Σχετικά με το σχόλιο του φίλου dimitrios:
Ανέφερα στο post μου ότι: «.... και δεν είναι σαν τα μικρά sat/sub σετάκια ηχείων, που έχουν κατακλύσει την αγορά και είναι μικρά μόνο στο μέγεθος και όχι σε απαιτήσεις ρεύματος... ».
Έχετε δει σε πολλά μοντέλα προδιαγραφές ανάληψης ισχύος και ευαισθησίες (πχ B&W MT, Bose Acoustimass, KEF κλπ); Αυτές ή δεν θα αναφέρονται, ή είναι χαμηλές (πχ 100WRMS, 87-88dB SPL). Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι, για να ακουστούν τα συστηματάκια αυτά σε χώρο 20-30 Μ2 (Μ.Ο. για διαμερίσματα) θέλουν ρεύμα να κουνήσουν τα μεγαφωνάκια 2.5-4" που διαθέτει η πλειοψηφία τους.
Από την άλλη, στους περισσότερους ολοκληρωμένους A/V Receivers, παρόλο που η μπροσούρα τους αναφέρει μεγαλοπρεπώς 7x150W, πόσα άραγε είναι τα καθαρά RMS σε ταυτόχρονη οδήγηση χαμηλής ευαισθησίας 5άδας (τουλάχιστον) ηχείων; Και μην μου πείτε τώρα ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί πολυκάναλοι τελικοί της τάξης των 7x100w δεν θα είχαν - in situ - λόγο ύπαρξης (είναι και ακριβούτσικοι). Με τα λεφτά αυτών των Α/V (500-1000 ευρούλια), τι τελικό - έστω και 2κάναλο - παίρνεις; Άρα, μιλάμε για ευκαιρία;
Ο εν λόγω ενισχυτής, έχει συγκριτικά με άλλους της κατηγορίας καλό δείκτη ισχύος (στάθμη 103 dBSPL RMS μετρημένα σε ελληνικό περιοδικό) που αν αρκούν με δεδομένα ηχεία για το χώρο που συζητάμε, .... πάσσο!
Εγώ πάντως στο παρελθόν είχα κάψει τροφοδοτικό ONKYO (602) με Bose Acoustimass 10.
Δεδομένου ότι, όποιος στρέφεται σε λύση δορυφόρων/υπογούφερ, έχει κάνει συμβιβασμούς λόγω περιορισμών αλλά και απαιτήσεων, δεν διαφωνώ ότι ο ενισχυτής αυτός μπορεί και να είναι ... υπεραρκετός. Το θέμα είναι να τα ακούσει σα συνδυασμό πριν την αγορά, για να δει αν κάνουν όντως παιχνίδι!
Η κουβέντα πάντως γίνεται για να ... υποψιάσουμε και φίλους που τώρα μπαίνουν σε δίλλημα για το ποιά λύση τους ταιριάζει, και όχι μόνο αυτούς που έχουν ψιλο-καταλήξει έχοντας ήδη κάποιο εξοπλισμό στην κατοχή τους.
Δεκτά οποιαδήποτε σχόλια και αντιρρήσεις και προς θεού, δεν κοντράρω κανέναν για τις επιλογές του, ούτε νουθετώ. Ιδέες ρίχνουμε.
Ευχαριστώ.