Παιδιά επανέρχομαι στο θέμα του sleep του pipo X7 διότι αρχίζω και τρελαίνομαι. Προσπαθώ να κάνω το μηχάνημα ενα NAS που θα έχει 2 σκληρούς συνδεδεμένους επάνω όλη την ώρα (my book live) μέσω USB. Θα έχω συνδεδεμένη και οθόνη monitor μεσω HDMI->DVI και ήχο από το αναλογικό port μπροστά στο pipo.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι όταν το μηχάνημα πάει σε sleep (connected stanby για την ακρίβεια), δεν επανέρχεται με τίποτα όταν οι σκληροί πέσουν σε αδράνεια μετά από μισή ώρα. Πρέπει να κάνω hard reboot, δηλαδή το μηχάνημα κολλάει και δεν βγαίνει απ´το connected stanby. Δοκίμασα να μην πέφτουν πότε σε αδράνεια οι σκληροί μέσω του tool της Western Digital και όντως επανέρχεται οκ. Τι μπορεί να συμβαίνει? Μήπως οι drivers των windows έχουν θέμα με το USB hub και το connected standby? Έχετε ακούσει κάτι?
Το 2ο πρόβλημα είναι ότι θέλω το μηχάνημα να παραμένει συνέχεια ανοιχτό αλλά η οθόνη ΜΟΝΟ να σβήνει. Απότι κατάλαβα αυτό δεν παίζει με connected stanby. Είτε ρυθμίσω την οθόνη να σβήνει μετά από 10 λεπτά είτε να μπεί σε sleep όλο το pipo, το ίδιο πράγμα θα γίνει και το pipo θα μπεί σε connected standby με ότι αυτό συνεπάγεται (κλειστό ethernet και άρα κάτι τέτοιο δεν παίζει για NAS). Άρα η ερώτηση είναι:
Έχει κανένας πετύχει να κλείσει την οθόνη μόνο, κρατώντας σε λειτουργία ταυτόχρονα την θύρα ethernet? Και αν ναι αυτό πως μπορεί να γίνει?
Υπόψιν για όλα τα παραπάνω δοκίμασα και να κάνω disable το connected standby μεσω registry αλλά το pipo δεν καταλαβαίνει από τέτοια και ουσιαστικά ενώ είχα παραπάνω επιλογές στα power options δεν έκαναν κάτι ουσιαστικο, έχασα το sleep τελείως και τελικά τα ίδια παντελάκη μου τα ίδια παντελή μου. Επίσης έκανα αναβάθμιση σε 10άρια.
Το πρόβλημα με το ethernet όταν σβήνει η TV ή ο ενισχυτής δόθηκε εδώ.