Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Κοίταξε, τα B&W είναι ηχεία γενικώς απαιτητικά. Κατ' εμέ θα ήταν καλύτερο να μείνεις λίγο καιρό με τον Marantz, και μόλις μπορέσεις να κοιτάξεις για κάποιον Α/V στην κατηγορία των 1000+ ευρώ. Ενισχυτές της κατηγορίας των 500 ευρώ είναι σαφώς χειρότεροι όσον αφορά την ικανότητα οδήγησης των B&W. Το μόνο που έχουν παραπάνω απ' τον SR5200 είναι οι HD Audio αποκωδικοποιητές.

Ο σκοπός σου θα πρέπει να είναι η πραγματική αναβάθμιση του συστήματός σου και όχι η υποβάθμισή του.

δηλαδη καλυτερα ειναι η αποκωδικοποιηση να γινεται απο ενισχυτη και οχι καρτα ηχου απο υπολογιστη.σωστα?
Σωστά. Αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί η αποκωδικοποίηση να γίνει στον υπολογιστή, πάλι HDMI θα χρησιμοποιήσεις.

καλημέρα.. (Οσο φαίνεται ότι μπορεί να είναι καλή, θα καταλάβετε)

Η ιδέα ήταν να αγοράσω το 921 για να μπορώ να έχω την βασική μου μουσική στο σαλόνι και την δυνατότητα αναπαραγωγής στο μπαλκόνι, όπου έχω δύο ηχεία.
Απλό. Φαίνεται, αλλά δεν είναι. Αφού, για τα 2 αυτά ηχεία θέλω να έχω την πολύ απλή λύση αναπαραγωγής ιντερνετικού ραδιοφώνου. Ε, λοιπόν, ο 921 ΔΕΝ δίνει την δυνατότητα να απαράγεται HMG πηγή στο speaker 2!!! Είτε μεμονωμένα, είτε από κοινού με το 5.1 του σαλονιού!!
Αδιανότητο !!
Εξ ου και τα νεύρα μου. ΤΟ καλοκαίρι ανέμενα την πολυτέλεια αναπαραγωγής ιντερνετ μουσικής από τον 921 απευθείας, χωρίς αναπαραγωγή εσωτερικά στο σαλόνι.
Οι λυσεις που μου μένουν είναι οι γνωστές και τετριμμένες που είχα με τον "αρχαίο" pionneer που ο "νέος" ήρθε υποτίθεται να αλλάξει.... (Σύνδεση "καρφί", κτλ κτλ) Τελευταία λύση (που και πάλι θα χρειάζεται να απασχολείται και άλλη συσκευή) η αγορά ΒΤ adapter και σύνδεση με το ipad/ iphone...

Καμία σκέψη, καμία βοήθεια κανένας;;;

Ευχαριστώ

Κάτι μου θυμίζει αυτό το πρόβλημα... :laugh:

Αχχ JL_? μην γελάς καθόλου..
Γιατί ρε γαμώτι δεν διάβασα αυτη την αράδα των ποστ... Πως μου διέφυγε.. Δεν μπορώ να καταλάβω.. και τώρα ψάχνω να βρω την λύση...
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, με adaptor θα μπορώ να στριμάρω απο το ipad/iphone me BT... ελπίζω να δουλεύει, γιατί τέτοια επιλογή μου δίνει από την εφαμρογή του ipad... δηλαδή ενεργοποίηση του adapter στην ζώνη 2. Εχει κανείς εμπειρία επ αυτού.
Πάντως, από την στιγμή που εφόσον η ζώνη 1 είναι κλειστή, η ζώνη 2 παρόλα αυτά ΔΕΝ μπορεί να οδηγήσει ήχο από το ιντερνετ, τα πράγματα είναι για κλάματα.. Γιατί, ναι, είναι προαφνώς θέμα κλειδώματος λειτουργικού.... ντροπή για την Pio αυτό...

Στα ίσια, και με δεδομένό ότι όχι μόνο είναι λίαν δύσκολος ο ενιχσυτής, αλλα αφενός έχει σοβαρό πρόβλημα σε σχέση με το HDMI passthrough, αφετέρου η ζώνη 2 οδηγείται μουσικά μόνο με RCA, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ, ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΤΛ..
ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
ΤΡΑΓΙΚΉ Η PIONEER ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΩ.... Παραπλανητική σε σχέση με την υλοποίηση των υποσχέσεών της..

Last edited by a moderator:
Τι λέτε ρε παιδιά!!!; Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τη ζώνη 2... αλλά αυτοί οι περιορισμοί είναι απαράδεκτοι. Το λογικό -αυτό που νόμιζα δηλαδή- είναι να μπορείς να στείλεις όποιον ήχο θέλεις και στη ζώνη 2. Δηλαδή αυτό που σκεφτόμουν, να βάλω 2 ηχειάκια στη βεράντα το καλοκαίρι και να παίζει μουσική το PC (hdmi σύνδεση), απλά το ξεχνάω, έτσι;

Στο manual γράφει ακριβώς ποιές πηγές στέλνει στην δεύτερη ζώνη....

Και πάντως, ΟΧΙ όλες,,,,

ΟΥΤΕΝ καν το αυτονότηο: Ο,τι ακούς στην ζώνη 1 να το ακούς ΚΑΙ στην ζωνη 2, εφόσον είναι HMG!!!!

ΥΓ Ωραίο av ενισχυτή αγόρασα... με βάση το πρόβλημα HDMI passthorugh που θεωρώ πως έχει (η Pion φυσικά ΟΧΙ) παραμένω "μεγαλοπρεπώς" στην λογική του προηγούμενου παλιότερου: Οπτική ίνα και RCA !!! Με τις υγείες μου (μας)...

Last edited:
Εχει κανένας εμπειρία από τον adapter της Pio?? Φαίνεται ότι για streaming θα πρέπει να βασισθώ ΜΟΝΟ σε αυτό για την ζώνη 2 και ΟΧΙ στο ethern/wireless δίκτυο..
Αν είναι δυνατον..
Τεσπα, έχω διαβάσει κάπου ότι δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστο, αλλα θα με ενδιέφερε να έχω μια ιδέα για το πόσο μακρυά λειτουργεί το BT και πόσο αξιόπιστο...

Ευχαριστώ...

Μπηκα και εγω στην παρέα μόλις!!!παιδια ποια ειναι τα πρωτα βήματα που κανω;τρέχω για αρχη το mcaa για το σεταρισμα και μετα δηλώνω τα ηχεία και συχνότητες;ποια ειναι η σειρά;και για συχνότητα αποκοπής να βάλω 80hz?πολλα ερωτήματα αλλα να τα κανω σωστά απο αρχη θέλω όπως πρέπει :)

παιδια μια ερωτηση.πηρα τον pioneer 921 χτες τον εχω συνδεσει με υπολογιστη με καρτα ηχου ΑΤΙ 6950 HDMI και παιζω ταινιες με τον media player hc.κατεβαζω ταινιες blue ray 45 γιγα με DTS-HD MASTER AUDIO αλλα στον ενισχυτη βλεπω σκετο DTS.χρειαζεται καμια επιπλεον ρυθμιση να κανω ειτε στον player ειτε στα windows για να τον δει?ειμαι καινουριος στο χορο και δεν γνωριζω πολλα.ευχαριστω...

Διάβασε φίλε μου τις προηγουμενες σελίδες...
Ελπίζω να μην...απογοητευθείς με όσα θα διαβάσεις..
Είναι λίγο δύσκολος στην ρύθμιση του, επειδή έχει πολλές δυνατότητες...

Εχω απογοητεύθει ήδη.το pass through δεν μπορω να το κανω να δουλεψει,στην αυτόματη ρύθμιση μου τα έχει ρυθμίσει χαλια τα ηχεία ολα και ακούγονται λες και ο ηχος βγαίνει απο πηγάδι με καθόλου όγκο λες και ειναι κατι ηχομπαριτσες απο πανηγύρι,το σαμπ δεν ακούγεται ουτε και στο τέρμα να το βάλω για κανενα λόγο.οποτε ξεκινάμε με χειροκινητες όπου εκει στρωνουν λίγο τα πράματα.εκει εχουμε μπάσο αλλα καθόλου όγκο και πιο πολυ βουητο θα ελεγα παρα γλυκο μπάσο με όγκο.στις ψιλές συχνότητες ειναι λίγο κουραστικό και έντονο αλλα πολυ καλυτερα σε σχεση με αυτόματη ρύθμιση.αρκετα κατώτερος απο τον παλιο μου γιαμαχα 15ετιας 630.αυτη ειναι η γνώμη μου ύστερα απο εξαντλητικές δοκιμές στο χορο μου και παντα με μετρο σύγκρισης τον προηγούμενο γιαμι 630.μπορω να πω πλέον οτι το μετάνιωσα και θα προσπαθήσω να τον δώσω πίσω για τον 671...

Απάντηση: Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Για γράψε αναλυτικά ποια διαδικασία ακολούθησες για να τον ρυθμίσεις. Προφανώς και κάτι έχεις κάνει λάθος....

εβαλα το μικροφωνο στην θεση ακροασης στον καναπε,ετρεξα το Auto MCACC οχι το full auto και πηρα στο τελος αυτο τα αποτελεσματα.
SW-ON FRONT-LARGE CENTRE-SMALL SURROUND-SMALL X.OVER-80HZ . τις αποστασεις τις βρηκε κανονικα.επειτα
CHANEL LEVEL.. LEFT -2 RIGHT -1,5 CENTER +1 SR -2,5 SL -2,0 SW -12 λες και εχω κανα θεριο και βαραει πολυ...(το οποιο το ειχα στην μεση ενταση με φαση στο 0 cross over 200hz για να αναλαβει ο ενισχυτης την συχνοτητα )
εχω τον 921-Κ δεν ξερω αν εχει σημασια.
υπολοιπες ρυθμισεις ειναι οι εξης...
-S.RETRIEVER-ON
-DNR OFF
-DIALOG E OFF
-DUAL CH1
-FIXED PCM OFF
-DRC AUTO
-LFE 0db
-HDMI AMP
-A.DELAY OFF
-V.SB OFF
-V.HEIGHT OFF
-MEMORY 1
-S.WAVE OFF
-EQ ON
αυτα εχω κωστα αναλυτικα στις ταινιες οπως μου το εβγαλε απο μονο του και το ιδιο ακριβως εχει βγαλει και στις δυο αλλες μνημες....καμια ιδεα να στρωσω την κατασταση?

Re: Απάντηση: Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Πιστεύω ότι την συχνότητα αποκοπής του υπογούφερ δεν μπορεί να στην ρυθμίσει, νομίζω στην υποδεικνύει χωρίς να μαι σίγουρος Σταύρο. Οπότε θα σου συνιστούσα τον διακόπτη από πίσω να τον βάλεις στο 80. Μήπως γι αυτό ακούς βουητό, απ τα 90hz και πάνω αρχίζει και γίνεται κατευθυντικός ο ήχος άρα και εντοπίσιμος. Απ την άλλη φίλε αυτό το κατεβατό με τις ρυθμίσεις μιλάμε έπαθα εγκεφαλικό, μέχρι να καταλάβεις και να πετύχεις βασικά τον σωστό συνδυασμό θα σου πάρει πολύ χρόνο. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να ασχοληθείς με το διάβασμα και μία μία να τις εφαρμόζεις ώστε να μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Πιστεύω ότι την συχνότητα αποκοπής του υπογούφερ δεν μπορεί να στην ρυθμίσει, νομίζω στην υποδεικνύει χωρίς να μαι σίγουρος Σταύρο. Οπότε θα σου συνιστούσα τον διακόπτη από πίσω να τον βάλεις στο 80. Μήπως γι αυτό ακούς βουητό, απ τα 90hz και πάνω αρχίζει και γίνεται κατευθυντικός ο ήχος άρα και εντοπίσιμος. Απ την άλλη φίλε αυτό το κατεβατό με τις ρυθμίσεις μιλάμε έπαθα εγκεφαλικό, μέχρι να καταλάβεις και να πετύχεις βασικά τον σωστό συνδυασμό θα σου πάρει πολύ χρόνο. Θα πρέπει να κάνεις υπομονή και να ασχοληθείς με το διάβασμα και μία μία να τις εφαρμόζεις ώστε να μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Χαμος ε;έχει και αλλα τόσα ακομα για ήχο συν προεπιλογες συν χίλια δυο.

Όσο αφορά το σαμπ παίρνει την συχνότητα απο τον ενισχυτη.το δοκιμασα την ωρα που έπαιζε και το γυρνούσαν απο τα 200 στα 40 και δεν άλλαζε ο ηχος καθόλου.αυτο το αναλαβε ο ενισχυτης.σε αντίθεση με γιαμι που το ρυθμίζει εσυ το βάθος και συχνότητα,τουλαχιστον για μουσικές.εδω απο οτι βλεπω δεν αλλάζει παρα μόνο αν πέσει στα 40 που κόβει ελάχιστα ενταση