Pioneer VSX-1016V & ηχεία help!!!

dizzy

New member
24 May 2007
7
Γεια σαs,
εαν μπορεί κάποιοs αs με βοιθήσει να ταιριάξω ηχεία για τον παραπάνω ενισχυτή εχω μπερδευτεί πραγματικά.:AFADF0:
Θα τοποθετηθεί σε χωρο 25 τετραγ,για αρχή θα μπουν 4 ηχεια οχι κεντρικό και γούφερ.Σε διαστάσειs μεχρι 25χ25, ύψοs δεν με πειράζει,και θα δουλευουν για ήχο απο cd και για ταινιεs.Kαι κόστοs μεχρι 800 ευρω.Yπάρχει τίποτα?
Τα φώτα σαs!!

Θα προτείνω το σετάκι της Q-Acoustics (1010+center+sub) με κόστος γύρω στα 750€, το οποίο έχει πάρει άριστες κριτικές για τα λεφτά που ζητά και δεν είναι σαν τα μικρά sat/sub σετάκια ηχείων, που έχουν κατακλύσει την αγορά και είναι μικρά μόνο στο μέγεθος και όχι σε απαιτήσεις ρεύματος. Αν το αντέχει λίγο παραπάνω η τσέπη σου, πήγαινε σε Klipsch, γιατί δεδομένης της μικρής ισχύος του receiver που αναφέρεις, θα καλυφθείς από τα ηχεία της που είναι υπερευαίσθητα (πχ RB-51).
Good Luck

Καλημέρα,ευχαριστώ για την απαντησή σου.
Σκεφτόμουν και για τα PIONEER S-H710V για μπροστά και τα SST70F
για πίσω.Κεντρικό και γουφερ θα το αφήσω προs το παρόν.Επίσιs είδα κ τα Crystal audio Plasma4.Τι λεs για αυτά?Τι μπέρδεμα...

Από όσα αναφέρεις, μάλλον τα Crystal audio Plasma θα προτιμούσα. Εταιρεία ελληνική και ... εξπέρ στον home cinema ήχο. Δεν ξέρω αν θα τα πετύχεις κάτω από χιλιάρικο, αν ναι, χτύπα τα. Πάντως ανεβαίνοντας σε κόστος με το σύστημα αυτό, θα μπορούσες εναλλακτικά, στο σύστημα της Q Acoustics να πάρεις τα 1050 floorstands για εμπρός, και να κρατήσεις σε λογικό κόστος το σύστημα. Μιλάμε δε, για πιο "μουσικό" ηχείο.
Από Crystal έχω ακούσει μόνο παλιότερα ηχεία, οπότε δεν έχω σαφή άποψη για τα εν λόγω. Πάντως παίζουν καλά για τα χρήματά τους και είναι από τα πιο ...sic ηχεία για καθιστικό (ειδικά αυτά που σκέφτεσαι).
Αν πάντως προσανατολίζεσαι στην αγορά μόνο ζεύγους και όχι πλήρους συστήματος, θα απογοητευτείς με τον ήχο που θα παράγουν τα ηχεία που σκέφτεσαι σε πρόγραμμα 2ch, οπότε σκέψου την αγορά πλήρους σετ 5.1. Αλλιώς, ξεκίνα υπομονετικά και μεθοδικά το τμηματικό στήσιμο ενός καλύτερου ηχητικού συστήματος, με ότι καλύτερο μπορείς να αγοράζεις ενίοτε. Σίγουρα θα έρθει η στιγμή που θα αισθανθείς ... δικαιωμένος (όπως και οι περισσότεροι που δεν τους "περισσεύει" χρήμα).

Τελικά για τα crystal audio θα παω...Η τα audio plasma 4 η τα smart 4&thx 10subt.100 ευρω διαφορά έχουν.Απ τα 800 στα 1100 καλο ε?Απο θέμα μουσικήs τα συγκεκριμένα τι λένε?Πρέπει να χω και το sub συνδεμένο?(πρόβλημα χώρου...)
Συγνώμμη που σαs ζαλίζω.......:BDGBGDB55:

Όταν μιλάς για "πρόβλημα χώρου" σε 25Μ2 δωμάτιο, τι ακριβώς εννοείς? Ο χώρος αυτός είναι υπεραρκετός για σύστημα sat-sub, και θέλει ικανό sub για να "γεμίσει". To sub που συνοδεύει αυτά τα συστήματα είναι συμμαζεμένων διαστάσεων και σχετικά εύκολο σε τοποθέτηση (γωνία, κάτω από τραπέζι, δίπλα σε καναπέ κλπ). Για να μπορείς να συμβιβαστείς σε ήχο χωρίς υπογούφερ, σημαίνει ότι μπορείς να ανεχτείς ένα "χαμηλόφωνο" μπάσσο (λόγω κακής τοποθέτησης).
Πάντως, θα επιμείνω στην τελευταία συμβουλή μου, να ξεκινήσεις παίρνοντας 2 full range ηχεία (βάσης ή δαπέδου) και να προχωρήσεις σταδιακά, ανάλογα με τις ανάγκες του χώρου σου. Και στην περίπτωση αυτή, τα συστήματα που σκέφτεσαι, δεν ανταποκρίνονται χωρίς βοήθεια από sub. Αλλιώς, γιατί δεν έπαιρνες κανά συστηματάκι 2.1 με ψευδο-surround να τελειώνεις, χωρίς πολλή-πολλή σκέψη?

Τα Crystal Audio plasma 4 δεν κατεβαίνουν χαμηλά. Είναι small ηχεία και χρειάζονται απαραίτητα το sub.

Επίσης λες: «Πρέπει να χω και το sub συνδεμένο?»
Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να διανοηθώ ένα σύστημα home cinema χωρίς Sub. Ακόμα και σε περίπτωση που θα είχα large ηχεία θα «εμπιστευόμουν» και θα άφηνα τις χαμηλές στο Sub.

Απάντηση: Re: Pioneer VSX-1016V & ηχεία help!!!

Τα Crystal Audio plasma 4 δεν κατεβαίνουν χαμηλά. Είναι small ηχεία και χρειάζονται απαραίτητα το sub.

Επίσης λες: «Πρέπει να χω και το sub συνδεμένο?»
Εγώ τουλάχιστον δεν μπορώ να διανοηθώ ένα σύστημα home cinema χωρίς Sub. Ακόμα και σε περίπτωση που θα είχα large ηχεία θα «εμπιστευόμουν» και θα άφηνα τις χαμηλές στο Sub.

Μίλησες με όποια λόγια θα χρησιμοποιούσα και εγω ,ιδιαίτερα στο τέλος τους.

Θα προτείνω το σετάκι της Q-Acoustics (1010+center+sub) με κόστος γύρω στα 750€, το οποίο έχει πάρει άριστες κριτικές για τα λεφτά που ζητά και δεν είναι σαν τα μικρά sat/sub σετάκια ηχείων, που έχουν κατακλύσει την αγορά και είναι μικρά μόνο στο μέγεθος και όχι σε απαιτήσεις ρεύματος. Αν το αντέχει λίγο παραπάνω η τσέπη σου, πήγαινε σε Klipsch, γιατί δεδομένης της μικρής ισχύος του receiver που αναφέρεις, θα καλυφθείς από τα ηχεία της που είναι υπερευαίσθητα (πχ RB-51).
Good Luck

Οχι και μικρης ισχυος ο ενισχυτης ρε παιδια.
Ο συγκεκριμενος ενισχυτης αποδιδει 7 x 140 wrms,μπορει να οδηγησει ολα τα σετακια home cinema που εχετε αναφερει για πλακα.
Εγω με την σειρα μου θα προτεινω να δορυφορακια της KLIPSH τα οποια ειναι κομψοτατα μαυρα με χρυσες πινελιες και μπορεις να τα συνδυασεις με ενα μικρο sub της ΥΑΜΑΗΑ των 100 watt το οποιο ειναι υπεραρκετο και το μικροτερο σε ογκο.
Ολα αυτα μαζι απο οσο ξερω δεν ξεπερνουν το 1000αρικο.

Εγώ θα πρότεινα αυτά http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx τα Crystal Audio για main (περί τα 700€ street price), αυτό http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx το sub (περί τα 320€ street price) και αργότερα αυτά http://www.crystalaudiovideo.com/product.aspx για rear (περί τα 400€ street price).

Αν τα προσθέσεις όλα μαζί θα έχεις ένα σύνολο περίπου 1.400€ δηλαδή 400€ περισσότερα από ότι υπολόγιζες αλλά θα έχεις ηχεία πιστοποιημένα με προδιαγραφές THX Select 2 όπως και ο ενισχυτής σου και πίστεψέ με το αποτέλεσμα θα είναι σαφώς καλύτερο και ποιοτικότερο από κάποια πιο οικονομικά...

Εσύ αποφασίζεις, εμείς συμβουλές (κατά την κρίση μας σωστές) προσπαθούμε να δώσουμε! -bye-

Crystal και Γιάννη ευχαριστώ για τιs απαντήσειs σαs.Δημήτρη δωσε μου ενα link για τα klipsch και το yamaha sub που αναφέρειs.
Bαγγέλη τα link δεν δουλευουν!

Ευχαριστω για ολα!

Σχετικά με το σχόλιο του φίλου dimitrios:
Ανέφερα στο post μου ότι: «.... και δεν είναι σαν τα μικρά sat/sub σετάκια ηχείων, που έχουν κατακλύσει την αγορά και είναι μικρά μόνο στο μέγεθος και όχι σε απαιτήσεις ρεύματος... ».
Έχετε δει σε πολλά μοντέλα προδιαγραφές ανάληψης ισχύος και ευαισθησίες (πχ B&W MT, Bose Acoustimass, KEF κλπ); Αυτές ή δεν θα αναφέρονται, ή είναι χαμηλές (πχ 100WRMS, 87-88dB SPL). Πρακτικά αυτό συνεπάγεται ότι, για να ακουστούν τα συστηματάκια αυτά σε χώρο 20-30 Μ2 (Μ.Ο. για διαμερίσματα) θέλουν ρεύμα να κουνήσουν τα μεγαφωνάκια 2.5-4" που διαθέτει η πλειοψηφία τους.
Από την άλλη, στους περισσότερους ολοκληρωμένους A/V Receivers, παρόλο που η μπροσούρα τους αναφέρει μεγαλοπρεπώς 7x150W, πόσα άραγε είναι τα καθαρά RMS σε ταυτόχρονη οδήγηση χαμηλής ευαισθησίας 5άδας (τουλάχιστον) ηχείων; Και μην μου πείτε τώρα ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γιατί πολυκάναλοι τελικοί της τάξης των 7x100w δεν θα είχαν - in situ - λόγο ύπαρξης (είναι και ακριβούτσικοι). Με τα λεφτά αυτών των Α/V (500-1000 ευρούλια), τι τελικό - έστω και 2κάναλο - παίρνεις; Άρα, μιλάμε για ευκαιρία;
Ο εν λόγω ενισχυτής, έχει συγκριτικά με άλλους της κατηγορίας καλό δείκτη ισχύος (στάθμη 103 dBSPL RMS μετρημένα σε ελληνικό περιοδικό) που αν αρκούν με δεδομένα ηχεία για το χώρο που συζητάμε, .... πάσσο!
Εγώ πάντως στο παρελθόν είχα κάψει τροφοδοτικό ONKYO (602) με Bose Acoustimass 10.
Δεδομένου ότι, όποιος στρέφεται σε λύση δορυφόρων/υπογούφερ, έχει κάνει συμβιβασμούς λόγω περιορισμών αλλά και απαιτήσεων, δεν διαφωνώ ότι ο ενισχυτής αυτός μπορεί και να είναι ... υπεραρκετός. Το θέμα είναι να τα ακούσει σα συνδυασμό πριν την αγορά, για να δει αν κάνουν όντως παιχνίδι!
Η κουβέντα πάντως γίνεται για να ... υποψιάσουμε και φίλους που τώρα μπαίνουν σε δίλλημα για το ποιά λύση τους ταιριάζει, και όχι μόνο αυτούς που έχουν ψιλο-καταλήξει έχοντας ήδη κάποιο εξοπλισμό στην κατοχή τους.
Δεκτά οποιαδήποτε σχόλια και αντιρρήσεις και προς θεού, δεν κοντράρω κανέναν για τις επιλογές του, ούτε νουθετώ. Ιδέες ρίχνουμε.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Pioneer VSX-1016V & ηχεία help!!!

Bαγγέλη τα link δεν δουλευουν!

:computer:........το είδα κι εγώ, δεν ξέρω γιατί (?) anyway, τα main είναι τα THX T3, τα rear είναι τα TX FS και το sub είναι το THX-10SUB.

Μπορείς να τα ''δεις'' όλα στην σελίδα της Crystal Audio (www.crystalaudiovideo.com).

Εγώ έχω τον ίδιο A/V και έχω αρχίσει να αλλάζω τα ηχεία μου με τα Crystal Audio που σου πρότεινα (+ τα δίπολα και ένα ακόμη SUB γιατί ''στήνω'' σύστημα 7.2).

Πριν αποφασίσω να τα αλλάξω τα άκουσα (με τον 2016) και με εντυπωσίασαν με την ποιότητα και την καθαρότητά τους.

Ελπίζω να σε βοήθησα με την όποια (υποκειμενική) εμπειρία μου σε αυτό το θέμα. -bye-

Αναφέρεται ως μέγιστη στάθμη εξόδου,
οδηγώντας συγκεκριμένο σετ ηχείων,
για συγκριτικό τεστ AV ενισχυτών που διενήργησε το περιοδικό.
Εμένα προσωπικά δεν μου λέει και πολλά πέραν του ποιός από τους ενισχυτές που συμμετείχαν, κατάφερε να "παίξει" πιο δυνατά τα εν λόγω ηχεία.
Ο συγκεκριμένος ήταν από τους πιο δυνατούς του τεστ.