Pioneer PDP-LX5080/508XD : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Γιώργο θα ήθελα να μου πεις με τι πηγη επαιζες και ποιες ήταν οι ρυθμίσεις σου και στην τηλεόραση αλλα και στο player.

Μανόλη πρός το παρόν δεν έχω πειράξει αντίθεση-φωτινότητα-χρώμα-απόχρωση...
Mόνο την ευκρίνεια στο κυριως μενού,και στην προυγμένη χρήση έχω βάλει εικόνα DRE στο ΧΑΜΙΛΟ,pure cinema στο ΠΡΟΗΓΜΕΝΗ,λειτουργία ενίσχυσης στο ΦΥΣΙΚΗ,γκάμα στο 2,θερμοκρασία χρώματος ΜΕΣΗ-ΧΑΜΙΛΗ,acl(ρύθμιση αντιστάθμισης αντίθεσης) στο ON,cti(βελτίωση χρωμάτων στο περίγραμα τους) στο ON,επίπεδο μαύρου στο ΟΝ....

Προς το παρόν μόνο αυτά,έχει όμως ακόμα πάρα πολλές ρυθμίσεις και ειδικά με τα χρώματα και την αντίθεση,με πάρα πολλά διαφορετικά φίλτρα της εικόνας και του σήματος που μπορείς να "παίξεις"...

PS3 ήταν με τον 007 σε blue-ray....

Last edited:
Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

2 ή 3?
Γιατι αμα εισαι στα 2 θα τυφλωθεις!!!

Και στα 2 αλλά και στα 3....και πίστεψε με ουτε τα μάτια σου πονάνε,ούτε μπορείς να ξεχωρίσεις κάποια ατέλεια στην εικόνα...
Οταν έχω το PC κάθομαι στο 1.5...
Η κατάλληλη απόσταση για να ευχαριστιθείς έργο σε 50" είναι κατά την γνώμη μου απο 3 εώς 3.7 το πολύ....

Απάντηση: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

Γιωργο, καλημερα -bye-

Ερωτηση: την ημερα εχει καθολου αντανακλαση το πανελ της τηλεορασης? Κι αν εχει, ειναι σε τετοιο σημειο που να σε κουραζει?

Γιωργο, καλημερα -bye-

Ερωτηση: την ημερα εχει καθολου αντανακλαση το πανελ της τηλεορασης? Κι αν εχει, ειναι σε τετοιο σημειο που να σε κουραζει?

Καλημέρα Πάνο,έχει αντανάκλαση μόνο όταν χτυπάει στο πάνελ το φώς απο κάποιο παράθυρο χωρίς κουρτίνα,αλλά και πάλι μόνο σε εικόνες τελείως μαύρες,
με κλειστές κουρτήνες δεν βλέπεις καμία αντανάκλαση....
αντανάκλαση εννοείς το φαινόμαινο καθρευτισμού φαντάζομαι........

Ναι Γιωργο, αυτο εννοουσα, να φαινεται το πανελ σαν καθρεπτης οταν δεχεται το φως. Thanks για την διευκρινηση :smile:

Λοιπόν Γιώργο έκανα και εγώ το παραπάνω πείραμα και σου παραθέτω screenshots με την ευκρίνεια σε 0 , -15 και +15.

Στην πρώτη περίπτωση με ευκρίνεια 0 και +15 μπορείς ή μπορείτε να δείτε την διαφορά στην εικόνα και πόσο παραμορφώνεται όταν η "ευκρίνεια" είναι στο 15.

Attachments

• IMG_2610.jpg
    IMG_2610.jpg
    82.9 KB · Views: 87
  • IMG_2611.jpg
    IMG_2611.jpg
    84.5 KB · Views: 83

Στις παακάτω φωτογραφίες μπορείτε να δείτε την παραμόρφωση με την "ευκρίνεια στο 0 και +15

Attachments

• IMG_2614.jpg
    IMG_2614.jpg
    101.4 KB · Views: 48
  • IMG_2615.jpg
    IMG_2615.jpg
    98.8 KB · Views: 48

Και εδω άλλα 2 παραδείγματα στα οποία όμως δεν φαίνοινται οι τεραστιες διαφορές που βλέπεις εσύ.

Attachments

• IMG_2622.jpg
    IMG_2622.jpg
    78.6 KB · Views: 83
  • IMG_2621.jpg
    IMG_2621.jpg
    68.7 KB · Views: 83
  • IMG_2619.jpg
    IMG_2619.jpg
    70.8 KB · Views: 57
  • IMG_2620.jpg
    IMG_2620.jpg
    65.5 KB · Views: 58

Πουθενά μα πουθενά δεν μπόρεσα να κάνω αναπαράσταση της τόσο μεγάλης διαφοράς στην εικόνα που εσύ μας παρουσίασες πειράζοντας ΜΟΝΟ την ευκρίνεια....Εκτός........

Last edited:

... εκτός εαν δεν πειράξεις την επιλογή DRE .
Τότε ΜΟΝΟ αυτή η εικόνα

attachment.php

DRE LOW...

μπορεί να γίνει έτσι..

attachment.php

DRE HIGH.

Attachments

• manual.jpg
    manual.jpg
    27.8 KB · Views: 62

δεν ξέρω ρε Μανόλη...και στις δικιές σου μου φαίνεται πιο καθαρή αυτή με το +ευκρίνεια.....

επειδή μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο θέμα κάθισα και κοίταξα προσεκτικά τις εικόνες...

αυτό που μπορώ να παρατηρήσω είναι οτι και στα screenshots του Μανώλη όπως επίσης και στου Γιώργου(πολύ περισσότερο στου Γιώργου), όπου υπάρχει αυξημένη ευκρίνεια, στα μάτια μου η εικόνα δείχνει πιο λεπτομερής αλλά και πιο "σκληρή"!
Στα δε screenshots με την ευκρίνεια μειωμένη, η εικόνα μπορεί να είναι πιο "απαλή" στο μάτι όμως βγάζει μια θαμπάδα και τελικά μάλλον κρύβει κάποια απο την λεπτομέρεια της ....
εκτός κι αν αυτό που φαίνεται περισσότερο στις εικόνες με αυξημένη "ευκρίνεια" είναι λεπτομέρεια η οποία δεν υπάρχει και απλά προστίθεται σαν artifact!

ελπίζω πάντως
να μην λέω μπούρδες εξηγώντας τι βλέπω.

επειδή μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο θέμα κάθισα και κοίταξα προσεκτικά τις εικόνες...

αυτό που μπορώ να παρατηρήσω είναι οτι και στα screenshots του Μανώλη όπως επίσης και στου Γιώργου(πολύ περισσότερο στου Γιώργου), όπου υπάρχει αυξημένη ευκρίνεια, στα μάτια μου η εικόνα δείχνει πιο λεπτομερής αλλά και πιο "σκληρή"!
Στα δε screenshots με την ευκρίνεια μειωμένη, η εικόνα μπορεί να είναι πιο "απαλή" στο μάτι όμως βγάζει μια θαμπάδα και τελικά μάλλον κρύβει κάποια απο την λεπτομέρεια της ....
εκτός κι αν αυτό που φαίνεται περισσότερο στις εικόνες με αυξημένη "ευκρίνεια" είναι λεπτομέρεια η οποία δεν υπάρχει και απλά προστίθεται σαν artifact!

ελπίζω πάντως
να μην λέω μπούρδες εξηγώντας τι βλέπω.

και εγώ Δημήτρη αυτό ακριβώς πιστεύω....
και οι διαφορές είναι μεγάλες όταν κοιτάς σε λεπτομέρειες στο πρόσωπο ή στα ρούχα τους....
δες και τις πρώτες φώτο του Μανώλη....με τον James που φαίνεται καθαρά η διαφορά στο πρόσωπο του και ειδικά στο πουκάμισο του,ειδικα στο πουκάμισο του τα σχήματα φαίνονται πολύ πιο καθαρά για να τα διακρίνεις....δε νομίζω αυτή η λεπτομέρια να είναι κάτι που δεν υπάρχει....

ακόμα και στην πάνω φωτογραφία με την πλατεία....στη δεύτερη εικόνα όλα φαίνονται πιο καθαρά,ειδικά στο βάθος οι τρούλοι της εκκλησίας...και όλοι οι άνθρωποι πολύ πιο καθαρά....

Γιώργο, εαν κοιτάξεις τις 2 φωτο με τον James θα δεις ότι η "ευκρίνεια" έχει μια απόκλιση κατά 31 ολοκληρες μονάδες μονάδες.
2) Η φωτογραφική μηχανή σε καμια περιπτωση δεν απεικονίζει την πραγματικότητα και μάλιστα μια φτηνη όπως αυτη που τράβηξα.
3) Δεν απάνησες στο ε´ρωτημά μου στο μήνυμα 303.

Απάντηση: Re: PIONEER PDP-LX508D Παρουσίαση...!!!!!!!

ακόμα και στην πάνω φωτογραφία με την πλατεία....στη δεύτερη εικόνα όλα φαίνονται πιο καθαρά,ειδικά στο βάθος οι τρούλοι της εκκλησίας...και όλοι οι άνθρωποι πολύ πιο καθαρά....

Ακριβώς η ίδια περίπτωση -15, +15.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14986&d=1191079420

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14987&d=1191079420

Σ' αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται η μεγάλη διαφορά για μένα!

όπου σ' αυτές με υψηλές τιμές ευκρίνειας φαίνεται πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στους θόλους της εκκλησίας όπως επίσης και στον κόσμο που υπάρχει εκεί μπροστά ενώ στις άλλες δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα!

unless if η πρώτη φωτογραφία είναι κουνημένη γιατί βλέπω αρκετή θολούρα γενικότερα.

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14986&d=1191079420

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=14987&d=1191079420

Σ' αυτές τις φωτογραφίες φαίνεται η μεγάλη διαφορά για μένα!

όπου σ' αυτές με υψηλές τιμές ευκρίνειας φαίνεται πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στους θόλους της εκκλησίας όπως επίσης και στον κόσμο που υπάρχει εκεί μπροστά ενώ στις άλλες δεν φαίνεται σχεδόν τίποτα!

unless if η πρώτη φωτογραφία είναι κουνημένη γιατί βλέπω αρκετή θολούρα γενικότερα.

Τραβηγμένη στο χέρι χωρίς τρίποδο.