Pipo X7

Έχει αναφερθεί ξανά η μη αναπαραγωγή HD audio.
Αν ισχύει και παραμείνει έτσι (το δικό μου είναι στο κέντρο διανομής Πειραιά, παραλαμβάνω εντός των ημερών), αποτελεί μεγάλο ντεζαβαντάζ.
Έχω ένα Netgear 550 και ένα HTPC με Athlon X2 4000+ και Nvidia GT430.
Το προόριζα όχι μόνο για αντικατάσταση του HTPC, αλλά για μοναδική πηγή, με το Netgear για ρεζέρβα.
Χωρίς HD audio, όμως, δεν κάνουμε δουλειά...

Δοκιμαστε καποιος να περασετε το driver της καρτας γραφικων απο i3 μηχανημα μηπως και παιξει HD audio...

Οπως διαβασα κανενας Z επεξεργαστης δεν εχει HD Audio και δεν εχει 3D

Για να εχουν τις ατελειες που εχουν τα Android μηχανακια τα εβγαλαν;

οι συγκεκριμενοι επεξεργαστες παιζουν hd/master audio απλα οχι στα windows καθως ειναι θεμα drivers.Aν (υποθετικα) μπορουσε να μπει πανω linux(openelec) τοτε θα επαιζε μια χαρα.

Σήμερα έβαλα το τηλεχειριστήριο επιτέλους. Άλλο επίπεδο! Έγινε πλέον "συσκευή". Χρησιμοποίησα ένα hp σε συνδυασμό με usb ir δέκτη.

Τώρα περιμένω το άλλο τηλεχειριστήριο που έχω παραγγείλει που είναι universal learning και ίδιο με αυτό που έχω στο κύριο htpc μου. Έτσι δεν θα μπερδεύομαι και θα χειρίζομαι και τις υπόλοιπες συσκευές μου.

Επίσης ενεργοποίησα τις Remote Desktop συνδέσεις προς το pipo. Έτσι μπορώ να το χειρίζομαι από μακριά. Στο δικό μου δεν κλείνει η Ethernet όταν κλείνω την τηλεόραση. Παρατήρησα όμως πως στα windows 8.1 with bing δεν υπάρχει η εντολή Tscon.exe στο c:\windows\system32 για να κάνω αυτόματα login μετά το Remote Desktop.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα με το δίκτυο είναι θέμα και των δύο συσκευών, κάτι σαν handshaking. Σε εμένα το δίκτυο χάνεται. Η συσκευή είναι συνδεμένη με ενισχυτή και όχι με TV αλλά με το που τον κλείνω, πάπαλα. Κάποιο πρόγραμμα είχαν προτείνει στο freaktab, θυμάται κανείς ποιο; (για να μένει ξύπνιο το ethernet). Μήπως είναι κάποια ρύθμιση στο BIOS;

Πιστεύω ότι το πρόβλημα με το δίκτυο είναι θέμα και των δύο συσκευών, κάτι σαν handshaking. Σε εμένα το δίκτυο χάνεται. Η συσκευή είναι συνδεμένη με ενισχυτή και όχι με TV αλλά με το που τον κλείνω, πάπαλα. Κάποιο πρόγραμμα είχαν προτείνει στο freaktab, θυμάται κανείς ποιο; (για να μένει ξύπνιο το ethernet). Μήπως είναι κάποια ρύθμιση στο BIOS;

Εδώ είσαι. Το πρόγραμμα λέγεται Dontsleep.

Επίσης δοκίμασε Control Panel\System and Security\Power Options\Edit Plan Settings και βάλε "Put the computer to sleep" σε "Never".

Τέλος δοκίμασε να κλείσεις τελείως το wifi και να έχεις μόνο ethernet και σαν τελευταία λύση ξαναπέρνα και τους drivers του USBtoEthernet από εδώ. Είναι το site της Davicom. Το πρώτο link κατέβασε δηλ. το filename http://www.davicom.com.tw/userfile/24247/DM96xx_Driver_V1.0.4.0.zip.

To bios λένε όλοι να μην το πειράξεις καθόλου στο freaktab. Πολλοί brickαραν τη συσκευή τους και η pipo δεν έχει τρόπο να το επαναφέρει. Τελείως ηλίθια κατάσταση. Ούτε jumpers δουλεύουν για clear bios ούτε κάνεις τίποτα με το να βγάλεις την μπαταρία του BIOS..Ολα αυτά βέβαια μέχρι νεωτέρας γιατί ασχολούνται πολλοί με το μηχανάκι...

Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω τους drivers εκ νέου. Power options έχω βάλει never αλλά δυστυχώς το έκοψε. Δίκτυο έχω ενσύρματο, θα δοκιμάσω να κλεισω το wifi και αν βγει κάτι θα το γράψω κι εδώ. Θα δοκιμάσω να δω και τα properties της κάρτας δικτύου να δω τι επιλογές μου δίνει και αν σχετίζεται κάτι με power. Για το BIOS τα διάβασα οπότε το αφήνω προς το παρόν εκτός και αν βγει κάτι σίγουρο.

Τι rev είναι το μηχανάκι που το βλέπω; Τους drivers τους έκανες install όπως το video του finless ή με το executable;

Ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω τους drivers εκ νέου. Power options έχω βάλει never αλλά δυστυχώς το έκοψε. Δίκτυο έχω ενσύρματο, θα δοκιμάσω να κλεισω το wifi και αν βγει κάτι θα το γράψω κι εδώ. Θα δοκιμάσω να δω και τα properties της κάρτας δικτύου να δω τι επιλογές μου δίνει και αν σχετίζεται κάτι με power. Για το BIOS τα διάβασα οπότε το αφήνω προς το παρόν εκτός και αν βγει κάτι σίγουρο.

Τι rev είναι το μηχανάκι που το βλέπω; Τους drivers τους έκανες install όπως το video του finless ή με το executable;

Ανοίγεις από κάτω τις 4 βιδούλες και υπάρχει αυτοκόλλητο στο board με το version. Εμένα που μένει πάντα ανοιχτό είναι v1.3.

Install έκανα με το executable (όχι σαν του finless) πάνω απ'τον ήδη υπάρχων driver. Έκανα 2 restarts για να στρώσει γιατί την πρώτη φορά δεν μου αναγνώριζε το ethernet...

δεν περνάνε μην ανησυχείς και για να παρεις μια ιδεα του τι γινεται κοιτα το δικο μου στατους σε δεμα το οποιο εχω ηδη παραλαβει μεσω ελτα

[TABLE="class: trackandtrace-table-wrapper single"]
[TR="class: first detail"]
[TD="class: date"]20-02-2015 12:09 [/TD]
[TD]The item has been processed in the country of destination GREECE [/TD]
[TD="class: country"]
[/TD]
[/TR]
[TR="class: detail"]
[TD="class: date"]18-02-2015 10:55[/TD]
[TD="class: country"]The item is on transport to the country of destination[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]17-02-2015 14:35[/TD]
[TD="class: country"]The item is at the PostNL sorting center[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]17-02-2015 08:00[/TD]
[TD="class: country"]The item is at the handover point from freight carrier to PostNL[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]16-02-2015 11:47[/TD]
[TD="class: country"]The item has arrived in the transit airport
[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]15-02-2015 13:44[/TD]
[TD="class: country"]The item is ready for shipment
[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]15-02-2015 08:02[/TD]
[TD="class: country"]The item has left the originating country[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]13-02-2015 21:00[/TD]
[TD="class: country"]The item is received by the shipper in the originating country[/TD]
[/TR]
[TD="class: date"]13-02-2015 03:03[/TD]
[TD="class: country"]The item is pre-advised[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

nakata το τελευταιο σκαλοπατι (ας πουμε) εμφανιζεται εφοσον παραλαβεις ή οταν το πακετο φτασει στην Ελλαδα;

Ανοίγεις από κάτω τις 4 βιδούλες και υπάρχει αυτοκόλλητο στο board με το version. Εμένα που μένει πάντα ανοιχτό είναι v1.3.

Install έκανα με το executable (όχι σαν του finless) πάνω απ'τον ήδη υπάρχων driver. Έκανα 2 restarts για να στρώσει γιατί την πρώτη φορά δεν μου αναγνώριζε το ethernet...

Θα ήθελα μια βοήθεια αν μπορούσες για το δίκτυο. Έκανα πάρα πολλά test παίζοντας με καλώδια, TV, ενισχυτή. Έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα αλλά θέλω βοήθεια από όσους μπορούν.

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα από τα test ήταν όταν συνέδεσα το pipo απευθείας στην TV. To ethernet δεν χάνονταν κι έμενε 'ζωντανό'. Η TV έμπαινε σε standby. Όταν όμως έκλεισα την TV από το κουμπί και σταμάτησε η όποια τροφοδοσία, το δίκτυο χάθηκε. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο η υλοποίηση ethernet του pipo είναι εξαρτώμενη από το pin 18 του HDMI που δίνει τα 5V. Όταν αυτό δεν δίνει τροφοδοσία, τότε το δίκτυο χάνεται.

Θα ήθελα λοιπόν από όσους μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αν έχετε το pipo συνδεμένο απευθείας με την TV και το ethernet δουλεύει με την TV σε standby, δοκιμάστε να την κλείσετε ή να την βγάλετε από την πρίζα και πείτε μας αν συνεχίζει να παίζει το ethernet.

Επίσης αν μετά από το παραπάνω συνεχίζει και παίζει το ethernet και με την tv κλειστή, όσοι μπορούν, ας πάνε

Device Manager->Network Adapters->DM9621A->Advanced και ας γράψουν εδώ όλες τις επιλογές για (σε παρένθεση οι default ρυθμίσεις που είχα):

-ARP/NS Offload (Disable)
-Ckecksum Offload (Disable)
-Connection Type (Auto negotiation)
-Energy Efficient Ethernet (Enable)
-Flow Control (Enable)
-Network Adapters (Not present)
-Network Detach (Disable)
-Qos Tag (Disable)
-VLANID (Not present)
-Wake Up Capabilities (Disable)

Μια σούμα των tests που έκανα.

Καλώδιο 1
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος στο ARC HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV με το ARC και το CEC απενεργοποιημένα στον ενισχυτή: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 1 και TV σε standby: Παίζει το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 1 και TV κλειστή από το κουμπί on/off: Χάνεται το ethernet

Καλώδιο 2
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος στο ARC HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV με το ARC και το CEC απενεργοποιημένα στον ενισχυτή: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 2 και TV σε standby: Παίζει το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 2 και TV κλειστή από το κουμπί on/off: Χάνεται το ethernet

Εννοείται πως έκανα εγκατάσταση εκ νέου των drivers από το επίσημο site και το link του vprasinos αλλά δεν άλλαξε κάτι. Απενεργοποίησα και το WiFi, επίσης ίδια συμπεριφορά. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τα 2 πραγματάκια που ζήτησα θα ήταν ευπρόσδεκτο και χρήσιμο για όλους τους κατόχους των pipo.

Θα κοιτάξω να δοκιμάσω τα παραπάνω το μεσημέρι που θα πάω σπίτι. Ουσιαστικά να βγάλω την tv από την πρίζα να δω αν παίζει το ethernet, γιατί σε standby μου παίζει σίγουρα.

nakata το τελευταιο σκαλοπατι (ας πουμε) εμφανιζεται εφοσον παραλαβεις ή οταν το πακετο φτασει στην Ελλαδα;

τα τελευταια σκαλοπατια πριν ερθει στο σπιτι σου δηλαδη πριν φτασει στο τοπικο γραφειο των ΕΛΤΑ ειναι τα παρακατω

KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

Θα ήθελα μια βοήθεια αν μπορούσες για το δίκτυο. Έκανα πάρα πολλά test παίζοντας με καλώδια, TV, ενισχυτή. Έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα αλλά θέλω βοήθεια από όσους μπορούν.

Το σημαντικότερο αποτέλεσμα από τα test ήταν όταν συνέδεσα το pipo απευθείας στην TV. To ethernet δεν χάνονταν κι έμενε 'ζωντανό'. Η TV έμπαινε σε standby. Όταν όμως έκλεισα την TV από το κουμπί και σταμάτησε η όποια τροφοδοσία, το δίκτυο χάθηκε. Καταλήγω στο συμπέρασμα ότι για κάποιο λόγο η υλοποίηση ethernet του pipo είναι εξαρτώμενη από το pin 18 του HDMI που δίνει τα 5V. Όταν αυτό δεν δίνει τροφοδοσία, τότε το δίκτυο χάνεται.

Θα ήθελα λοιπόν από όσους μπορούν να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Αν έχετε το pipo συνδεμένο απευθείας με την TV και το ethernet δουλεύει με την TV σε standby, δοκιμάστε να την κλείσετε ή να την βγάλετε από την πρίζα και πείτε μας αν συνεχίζει να παίζει το ethernet.

Επίσης αν μετά από το παραπάνω συνεχίζει και παίζει το ethernet και με την tv κλειστή, όσοι μπορούν, ας πάνε

Device Manager->Network Adapters->DM9621A->Advanced και ας γράψουν εδώ όλες τις επιλογές για (σε παρένθεση οι default ρυθμίσεις που είχα):

-ARP/NS Offload (Disable)
-Ckecksum Offload (Disable)
-Connection Type (Auto negotiation)
-Energy Efficient Ethernet (Enable)
-Flow Control (Enable)
-Network Adapters (Not present)
-Network Detach (Disable)
-Qos Tag (Disable)
-VLANID (Not present)
-Wake Up Capabilities (Disable)

Μια σούμα των tests που έκανα.

Καλώδιο 1
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος στο ARC HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 1 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV με το ARC και το CEC απενεργοποιημένα στον ενισχυτή: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 1 και TV σε standby: Παίζει το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 1 και TV κλειστή από το κουμπί on/off: Χάνεται το ethernet

Καλώδιο 2
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος στο ARC HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo συνδεμένο με ενισχυτή μέσω HDMI καλώδιο 2 κι ενισχυτής συνδεμένος σε άλλο HDMI της TV με το ARC και το CEC απενεργοποιημένα στον ενισχυτή: Κλείνω ενισχυτή χάνεται το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 2 και TV σε standby: Παίζει το ethernet
-Pipo απευθείας στην TV με καλώδιο 2 και TV κλειστή από το κουμπί on/off: Χάνεται το ethernet

Εννοείται πως έκανα εγκατάσταση εκ νέου των drivers από το επίσημο site και το link του vprasinos αλλά δεν άλλαξε κάτι. Απενεργοποίησα και το WiFi, επίσης ίδια συμπεριφορά. Όποιος μπορεί να βοηθήσει με τα 2 πραγματάκια που ζήτησα θα ήταν ευπρόσδεκτο και χρήσιμο για όλους τους κατόχους των pipo.

Φίλε μου σόρυ που θα στο πω αλλά το ethernet συνεχίζει να δουλεύει ακόμη και αν βγάλω το βύσμα του HDMI. Δεν έχω δοκιμάσει με τηλεόραση αλλά με monitor. Όμως δεν έχει καμμία σημασία απ´τη στιγμή που αφαιρώ το βύσμα και έχω ethernet.

Τελικά τι version motherboard έχεις? Ίσως αυτό παίζει ρόλο...

1.3.

Αν δεν σου είναι κόπος, άσε πάνω το HDMI αλλά κλείσε το monitor ή βγάλτο από τη πρίζα. Και αν δεν σου είναι κόπος, μπορείς να τσεκάρεις τις επιλογές στο Device Manager;

Ευχαριστώ

τελικα και εγω σημερα το σεταρισα δεν μου σβηνει το Ethernet εχω βαλει never sleep στις ρυθμισεις και είναι 1,3 version motherboard , το μονο που με ανησυχει είναι οι θερμοκρασίες σε αναμονη είμαι στους 56 επεξεργαστη και 52 μητρικη, αλλα αν πας να βαλεις καμια ταινια ανεβαινει 68~70 οποτε καλοκαιρακι θα εχουμε πρόβλημα, και κατι άλλο που δεν μου αρεσε στα 8αρια είναι με το login κάθε φορα αλλα το απενεργοποιησα ευκολα ευτυχως, kodi μια χαρα οποιος θελει backup μου λεει να του το ανεβασω, τωρα θελω να δοκιμασω το τχ από το ps3 μηπως και το καταφερω να δουλεψει, και να δοκιμασω και το ppsspp emulator

Και εγώ δοκίμασα και να αποσυνδέσω το καλώδιο hdmi από την τηλεόραση και να βγάλω εντελώς την τηλεόραση από την πρίζα με το hdmi συνδεδεμένο. Και στις 2 περιπτώσεις παίζει το ethernet.

Το τηλεχειριστήριο του ps3 δουλεύει μια χαρά. Δοκίμασα με τον motioninjoy driver και παίζει μια χαρά με το καλώδιο αλλά δεν δουλεύει ασύρματα με το ενσωματωμένο bluetooth. Λογικά όμως θα δουλεύει με αυτό http://forums.pcsx2.net/Thread-XInput-Wrapper-for-DS3-and-Play-com-USB-Dual-DS2-Controller. Εγώ προσωπικά αγόρασα ένα ακόμα bluetooth adapter για να έχω ένα για τα χειριστήρια ps3 και ένα για το remote control που έχω παραγγείλει που δουλεύει με bluetooth.

Παίδες, μπορείτε σας παρακαλώ να τσεκάρετε τις ρυθμίσεις στο Device Manager; 2 λεπτάκια υπόθεση είναι.