πισα και πούπουλα στα ηχεία του PC! :)

kostas said:
Φίλε Ηλία ρίξε μια ματιά και σε αυτά τα 2 μοντέλα ,το ένα με sub και το άλλο χωρίς και απλά πήγαινε να τα ακούσεις, δεν θα πιστεύεις ότι αυτά τα ηχειακια βγάζουν αυτόν τον ήχο!!!

http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/promedia-ultra-2-0.aspx

και

http://www.klipsch.com/world/eu/en/products/details/promedia-gmx-a-2-1.aspx

Τα πρώτα είναι σε πιο αποδεκτό σχήμα για PC, τα δεύτερα καταπληκτικό αξεσουάρ του StarTrek! :flipout:
Λές να βάφονται κάπως σε απομίμιση ξύλου να θυμίσουν b&w? Τι λέω ο ιερόσυλος... :damnyou:
Ελπίζω να τα έχει ο Λάιος για ακρόαση...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Η λύση που χρησιμοποιώ στο Pc είναι τα ALTEC LANSING 621.
Πρόκειται για ένα σετ 2+1 ηχείων το οποίο είναι απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ για τις διαστάσεις των ηχείων.
Απίστευτο μπάσο με πολύ καλά μεσαία και πρίμα.
Πήγαινε σ´ένα ΠΛΑΙΣΙΟ και ζήτησε ν'ακούσεις το μοντέλο που τα αντικατέστησε.

Πάμε για ακροάσεις στο Πλαίσιο, ποιός θα το πίστευε!! :flipout:
Πάντως τα Altec Lansing βλέπω να έχουν κάνει πολλούς φίλους τελευταία...!

Re: Απάντηση: πισα και πούπουλα στα ηχεία του PC! :)

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
3. όχι, δεν είναι μεταλλικοί οι κώνοι -θα σου παραθέσω 2-3 foto για πάρεις μία ιδέα απ' αυτούς κι απο το όλο μέγεθος. Είναι δύο mid κι απο ένα τουιτερ σε κάθε ηχεία και ένα ΜΕΓΑΛΟ ξύλινο μπάσο... Αυτός ήταν και ο λόγος που το πήρα... καλή τιμή, πολλές ευκολίες και συνδέσεις για δευτερεύοντα μεν, ποιοτικά δε ακούσματα, λόγω τoυ ότι δεν στριμώχνονται όλοι οι ήχοι σε έναν -δύο κώνους, και το μπάσο είναι... μπάσο. Στα συν το ότι μπορείς να τους φορέσεις καλά δικά σου καλώδια (αν και έχουν στην συσκευασία κι αυτά), η σύνδεση με άλλη extra πηγή (input) και έξοδο ακουστικών (output), στηρίγματα για τοποθέτησε σε τοίχο και τα ξεχωριστά απ' τα ηχεία /μπάσο τηλεκοντρόλ, ένα ενσύρματο κι ένα ασύρματο. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ και τις ευκολίες που παρέχει! Τα έχει το πλαίσιο (και άλλοι νομίζω -πάρε ένα cd σου και πήγαινε να τ' ακούσεις!), αλλά εγώ τα βρήκα πιο φτηνά στο pixmania (και κυρίως στο χρώμα που τα ήθελα).

Καλά φαίνονται σχετικά, για να δούμε και πώς παίζουν...
Όπως τα βλέπω θέλουν σήκωμα στο γραφείο για να φτάσουν στο ύψος του αυτιού, ή έστω κλίση πρός τα πίσω... Δοκίμασες παρόμοαι τοποθέτηση? Βλέπεις διαφορές?

4. κοίτα, εμένα μ' αρέσει κι αυτό το στιλ! χιχι, είναι και τα μπλε ledάκια που ανάβουν στο σκοτάδι που με φτιάχνουν, αλλά έχει και το δικό μου -χοχοχο... Σοβαρά τώρα, έχω διαβάσει καλα σχόλια και γι' αυτά. Αλλά θα πρέπει να τα ακουμπας κάπου, δεν μπαίνουν σε τοίχο π.χ. Ψηνόμουν, αλλά τελικά πήγα αλλού...

Αυτά πρέπει να είναι πάρα πολύ καλός συδυασμός για Χριστουγενιάτικο δέντρο όπως τα βλέπω...! :flipout:

5. αυτά ήμουν έτοιμος να τα πάρω απ' έξω!! Ναι τα φέρνουν εδώ... Είναι λίγο γουρούνι στο σακί, αλλά φαίνονται πολύ αξιόλογα και "σωστά"... Το παίζεις; Οσο για τον αισθητικό τομέα... σίγουρα ξεχωρίζουν, αλλά ούτε κι εγώ τρελαίνομαι. Ομως είναι μια χαρά ευπαρουσίαστα...

Ενδιαφέρουσα περίπτωση, αλλα όχι πάλι γουρούνι στο σακί...

Καταλαβαίνω τι λες, δεν ψάχνεις και την Σκλεναρίκοβα των PC ηχείων (τι ήθελα και τη θυμήθηκα τώρα αυτήν;! :grinning-smiley-043 ), αλλά να μη τα κοιτάς και λες "τι γκουμούτσες είναι αυτές";! :violent-smiley-030:

Κοίτα να δείς όταν αναζητάς την ομορφιά στη μουσική και στο ήχο, δεν είναι λίγο παράξενο να αδιαφορείς για την ομορφιά του χώρου και των συσκευών που τον γεμίζουν? Ένα τεχνικά άψογο ηχείο είναι κρίμα να μην είναι και όμορφο. Προσπαθούμε στην ζωή μας για βήματα πρός ανώτερη ποιότητα, νομίζω. Όπως την καταλαβαίνει ο καθένας φυσικά. Η αισθητική δεν εξαντλείται σε ένα τομέα π.χ. hi-end, ακολουθεί και όλους τους υπόλοιπους. Πράγμα που μας βάζει διαρκώς σε ανελικτικούς μπελάδες!! :grandpa:

πυργοι οχι.
κρατησαμε την μπαφλα σε διαστασεις Α4, αλλα λογω κρος εχουν βαθος σχεδον 30 εκ.
βεβαια δε εχει καμια σχεση με αυτα που συζηταμε παραπανω.
στην ξεφτυλα ομως εναν καλουλη μεταχειρισμενο ολοκληρωμενο θα τους βαλεις (για αρχη χεχεχε)

Τα BabyBass τρώνε για 10τιανό όλα τα προαναφερθέντα. Αλλά για αυτή την εφαρμογή ξεχάστε τα. Είναι α) πολύ βαθιά β) μη θωρακισμένα γ) πολύ ενεργοβόρα.

Ενδεικτικά, ο Arcam AVR300 ώρες ώρες δίνει την εντύπωση ανεπαρκούς ισχύος. :damnyou:

Αν θέλετε ανεβάζω φωτογραφίες το βράδυ. Μπορώ να τα βάλω και στο γραφείο για να έχετε μια ιδέα. -bye-

πανκροκ said:
πυργοι οχι.
κρατησαμε την μπαφλα σε διαστασεις Α4, αλλα λογω κρος εχουν βαθος σχεδον 30 εκ.
βεβαια δε εχει καμια σχεση με αυτα που συζηταμε παραπανω.
στην ξεφτυλα ομως εναν καλουλη μεταχειρισμενο ολοκληρωμενο θα τους βαλεις (για αρχη χεχεχε)

Χμμμ... Α4 ε? Ψιλομεγάλα... Κι ετοιμάζομαι και για δεύτερο monitor πάνω στο γραφείο οπότε, σκούρα τα πράγματα.
Το γεγονός ότι είναι σε άλλη κατηγορία απ' τα προηγούμενα είναι το πιο δελεαστικό, αλλά έλα που δεν χωράνε... :frown:

n_olympios said:
Τα BabyBass τρώνε για 10τιανό όλα τα προαναφερθέντα. Αλλά για αυτή την εφαρμογή ξεχάστε τα. Είναι α) πολύ βαθιά β) μη θωρακισμένα γ) πολύ ενεργοβόρα.

Ενδεικτικά, ο Arcam AVR300 ώρες ώρες δίνει την εντύπωση ανεπαρκούς ισχύος. :damnyou:

Αν θέλετε ανεβάζω φωτογραφίες το βράδυ. Μπορώ να τα βάλω και στο γραφείο για να έχετε μια ιδέα. -bye-

Πολύ βαθιά, να το αντέξω να αφήσω τα μισά να κρέμονται, άντε να τους φτιάξω και βάση πίσω απ' το γραφείο. Μη θωρακισμένα δεν θα ζορίζουν το TFT αλλά το CRT θα γίνει ψυχεδελικό! :flipout:
Ενεργοβόρα ακόμα και για τον Arcam AVR300(!), σε τι αποσταση ακρόασης? Τα θέλω γύρω στο μέτρο οπότε λογικά πρέπει να είναι εύκολα τα πράγματα.

Εκεί που είναι η μεγάλη δυσκολία είναι στην Α4 πρόσοψη. Δεν μου χωράνε...

Κι εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, όλοι οι υπόλοιποι πως ξεμπλεξατε ήδη με τον ήχο του PC κι εγώ ακόμα ψάχνομαι?! Και δεν είστε και καθόλου τυχαίοι, αλλά όλοι με ψαγμένα hi-fi και hi-end ακούσματα και συστήματα!
Να δείς που σίγουρα κάτι πάει στραβά με μένα... :chinscratch:

ασε το αλλο:
για να φτιαξεις ενα κιτ που εχει ξεπατωσει ο μανωλης , θα υποστεις τα μπινελικια του απο τη στιγμη που θα παραγγειλεις τα ξυλα μεχρι τη στιγμη που θα βαλεις σιντι να παιζει για να τα ακουσεις (μανα μου)
μπααχαχχαχαχαχαχαχα!!!

Καλά, αυτό με τα μπινελίκια είναι πέρα για πέρα αληθινό. :damnyou:

Εδώ τα βλέπουμε στην κανονική τους θέση (πιο χαμηλά από το κανονικό, οι κανονικές βάσεις δεν αργούν, ελπίζω).

Τα έβαλα πάνω στο γραφείο που δεν είναι και πολύ μικρό, και πάλι στριμώχτηκαν. Βλέπουμε και τα πιστά μου YST-MS50 της Yamaha που μου κρατούν παρέα τα τελευταία 7-8 χρόνια. -bye-

Ενα κοντινό για σύγκριση μεγεθών. :grinning-smiley-043

Κι από την άλλη (είναι λίγο μικρότερα από το sub, όπως βλέπετε).

Και μία από την πίσω πλευρά (έχω φτιάξει και τα καπάκια, μη φωνάζετε, θα μπουν κι αυτά σύντομα) :slapface:

-bye-

__Ηλία, μ' αρεσε αυτό που λες περί αισθητικής (αλλά και αυτό με το Χριστ.δέντρο, χαχα!)...

__Εγώ τελικά τα τοποθέτησα λίγο πάνω (ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ), απ' το ύφος ενός καθισμένου ακροατή για να μην έχω μικρό sweet spot στον άξονα του ύψους. Εκτός αυτού, εκεί μου άρεσε και περισσότερο ο ήχος τους! Μάλιστα, μου έκανε τόση εντύπωση το πόσο διαφορετικά έπαιζαν τα ηχεία σε άλλο ύψος, που φώναξα και την αδερφή μου ν' ακούσει την διαφορά και την άκουσε ξεκάθαρα, τόσο που δε το πίστευε (δεν έχει ιδέα απο στήσιμο κλπ, ο πολύ κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο ρόλο παίζουν μερικά εκατοστά στο στήσιμο). Για το οριζόντιο, δε το έψαξα και πολύ... Ενα τρίγωνο με μία μικρή κλήση προς το κέντρο (μικρή για να μην έχω πάλι μικρό sweet spot και για να γεμίζει το δωμάτειο ήχο). Τα έβαλα στον τοίχο. Το sub ΔΕΝ το έβαλα σε γωνία γιατί παίζει ήδη δυνατά (αλλά ευτυχώς μπορείς να ρυθμίσεις ψηφιακά τα tremble & bass).

__To ιδανικό μου φαίνεται εμένα, όπως είναι στην foto που ανέβασα (με το PC), ΑΛΛΑ, λίγο πιο πίσω (οπότε και λίγο πιο ανοιχτά), λίγο πιο πάνω σε ύψος και μάλλον με μία τέτοια κλίση, ίσως και μικρότερη (εγώ τους έδωσα ελάχιστη για δικούς μου λόγους, δεν ήθελα τόσο μπροστά το Sweet Spot). Βέβαια, αυτό θα το δεις μόνο στον δικό σου χώρο και με το δικό σου αφτί.

__Tο καλύτερο όλων, να πας να το ακούσεις, είπαμε. Α, και παίζει πολύ δυνατά! Σε κάποιο σημείο αρχίζει και χάνει την ποιότητά του (έλεος, μη ξεχνάμε και πόσο κάνει), αλλά αυτό είναι σε πραγματικά πολύ υψηλές στάθμες που ειδικά αν ακούς απ' όσο κοντά λες, δε θα χρειαστείς ποτέ!

Βασιλη κι εγω τα 5021 απο Πλασιο εχω. Μα παρα πολυ καλα για τα λεφτα τους ομως... Δεν εχω παραπονο. Α οχι. Εχω ενα... Τις περισσοτερες φορες πρεπει να τα εχω γυρω στο 1, αντε αρχες του 2 (5μαξιμουμ) για να μη νιωθω πως ενοχλω τους γειτονες. Οταν τα συνδεω στην τηλεοραση τα εχω δυνατα βεβαιως. Αλλα δε νομιζω πως κανουν στον φιλο μας διοτι ειναι καπως ογκωδη για χρηση γραφειου

Ηλία μου,την ώρα που σου έγραφα το μήνυμά μου,πίστευα ότι θα σε βοηθούσα και όχι ότι θα σε κάνω να ξεκαρδιστείς στα γέλια.
Τα ηχεία που έχω,καλώς ή κακώς μπορείς να τ´ακούσεις στο Πλαίσιο.

Αν εσένα δεν σου αρέσει το μαγαζί,πήγαινε σ´ένα ξυλουργείο και ζήτα τους να σου προτείνουν κάποιο άλλο ηχείο.

Υ.Γ.
Την επόμενη φορά,θα ψάξω για ακόμα πιο καλό ανέκδοτο.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ. said:
Ηλία μου,την ώρα που σου έγραφα το μήνυμά μου,πίστευα ότι θα σε βοηθούσα και όχι ότι θα σε κάνω να ξεκαρδιστείς στα γέλια.
Τα ηχεία που έχω,καλώς ή κακώς μπορείς να τ´ακούσεις στο Πλαίσιο.

Αν εσένα δεν σου αρέσει το μαγαζί,πήγαινε σ´ένα ξυλουργείο και ζήτα τους να σου προτείνουν κάποιο άλλο ηχείο.

Υ.Γ.
Την επόμενη φορά,θα ψάξω για ακόμα πιο καλό ανέκδοτο.

Σωκράτη φυσικά και με βοηθάς μιας και η συμβουλή σου με οδήγησε ήδη στο Πλαίσιο όπου και είδα τα ηχεία! Δυστυχώς δεν μπόρεσα ακόμη να τα ακούσω αλλά οι διαστάσεις είναι πολύ κοντά σε αυτό που χρειάζομαι!

Το γέλιο δεν είχε φυσικά να κάνει με την συμβουλή σου αλλά με την απροσδόκητη (σε μένα) αλλαγή των καταναλωτικών μας συνηθειών μιας και πρίν μερικά χρόνια ήταν αδιανόητο να βρεθεί σε κομπιουτεράδικο κάποιο αξιόλογο ηχείο, ενώ τώρα φτάσανε να στήνουν και τμήματα home theater με όλο και πληρέστερο εξοπλισμό!

Σ' ευχαριστώ και πάλι!

Re: Απάντηση: πισα και πούπουλα στα ηχεία του PC! :)

πανκροκ said:
ασε το αλλο:
για να φτιαξεις ενα κιτ που εχει ξεπατωσει ο μανωλης , θα υποστεις τα μπινελικια του απο τη στιγμη που θα παραγγειλεις τα ξυλα μεχρι τη στιγμη που θα βαλεις σιντι να παιζει για να τα ακουσεις (μανα μου)
μπααχαχχαχαχαχαχαχα!!!

Έχει και βαρύ χέρι, σε περίπτωση λάθους? Θα χρειαστώ κράνος? Πανοπλία? Ασφάλεια ζωής? :slapface:

Κοίτα τι του λέμε του ανθρώπου, αντί για "ευχαριστώ"... :blush:

Μην το συζητάς, αμείλικτος είναι ο πλανητάρχης σε κάτι τέτοια... :twoguns::damnyou::slapface:

Γεια σου Μανώλη μου! -bye-

Σωκράτη, χαλαρά... :award:

n_olympios said:
Καλά, αυτό με τα μπινελίκια είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Κι όπως έχει και δυνατή φωνή... :speechless-smiley-0

Εδώ τα βλέπουμε στην κανονική τους θέση (πιο χαμηλά από το κανονικό, οι κανονικές βάσεις δεν αργούν, ελπίζω).

Αν κρύβαμε το crossover μέσα στις βάσεις να μικρύνουμε το ηχείο και να μην ταλαιπωρούνται και τα υλικά του απ´ τις μικροδονήσεις της καμπίνας? Προσπαθώ να κλέψω όπως όπως απ' τις διαστάσεις...!

Τα έβαλα πάνω στο γραφείο που δεν είναι και πολύ μικρό, και πάλι στριμώχτηκαν. Βλέπουμε και τα πιστά μου YST-MS50 της Yamaha που μου κρατούν παρέα τα τελευταία 7-8 χρόνια.

Active servo τα Yamaha? Απ' τις πρώτες χρονικά προσπάθειες ποιοτικού ήχου στο PC.

Ενα κοντινό για σύγκριση μεγεθών.

έγινε και συγκριτική ακρόαση? ;)

Κι από την άλλη (είναι λίγο μικρότερα από το sub, όπως βλέπετε).

Αυτό τι θέλει πάνω στο γραφείο? Περισεύει τόσος χώρος πια? Ζηλεύω!

Και μία από την πίσω πλευρά (έχω φτιάξει και τα καπάκια, μη φωνάζετε, θα μπουν κι αυτά σύντομα)

Μμμμ... ναι... Πειρασμός!
Με βλέπω να παίρνω μεγαλύτερο γραφείο, σε μεγαλύτερο δωμάτιο, σε μεγαλύτερο σπίτι, σε μικρότερη πόλη όπως πάμε! ;)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δουλειά! Το ηχείο πώς θα φινιριστεί? Ή θα μείνει έτσι?

Last edited:
Ηλίας Σ. said:
Αν κρύβαμε το crossover μέσα στις βάσεις να μικρύνουμε το ηχείο και να μην ταλαιπωρούντια και τα υλικά του απ´ τις μικροδονήσεις της καμπίνας? Προσπαθώ να κλέψω όπως όπως απ' τις διαστάσεις!
Εχμ, δεν το είχαμε σκεφτεί έτσι κατά το σχεδιασμό. Υποτίθεται ότι είναι ηχείο βιβλιοθήκης, γι'αυτό και οι διαστάσεις της μπάφλας δεν ξεπερνούν αυτές μίας κόλλας Α4. Βέβαια τόσο βαθιά βιβλιοθήκη δύσκολα θα βρεθεί. :slapface:

(Αυτό με τις μικροδονήσεις της καμπίνας μην το πολυφωνάζεις)... :grandpa:

Ηλίας Σ. said:
Active servo τα Yamaha?
Ναι, αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα... 8αράκι woofer με μικρό ενισχυτή είναι. Πάντως ακούγεται πολύ καλύτερα από πολλά σημερινά σετ (βέβαια κόστιζε και ακριβότερα τότε).

Ηλίας Σ. said:
έγινε και συγκριτική ακρόαση? ;)
Παλιότερα ναι. Σήμερα όχι. Δεν έχει νόημα έτσι κι αλλιώς. Τι να συγκρίνεις... :firstprize:

Ηλίας Σ. said:
Αυτό τι θέλει πάνω στο γραφείο? Περισεύει τόσος χώρος πια? Ζηλεύω!
Δεν περισσεύει, αλλά αν το βάλω από κάτω, ακούω τις χαμηλές (δηλαδή από 500 και κάτω, μια που οι δορυφόροι κάπου εκεί έχουν αποκοπή αν θυμάμαι καλά)σαν από το διπλανό δωμάτιο.

Ηλίας Σ. said:
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δουλειά! Το ηχείο πώς θα φινιριστεί? Ή θα μείνει έτσι?
Αχ, μπήξε το μαχαίρι κι άλλο στην πληγή μου... Θα φινιριστεί, αυτό είναι σίγουρο. Το πότε και πώς παραμένουν άγνωστα. :nounder:

Βασίλης Παπαδημητρίου said:
__Εγώ τελικά τα τοποθέτησα λίγο πάνω (ΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ), απ' το ύφος ενός καθισμένου ακροατή για να μην έχω μικρό sweet spot στον άξονα του ύψους. Εκτός αυτού, εκεί μου άρεσε και περισσότερο ο ήχος τους! Μάλιστα, μου έκανε τόση εντύπωση το πόσο διαφορετικά έπαιζαν τα ηχεία σε άλλο ύψος, που φώναξα και την αδερφή μου ν' ακούσει την διαφορά και την άκουσε ξεκάθαρα, τόσο που δε το πίστευε (δεν έχει ιδέα απο στήσιμο κλπ, ο πολύ κόσμος δεν καταλαβαίνει πόσο ρόλο παίζουν μερικά εκατοστά στο στήσιμο). Για το οριζόντιο, δε το έψαξα και πολύ... Ενα τρίγωνο με μία μικρή κλήση προς το κέντρο (μικρή για να μην έχω πάλι μικρό sweet spot και για να γεμίζει το δωμάτειο ήχο). Τα έβαλα στον τοίχο. Το sub ΔΕΝ το έβαλα σε γωνία γιατί παίζει ήδη δυνατά (αλλά ευτυχώς μπορείς να ρυθμίσεις ψηφιακά τα tremble & bass).

Ο πειραματισμός τοποθέτησης δίνει συνήθως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Κάποια ηχεία μου τα έπαιζα ανάποδα το πάνω κάτω, λόγω προβλημάτων τοποθέτησης στο χώρο! Αφού έτσι ακουγόταν σωστά τι να κάνω? ;)

__To ιδανικό μου φαίνεται εμένα, όπως είναι στην foto που ανέβασα (με το PC), ΑΛΛΑ, λίγο πιο πίσω (οπότε και λίγο πιο ανοιχτά), λίγο πιο πάνω σε ύψος και μάλλον με μία τέτοια κλίση, ίσως και μικρότερη (εγώ τους έδωσα ελάχιστη για δικούς μου λόγους, δεν ήθελα τόσο μπροστά το Sweet Spot). Βέβαια, αυτό θα το δεις μόνο στον δικό σου χώρο και με το δικό σου αφτί.

Αρκεί να μην θολώνει ο ήχος τους όσο πλησιάζουν σε τοίχο...

__Tο καλύτερο όλων, να πας να το ακούσεις, είπαμε. Α, και παίζει πολύ δυνατά! Σε κάποιο σημείο αρχίζει και χάνει την ποιότητά του (έλεος, μη ξεχνάμε και πόσο κάνει), αλλά αυτό είναι σε πραγματικά πολύ υψηλές στάθμες που ειδικά αν ακούς απ' όσο κοντά λες, δε θα χρειαστείς ποτέ!

Πήγα και μου είπαν ακριβώς αυτό, ότι παίζει δυνατά και για πάρτυ! Δεν με ενδιαφέρει η ένταση αλλά η ποιότητα, ακούω αρκετά χαμηλά συνήθως. Όταν θα τα βρώ στημένα να τα ακούσω θα δώ τι μου λένε... Ευτυχώς το Πλαίσιο είναι στον δρόμο μου καθημερινά!

n_olympios said:
Εχμ, δεν το είχαμε σκεφτεί έτσι κατά το σχεδιασμό. Υποτίθεται ότι είναι ηχείο βιβλιοθήκης, γι'αυτό και οι διαστάσεις της μπάφλας δεν ξεπερνούν αυτές μίας κόλλας Α4. Βέβαια τόσο βαθιά βιβλιοθήκη δύσκολα θα βρεθεί. :slapface:

Α4 ας γίνει η πλαϊνή επιφάνεια της επόμενης σχεδίασης λοιπόν!

(Αυτό με τις μικροδονήσεις της καμπίνας μην το πολυφωνάζεις)... :grandpa:

το ξέχασα κι όλας!

Ναι, αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα... 8αράκι woofer με μικρό ενισχυτή είναι. Πάντως ακούγεται πολύ καλύτερα από πολλά σημερινά σετ (βέβαια κόστιζε και ακριβότερα τότε).

Νομίζω το έχει ένας φίλος, αλλά δεν κάθησα να το ακούσω προσεκτικά...

Δεν περισσεύει, αλλά αν το βάλω από κάτω, ακούω τις χαμηλές (δηλαδή από 500 και κάτω, μια που οι δορυφόροι κάπου εκεί έχουν αποκοπή αν θυμάμαι καλά)σαν από το διπλανό δωμάτιο.

Ναι, cross στους 500 είναι οριακό...

Αχ, μπήξε το μαχαίρι κι άλλο στην πληγή μου... Θα φινιριστεί, αυτό είναι σίγουρο. Το πότε και πώς παραμένουν άγνωστα. :nounder:

Όταν με το καλό είναι να φινιριστεί, πές μου να σου φέρω και κάτι δικά μου που τα έχω χρόνια έτσι να τα ξεπετάξουμε όλα μαζί! :cool:

Σκεφτόμουν για καπλαμά αλλα δεν βρήκα την υπομονή να δοκιμάσω να δώ πώς κολιέται και πώς γίνονται τα τελειώματα.
Άλλη λύση είναι να ντυθεί όλο "με κάλτσα" φτιαγμένη από πανί πρόσοψης ηχείων, οπότε το εσωτρικό βάφεται εύκολα σκούρο για να μην φαίνεται απ' έξω.
Είχα δεί κι ένα ντυμένο με δερματίνη αλλά αυτό αν και όμορφο και ακουστικά πιο αδρανές, μου είναι ακόμα δυσκολότερο κατασκευαστικά...

Last edited: