Pipo X7

Ναι, οι default της Microsoft μπαίνουν αυτόματα καθώς υπάρχουν ήδη στο C drive. Μάλιστα μου χαλάει και το overscan με τους default. Κάπου έχω το πακετάκι της Intel από το zip της Pipo. Θα δοκιμάσω αρχικά με τον προ-τελευταίο official από το site της intel, μετά με αυτόν της Pipo και θα το γράψω αν είναι και στο freaktab.

Ναι, οι default της Microsoft μπαίνουν αυτόματα καθώς υπάρχουν ήδη στο C drive. Μάλιστα μου χαλάει και το overscan με τους default. Κάπου έχω το πακετάκι της Intel από το zip της Pipo. Θα δοκιμάσω αρχικά με τον προ-τελευταίο official από το site της intel, μετά με αυτόν της Pipo και θα το γράψω αν είναι και στο freaktab.

Είδα και το ποστ σου στο freaktab. Βοήθησες αρκετά πιστεύω. Όμως και πάλι αυτή η συμπεριφορά δεν μας εξηγεί γιατί σε μερικά pipo με 1.3 με τους factory intel 3910 το ethernet δεν κόβεται (όπως το δικό μου) ενώ σε μερικά κόβεται. Μήπως υπάρχει κάποιο bios setting που έχει ρυθμιστεί λάθος εργοστασιακά? Θα δώ αν μπορώ να πάρω screenshots απτο bios μπας και βοηθήσω καθόλου...

Γενικώς τους κινέζους δεν μπορείς να του εμπιστευτείς στο τι έχουν βάλει στη μητρική και δεν εννοώ από πλευράς βασικών chip αλλά από πλευράς πυκνωτών κλπ. Το πιο κουφό από όλα ήταν το test που έκανα με το USB. Όταν υπήρχε χρήση του USB stick και αντέγραφε στο SD card, με κλειστό τον ενισχυτή δεν έκλεινε το ethernet. Ελπίζω να κάνουν και άλλοι test και να δούμε.

Εγώ τώρα θα δώσω έμφαση στο να φτιάξω λίγο την ψύξη. Κάτι που δεν μου άρεσε στο Pipo είναι ότι η δουλειά που έκαναν στο βάψιμο με το πιστόλι είναι της πλάκας. Ένα πανάκι με μικροίνες και νεράκι πήγα να χρησιμοποιήσω και θάμπωσε το μηχάνημα ενώ φάνηκαν ατέλειες. Κινεζιά! :p

Γενικώς τους κινέζους δεν μπορείς να του εμπιστευτείς στο τι έχουν βάλει στη μητρική και δεν εννοώ από πλευράς βασικών chip αλλά από πλευράς πυκνωτών κλπ. Το πιο κουφό από όλα ήταν το test που έκανα με το USB. Όταν υπήρχε χρήση του USB stick και αντέγραφε στο SD card, με κλειστό τον ενισχυτή δεν έκλεινε το ethernet. Ελπίζω να κάνουν και άλλοι test και να δούμε.

Εγώ τώρα θα δώσω έμφαση στο να φτιάξω λίγο την ψύξη. Κάτι που δεν μου άρεσε στο Pipo είναι ότι η δουλειά που έκαναν στο βάψιμο με το πιστόλι είναι της πλάκας. Ένα πανάκι με μικροίνες και νεράκι πήγα να χρησιμοποιήσω και θάμπωσε το μηχάνημα ενώ φάνηκαν ατέλειες. Κινεζιά! :p

Δεν το συζητάμε αυτό! Άλλωστε ξέρεις τι παίρνεις με 100 ευρά...Σχετικά με το θέμα μας, μόλις ανακαλύψαμε ότι υπάρχουν 2 variations της 1.3! Έτσι γιατί οι κινέζοι ότι γουστάρουν κάνουνε κιαντε να βρεις άκρη!

@vertical

Για δοκίμασε να κάνεις install το αρχειάκι αυτό

Το θέμα διελευκάνθηκε. Δεν υπάρχουν 2 versions της 1.3, μόνο μια. Όλα τα boards που στάλθηκαν το Φεβρουάριο είναι 1.3.

Last edited:
Μετά από το τελευταίο windows update και restart έχασε τους drivers του "DM9621A USB to FastEther" και δεν έχω ίντερνετ μέσω lan. Δοκίμασα να κατεβάσω διάφορους drivers που βρήκα Online αλλά κανείς δεν δουλεύει...που μπορώ να βρώ σωστό driver?

Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Σε όλους μας συνεβει αυτό. Απλά κάνεις reboot και αναγνωρίζεται πάλι μόνο του.

Σε όλους μας συνεβει αυτό. Απλά κάνεις reboot και αναγνωρίζεται πάλι μόνο του.

Δυστηχώς με restart δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να το κάνω power off και ξανά on?

Καλησπέρα και από μένα,

έχω το PiPo εδώ και 2 βδομάδες και είμαι αρκετά ευχαριστημένος τόσο με KODI όσο και με Acestream και Sopcast! Έχω το πρόβλημα με την HDMI και Ethernet αλλα θα δοκιμάσω αυτό που είπατε για απεγκατάσταση drivers και να παίζει με της MS. Επίσης κάτι άλλο που είδα στο Popcorntime με ότι ρύθμιση και να έβαλα στο BIOS (GFX boost, 256ram) χάνει frames ΑΛΛΑ το πρόβλημα διορθώνεται με την προβολή όχι του Popcorntime player αλλα επιλέγοντας VLC (πρέπει να το έχετε εγκαταστήσει για να το βγάλει σαν επιλογή) 1080 το παίζει flawless.

Έκανα και τη μοντα με έξτρα ψυκτρα από παλιά κάρτα γραφικών και οι θερμοκρασίες μετά από 2ωρες 1080 playback δε υπερβαίνουν τους 45-47 βαθμους.
το μηχάνημα πετάει αλλα θέλει δουλεια για να στρώσει όταν το πάρει κάποιος.

ευχαριστώ

@vertical

Για δοκίμασε να κάνεις install το αρχειάκι αυτό

Το θέμα διελευκάνθηκε. Δεν υπάρχουν 2 versions της 1.3, μόνο μια. Όλα τα boards που στάλθηκαν το Φεβρουάριο είναι 1.3.

Θα κάνω μια δοκιμή αν και δεν νομίζω να φταίει αυτό γιατί με τους default drivers της κάρτας γραφικών δεν υπάρχει το πρόβλημα. Επίσης στα power options λείπουν επιλογές. Στο advanced είναι κουτσουρεμένο και δεν υπάρχουν πάνω από τις μισές επιλογές. Έτρεξα κάποια scripts για αλλαγή στη registry κι επανέφερα μερικές όπως αυτή για το USB Selective Suspend Setting. Το έκανα disabled αλλά τίποτε.

Καλησπέρα και από μένα,

έχω το PiPo εδώ και 2 βδομάδες και είμαι αρκετά ευχαριστημένος τόσο με KODI όσο και με Acestream και Sopcast! Έχω το πρόβλημα με την HDMI και Ethernet αλλα θα δοκιμάσω αυτό που είπατε για απεγκατάσταση drivers και να παίζει με της MS. Επίσης κάτι άλλο που είδα στο Popcorntime με ότι ρύθμιση και να έβαλα στο BIOS (GFX boost, 256ram) χάνει frames ΑΛΛΑ το πρόβλημα διορθώνεται με την προβολή όχι του Popcorntime player αλλα επιλέγοντας VLC (πρέπει να το έχετε εγκαταστήσει για να το βγάλει σαν επιλογή) 1080 το παίζει flawless.

Έκανα και τη μοντα με έξτρα ψυκτρα από παλιά κάρτα γραφικών και οι θερμοκρασίες μετά από 2ωρες 1080 playback δε υπερβαίνουν τους 45-47 βαθμους.
το μηχάνημα πετάει αλλα θέλει δουλεια για να στρώσει όταν το πάρει κάποιος.

ευχαριστώ

Βασικά μείνει με της intel. Οι default drivers είναι βασικοί και αν πας να παίξεις κανένα μεγάλο αρχείο θα σέρνεται.

Τελικα παιδια για να καταλαβω λιγο εγω εκανα τα update απο ms ολα καλα δεν παρατηρησα διακοπη ethernet ακομα, αλλα τωρα για την καρτα γραφικων εχω λογικα αυτη που κατεβασε απο ms σωστα;
θα πρεπει να περασω καποια αλλη και αν ναι ποια συστηνετε εσεις ευχαριστω.

Τελικα παιδια για να καταλαβω λιγο εγω εκανα τα update απο ms ολα καλα δεν παρατηρησα διακοπη ethernet ακομα, αλλα τωρα για την καρτα γραφικων εχω λογικα αυτη που κατεβασε απο ms σωστα;
θα πρεπει να περασω καποια αλλη και αν ναι ποια συστηνετε εσεις ευχαριστω.

Εάν δεν έχεις πρόβλημα να κλείνει η ethernet όταν κλείνεις την τηλεόραση/βγαζεις καλώδιο τότε μη κανεις τίποτα, είσαι ΟΚ. Αν όχι, αυτό ψάχνουμε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασικά μείνει με της intel. Οι default drivers είναι βασικοί και αν πας να παίξεις κανένα μεγάλο αρχείο θα σέρνεται.

έχεις δοκιμάσει κάνα 1080 με vlc η από KODI και το λες;

έχεις δοκιμάσει κάνα 1080 με vlc η από KODI και το λες;

Remuxed MKV έχω δοκιμάσει κι έχανε frames με την σέσουλα με τους default. Και με Kodi και με MPC-HC. Χώρια που το refresh της οθόνης ήταν πάναργο. Δεν χάνεις όμως να δοκιμάσεις. Όσο περισσότεροι κάνουμε τεστ τόσο πιο καλή εικόνα έχουμε.

OK, θα δοκιμάσω από περιέργεια - αλλα αφού το λες σίγουρα θα γυρίσω στο τελευταίο της Intel. Τι άλλη λύση να υπάρχει σε αυτή την @@! ήμαρτον ρε PipO…!

Δοκίμασε οπωσδήποτε. Απλά κάνε απεγκατάσταση της Intel, reboot και δοκίμασε. Όταν έκανα την δοκιμή το μηχάνημα ήταν vanilla, δεν είχα περάσει άλλους drivers οπότε καλό είναι να δοκιμασθεί με όλους τους drivers περασμένους πλην της Intel. Ερώτηση, τους drivers της Intel τους κατέβασες από εδώ;

Δοκίμασε οπωσδήποτε. Απλά κάνε απεγκατάσταση της Intel, reboot και δοκίμασε. Όταν έκανα την δοκιμή το μηχάνημα ήταν vanilla, δεν είχα περάσει άλλους drivers οπότε καλό είναι να δοκιμασθεί με όλους τους drivers περασμένους πλην της Intel. Ερώτηση, τους drivers της Intel τους κατέβασες από εδώ;

ναι, από το επίσημο site.

Λοιπόν, σήμερα έκανα μόντες για ψύξη του pipo. Πρώτα έβγαλα το μαύρο αυτοκόλητο που έχει πάνω στην μεταλλική πλάκα που καλύπτει τον επεξεργαστή και τις μνήμες. Ήταν αρκετά ισχυρά κολλημένο και βγήκε μαζί του η μεταλλική πλάκα. Η πλάκα πιάνει πάνω στην μητρική με κάτι ενσωματωμένα (στην μητρική) κλιπσάκια και ξαναμπήκε πολύ εύκολα μετά.

Όταν έβγαλα την μεταλλική πλάκα είχε 2 μπλέ thermal pads ανάμεσα σε αυτή και τα τσιπάκια. Τα έβγαλα και έβαλα αυτό http://www.eworld.com.gr/products/details/2064/Phobya-WLP-XT-Thermal-Pad-120-x-20-x-1mm που το έκοψα σε 3 κομμάτια, ένα για τον επεξεργαστή, ένα για το άλλο τσιπάκι και μια λωρίδα για τις μνήμες. Στην συνέχεια κούμπωσα την μεταλλική πλάκα στην μητρική.

Απο πάνω κόλλησα αυτές τις ψύκτρες http://www.eworld.com.gr/products/details/2223/Alphacool-Aluminium-VGA-RAM-Memory-Heatsink-Black . Χώρεσαν οι 9 από τις 10 σε πολύ ωραία διάταξη. Δεν τις κόλλησα με πάστα αλλά με θερμική ταινία διπλής όψης, αυτήν http://www.eworld.com.gr/products/d...ape-Double-Sided-Adhesive-10pcs-(VS-HA-TDT10).

Στην συνέχεια ξαναβίδωσα την μητρική στο κουτί. Με τις ψύκτρες λυγίζει λίγο αλλά δεν νομίζω πως επηρρεάζει σε κάτι. Ίσα ίσα επειδή ακουμπάνε οι ψύκτρες στο κουτί νομίζω απάγεται η θερμότητα καλύτερα.

Τώρα περιμένω σε μερικές ημέρες να έρθει το pad 5mm http://www.ebay.co.uk/itm/121310218629?_trksid=p2059210.m2749.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT που έχω παραγγείλει για την κάτω μεριά.

Πάντως με αυτά που έκανα είχα αίσθητή βελτίωση. Σε συνεχόμενο στρες τεστ 100% cpu οι θερμοκρασίες έφτασαν μέχρι 68-69C ενώ πρίν έφταναν 80+. Πιστεύω με το pad θα πέσω κάτω από τους 60 σε 100% cpu load.

ΥΓ. Δεν έχω καμία σχέση με το μαγαζί, απλά είναι στην πόλη μου και πήγα εκεί και ψώνισα.