Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

στο main,μαλλον εννοεις ε?
ναι το εχω στο ''main'' και παταω και το κουμπι "receiver" και στη συνεχεια το ''video parameter'' και μου βγαζει ''μη διαθεσιμο''.
Το μονο που εχω καταφερει ειναι διαλλεγοντας ως πηγη το DVD για παραδειγμα,να επιλεγω ''video conversion'' on ή off και τιποτα αλλο απο τα μενου της εικονας.
Αρχιζω και ψιλιαζομαι οτι μας δουλευει η Pioneer.

Πως μπαινουμε στις ρυθμισεις βιντεο απο το μενου του ενισχυτη?
Διαλεγω πηγη(ας πουμε DVD),κανω την διαδικασια που αναφερει το εγχειριδιο,αλλα μου βγαζει συνεχεια μηνυμα,μη διαθεσιμο.
Καμια ιδεα?

Μόνο με την HDMI και είσαι ΟΚ.

ετσι το εχω και δεν μπορω να μπω στις ρυθμισεις.

H ειλογή video parameter στους Pioneer είναι διαθέσιμη μόνο σε πηγές εικόνας που είναι συνδεδεμένες με composite, S-Video ή component. Σε πηγές συνδεδεμένες στις HDMI in του ενισχυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη.

Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

H ειλογή video parameter στους Pioneer είναι διαθέσιμη μόνο σε πηγές εικόνας που είναι συνδεδεμένες με composite, S-Video ή component. Σε πηγές συνδεδεμένες στις HDMI in του ενισχυτή η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη.

δηλαδη βρε Κωστα,εχουμε μια πηγη HD και δεν τη συνδεουμε με HDMI?
Και το λεω αυτο,γιατι η εικονα απο το HDMI ειναι αθλια οταν συνδεω το DVR Pioneer που εχω,ενω απο την S-Video η εικονα ειναι κρυσταλο.
Ημαρτον δηλαδη,ολες οι εταιρειες το ιδιο κανουν?

Re: Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

η εικονα απο το HDMI ειναι αθλια οταν συνδεω το DVR Pioneer που εχω,ενω απο την S-Video η εικονα ειναι κρυσταλο.
Κατι δεν παει καλα στο βασιλειο σου.....:grandpa:

οταν παιζει σκετο το πλειερ στη τηλεοραση,η εικονα ειναι καταπληκτικη (με HDMI),μολις περασει απο τον ενισχυτη,γινεται χαλια.
Σκεφτομαι να το συνδεσω αναλογικα με τον ενισχυτη να δω πως θα παιξει.
Παντως οτι και να λεμε ειναι απαραδεκτο να μη μπορεις να ρυθμισεις την εικονα απο τον ενισχυτη οταν η συνδεση ειναι HDMI,για πιο λογο φοραει τα τσιπακια?

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

οταν παιζει σκετο το πλειερ στη τηλεοραση,η εικονα ειναι καταπληκτικη (με HDMI),μολις περασει απο τον ενισχυτη,γινεται χαλια.
Παντως οτι και να λεμε ειναι απαραδεκτο να μη μπορεις να ρυθμισεις την εικονα απο τον ενισχυτη οταν η συνδεση ειναι HDMI,για πιο λογο φοραει τα τσιπακια?

Φίλε Λάκη έχω την εντύπωση οτι κάτι δεν πάει καλά. Δεν είναι λογικό να χαλάει η εικόνα όταν περνάει απο τον AV. Όσο για την παραμετροποίηση της εικόνας που λες μέσω HDMI, ή δεν έχω καταλάβει καλά τι ψάχνεις ή κάτι άλλο φταίει που δε σου δίνει τη δυνατότητα να επέμβεις..Εγώ όταν πατάω το RECEIVER/VIDEO PARAMETER και μετά το στρογγυλό κουμπί προς τα κάτω (το κουμπί γύρω απο το ENTER) μου δίνει δυνατότητα ρύθμισης για τις εξής παραμέτρους:

V.CONV
RES
PCINEMA
P.MOTION
YNR
CNR
BNR
MNR
DETAIL
BRIGHT
CONTRAST
HUE
CHROMA

Όλα αυτά την ώρα που το WD μου αναπαράγει ταινία και είναι συνδεδεμένο με τον AV με HDMI.

Οι παραπάνω παράμετροι εικόνας στους SC-LX72/82 είναι διαθέσιμες μόνο σε συνδέσεις composite/S-Video/component. Σε πηγές που είναι συνδεδεμένες με HDMI οι παραπάνω επιλογές δεν είναι διαθέσιμες.

Φαίνεται ότι στους LX73/83 οι παράμετροι αυτοί υποστηρίζονται και στις συνδέσεις HDMI.

...Φαίνεται ότι στους LX73/83 οι παράμετροι αυτοί υποστηρίζονται και στις συνδέσεις HDMI.

Παλι καλα, δεν θα ηταν λογικο να μη δινεται η δυνατοτητα παραμετροποιησης της εικονας μεσω hdmi.

Re: Απάντηση: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Για δοκιμασε να πατησεις το video parameter και μετα να παιξεις απο το RESOLUTION.

edit sorry sorry!!! δεν ειδα οτι προκειται για lx72...

Last edited:
Το δοκιμασα και δεν εγινε τιποτα.Μαλλον δε χρειαζεται να κανω κατι.Εχω τα ηχεια πανω μερικες μερες τωρα κ ολα ειναι οκ. Δεν εχω δοκιμασει μεγαλες εντασεις γιατι τα στρωνω (80 ωρες ειναι καλα; Ραδιο κ cd στρωσιματος της Monitor Audio). Αφου τα στρωσω σκεφτομαι να τα διπλοκαλωδιωσω,αξιζει λετε; (Τα SB L-R στις πανω υποδοχες των ηχειων).Απ'οτι ξερω θα δω διαφορα..

όποιος μπορέσει ας απαντήσει σ'αυτό γιατί διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το θέμα του 73 μιάς και πρόκειται να τον αγοράσω.

Ευχαριστώ...

όποιος μπορέσει ας απαντήσει σ'αυτό γιατί διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον το θέμα του 73 μιάς και πρόκειται να τον αγοράσω.

Ευχαριστώ...

Στους παλιοτερους Pioneer υπηρχε αυτη η ρυθμιση. Εγω τον δουλευω εδω και ενα μηνα με ηχεια 6Ω και δουλευει ακουραστα και απροβληματιστα.

Απάντηση: Re: Pioneer SC-LX73 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews....)

Ευχαριστώ...

Με το ανταγωνισμό στις τιμές μεταξύ των 2 πρώτων μαγαζιών που βγαίνουν στο skroutz αν περιμένεις λίγο μπορεί να στον χαρίσουν κιόλας !

Μια ερωτησούλα ακόμα.
Μπορώ με τον 73 να ακούω netradio και κάποια πηγή μουσικής τύπου BD χωρίς να έχω ανοιχτή την τηλεόραση;
Αν ναι, σε όλα τα ηχεία ή αναγκαστικά στα μπροστά μόνο;

Ευχαριστώ...