Pioneer VSX-920 A/V Receiver (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

παιδιά μου κάνει ο 920 το εξής κουλό..
του έχω συνδέσει ενα Panasonic BDT-110 blu ray player με HDMI καλο καλώδιο.

E λοιπόν, την πρώτη φορά που είδα BR, επαιζε DolbyHD, ολα τα άλλα bluray δισκάκια που βλέπω μου τα βγάζει DTS σκέτο..
τι διάολο?! (or WTF που λένε οι ξένοι.. )

Δεν είναι θέμα ενισχυτή. Ο ενισχυτής ότι του δώσεις θα παίξει. Κοίταξε τις ρυθμίσεις ήχου του player.......
 
Παιδια να ρωτήσω κάτι. Οταν θέλετε να ακούσετε μουσική ας πούμε έχει ρυθμίσει άλλη θέση μνήμης για το MCAAC πχ την "2"? και αν ναι πως γίνεται να κάνουμε σ αυτήν να παίζουν μόνο αριστερό δεξί και sub?
 
Αν ακούς μουσική από δικάναλη πηγή (radio, phono, cd player....) και έχεις επιλέξει στον ενισχυτή το auto surround mode τότε αυτός θα επιλέξει αυτόματα τον ήχο βάσει του εισερχόμενου σήματος, δηλαδή θα μεταβεί αυτόματα στην επιλογή stereo. Μπορείς και να επιλέξεις χειροκίνητα το stereo mode απ' το ανάλογο πλήκτρο του ενισχυτή. Για να έχεις ήχο και στο υπογούφερ, θα πρέπει απλώς να ορίσεις ως small τα ηχεία σου....
 
Καλησπέρα. Ρε παιδιά μόλις σήμερα πήρα τον VSX-921 και έχω τρία προβλήματα. 1ον μπορείτε να μου πείτε που πάω για να δηλώσω τους δορυφόρους small,να παίζει δηλαδή τις χαμηλές συχνότητες μόνο το subwoofer; 2ον σύνδεσα το PC με DVI->HDMI στον ενισχυτή και μου βγάζει HDCP error. Η κάρτα γραφικών είναι HDCP compatible :( Asus 260GTX
3ον Αν παίξει η εικόνα από το PC,ήχο θα παίρνει από την κάρτα ήχου με optical. Υπάρχει ρύθμιση να μην παίρνει ήχο από την HDMI και να παίρνει από την optical; Το συνδέω στην είσοδο DVR που έχει και optical in. Ευχαριστώ,καλό βράδυ.
 
Άλλες 1-2 ερωτήσεις.. :) O VSX-921 με τον VSX-921-K είναι το ίδιο και το αυτό; Γιατί έχω δει το αμερικάνικο site της Pioneer και το ευρωπαικό και άλλα γράφει το ένα στα watt και άλλα το άλλο. Το μενού κολλάει; Πατάω να πάω για ρυθμίσεις setup κτλ και δεν μπορώ. Θα τα καλιμπράρω αύριο,μετά από αυτό μήπως με αφήνει να κάνω ρυθμίσεις; Θέλω να κάνω manual μια δυο ρυθμίσεις και δεν μου βγάζει τα μενού στην οθόνη.
 
Επειδή δεν έχει edit να σας πω ότι μου δουλεύει εν τέλει η εικόνα από DVI-HDMI. :) Θα κοιμηθώ ήσυχος τώρα!!
 
O VSX-921 με τον VSX-921-K είναι το ίδιο και το αυτό;

Ναι. Το Κ υποδηλώνει ότι ο ενισχυτής είναι μαύρου χρώματος. Μπορεί να δεις και το S, που δηλώνει ασημί (silver) χρώμα.


Μπορείτε να μου πείτε που πάω για να δηλώσω τους δορυφόρους small,να παίζει δηλαδή τις χαμηλές συχνότητες μόνο το subwoofer;

Ετρεξες το πρόγραμμα ισοστάθμισης MCACC? Αν όχι, ξεκινάς με αυτό:

kblachos said:
Βάλε το μικρόφωνο στην θέση ακρόασης και τρέξε όχι το full auto, αλλά το Auto MCACC (απ' την επιλογή advanced MCACC) ώστε να γίνουν όλες οι διαθέσιμες ρυθμίσεις, και επιπλέον ρυθμίσεις EQ pro και S-wave.

Επέλεξε τις μνήμες 1, 2 και 3 για αποθήκευση των ρυθμίσεων "symmetry" "all chan adj" και "front align". Δες πληροφορίες στις σελίδες 59, 60, 61 (νομίζω) του manual.

Αφού τελειώσει το MCACC, βάλε μία ταινία και ένα cd μουσικής για να αξιολογήσεις τα αποτελέσματα.

Συμβουλή: Από τα sound settings να επιλέγεις την ΜΕΜ. 1 για πολυκάναλη ακρόαση ταινιών, και την ΜΕΜ.2 για stereo ακρόαση μουσικής.


Αν εξακολουθήσει να σου έχει τα ηχεία large, άλλαξέ τα χειροκίνητα:

attachment.php





Υπάρχει ρύθμιση να μην παίρνει ήχο από την HDMI και να παίρνει από την optical; Το συνδέω στην είσοδο DVR που έχει και optical in. Ευχαριστώ,καλό βράδυ.

Αυτό θα το ρυθμίσεις απ' την κάρτα ήχου.....
 

Attachments

  • 921.JPG
    921.JPG
    194.9 KB · Views: 163
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μόλις τώρα μου ήρθε και το μονό σε διπλό RCA για το subwoofer :P Καλημέρα!!
 
Αυτό θα το ρυθμίσεις απ' την κάρτα ήχου.....
Ο υπολογιστής δεν έχει HDMI έξοδο για ήχο,οπότε έχω ένα καλώδιο DVI->HDMI για εικόνα και την οπτική για ήχο. Ο ήχος μου παίζει,το πρόβλημα είναι ότι παίζει όταν βγάζω το καλώδιο HDMI από τον ενισχτυτή. Και θέλω να παίρνω εικόνα από το HDMI και ήχο από την οπτική. Υπάρχουν ρυθμίσεις για αυτό; Γιατί που κοίταξα δεν βρήκα τίποτα.
 
Επειδή έχω τον 1020 που ουσιαστικά είναι ίδιος με τον 920 με μικρές διαφορές, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω δεύτερο γούφερ.
 

Attachments

  • vsx-1020-k-back_800x600[1].jpg
    vsx-1020-k-back_800x600[1].jpg
    57.9 KB · Views: 66
Επειδή έχω τον 1020 που ουσιαστικά είναι ίδιος με τον 920 με μικρές διαφορές, θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να συνδέσω δεύτερο γούφερ.

Καλησπέρα, οχι δεν μπορείς αλλά και να μπορούσες τι να το κάνεις. Για να συγχρονιστούν 2 sub στον ίδιο χώρο ακόμα και τα ίδια να είναι, θέλει "πολύ κόπο". Αν δεν επαρκεί η ένταση που έχεις απο τo sub σου μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο. Αλήθεια ποιό έχεις?
 
Νάσαι καλά. Απλώς ουσιαστικά να σιγουρευτώ θέλω με την ερώτηση που έκανα. Θα μπορούσα ίσως να το δοκιμάσω σε κάποια έξοδο αλλά δεν το έχω κάνει ακόμα. Έχω το 10' της crystal audio και ο χώρος μου δεν είναι μεγάλος (12τμ). Απλά ξέρεις, μερικές φορές ζητάμε από τον εαυτό μας πιο εξεζητημένα πράγματα και επειδή ασχολούμαι χρόνια με το 5.1 έλεγα να δοκιμάσω και κάτι από αυτά που λένε από την crystal με 2 γούφερ. Να σου πω την αλήθεια ότι δεν περιμενα να μου αρέσει τόσο το downfiring woofer και σκεφτόμουνα το 2ο να είναι το ίδιο και να μπεί διαγώνια.
 
Ασφαλώς και μπορείς να συνδέσεις και 2ο υπογούφερ στον VSX-1020, ο χώρος σου όμως είναι πολύ μικρός για να κάνεις κάτι τέτοιο.....
 
Για πες επειδή δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα σε κάποια έξοδο θα δουλέψει? και τί ρυθμίσεις θέλω. Ευχαριστώ
 
Ευχαριστώ. Είχα ψάξει αλλά δεν το είχα βρει. Τί λες αξίζει να δοκιμάσω? και μιλάω πάντα για το ίδιο γούφερ. Ο χώρος βέβαια είναι τα 12τμ αλλά δίπλα υπάρχει η τραπεζαρία με άλλα 13τμ+6τμ χωλ. Αυτός είναι και ενιαίος συνολικλός χώρος.
 
Ξέχασα ν'αναφέρω ότι μου έχουν πει (τεχνικός από κατάστημα) ότι η συνδεση παράλληλα δεν οφελεί σε κάτι γιατί ουσιαστικά έχεις το ίδιο σήμα σπασμένο σε δύο.
 
Να μην ξαναμιλήσεις με τον συγκεκριμένο τεχνικό.

Όσο για τον χώρο, ρόλο παίζει το σύνολο του όγκου.. οπότε ναι, να βάλεις και δεύτερο sub.

Για τα 30+τ.μ. που μαζεύονται εγώ θα έλεγα να ξεχάσεις τα 10" sub και να πας σε μεγαλύτερα αν έχεις τη δυνατότητα.
 
Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις σας. Για ενα είμαι ειλικρινής έχω μπερδευτεί λιγάκι. Ο συγκεκριμένος ενισχυτής τί θα δώσει με το 'τ'? Για να πάω σ' άλλο ενισχυτή δεν είναι της ώρας ή για μεγαλύτερο γούφερ. Οπότε η πιο εύκολη λύση για μένα ήταν αυτή που είπα. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε από τεχνικής πλευράς. Ο ενισχυτής θα ζεσταίνεται? το σήμα που θα δίνει θα έιναι διαφορετικό λοιπόν?