Pipo X7

Παιδιά επανέρχομαι στο θέμα του sleep του pipo X7 διότι αρχίζω και τρελαίνομαι. Προσπαθώ να κάνω το μηχάνημα ενα NAS που θα έχει 2 σκληρούς συνδεδεμένους επάνω όλη την ώρα (my book live) μέσω USB. Θα έχω συνδεδεμένη και οθόνη monitor μεσω HDMI->DVI και ήχο από το αναλογικό port μπροστά στο pipo.

Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν το μηχάνημα πάει σε sleep (connected stanby για την ακρίβεια), δεν επανέρχεται με τίποτα όταν οι σκληροί πέσουν σε αδράνεια μετά από μισή ώρα. Πρέπει να κάνω hard reboot, δηλαδή το μηχάνημα κολλάει και δεν βγαίνει απ´το connected stanby. Δοκίμασα να μην πέφτουν πότε σε αδράνεια οι σκληροί μέσω του tool της Western Digital και όντως επανέρχεται οκ. Τι μπορεί να συμβαίνει? Μήπως οι drivers των windows έχουν θέμα με το USB hub και το connected standby? Έχετε ακούσει κάτι?

Το 2ο πρόβλημα είναι ότι θέλω το μηχάνημα να παραμένει συνέχεια ανοιχτό αλλά η οθόνη ΜΟΝΟ να σβήνει. Απότι κατάλαβα αυτό δεν παίζει με connected stanby. Είτε ρυθμίσω την οθόνη να σβήνει μετά από 10 λεπτά είτε να μπεί σε sleep όλο το pipo, το ίδιο πράγμα θα γίνει και το pipo θα μπεί σε connected standby με ότι αυτό συνεπάγεται (κλειστό ethernet και άρα κάτι τέτοιο δεν παίζει για NAS). Άρα η ερώτηση είναι:
Έχει κανένας πετύχει να κλείσει την οθόνη μόνο, κρατώντας σε λειτουργία ταυτόχρονα την θύρα ethernet? Και αν ναι αυτό πως μπορεί να γίνει?

Υπόψιν για όλα τα παραπάνω δοκίμασα και να κάνω disable το connected standby μεσω registry αλλά το pipo δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ουσιαστικά ενώ είχα παραπάνω επιλογές στα power options δεν έκαναν κάτι ουσιαστικο, έχασα το sleep τελείως και τελικά τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Επίσης έκανα αναβάθμιση σε 10άρια.

Το πρόβλημα με το ethernet όταν σβήνει η TV ή ο ενισχυτής δόθηκε εδώ.

Το πρόβλημα με το ethernet όταν σβήνει η TV ή ο ενισχυτής δόθηκε εδώ.

Σευχαριστώ το γνωρίζω αυτό το post αλλά νόμιζα ότι αυτό το κάνουμε όταν θέλουμε να τρέξουμε headless το pipo χωρίς να είναι συνδεδεμένο τίποτα στο hdmi port. Εγώ έχω monitor συνδεδεμένο και το θέμα μου είναι ότι θέλω να μπορώ να κάνω wake up από connected standby με τους σκληρούς spinned down χωρίς να κολλάει το σύστημα.

Επίσης έχω την πρώτη γενιά pipo x7 όπου όταν έβγαζες το hdmi καλώδιο, το ethernet παρέμενε συνδεδεμένο. Οπότε το πρόβλημά μου δεν είναι ότι δεν έχω ethernet όταν τραβαω το καλώδιο, είναι ότι δεν μπορώ να κλείσω το monitor απ´τα windows χωρίς το σύστημα αναφκαστικά να μπει σε connected standby (που βασικά δεν ξέρω αν υφίσταται σαν έννοια με το connected standy)

Θα το δοκιμάσω όμως το κόλπο έτσι κιαλλιώς να δώ αν μπορώ να μπαίνω σε connected standby εσκεμένα για να κλείνει η οθόνη και να διατηρώ το ethernet.

Η διαδικασία θα διαφέρει γιατί τρέχω windows 10.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σευχαριστώ το γνωρίζω αυτό το post αλλά νόμιζα ότι αυτό το κάνουμε όταν θέλουμε να τρέξουμε headless το pipo χωρίς να είναι συνδεδεμένο τίποτα στο hdmi port. Εγώ έχω monitor συνδεδεμένο και το θέμα μου είναι ότι θέλω να μπορώ να κάνω wake up από connected standby με τους σκληρούς spinned down χωρίς να κολλάει το σύστημα.

Επίσης έχω την πρώτη γενιά pipo x7 όπου όταν έβγαζες το hdmi καλώδιο, το ethernet παρέμενε συνδεδεμένο. Οπότε το πρόβλημά μου δεν είναι ότι δεν έχω ethernet όταν τραβαω το καλώδιο, είναι ότι δεν μπορώ να κλείσω το monitor απ´τα windows χωρίς το σύστημα αναφκαστικά να μπει σε connected standby (που βασικά δεν ξέρω αν υφίσταται σαν έννοια με το connected standy)

Θα το δοκιμάσω όμως το κόλπο έτσι κιαλλιώς να δώ αν μπορώ να μπαίνω σε connected standby εσκεμένα για να κλείνει η οθόνη και να διατηρώ το ethernet.

Η διαδικασία θα διαφέρει γιατί τρέχω windows 10.

Επιβεβαιώθηκε! Η λύση που αναφέρεις είναι μόνο για όταν τραβας το HDMI καλώδιο (άλλου είδους low power state) και ΟΧΙ όταν μπεις σε connected standby/sleep. Όταν είσαι σε connected standby η ethernet σβήνει πλήρως καθώς κάνει suspend και το USB root hub και άρα τους USB σκληρούς - κατά συνέπεια αυτοί πέφοτυν σε spin down και μετά το σύστημα δεν επανέρχεται απο standby με τίποτα.
Επαναλαμβάνω όμως όταν δεν έχω σκληρούς επάνω το σύστημα επανέρχεται κανονικά απο connected standby.

Περασα και εγω τα 10αρια pro στο X7S απο το προηγουμενο σαββατο ολα καλα οσοι θελετε να κανετε την μεταβαση προχωρηστε αφοβα εκανα κατευθειαν clean install και μετα περασα τους drivers απο τα 8.1

Τα (αγορασα) τα πέρασα όπως είπα με καθαρή εγκατάσταση και όλα καλά
Ναι είναι ενεργοποιημένα με λίγη βοήθεια με τον (γνωστό τρόπο).

Καλησπερα μπορει καποιος να μου πει αν εχει δοκιμασει να συνδεσει στο pipo εξωτερικη καρτα USB WIFI ; την βλεπει;ειτε σε win8.1 ειτε σε win10
Με ενδιαφερει αυτη η καρτα που εχω αν την δει
http://www.alfa.com.tw/products_show.php?pc=34&ps=21
Εχει τσιπακι της ralink το RT 3070.Ευχαρηστω

Δεν έχω συνδέσει τέτοια κάρτα αλλά αυτό εξαρτάται από το αν υπάρχουν drivers για windows 8.1/10. To πιπο είναι κανονικότατος υπολογιστής όπως οποιδήποτε desktop/laptop.

Πήγαινε στο site της εταιρίας και δες. Κάνε και μια ανζήτηση στο google.

Δεν έχω συνδέσει τέτοια κάρτα αλλά αυτό εξαρτάται από το αν υπάρχουν drivers για windows 8.1/10. To πιπο είναι κανονικότατος υπολογιστής όπως οποιδήποτε desktop/laptop.

Πήγαινε στο site της εταιρίας και δες. Κάνε και μια ανζήτηση στο google.

Ευχαρηστω για την γρηγορη απαντηση το ξερω οτι ειναι θεμα drivers,επιχειρησα να βαλω αυτην την καρτα σε ενα λαπτοπ λενοβο που ειχε win 8.1 και δεν την βλεπει με τιποτα οτι driver και αν δοκιμασα,την ιδια καρτα την εβαλα σε ενα λαπτοπ ασους με win 8.1 και την ειδε αμεσως διχως drivers.
Μετα απο πολλυ ψαξημο εμαθα οτι η lenovo εχει στο BIOS μια whitelist με τις συμβατες εξωτερικες καρτες και τελικα δεν δεχεται καρτες με ralink chip θελει μοντα το BIOS για να την δει πραγμα εξερετικα επικινδυνο.....ειπα μηπως το pipo εχει τιποτα παρομοιο περιορισμο γι αυτο ρωταω αν εχει βαλει κανεις USB WIFI card με ralink chip,θελω να το αγορασω το pipo αλλα θελω να το δουλεψω μ αυτην την καρτα εχει απιστευτη ευαισθησια.
Αν δεν δουλεψει μ αυτην μου ειναι αρχηστο το pipo,ελπιζω να μην ειμαι εκτος θεματος,αν καποιος εχει δουλεψει καποια USB WIFI card της alpha θερμη παρακληση να ενημερωσει

Έχει καταφέρει κανείς να κάνει boot από USB; Έχω ένα στικάκι με το Macrium Reflect το οποίο έχω φτιάξει με την επιλογή UEFI που δίνει το πρόγραμμα. Το βάζω, επιλέγω να κάνει boot από UEFI USB και τίποτε. Μπαίνει κάθε φορά στα windows. Θέλω να πάρω ένα backup πριν αναβαθμίσω σε win 10.

Ερώτηση εχει δοκιμάσει κανείς κάποια καλή ψηκτρα για το έν λόγω μηχανάκι? εδω και καιρό όταν ζορίζεται κολλάει συνέχεια!!

Για εκκίνηση από λειτουργικό ή εφαρμογή 64 bit περασμένο σε USB flashdisk, το reboot πρέπει να γίνει από το android σε android.

Για αντίστοιχο 32 bit, reboot από Windows σε Windows.

Ερώτηση εχει δοκιμάσει κανείς κάποια καλή ψηκτρα για το έν λόγω μηχανάκι? εδω και καιρό όταν ζορίζεται κολλάει συνέχεια!!

Αν δεν έχεις κάνει το mod που κάναμε οι πιο πολλοί τότε κοίταξε στις πρώτες σελίδες του θέματος βάλε το speccy και δες τι θερμοκρασία έχεις γιατί τώρα έχει πέσει πολύ η θερμοκρασία Περιβάλλοντος εγώ πάντως έχω ψυκτρακια alphacool και thermal pads phobya 1mm στη cpu, & 1.5 mm στη πλακέτα από κάτω σε τρεις στρώσεις & ανεμιστήρα

Έκανα την αναβάθμιση με το windows 10 media creation tool και όλα πήγαν τέλεια. Η μεγάλη έκπληξη ήταν πως στο device manager δεν 'χτύπησε' τίποτε. Δεν χρειάστηκε να ξαναπεράσω ούτε έναν driver ενώ και ο Intel Display Driver ήταν αναβαθμισμένος στον τελευταίο. Όλα έπαιξαν κομπλέ, είναι activated, έκδοση Home με WMP. Διέγραψα και την προηγούμενη εγκατάσταση και από τα 15.8GB που είχα ελεύθερα στα 8.1, τώρα έχω 18GB. Μια χαρά.

Αλλά υπάρχει κι ένα αρνητικό. Το προβληματάκι με το network είναι γνωστό (κλείνοντας ενισχυτή/TV) το δίκτυο πάει για ύπνο. Και υπήρχε το workaround που κάναμε detect οθόνη και το κάναμε force να συνδέεται σε μη υπαρκτή για να μην χάνεται το δίκτυο. Δυστυχώς το κολπάκι δεν παίζει σε 10άρια. Στο detect δεν γίνεται τίποτε οπότε το θεματάκι επανέρχεται. Αν κάποιος έχει καταφέρει κάτι ας το γράψει.

Δεν έχει κανένα τους ethernet port, οπότε για κατεβαστήρι ή media server δεν κάνει κανένα τους (για always on χρήση), εκτός κιαν βάλεις ethernet usb κάρτα και τότε θα έχεις 1 usb ελεύθερο μόνο!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί παλιότερα αλλά ένα πολύ χρήσιμο site να παρακολουθούμε είναι το profile του linuxium στο google+ όπου περιγράφει πώς βάζουμε ubuntu στα baytrail μας. Κοιτάξτε τα posts του 27 Ιουλίου και 12 Αυγούστου. Το έκανα και εγκατέστησα ένα ubuntu σε ένα στικάκι για κάθε ενδεχόμενο. Πολύ χρήσιμο αλλά μεγάλο σε μέγεθος περίπου 1.2GB.

Επίσης εδώ βρήκα πληροφορίες για να βάλουμε fatdog64, ουσιαστικά ένα puppy linux (linux με πολύ μικρό footprint) με 64bit σύστημα. Το post περιγράφει πως πέρνουμε τον 32bit grub απ'τον linuxium παραπάνω και τον βάζουμε στο fatdog64 για να bootάρει το pipo. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά θα γίνει πολύ γρήγορα να πω εντυπωσεις. Με λίγα λόγια linux στο pipo στα 260ΜΒ!!!

Δεν έχει κανένα τους ethernet port, οπότε για κατεβαστήρι ή media server δεν κάνει κανένα τους (για always on χρήση), εκτός κιαν βάλεις ethernet usb κάρτα και τότε θα έχεις 1 usb ελεύθερο μόνο!

Ποιο δεν έχει ethernet port; Και το Pipo X7 έχει και το Voyo V2.Μάλιστα το Voyo έχει και Gigabit ethernet