Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Πράγμα που ειλικρινά με άφησε άφωνο καθότι δεν περίμενα η κεραία να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο στην εικόνα.

Δημητρη δεν εχεις ακουσει το "garbage in , garbage out"?

Mανωλη ευχαριστουμε για την παρουσιαση.:SFGSFGSF:

Απάντηση: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Δεν γραφει συχνα, αλλα οταν πει να γραψει του δινει και καταλαβαινει!!!!!!

Μανωλη, :worshippy: για την καταπληκτικη παρουσιαση σου!

Εγω θα ηθελα καταρχην να ευχαριστησω τον Μανωλη για τον κοπο και τον χρονο του και γιατι ακομα μια φορα απεδειξε γιατι θεωρειται ο καλυτερος ισως Calibrator στην Ελλαδα...
Καταρχην ο Μανος εχει ένα σοβαρο μειονεκτημα: Κοστιζει αρκετα….. σε ΚΑΦΕΔΕΣ…Πρεπει να κατέλυσα μισο κουτι μεριδες espresso για να του φτιαχνω διαρκως καφεδες! (Tip: Να του πειτε ότι εχετε μονο Nescafe για περισσοτερη οικονομια!). :D :D :D
Περαν της πλακας, να σας πω ότι μετα την ρυθμιση του Μανωλη, η τηλεοραση μεταμορφωθηκε τολμω να πω σε επιπεδα επαγγελματικου μονιτορ!
Εφυγε αυτό το ενοχλητικο «πουσαρισμα» των χρωματων και η εικονα απεκτησε επιτελους ζωντανα αλλα όχι υπερκορεσμενα χρωματα τα οποια διακρινονται για την καθαροτητα τους (όπως φαινεται και από τα διαγραμματα). Να τονισω ότι, σε αντιθεση με αυτά που κυκλοφορουν στο διαδικτιο, η Pionner «out of the box» απεχει πολύ από τα standards και χρειαζεται απαραιτητα επαγγελματικη ρυθμιση για να παρεις τα μεγιστα..
Στα σκοτεινα, η τηλεοραση «ζωγραφιζει», αποτελεσμα όχι μονο του εξαιρετικου της μαυρου αλλα και του άριστου πλεον gamma μετα την ρύθμιση.
Το πιο ενδιαφερον είναι πως μετα την ρυθμιση, η Pioneer δεν δειχνει να εχασε εστω και λιγο από την φωτεινοτητα της, κατι που είναι συνηθες στα προβολικα συστηματα όταν ρυθμιζονται συμφωνα με τα προτυπα, αφου οι κατασκευαστες για να δικαιολογησουν τρελες τιμες στα specs τσιτώνουν φως και χρωμα.
Δεδομενου ότι δεν υπαρχει τροπος να ρυθμιστει το (αθλιο) τηλεοπτικο σημα, προτιμησα να ζητησω από τον Μανωλη ρύθμιση για HD playback από το HTPC μου, αφου κατά κυριο λογο βλεπω από την Pioneer ξενες σειρες σε HD. Ότι λοιπον ειδα μετα την ρυθμιση με αφησε εντυπωσιασμενο.. Το Phantom of the Opera HD-DVD, μια πολύ δυσκολη ταινια με εντονο χρωμα και δυσκολα σκοτεινα, ηταν «χαρμα οφθαλμων» με ζωντανα αλλα όχι υπερκορεσμενα χρωματα και τρισδιαστατη ευκρινεστατη εικονα.
Μετα και την ρυθμιση της Pioneer από τον Μανωλη, ειλικρινα δεν βλεπω τον λογο να αλλαξω στο μελλον τηλεοραση (αν δεν χαλασει βεβαια!).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Δημητρη δεν εχεις ακουσει το "garbage in , garbage out"?

Mανωλη ευχαριστουμε για την παρουσιαση.:SFGSFGSF:

Το ξέρω βρε Γιάννη αλλά screendoor effect και πιξέλιασμα μειώθηκαν σε δραματικό βαθμό για να μην πω οτι σχεδόν εξαφανίστηκαν.
Κι εντάξει, σε ψηφιακό σήμα είναι λογικό να δεις βελτίωση, αλλά απο μια κεραία και μόνο να έχει τόσο μεγάλη διαφορά?
ειλικρινά δεν το περίμενα!

Anyway,

Μανώλη ευχαριστούμε και πάλι για το review!

Εγώ δεν πρόκειται να τον φωνάξω για ρύθμιση τον Καστρουνή.
Δεν θέλω να παίζει καλά η τηλεόραση... Γιατί άμα παίζει τόσο καλά η τηλεόραση...
θα πρέπει ν' αλλάξω....προβολέα...
icon10.gif

Μανώλη άψογος.... :worshippy:

Δεν θέλω να παίζει καλά η τηλεόραση... Γιατί άμα παίζει τόσο καλά η τηλεόραση...
icon10.gif

Εγώ πάντως θα την ρυθμίσω.

icon10.gif

ΧΑΧΑΧΑΧΑ :SFGSFGSF:

Καλό μεσημέρι σε όλους!!!

Χθες το απόγευμα βρέθηκα στο σπίτι του Τάκη για καφέ και είχα την ευκαιρία να θαυμάσω-καλιμπραρισμένη πλέον-την 5080XD….

Είδαμε το bluray του Hitech ,καθώς και ένα HD-DVD demo δισκάκι της TOSHIBA με τα ελληνικά νησιά…αλλά και άλλα κλιπάκια από το αρχείο του….

Είναι μερικές φορές (οι οποίες είναι-δυστυχώς- λίγες…) που ο χομπίστας-καταναλωτής βρίσκεται στην ευτυχή θέση να μην έχει καμιά αμφιβολία για την αγορά του!!!

Είναι μερικές φορές που κάποιες συσκευές όχι μόνο συντρίβουν τον ανταγωνισμό ,αλλά πετυχαίνουν κάτι ακόμα πιο δύσκολο : ορίζουν νέα δεδομένα με την απόδοσή τους και με τις τεχνολογικές καινοτομίες που «φοράνε».

Οι νέες τηλεοράσεις Kuro της Pioneer ανήκουν-κατά τη γνώμη μου-σε αυτή την κατηγορία.

Η τηλεόραση είναι ακριβή….όμως δεν μιλώ τώρα για το κόστος, μιλώ για την τεχνολογική της υπεροχή!!!

Αν θέλω να θυμηθώ κάτι ανάλογο στους προβολείς θα αναφέρω τον JVC HD-1 D-ila…όλοι μιλούν για προ-εποχή D-ila και μετά εποχή D-ila….

Πιστεύω ότι θα μιλάμε για προ-Kuro και μετά-Kuro εποχή!!!

Τώρα τι να πω για τον Τάκη που στο ταβάνι του έχει τον JVC Dila και στον τοίχο του την 5080XD????

Μπράβο στην Pioneer που δημιούργησε (όχι κατασκεύασε..υπάρχει διαφορά…) αυτές τις τηλεοράσεις, γιατί με αυτά τα προιόντα πέτυχε το απόλυτο( που είναι και το ζητούμενο): να ικανοποιήσει ψυχικά τους ευτυχείς κατόχους !!!!

ΥΓ1: τα συγχαρητήριά μου στον Μανώλη για την καταπληκτική δουλειά του!!!!

ΥΓ2: ο Τάκης έχει και εξαιρετικά φροντισμένο ήχο!!!….κι εκεί έχει βάλει το χέρι του ο Μανώλης…..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Το ξέρω βρε Γιάννη αλλά screendoor effect και πιξέλιασμα μειώθηκαν σε δραματικό βαθμό για να μην πω οτι σχεδόν εξαφανίστηκαν.

Στις LCD το screendoor effect ειναι ανυπαρκτο , ειδικα δε στις Full HD που εχουν και περισσοτερα Pixel.

Κατι αλλο θα εβλεπες.

Re: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Βρε έτσι εξηγείτε ότι σας αρέσει ο DiLA… είστε κρυφοτηλεορασακηδες ;) Μανώλη :worshippy::worshippy::worshippy: και κοιτά όταν τελειώσεις και με το Πρόεδρο μην ανεβάσεις διαγράμματα για να έχει να λέει… :grandpa:

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mini Review PIONEER PDP-5080XD

Στις LCD το screendoor effect ειναι ανυπαρκτο , ειδικα δε στις Full HD που εχουν και περισσοτερα Pixel.

Κατι αλλο θα εβλεπες.

όχι Γιάννη ξέρω τι σου λέω...
το κοτετσόσυρμα υπήρχε και μετά εξαφανίστηκε.
αλλά αυτό δεν ήταν και τόσο εμφανές!

το πιξέλιασμα όμως που φαινόταν αρκετά διορθώθηκε δραματικά!

Είναι μερικές φορές που κάποιες συσκευές όχι μόνο συντρίβουν τον ανταγωνισμό ,αλλά πετυχαίνουν κάτι ακόμα πιο δύσκολο : ορίζουν νέα δεδομένα με την απόδοσή τους και με τις τεχνολογικές καινοτομίες που «φοράνε».

Οι νέες τηλεοράσεις Kuro της Pioneer ανήκουν-κατά τη γνώμη μου-σε αυτή την κατηγορία.

Η τηλεόραση είναι ακριβή….όμως δεν μιλώ τώρα για το κόστος, μιλώ για την τεχνολογική της υπεροχή!!!

Αν θέλω να θυμηθώ κάτι ανάλογο στους προβολείς θα αναφέρω τον JVC HD-1 D-ila…όλοι μιλούν για προ-εποχή D-ila και μετά εποχή D-ila….

Πιστεύω ότι θα μιλάμε για προ-Kuro και μετά-Kuro εποχή!!!

Τωρα ας ελπισουμε να αντιγραψει καμια LG η Samsung τα επιτευγματα της Pioneer (πραγμα που σιγουρα θα συμβει αργα η γρηγορα) μπας και δουμε "Κυro για το λαο".:Banane0:

νομιζω οτι μετα απο αυτο συν οτι και αλλες τηλεορασεις στις 50" εχουν παραπλησιες η ακομα και ακριβοτερες τιμες,για αυτον που διαθετει 3200 περιπου,η 5080 ειναι αρκετα φθηνοτερη.

για αλλη μια φορα :SFGSFGSF:στον Μανωλη

Ευχαριστούμε για το review Μανώλη :SFGSFGSF:

Στην πιο ακριβή 508 υποτίθεται ότι υπάρχουν παραπάνω ευκολίες στο menu για ISF calibration, αλλά από ότι είδα στο review σου πιστεύεις πως και αυτό της 5080 φτάνει και περισσεύει. Καλό νέο για τους υποψήφιους αγοραστές.

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Να σημειωθεί πως αναμένεται (αν δεν έχει έρθει ήδη) και LX-5080 η οποία θα είναι πιο φτηνή από την LX-508. Με μία πρώτη ματιά η μόνη διαφορά είναι η έλλειψη του Direct Colour Filter 3+ το οποίο υπόσχεται αυξημένη αντίθεση σε φωτεινό περιβάλλον θέασης.

Γιώργη ελπίζω να μην μπερδεψες τα φίλτρα για κάποιο συγκεκριμένο λόγο...
το direct colour filter 3 είναι παλαιότερο,και το link που έβαλες εκει πάνω ειναι για το 3,όχι για το 3+......
Το συγκεκριμένο φίλτρο + είναι υπεύθυνο για πολύ πιο ζωντανά χρώματα,και πολύ πιο έντονο μαύρο....

Direct Colour Filter 3+
http://www.pioneer.eu/eur/products/62/63/tech/PlasmaTV/DIRECT_COLOUR_FILTER_3PLUS.html

The new filter makes sure that even in brightly lit rooms or areas where light falls directly onto the screen, the picture and perceived black levels remain unaffected by ambient light reflections.

Even in the darkest image areas are always displayed in finely structured detail with no smearing or distortion.

Thanks to the filter, colours are reproduced with significantly greater depth overall, while the reproduction of reds in particular is significantly enhanced.

Last edited:
Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

δευτερα σημερα....κανω λαθος?

αγγλικα ξερουμε και εμεις αλλα προτιμαμε τα Κιωτικα
καπισι?