Pipo X7

ακούω συνεχώς για τη θερμοκρασία και για τρόπους που πρέπει να βρούμε να ψυχθεί καλύτερα ο επεξεργαστής του Pipo κλπ. Εγω δεν εχω pipo , αν και περιμένω να μου έρθει ενα σε καμιά 10ρια μέρες , έχω όμως εδώ και κάνα 20ημερο ένα αντίστοιχο ονόματι VOYO , που και πολύ μικρότερο κουτί έχει και χωρίς σχεδόν καθόλου εξαερισμό. Απ ότι ξέρω έχει τα ίδια ακριβός χαρακτηριστικά με το pipo με τη διαφορά των 64gb rom και την εσωτερική μπαταριά που διαθέτει το voyo, και την ethernet που έχει το pipo . Εμένα δε μου ζεσταίνεται σχεδόν καθόλου . Είδα ολόκληρη ταινία σε 1080P , το άφησα να κατεβάζει torrent για 3 - 4 ώρες συνεχόμενα και ίσα ίσα που καταλάβαινα αμυδρά στο σασί του ότι έχει αλλάξει η θερμοκρασία. Το είχα ξεχάσει μέσα στο συρτάρι για 3 - 4 ώρες αναμμένο κατά λάθος με τη μπαταρία του και δεν είχε ζεσταθεί καθόλου. Εγώ το πήρα περισσότερο ως φορητό υπολογιστή και όχι σαν Media player .Πες τε μου τι πρέπει να του κάνω παραπάνω για να δω αν ανεβάζει θερμοκρασία .

Να την μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα όπως το HWmonitor. Με το χέρι δεν ξέρεις ποτέ τι θερμοκρασίες έχει πιάσει ο επεξεργαστής.

Και εγώ στο πιπο έπαιζα παιχνίδια με φουλ χρήση cpu και είδα και ταινίες και δεν είχα μπλε οθόνες, όλα δουλεύουν κανονικά. Αλλά η cpu χτύπαγε 80+C. Πιθανώς σε τέτοιες θερμοκρασίες κάνει cpu throttling. Επίσης είναι και το θέμα να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε.

OK, θα δοκιμάσω από περιέργεια - αλλα αφού το λες σίγουρα θα γυρίσω στο τελευταίο της Intel. Τι άλλη λύση να υπάρχει σε αυτή την @@! ήμαρτον ρε PipO…!

Η δοκιμη έγινε, χωρίς drivers της Intel δε παίζει τίποτα, οποτε μονόδρομος Intel. Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα, ξαφνικά από χθες δεν ξύπναγε με κλικ στο bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι - αλλα ούτε και από το κουμπί, είχε κολλήσει τελείως και χρειάστηκε να βγάλω το καλώδιο τροφοδοσίας. Έχει γενικά θεματάκια το PiPo.

Εγώ θεωρώ πως το πίπο είναι πολύ τίμιο για τα χρήματά του. Βασικά το παίρνεις και δουλεύει. Είναι ένα απλό pc για δουλειές γραφείου και media player. Αυτές τις δουλειές τις κάνει άνετα. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να το δουλεύουν σαν παιχνιδομηχανή όπως εγώ ή σαν file server, δεν είναι αυτός ο ρόλος του και πρέπει να καταφύγουν(με) σε τροποποιήσεις. Εύκολες και οικονομικές τροποποιήσεις.

Πιστεύω πως θα μπει στην λίστα με τις καλύτερες gadgetοαγορές μου.

Η δοκιμη έγινε, χωρίς drivers της Intel δε παίζει τίποτα, οποτε μονόδρομος Intel. Επίσης κάτι άλλο που παρατήρησα, ξαφνικά από χθες δεν ξύπναγε με κλικ στο bluetooth πληκτρολόγιο και ποντίκι - αλλα ούτε και από το κουμπί, είχε κολλήσει τελείως και χρειάστηκε να βγάλω το καλώδιο τροφοδοσίας. Έχει γενικά θεματάκια το PiPo.

Έχει. Εμένα χάθηκε χθες το δίκτυο καθώς ξεχάστηκα κι έκλεισα τον ενισχυτή με το Pipo ανοιχτό. Μετά από 2 restarts έστρωσε. Drivers για το bluetooth πέρασες; (από το πακετάκι του finless από το freaktab)

Έχει. Εμένα χάθηκε χθες το δίκτυο καθώς ξεχάστηκα κι έκλεισα τον ενισχυτή με το Pipo ανοιχτό. Μετά από 2 restarts έστρωσε. Drivers για το bluetooth πέρασες; (από το πακετάκι του finless από το freaktab)

driver bluetooth ότι ειχει μεσα όταν ήρθε το pipo, όχι κάτι έξτρα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

πάντως αυτό που έχω ευχαριστηθεί είναι το Acestream, παίζει απροβλημάτιστα...

Από freaktab, member darfnix:

"To make the full range of settings available, proceed as follows:

1. Run regedit.exe and locate the following Registry value:

HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\CsEnab led

2. Set that value to 0 and then shutdown the machine.

3. Power-cycle the machine if necessary.

Once it's running again, the full range of Power Options will then be available and you can set things up as needed.
"

το έχει δοκιμάσει κάνεις να δει αν κρατάει το ethernet όταν δεν υπάρχει hdmi?

Από freaktab, member darfnix:

"To make the full range of settings available, proceed as follows:

1. Run regedit.exe and locate the following Registry value:

HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Power\CsEnab led

2. Set that value to 0 and then shutdown the machine.

3. Power-cycle the machine if necessary.

Once it's running again, the full range of Power Options will then be available and you can set things up as needed.
"

το έχει δοκιμάσει κάνεις να δει αν κρατάει το ethernet όταν δεν υπάρχει hdmi?

Το συγκεκριμένο εμφανίζει 'χαμένα' settings στα power options. Το βασικότερο είναι η επιλογή για usb που ανέφερα και πριν και βρήκα εδώ

http://www.eightforums.com/tutorials/51294-power-options-add-remove-usb-selective-suspend.html

Έκανα το παραπάνω για το USB, το έκανα disabled αλλά τίποτε, δυστυχώς.

Καλά επειδή το έγραψε ένας δεν λέει κάτι. Μπορεί να έχει αλλάξει ένα σωρό πράγματα. Έκανα αλλαγές, restart, τίποτε. Απλά δεν παίζει. Αν ήταν δικτυακό θέμα και setting, θα υπήρχε πρόβλημα και χωρίς τους drivers της intel.

Το θέμα λύθηκε ως εξής. Είχα ένα HDMI hub από eBay των 3ευρω και το δοκίμασα, έτσι αντί να πάει το HDMI απευθείας στην TV, πάει στο HDMI hub και από εκεί άλλο καλώδιο στην TV. Να σημειωθεί ότι το HDMI hub δεν είναι powered, δηλαδή δέχεται ρεύμα από τα καλώδια και όχι από κάποιο μετασχηματιστή. Κουφό που έτσι παίζει ενώ με ένα καλώδιο απευθείας έχεις θέμα.

Το θέμα λύθηκε ως εξής. Είχα ένα HDMI hub από eBay των 3ευρω και το δοκίμασα, έτσι αντί να πάει το HDMI απευθείας στην TV, πάει στο HDMI hub και από εκεί άλλο καλώδιο στην TV. Να σημειωθεί ότι το HDMI hub δεν είναι powered, δηλαδή δέχεται ρεύμα από τα καλώδια και όχι από κάποιο μετασχηματιστή. Κουφό που έτσι παίζει ενώ με ένα καλώδιο απευθείας έχεις θέμα.

Το έλυσες αν κλείσεις monitor/TV φαντάζομαι. Αν βγάλεις το HDMI τελείως εκτός τότε έχεις ethernet?

Και εμεις που το αγορασαμε απο την αρχη στην απ' εξω :furious3:
Κινεζιες :)