Pioneer VSX 422

Παιδιά καλημέρα, θα ήθελα την βοηθειά σας, τα μηχανηματα που έχω είναι τα εξής vsx 422 και samsung ue37d5500, μέχρι προτεινος έβαζα το stick στην tv και αφού πάταγα το auto surround στον ενισχυτή αν ήταν 5+1 ήχο το αρχείο έβρισκε μόνο του το φορματ και έπαιζε κανονικά και εμφάνιζε την ένδειξη στην οθόνη του ενισχυτή
2 μέρες τώρα δεν ξέρω τι διάολο πάτησα , τι έκανα γενικά και φυσικά δεν παίζει 5+1, πατάω το auto surround και η ένδειξη είναι συνεχώς στο digital. Οι συνδέσεις που έχω μεταξύ τους είναι οπτική ινα και hdmi ταυτόχρονα, τι λαλακία άραγε έχω κάνει ?

Κοίταξε τις ρυθμίσεις ήχου στην τηλεόραση. Πρέπει να άλλαξες την ρύθμιση στο digital out της TV, και αντί για Dolby Digital στην έξοδο η τηλεόραση κάνει downmix σε stereo.....

δεν με αφήνει να επιλέξω dolby digital στις ρυθμισεις η tv.
Eπόμενη ερώτηση και ελπίζω τελευταία: ποια είναι η καλύτερη Σύνδεση tv samsung ue37d5500 με ενισχυτη vsx 422 και media player crystal audio appstreamer. Τα ζητούμενα είναι, σύνδεση όλων φυσικά έτσι ώστε να βγάζω πολυκάναλο ήχο απο τον media player και η tv να παιζει ήχο μέσω του ενισχυτή

Αν η τηλεόραση δεν έχει ARC, τότε σύνδεση με οπτική στον ενισχυτή (για να ακούς τηλεοπτικό σήμα απ' τα ηχεία του ενισχυτή).

Το media player απ' ευθείας με HDMI στον ενισχυτή, και από εκεί στην τηλεόραση πάλι με HDMI.

Αν η τηλεόραση δεν έχει ARC, τότε σύνδεση με οπτική στον ενισχυτή (για να ακούς τηλεοπτικό σήμα απ' τα ηχεία του ενισχυτή).

Το media player απ' ευθείας με HDMI στον ενισχυτή, και από εκεί στην τηλεόραση πάλι με HDMI.

Κώστα καλησπέρα,
έχω συνδέσει τον media στο ενισχυτή στην θέση dvd και τον ενισχυτή από το out, στην tv με hdmi, έτσι δεν ´´βλέπω´´ τον Media , μόνο έαν τον συνδέσω με hdmi στην tv τον βλέπω.

καλησπέρα, προσπαθώ κι εγώ να συνδέσω την έξοδο "monitor out" (που είναι composite) με ένα καλώδιο RCA στην πράσινη υποδοχή του "component in" της τηλεόρασής μου (Samsung 46B650)

κάτι φαίνεται πως κάνω λάθος, διότι ενώ η TV αναγνωρίζει ότι κάποια πηγή έχει συνδεθεί στην είσοδο component, δεν έχω καθόλου σήμα.

ο σκόπος όλων αυτών, όπως έχει προειπωθεί είναι να μπρορέσω να έχψ πρόσβαση στο ON-Screen menu του ενισχυτή, μιας που δεν το υποστηρίζει μέσω HDMI.

τι κάνω λάθος; μήπως να αποσυνδέσω εντελώς το HDMI καλώδιο που συνδέει TV-ενισχυτή;

μήπως απλά το το καλώδιο RCA που χρησιμοποιώ δεν κάνει και χρειάζεται κάποιος μετατροπέας composite -> component?

μήπως πρέπει να επιλέξω κάτι στον ενισχυτή ώστε να δώσει σήμα στο composite?

καμιά ιδέα;

Εμ.....Χμ....... Για να έχεις εικόνα σε σύνδεση συνιστωσών (component) θα πρέπει να είναι συνδεδεμένα και τα άλλα δύο (μπλέ και κόκκινο).

Δεν έχει υποδοχή composite η τηλεόραση; Κίτρινη υποδοχή δίπλα συνήθως σε ένα ζεύγος RCA (κόκκινο-άσπρο).

Αν όχι, θα πρέπει να κοιτάξεις για converter composite -> component.

χάρη στον φίλο kostas1982, βρεθηκε η λύση:

γυρνάμε την TV στην είσοδο component, πατάμε στο τηλεκοντρόλ του ενισχυτή το κουμπι receiver και αμέσως μετά το κουμπί home menu και... παίζει!

παρεπιπτοντως: τι χάλια ποιότητα το τηλεκοντρόλ... αίσχος

Λογικά δεν χρειαζεσαι το component.Kαι μόνο με το hdmi θα κανεις τη δουλειά σου. Συμφωνώ για το τηλεκοντρολ... Δυσχρηστο και θελει να το συνηθισεις για να μην σε ενοχλεί. Καλη συνεχεια στο ψάξιμο με τις ρυθμίσεις!

Και εκει που ηταν ολα ωραια και καλα πριν απο λιγη ωρα σταματησε να λειτουργει ο πιονερος, εκλεισε μονος του ξαφνικα ενω ηταν συνδεδεμενος με την tv, βρε τι να ξεκουμπωσω τα ρευματα, τι να τον βαλω σε αλλη μπριζα, τιποτα.....ξαφνικος θανατος λεμε, ουτε ηταν δυνατα, ουτε πτωση τασης ειχα, ουτε μυριζει κατι .....μυστηρια πραγματα λεμε.....Δευτερα παει στο service:(:(:(

την καλησπερα μου κ εγω ψιλο ασχετος πλην ομως κατοχος του 422 με αυτα τα ηχεια

μπορειτε να μου προτεινετε κατι καλυτερο ωστε να αντικαταστησω μονο τα δυο μπροστινα εκτος του κεντρικου με κατι ανωτερο σε ποιοτητα κ αν ειναι δυνατον σε κολωνες ???!! 400 max! ευχαριστω εκ των προτερων!

Μετά και την δεύτερη οδυνηρή ιστορία με τον ενισχυτή λέω να πάρω έναν ανεμιστήρα από το eBay Για λάπτοπ και να τον βάλω από πάνω ή από κάτω ανάλογα που θα ψυχει πιο καλά και να του Δίνω ρεύμα μέσω του της usb του media box.

Θελω να ρωτήσω όσους γνωρίζουν τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Επειδή σκέφτομαι πολύ σοβαρά την αγορά του , αν πάρω αυτό το set 5.1 ηχείων http://www.audioshow.gr/e-shop/products/sound-systems/5-1/klipsch-hd-theater-300-detail θα είναι όλα ΟΚ ? Δηλάδή βάσει των προδιαγραφών του ενισχυτή αυτό το σετ ταιριάζει σωστά ? Θα αξιοποιηθεί πλήρως με το συγκεκριμένο ενισχυτή ?

Re: Απάντηση: Pioneer VSX 422

αν δεις στο τελος στα ηχεια λεει συνιστομενη ισχυ πανω απο 100 βατ ανα καναλι.οποτε..........πληρος ποτε

Για την ακρίβεια λέει "Up to100 watts/ch " . Αυτό δεν σημαίνει μέχρι 100 βατ ? Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια γιατί δεν τα κατέχω... Αλλά και πάνω από 100 βατ ανα κανάλι να εννοεί ο VSX 422 δίνει 130 ανά κανάλι...

Last edited:
Απάντηση: Re: Pioneer VSX 422

αν δεις στο τελος στα ηχεια λεει συνιστομενη ισχυ πανω απο 100 βατ ανα καναλι.οποτε..........πληρος ποτε

σημαινει "πανω απο" 100 Watt...
κανενα προβλημα Αλκη.Τελικα κατεληξες στην 4 σειρα???

Βρε παιδιά τι του λέτε του ανθρώπου? Καταρχήν το "up to" σημαίνει "έως".

Κατά δεύτερον, είναι δυνατόν αυτές οι μινιατούρες να απαιτούν ισχύ άνω των 100W??

Τέλος πάντων, το σετ της Klipsch είναι ότι πρέπει για τον ενισχυτή!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pioneer VSX 422

Για την ακρίβεια λέει "Up to100 watts/ch " . Αυτό δεν σημαίνει μέχρι 100 βατ ? Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια γιατί δεν τα κατέχω... Αλλά και πάνω από 100 βατ ανα κανάλι να εννοεί ο VSX 422 δίνει 130 ανά κανάλι...
Εχεις δίκιο με την επισήμανση σου. Σημαίνει "μέχρι".
Οσο για τα 130W ανά κανάλι κράτα μικρό καλάθι!
Οι περισσότεροι ενισχυτές αυτής της κατηγορίας δεν αποδίδουν πάνω από 50-60 W ανά κανάλι όταν οδηγούνται με 5 ηχεία ταυτόχρονα. Αν θυμάμαι καλά, σε κάποια δοκιμή διάβασα ότι ο Pioneer είναι από τους δυνατούς της κατηγορίας του..