Pipo X7

Λοιπόν το έκανα ,έγιναν κ τα updates στα windows,πέρασα βασικά προγράμματα όπως browser,mtorent kodi 14.2,εχουν περάσει κ οι drivers της Intel hd,δεν εχω βάλει κάποιο antivirus (περιμενω κάποιες προτάσεις σας ) τσέκαρα κ στο bios να ήταν ενεργοποιημένοι η gf boost και με τις ανάλογες τιμές 256mb...και ξεκινά τα τεστ με κλασσικά βιντεάκια streaming απο kodi...σε idle κατασταση τώρα στο kodi μου δείχνει σταθερά την memory 49-51 και την cpu να παίζει με διαφορά νούμερα αυτή την στιγμή οχι πανω απο 10%....φαντάζομαι καλό σημάδι;
Πάμε στο πρώτο κλασσικά βιντεάκι 1080 p big bunny ώστε να δω την κίνηση της κάμερας για την ομαλότητα ,που το ξαναλέω το ταπεινό μου rasp pi 2 openelec το περνα νεράκι!!!!,όπως βεβαια κ το minix x8-η
Ξεκίνησα κ ταυτόχρονα άνοιξα κ το task manager να δω τιμές...κ εχουμε memory : 44-45%. Cpu:20-30 %

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν παρατηρώ με αυτή την πρώτη φορά που παίζει καποια σημαντικά σπασιματακια η λαγκαρισματα η όπως τα λενε,αλλα μου το εχει ξανακάνει αυτο κ μετά την τριτη φορά ξεκίναγαν κ παλι ,θα το δοκιμάσω κ δεύτερη κ τριτη επίσης να αναφέρω ότι κ τα 3 μηχανήματα μου σε διαφορετικά λειτουργικά (rasp pi2 :λινουξ minix :android και το pipo:windows) παίζουν 1080 p 60hz ανάλυση κ με ενεργοποιημένη την επιλογή στο kodi στο playback adjust display refresh rate to match video on start/stop

Ούτε στην δεύτερη η τριτη φορά,αλλα κάτι κάτι μου έλεγε το μάτι μου ότι οχι ότι δεν παει καλά ,αλλα κάτι ,στην κίνηση ,στα χρώματα,όποτε έβαλα κ τα 3 μηχανήματα ταυτόχρονα κ στα 3 hdmi, είχω κάνει κ clear cache και στα τρία για συγκρίσεις πρώτα με το ταπεινό rasp pi 2 κ το Pipo,με άριστα το 10 το rasp άνετα με κρυστάλλινα χρώματα κ ΑΨΟΓΗ κινηση και γύρω στο 7 το πιπο
Κ λέω βρε γαμωτο τι γίνεται το μικρό κουτάκι με τα απλά χαρακτηριστικά βάζει τα γυαλιά στο μίνι pc
Στην ίδια κατηγορία κ το minix με την android υλοποίηση !!

Και λέω κάτι δεν γίνεται δεν πέφτω για ύπνο σήμερα!!!!
Κ τελικά το βρήκα!!!!!
Το rasp pi2 που το εχω στο hdmi 1 το μινιξ στο hdmi 2 κ το pipo στο hdmi 3,κ που τα είχα ρυθμίσει με καλιμπραρίσμα στο μάτι μου κ ενεργοποιημένο κ το frame interpolation της Sony w829b και διάφορες άλλες ρυθμίσεις χρωμάτων φωτεινότητας κ διαφορά αλλα ,αλλα πιο σημαντικό το on στο frame interpolation ,τα είχα κάνει ΜΟΝΟ στο hdmi 1 k hdmi 2 καθώς δεν είχα συσκευή μέχρι πρότινος στο hdmi3 !!!
Ντοινγκκκκ το ρύθμισα κ αυτο με τις ρυθμίσεις που εχω κ στα αλλα δυο και το pipaki μεταμορφώθηκε !!!!!
Σιγουρα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΟΙΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ μου φαίνονται κ τα 3 ισοδύναμα στο μάτι!!!

Όποτε μάλλον είχαμε false alarm
Σας ευχαριστω όλους για την βοήθεια που μου δώσατε!!!
Και εχουμε τώρα 3 ίδια μηχάνηματα!!!
Καιρός ιςως να αρχίσω να σπρώξω κάποιο
Αλλα εχω την εντύπωση πως στο τσικ στο τσικ η υλοποίηση kodi κ ότιιιι κάνουμε με αυτο γίνεται καλύτερα κατα την ταπεινή μου άποψη στο Linux openelec
Βρε λες να βάλω στο pipo η στο minix openelec που ειναι κ δυνατότερα μηχανήματα απο το rasp?

Καλό βράδυ

Δοκίμασε να παίξεις videάκια με τον MPC-HC και LAV filters για αρχή. Είτε αυτόνομα είτε να τον καλείς μέσω του Kodi. Θα δεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τον DVDPlayer του Kodi. Πιστεύω πως θα παίζει άνετα καθώς το tablet μου με Intel 3775 παίζει άψογα.

Μετά δοκιμάζεις ffdshow codec με ρυθμίσεις.

Μία απορία: γιατί έχεις 3 σχεδόν ισοδύναμα μηχανάκια ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο;

Απάντηση: Re: Pipo X7

Δοκίμασε να παίξεις videάκια με τον MPC-HC και LAV filters για αρχή. Είτε αυτόνομα είτε να τον καλείς μέσω του Kodi. Θα δεις διαφορά στην ποιότητα εικόνας σε σχέση με τον DVDPlayer του Kodi. Πιστεύω πως θα παίζει άνετα καθώς το tablet μου με Intel 3775 παίζει άψογα.

Μετά δοκιμάζεις ffdshow codec με ρυθμίσεις.

Μία απορία: γιατί έχεις 3 σχεδόν ισοδύναμα μηχανάκια ταυτόχρονα στον ίδιο χώρο;

Απλώς γκατζετακιας κ έτυχε,βασικά ήθελα κ να δω συμπεριφορές σε διάφορες πλατφόρμες.
Για αυτο που λες αν μπορείς να με βοηθήσεις ,κατεβάζω στο πιπο τον Mpc-hc απο που ; Υπαρχει καποια σπέσιαλ λαιτ έκδοση;
Μετά τι είναι το lav filters;απο που το κατεβάζω ; Η ειναι ενσωματωμένο στο mpc;
Όταν λες να τον καλώ μέσω kodi;δηλαδή;

mpc-hc από εδώ.

LAV filters από εδώ.

Οδηγίες για τα 2 παραπάνω εδώ. (το link το είχα bookmarked και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)

Όταν λέει τον καλεί μέσω kodi εννοεί αυτό.

Απάντηση: Re: Pipo X7

mpc-hc από εδώ.

LAV filters από εδώ.

Οδηγίες για τα 2 παραπάνω εδώ. (το link το είχα bookmarked και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι)

Όταν λέει τον καλεί μέσω kodi εννοεί αυτό.

Στην σελίδα που μου δείξατε για το πρώτο πιο απο όλα κατεβάζω στο πιπο ;

Καλύτερα κατέβασε τον k-lite codec (http://www.codecguide.com/download_kl.htm) την full έκδοση για να έχεις και ffdshow αν θες να δοκιμάσεις αργότερα.

Ένας καλός οδηγός για MPC είναι αυτός εδώ http://www.ezoden.com/htpc/4/how-to-setup-htpc-introduction.

Για να καλείς τον MPC-HC μέσω Kodi είναι το link που σου έδωσε ο φίλος. Το μόνο που χρειάζεται είναι αυτό:

Code:
playercorefactory.xml

Only one software adjustment in Kodi is required to launch an external player. This involves the creation of a playercorefactory file.
Instructions inside this file control the behavior of both external and internal players. Basic syntax for launching MPC-HC is as follows:

<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\MPC-HC\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
</player>
</players>
</playercorefactory>

To create this file, copy and paste the text above into Notepad or Notepad++ and save the document as “playercorefactory.xml”.
The resulting .xml must be stored in the userdata folder located at: 

C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Kodi\userdata

Το link επιπλέον έχει και setup του MPC-HC και του madvr (τον οποίο τον ξεχνάς όμως με τη cpu που έχει το Pipo)

Τελικα εγινε με επιτυχια η μεταβαση σε windows 8.1 pro στο x7s διαγραφηκαν ολα και τωρα δεν υπαρχει android μιας και δεν το χρειαζομουν απλα οσοι το επιχειρησετε να σβησετε τα παντα οταν κανετε καθαρη εγκατασταση και εννοω ολα θα μεινετε με 29.1gb.
Μετα απο drivers & windows update θα εχετε περιπου 19gb ελευθερα τουλαχιστον σε μενα τοσο εμεινε.
Τωρα σειρα θα παρει το X7 με την ιδια ακριβως διαδικασια οποιος χρειαστει βοηθεια θα χαρω να βοηθησω αν ''σκαλωσει'' πουθενα.
Σημ. Αν δεν εχετε αυθεντικα windows 8.1 pro οπως ειχα εγω προτιμηστε την εκδοση windows 8.1 with bing μιας και το κλειδι ειναι ενσωματομενο στο bios.

Re: Απάντηση: Re: Pipo X7

Στην σελίδα που μου δείξατε για το πρώτο πιο απο όλα κατεβάζω στο πιπο ;

MPC-HC.1.7.9.25.x86

Και καλό είναι να τσεκάρεις μια στο τόσο γιατί ανεβαίνουν φρέσκες εκδόσεις.

baspav εκανα την διαδικασια που ποσταρες για να ξεκιναει με τον mpc αλλα δεν μου λειτουργησε,πρεπει να κανω και κατι αλλο στο kodi?

αυτο μπορει να γινει και σε android?

Δοκίμασε στη γραμμή " <filename>C:\Program Files (x86)\MPC-HC\mpc-hc.exe</filename>" να βάλεις το σωστό path που είναι ο MPC-HC. Πιθανότατα αυτό είναι. Θα βρίσκεται μέσα στο directory του k-lite codec.
Στο Android δεν νομίζω και δεν ξέρω κ αν υπάρχει media player classic.

Σημειωτέον, Program Files (x86) δεν υπάρχει στο pipo γιατί πολύ απλά φοράει 32bit windows. Σκέτο Program Files

αυτοματα δεν το καταφερα να ανοιγει αλλα πατωντασ το Y στο πληκτρολογιο μου βγαζει την επιλογη του mpc

Δοκίμασε αυτό

Code:
<playercorefactory>
<players>
<player name="MPC-HC" type="ExternalPlayer" audio="false" video="true">
<filename>C:\Program Files (x86)\MPC-HC\mpc-hc.exe</filename>
<args>"{1}" /fullscreen /close</args>
<hidexbmc>false</hidexbmc>
<hideconsole>false</hideconsole>
<warpcursor>none</warpcursor>
<playcountminimumtime>1140</playcountminimumtime>
</player>
</players>
<rules action="prepend">
<rule filetypes="mkv|mp4|m4v|mov|m2v|m2ts|avi|divx|ts|mpeg|mpg|ogm|iso|wmv|flv" player="MPC-HC">
<rule name="streams" protocols="daap|rtv|rtsp|rtmp|http|https|rtmpe|rtsp|mms|rtp|pvr" player="DVDPlayer"/>
</rule>
</rules>
</playercorefactory>

που έχει και το rule μέσα. Λογικα θα παίξει default o MPC-HC και με το contex menu θα μπορείς να διαλέξεις τον εσωτερικό DVDPlayer του Kodi

παιδια επειδη δεν το βρισκω απο που μπορω να το αγορασω σε οικονομικη τιμη?
http://www.geekbuying.com/category/Windows-Mini-PCs-1655/PiPO-c-1051-v-3213.html
http://www.gearbest.com/pipo-x7-_gear/
http://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=AS_20150629222828&SearchText=pipo+x7

από τα παρακάτω καταστήματα δες πιο μαγαζί έχει την καλύτερη τιμή και το αγοράζεις από εκεί που σε συμφέρει.

πλέον με το κοντρόλ που μπήκε, τέλος οι αγορές από εξωτερικό με πιστωτική κάρτα ελληνικής τράπεζας

Έχεις δίκιο ίσως με prepaid αν είναι φορτωμένοι πιο πριν από το κοντρόλ