Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

καλησπέρα σας,είμαι και γω νέος κάτοχος lx-73 και Focal Dome 5.1 !!
Αυτό που θέλω να μάθω είναι πως μπορώ να καταχωρήσω σταθμούς στο netradio εκτός του http://www.listenlive.eu/greece.html (το δοκίμασα και απο το Interface της Pioneer αλλά και απο το pc) το οποίο έκανα copy κάποια links και δεν παίζουν τα περισσότερα.Νομίζω ο Lx-83 έχει και vtuner που δεν έχει ο -73,αν κάνω λάθος ενημερώστε με.

Re: Pioneer LX-73

Σήμερα απέκτησα κι εγώ τον LX73 και μμε τις φωτογραφίες σου έχω μπερδευτεί λίγο. Και εξηγούμαι. Βλέπω οτι τον έχεις τοποθετήσει ή μάλλον τον έχεις εγκλωβίσει στο ράφι ενώ στο quick start guide αναφέρει ρητά: When installing this unit, make sure to leave space around the unit for ventilationto improve heat radiation (at least 20 cm at top, 10 cm at rear and 20 cm at each side). Κατά τη γνώμη σου δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτά τα γράφουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο; Έχω κι εγώ ακριβώς τον ίδιο χώρο με τον δικό σου. Θα με βοηθήσει η απάντησή σου. Σ´ευχαριστώ.

Re: Pioneer LX-73

...αυτά τα γράφουν για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο;
το μηχάνημα ΠΡΕΠΕΙ να ψύχεται για να έχουμε το δικό μας κεφάλι ήσυχο!
..και αφού είναι αερόψυκτο θέλει ή περίπου τις αποστάσεις που γράφει το manual ή στην ανάγκη τεχνητή κυκλοφορία αέρα με κανένα ανεμιστηράκι...

Άλλη μίια ερώτηση! Υπάρχουν ειδικές μπανάνες που μπαίνουν στις εξόδους των ηχείων ώστε να μην βιδώνουμε-ξεβιδώνουμε για την τοποθέτηση των καλωδίων τους; Το λέω γιατί πήρα μπανάνες μεταλλικές χρυσές και δεν μπαίνουν κατ´ουδένα τρόπο. Ευχαριστώ!

Αφαιρεσες τις πλαστικές ταπες που υπάρχουν πάνω στις εξόδους ώστε να μπουν οι μπανανες? αν όχι με ένα ψιλό κατσαβιδακι η ένα μαχαίρι προσεκτικά. Είναι κουμπωτες επάνω στις μπορνες.

Παιδιά μια ερώτηση : από ebay (κατάστημα Αγγλίας) , βρίσκω τον Pioneer SC-LX73 στα 1085 ευρώ (περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά μέσα).Τον θέλει ένας φίλος μου να τον αγοράσει και η ερώτησή μου είναι : θα πληρώσει τελωνείο αν το αγοράσει από την Αγγλία και τον συγκεκριμένο πωλητή? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

αυτον απο Ελλαδα ή τον Γιαμαχα 3067 απο Αγγλια;
στα ιδια λ7 παιζουν ετσι....

Σχετικα ειναι ολα ,και τα 2 μηχανακια ειναι εξαιρετικα
παιζει ρολο και τι θα οδηγησης.

δορυφορους της Μιραζ εχω.
150 βατ εκαστος.
οδηγουνται προς το παρον απο ενα γιαμαχα 5ετιας..
κολληματα με μαρκες δεν εχω...
το θεμα ειναι οτι στην περιπτωση της ..Ελληνικης επιλογης κερδιζω την αποδειξη εφοριας,εγγηυση(?) αντιπροσωπειας και ψωνιζω απο γνωστο καταστημα οπου υπαρχει φυσικη επαφη....

μηπως απαντησα μονος μου;;;:BDGBGDB55:

Παντως πολλοι απο εμας (βαζω και τον εαυτό μου μεσα) έχουμε μείνει περισσότερο ικανοποιημένοι απο το after sales support γνωστών Ιντερνετομάγαζων του εξωτερικου (Ευρώπης κυριως) παρά απο κάποια "γνωστά" Ελληνικά καταστήματα με φυσική υποσταση, παροτι καποιος θα περιμενε το αντιθετο..

Περι ορέξεως βέβαια...

δορυφορους της Μιραζ εχω.
150 βατ εκαστος.
οδηγουνται προς το παρον απο ενα γιαμαχα 5ετιας..
κολληματα με μαρκες δεν εχω...
το θεμα ειναι οτι στην περιπτωση της ..Ελληνικης επιλογης κερδιζω την αποδειξη εφοριας,εγγηυση(?) αντιπροσωπειας και ψωνιζω απο γνωστο καταστημα οπου υπαρχει φυσικη επαφη....

μηπως απαντησα μονος μου;;;:BDGBGDB55:

Σκοπος ειναι να παρεις αυτο που θες συγκεκριμενα στην καλυτερη τιμη που μπορεις.Διαλεξε εναν και μετα ψαξε για τιμες..αν εχει μεγαλη διαφορα εξω
προχωρα εμενα προσωπικα το θεμα της εγγυησης δεν με πειραζει.
Αν δεν εχεις σκοπο να αλλαξης συντομα ηχεια μπορεις να δεις και μικροτερα μοντελα γιαμι 2067 πιονιρ 2020+53 .
p.s. για να μην χαλαμε το θεμα αν θελεις συνεχεια κανε ενα καινουργιο να τα πουμε.

Συνδεσα τον LX73 στο δικτυο με σκοπο να δοκιμασω τοσο το Internet Radio οσο και την εφαρμογη iControlAV μεσω iPhone 4.

Πολυ ευκολο το setup και καταφερα και περασα και ελληνικους σταθμους.
Οσο για το iControlAV, τι να πω.... Simply... Εκπληκτικο!!!

Υπάρχει και μία δωρεάν εφαρμογή για Android που κάνει παρόμοια δουλειά με το iControlAV αλλά δεν την έχω δοκιμάσει.Αν ξέρει κανείς κάποια άλλη εφαρμογή για Android ας το αναφέρει.

Πόσο καιρό έχουν στην αγορά οι LX73 και LX83? Ρωτάω γιατί η pioneer ήδη κατασκευάζει τους αντικαταστάτες LX75 , LX85 και νομίζω LX55.
Τί περισσότερο μπορεί να έχουν άραγε?