Pioneer PDP-428XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Καλορίζικη και καλές θεάσεις!!
Συμφωνώ με ότι έχουν πει οι φίλοι έως τώρα. Σε ότι αφορά το μέγεθος, θα σου φανεί μικρό/κανονικό (σε λίγες εβδομάδες) με την προϋπόθεση να αποκτήσεις καλό σήμα. Το εύχομαι!

Κανονικό/μικρό μου φάνηκε και εχθές στο dvd που δεν ήταν 16:9, άφηνε σχετικά μεγάλα κενά πάνω και κάτω. Όμως δεν ήταν κάτι που ενοχλούσε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Κανονικό/μικρό μου φάνηκε και εχθές στο dvd που δεν ήταν 16:9, άφηνε σχετικά μεγάλα κενά πάνω και κάτω. Όμως δεν ήταν κάτι που ενοχλούσε.
Έτσι είναι και γι' αυτό όσοι το έχουμε "αισθανθεί" (και εγώ 42ρα έχω), το λέμε και προτείνουμε 50ρες (αν χωρούν πάντοτε και αν είναι μέσα στο budget βέβαια!).
[να διευκρινίσω ότι η ευχή μου προηγουμένως ήταν για να βελτιωθεί το τηλεοπτικό σήμα μετά τη επέμβαση του τεχνικού και όχι βέβαια για να σου φανεί μικρή η τηλεόραση!]

Re: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Καλορίζικη και απόεμένα!
Έκανες κορυφαία επιλογή.

Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές καθώς και για τη βοήθειά σας, χωρίς την οποία σίγουρα θα είχα κάνει άλλη επιλογή.

Για την πηγή που δίνεις 1080/24 να το έχεις στο 3 (72Hz).

Τώρα που το σκέφτομαι, αν από την ίδια πηγή βλέπεις και DVD καλύτερα να παραμείνει στο 2 και να το αλλάζεις χειροκίνητα στο 3 όταν θα βλέπεις 1080/24.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει ακόμα είναι γιατί έχουν το Drive Mode 1 (75Ηz). Θεωρητικά είναι μόνο για θέαση DVD (25fps), αλλά το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το Drive Mode 2 (100Hz). Ίσως να πιστεύουν πως το 3:3 pulldown δίνει καλύτερα αποτελέσματα από το 4:4. Όποιος δεν βαριέται ας δει ένα DVD παίζοντας με τα Mode 1 και 2 να μας πει αν βλέπει διαφορές.

Διαφορές με Drive Mode μεταξύ 1 ή 2 ή 3 δεν βλέπεις σε SD υλικό. Όταν βλέπεις τηλεοπτικό σήμα η διαφορά είναι ότι στο 2 (100hz) οι υπότιτλοι, οι μπάρες με το κεινούμενο κείμενο είναι καθαρά και σταθερά. Στο 3 υπάρχει όταν βλέπεις blue ray.

Άρα μπορεί να βάλεις σε όλους τη ρύθμιση 2 και στη σύνδεση HDMI το 3. Μη ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις στη ψηφιακή την αυτόματη ανίχνευση κάθε 2 εβδομάδες. Είναι σπαστική, σου εμφανίζεται στα καλά των καθουμένων και ψάχνει...

Μη ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις στη ψηφιακή την αυτόματη ανίχνευση κάθε 2 εβδομάδες. Είναι σπαστική, σου εμφανίζεται στα καλά των καθουμένων και ψάχνει...

Μόνο ψάχενι, ή βρίσκει και τίποτα χρήσιμο;

Όταν μία ταινία δεν είναι 16:9 και μένουν μπάρες κενές πάνω και κάτω, τι κάνουμε; Προτιμάω να το αφήσω έτσι, υπάρχει κίνδυνος burn in;

Όταν μία ταινία δεν είναι 16:9 και μένουν μπάρες κενές πάνω και κάτω, τι κάνουμε; Προτιμάω να το αφήσω έτσι, υπάρχει κίνδυνος burn in;

Ο κίνδυνος υπάρχει, από την στιγμή που είναι φρέσκο το πάνελ και οι ρυθμίσεις σου κανονικές και όχι χαμηλωμένες, αλλά στην περίπτωση των Pioneer είναι μηδαμινός. Νομίζω έχει ρύθμιση "orbiter" για να μην μένουν pixels σε αδράνεια. Αν έχει ενεργοποίησε την για τις πρώτες εβδομάδες τουλάχιστον.

'Oταν δεν είναι 16:9 αλλά είναι 2.35:1 τότε θα έχουμε μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Κακό είναι αύτό?Όταν είχες τηλεόραση 4:3 δεν σε πείραζε? 'Αν διώξουμε τις μαύρες μπάρες θα χάσουμε πληροφορίες, εικόνα από την ταινία. Καλό είναι να βλέπουμε την ταινία όπως τη γύρισε ο δημιουργός της. Υπάρχει τρόπος μέσα απο το μενού να κάνεις κάτι αλλά δεν στο συνιστώ και θα είναι μπελάς να το κάνεις συνέχεια (Option>position).

Κίνδυνος για burn in δεν υπάρχει. Μηδαμινός. Ώρες την έχω αφήσει να παίζει και σε ίδιο κανάλι , και βλέποντας ταινίες με μαύρες μπάρες πάνω και κάτω. Φρόντιζε να είναι ενεργοποιημένο στα Option το Οrbiter και βάζε το τη λειτουργία video pattern ,που βρίσκεται στα Option, που και που. Το video pattern σαρώνει την οθόνη για μιά ώρα για να εξαφανίσει υποτίθεται φαινόμενα burn in ή τίποτα άλλο...

Ωραία!
Το orbiter το έχω ήδη στο on, απλά δεν ήξερα αν είμαι εξασφαλισμένος. Άρα αφήνω τις μπάρες όπως έχουν, αφού έτσι προτιμάω να βλέπω την ταινία.

Πρόβλημα...
Έμεινε το είδωλο μίας εικόνας για λίγη ώρα, το οποίο φαινόταν και όταν δεν έβλεπα dvd μετα, έβαλα τις κινούμενες μπάρες και σε 3-4 λεπτά ξαφνικά αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Μετα 10 λεπτά περίπου έβαλα το Plasma break in dvd και ξαναπαρουσιάστηκε μία περίεργη εικόνα.
Πρόκειται για Image retention ή για macroblocking προβλημα του oppo;

Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Το Σαββατο παρέλαβα και εγώ την PDP-428XD. Ακόμη δεν την ειδα καλά γιατί είμαι στη διαδικασία του "στρωσίματος". Ποσες ωρες θα πρέπει να τη στρωσω και από που μπορώ να δω τις ώρες λειτουργίας. Μολίς μπορέσω θα ανέβάσω φωτό.

Απάντηση: Ήρθε η Pioneer PDP-428XD!

Καλορίζικη και καλές θεάσεις και από μένα, και χωρίς κανενός τύπου retantion!

Μετά από την αναζήτηση ενός και πλέον μήνα και το κάψιμο μερικών εγκεφαλικών κυττάρων μπροστά από την οθόνη του pc διαβάζοντας reviews απόψεις κλπ παράγγειλα την 4280XD και μες στη βδομάδα την παραλαμβάνω :ADFADF1: Οποιος μπορεί ας γράψει σε ένα ποστ τις οδηγίες στρωσίματος γιατί είναι μπερδεμένες σε διαφορετικά threads