...

Τελικα το καταλαβα Γιωργο , ειναι πολυ χαμηλης ποιοτητας οι φωτογραφιες και δεν διεκρινα καλα...-bye-

Με κατω ηχειο βγαινει σιγουρα γιατι ετσι την πηρα εγω.χωρις το δορυφορικο ομως.ηχητικα δε ξερω παντως εαν διαφερει απο το να ειναι στο πλαι

Τα ηχεία της δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν όταν υποβιβαστεί σε "δεύτερη" του σπιτιού. (δεν βιάζομαι)
Βy the way ήταν τα μόνα στοιχεία πάνω της που αποπνέουν κάτι "φτηνό". Της δίνουν όμως έναν μαγαλύτερο αέρα (ως συνολική αίσθηση αντικειμένου). Και προσωπικά τα προτιμώ ως φτερά παρά ως βάση. Γούστα...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ
ΕΙΜΑΙ KAI EΓΩ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΚΑΤΟΧΟΣ ΜΙΑΣ KURO 5090H.
ΕΙΜΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΥΤΗΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΤΥΧΑ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΙΜΗ 2650 ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΩ ΗΧΕΙΟ ΤΗΣ.
ΞΕΡΩ ΘΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΩ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ 3600ΕΥΡΩ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ PANASONIC 42PV60Ε ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 2300 ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 1ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ PUBLIC 999 KAI ΔΩΡΟ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ NOVA.:slapface:

Απάντηση: kuro 5090H δεν έχω λόγια...

Συγχαρητήρια, καλορίζικη και καλοθέατη ...
Φίλε GIRIS4, από που χτύπησες 2.500 το monitor της 5090Η;
Ενδιαφέρομαι κι εγώ για την άμεση αγορά της και γι'αυτό ρωτάω!
Αν θες στείλε p.m.

Απάντηση: kuro 5090H δεν έχω λόγια...

Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε η LX5090 που με κορόιδευε ένας φίλος, επειδή είχα πει ότι το Σεπτέμβρη του 2009 η τηλεόραση θα έκανε 2 με 2,5 χιλιάρικα...είχε δίκιο....έκανα λάθος....έπρεπε να πω Δεκέμβρη του 2008..:grandpa:

Ένα "πλάσμα" στο σαλόνι μου...

Κάθεσαι μια ωραία ημέρα στο γραφείο σου κ ανοίγεις στον υπολογιστή σου το φόρουμ και.....διαπιστώνεις έκπληκτος ότι είναι σε εξέλιξη ένα pb για μια από τις καλύτερες τηλεοράσεις του χώρου, το οποίο μάλιστα λήγει εντός κάποιων ωρών !! :slapface:

Ώρα για γρήγορες αποφάσεις....παίρνω μέρος ή όχι ;; :BDGBGDB55:

Προφανώς πήρα ! :grinning-smiley-043

Λίγες ημέρες τώρα είμαι ένας πανευτυχής κάτοχος μιας Pioneer Kuro 5090H 50", όπως κ πολλοί ακόμα λόγω του pb. :a0210:

Φυσικά έδωσα στο αντίστοιχο νήμα, αλλά θα το ξανακάνω, θερμά συγχαρητήρια στα αδέρφια Καμπέρη της Electronet, για την άψογη συνεργασία, απέκτησαν έναν τακτικό πελάτη, ειδικά γιατί με αντιμετώπισαν, όχι σαν "χρηματαποστολή" αλλά σαν άνθρωπο. :BDGBDGB53:

Ήμουν στο δίλημμα αν θα αγοράσω ηχεία ή όχι κ ποιό/ά...τα πλαϊνά, το κάτω, καθόλου κ με ποιά βάση, την χαμηλή ή την υψηλότερη, για να μπαίνει στο μέλλον ας πούμε ηχείο από κάτω...το θέμα μου ήταν μόνο το εμφανισιακό, όπου με την τοποθέτηση των ηχείων, η τηλ 'χάνει' πολύ...

Τελικά, αγόρασα την πιο υψηλή βάση, αυτή που μπορεί να δεχθεί η τηλ το κάτω ηχείο, με "σχέδιο" κατά νου όμως...:BDGBDGB53:

Κατόπιν, σύνδεσα την τηλ με τον πολυκάναλο ενισχυτή, που έχω για το home cinema αποτελούμενο από έναν ενισχυτή Pioneer vsx-417 και ένα πακέτο ηχείων της JBL με ηχεία βάσης ξύλινα ιδίων χαρακτηριστικών, για μπροστά - πίσω των 100 rms, ένα κεντρικό των 100 rms επίσης και ένα ενεργό υπογούφερ των 150 rms με ένα 12" ηχείο να ακτινοβολεί προς το πάτωμα. Στις ταινίες αυτά τα ηχεία υπερκαλύπτουν τον χώρο μου. :a0210: Ναι μεν η σύνδεση με την οπτική έξοδο της τηλ έγινε πανεύκολα κ το αποτέλεσμα πολύ καλό ηχητικά, αλλά καθόλου πρακτικό, αφού έχεις ένα χειριστήριο για την τηλ κ άλλο ένα για τον ενισχυτή...

Οπότε, έπρεπε να βρω λύση με ηχείο/α. Έψαξα πολύ στο διαδίκτυο κ επισκέφτηκα αρκετά μαγαζιά για να δω-ακούσω. Το βασικό ήταν να είναι ευαίσθητα, να μπορούν να παίζουν με λίγα watt, να ταιριάζουν στα ohm της τηλ (που είναι 6 έως 16), να είναι μικρά σε μέγεθος, όχι πλαστικά και τέλος, να ταιριάζουν κ οπτικά...δύσκολος συνδυασμός...βρέθηκαν όμως κ αυτό είναι το σημαντικό !

Αγόρασα λοιπόν από το mediamarkt Φαλήρου, ένα ζευγάρι Tangent Evo E4, με χαρακτηριστικά : 4-8 ohm, 10-150 rms, ξύλινα mdf βαμμένα σε μαύρη λάκα (black high gloss) με μέγεθος μια σταλιά, 2 δρόμων.

Τα οπτικά συμπεράσματα καταρχήν της τηλ είναι....τι να πω ακριβώς ; Αφού, είναι γνωστό τι μπορούν να κάνουν, πως μπορούν να αποδόσουν οι Pioneer Kuro...χάρμα οφθαλμών !

Παίζει ακόμα κ το επιεικώς μέτριο σήμα της Νοβα καλά. Οι ρυθμίσεις της είναι πάρα μα πάρα πολλές, πρέπει να είσαι μάγος ή να σε λένε Καστρουνή, για να την ρυθμίσεις να παίζει στο μέγιστο. Βέβαια, ακόμα κ από το κουτί είναι εξαιρετική. Μια καλορυθμισμένη μηχανή...

Από εκεί κ πέρα, ηχητικά το ζευγάρι της tangent ταίριαξε 'γάντι'. Παίζουν εξαιρετικά, παρά το μικροσκοπικό μέγεθός τους, σίγουρα πολύ καλύτερα από τα 'μαμά' ηχεία της τηλ, αφού είναι στην ουσία ηχεία βάσης για μικρούς ενισχυτές, είναι μαύρα κατράμι κ ταιριάζουν οπτικά με την τηλ, ενώ το βασικότερο ήταν η τιμή τους....129 ευρώ !

Τέλος, είμαι στην διαδικασία στρωσίματος, ναι μεν την χρησιμοποιώ όταν είμαι σπίτι, με κατεβασμένη όμως την φωτεινότητα, ενώ όταν λείπω-κοιμάμαι βάζω το dvd στρωσίματος κ παίζει συνέχεια. Μέχρι στιγμής έχει 40 ώρες τέτοιου τύπου + κάποιες ακόμα που την έχω χρησιμοποιήσει. Το στρώσιμο το κάνω πιο πολύ για ψυχολογικούς λόγους, όχι απαραίτητα ουσίας, αν κ όλοι λένε ότι οι plasma θέλουν προσοχή τις πρώτες 100-150 ώρες χρήσης. Όπως είπα κ ΕΔΩ, κατέβασα από ΕΔΩ ένα αρχείο, ΑΥΤΟ. Υπάρχει κ στο φόρουμ μας όμως ένα άλλο πρόγραμμα στρωσίματος, ΕΔΩ. Όταν παίζει βάζω τις παρακάτω ρυθμίσεις :

Picture:
AV Selection: Sport
Contrast: 50
Brightness:0
Color: +20
Tint: 0
Sharpness: 0

Pure Cinema
Film Mode: Off
Text Optimization: Off

Screen Size: Full
Power Save Mode: Off
Orbiter: Mode 1

Όλα αυτά είναι σύμφωνα με : http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1034208 που το έχουν ψάξει πάρα πολύ...

Ας δούμε τέλος κ καμιά φωτογραφία. :operator:

Απάντηση: Ένα "πλάσμα" στο σαλόνι μου...

Καταρχήν, η τηλ με την βάση της, με το κεντρικό ηχείο να είναι πίσω από την βάση κ να ακτινοβολεί ανάμεσα από το κενό της βάσης ! :a0210:

attachment.php

Πίσω από την τηλ, υπάρχει ένα ράφι όπου δεν φαίνεται κάτι, παρά μόνο αν πας κ σταθείς πάνω από την τηλ. Εκεί λοιπόν έχω βάλει το sony playstation 3, το οποίο εκτελεί χρέη blu-ray / dvd player - multimedia station. Φυσικά, το έβαλα εκεί γιατί οπτικά δεν είναι κ κάτι το ιδιαίτερο...ας μην χαλάμε το υπόλοιπο σύνολο. :grinning-smiley-043

attachment.php

Ενώ εδώ φαίνεται το κεντρικό ηχείο του πολυκάναλου συστήματος, καθώς επίσης κ το υπογούφερ. Από καλώδια καλά πάμε...

attachment.php

Τέλος, εδώ είναι μια συνολική φωτογραφία του χώρου.

attachment.php

Attachments

• good1.JPG
    good1.JPG
    194.8 KB · Views: 48
  • good2.JPG
    good2.JPG
    200.3 KB · Views: 598
  • all.JPG
    all.JPG
    194.3 KB · Views: 597
  • ps3.JPG
    ps3.JPG
    179.4 KB · Views: 594
  • cables_jbl.JPG
    cables_jbl.JPG
    192.6 KB · Views: 596
Απάντηση: Ένα "πλάσμα" στο σαλόνι μου...

Ας δούμε κ φωτογραφίες από τα ηχεία Tangent.

attachment.php

Εδώ φαίνεται ότι η συσκευασία ήταν πολύ καλή, με μαλακό σακουλάκι για να μην χαράζονται τα ηχεία, βάσεις για τον τοίχο, ακόμα κ γάντια για να πιάνεις τα ηχεία κ να μην αφήνουν σημάδια τα χέρια...

attachment.php

attachment.php

Οι μπόρνες στο πίσω μέρος είναι καλής ποιότητας κ μπορούν να δεχθούν χοντρό καλώδιο ή 'μπανάνες'.

attachment.php

attachment.php

Χαρακτηριστικά τους μπορείτε να δείτε στην σελίδα της Tangent, δλδ εδώ : http://tangent-audio.com/00003/00016/00062/

:operator:

Attachments

• spk4.JPG
    spk4.JPG
    196.2 KB · Views: 594
  • spk3.JPG
    spk3.JPG
    198.7 KB · Views: 596
  • spk2.JPG
    spk2.JPG
    197.6 KB · Views: 601
  • spk1.JPG