Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Παντως μπορω με σιγουρια να γραψω οτι για αλλη μια φορα επιδοθηκα σε αναβαθμίσεις στο πλατό μου και οχι αλλαγή οπως περασε απο το μυαλο μου αρχικα. Αλλαξα καλωδίωση στο βραχίονα αλλαξα τη μπιλια του πηγαδιου νεο λαδάκι και το πιο σημαντικό γυρισε και η αγαπημένη μου κεφαλή Heed Zene που ειχα στήλει για αναβελονωση.
Εχω τρελλαθει στις ακροασεις.
Επιμένω οτι ολα τα πλατό που ακουσα μεχρι το διχιλιαρο δεν με επεισαν συνολικα αλλα μονο καποια σε συγκεκριμενα σημεια. Γενικα τα καλα πλατο σημερα ειναι πολυ υπερτιμημενα.
Κακο αυτο μεσα στη κριση.

Re: Απάντηση: Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Το είχα,έχω κάνει και εγώ κάτι μαλακ@@@
Αν δεν πάθεις δεν μαθαίνεις .

Αυτό το ηχείο, που είναι στο δεύτερο σύστημα μου, στοιχίζει σήμερα στην Γερμανία κάτι λιγότερο από ηχεία υπολογιστή δηλ 300-400 ευρώ.
Το έχω από το 1986 δεν είναι hi-end αλλά πιστέψτε με παίζει καλά.

Hersteller: Arcus
Modell: TL 300
Baujahre: um 1986
Hergestellt in: Deutschland
Farbe: Esche schwarz, Nussbaum, Mahagoni, Eiche
Abmessungen: 300 x 945 x 344 mm (B x H x T)
Gewicht:
Neupreis ca.: 4000,- DM/Paar

Technische Daten
Bauart: 5-Wege Transmissionline, Standlautsprecher
Chassis:
Tieftοner: 200 mm
Tiefmitteltοner: 200 mm
Mitteltοner: 100 mm
Hochtοner: 25 mm Kalotte
Superhochtοner: Magnetostat
Belastbarkeit (Nenn-/Musikb.): 150/250 W
Wirkungsgrad: 91 dB
Frequenzgang: 22 - 45.000 Hz
Ubergangsbereiche: 180/800/2800/6000 Hz
Impedanz: 8 Ohm

ΓŽΒ·Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±1.jpg

Απάντηση: Re: Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Να το χαίρεσαι, πρέπει να είναι φανταστικό.

Και σίγουρα θα παίζει καλύτερα από πολλά σημερινά ηχεία.

Παντως μπορω με σιγουρια να γραψω οτι για αλλη μια φορα επιδοθηκα σε αναβαθμίσεις στο πλατό μου και οχι αλλαγή οπως περασε απο το μυαλο μου αρχικα. Αλλαξα καλωδίωση στο βραχίονα αλλαξα τη μπιλια του πηγαδιου νεο λαδάκι και το πιο σημαντικό γυρισε και η αγαπημένη μου κεφαλή Heed Zene που ειχα στήλει για αναβελονωση.
Εχω τρελλαθει στις ακροασεις.
Επιμένω οτι ολα τα πλατό που ακουσα μεχρι το διχιλιαρο δεν με επεισαν συνολικα αλλα μονο καποια σε συγκεκριμενα σημεια. Γενικα τα καλα πλατο σημερα ειναι πολυ υπερτιμημενα.
Κακο αυτο μεσα στη κριση.

καλες ακροασεις ευχομαι ..να κανω 1-2 ερωτησεις. γιατι αλλαξες καλωδιωση στον βραχιονα; γιατι αλλαξες τη μπιλια στο πηγαδι; ρωταω γιατι σε αλλο παρομοιο νημα οταν ειπα να αλλαξω καλωδιωση, ο φιλος υπερηχας μου ειπε οτι ειναι σαν να κουνω την καρεκλα μου 10 cm μπρος-πισω.. και για το πηγαδι, σε νημα που ανοιξα για μονιμη και σταθερη λιπανση στη μπιλια ...μικρη σημασια και εκτος θεματος.. ειναι η διαφορα ποιοτητας αναμεσα στα 2 πικαπ, που στο δικο σου εχει νοημα και στο δικο μου οχι; (δεν αμφισβητω κανεναν φιλο..απλες αποριες εκφραζω) καλοακουστο και παλι...

γιατι αλλαξες τη μπιλια στο πηγαδι;
Mπιλια στο πηγαδι ενος rega p3-24 αλλαξα και γω και η διαφορα ηταν σημαντικη.Η μπιλια ειναι μια απο τις "πηγες κραδασμων" και ισως γι αυτο να κανει και διαφορα,αναλογα βεβαια με το τι βαζεις.

καλες ακροασεις ευχομαι ..να κανω 1-2 ερωτησεις. γιατι αλλαξες καλωδιωση στον βραχιονα; γιατι αλλαξες τη μπιλια στο πηγαδι; ρωταω γιατι σε αλλο παρομοιο νημα οταν ειπα να αλλαξω καλωδιωση, ο φιλος υπερηχας μου ειπε οτι ειναι σαν να κουνω την καρεκλα μου 10 cm μπρος-πισω.. και για το πηγαδι, σε νημα που ανοιξα για μονιμη και σταθερη λιπανση στη μπιλια ...μικρη σημασια και εκτος θεματος.. ειναι η διαφορα ποιοτητας αναμεσα στα 2 πικαπ, που στο δικο σου εχει νοημα και στο δικο μου οχι; (δεν αμφισβητω κανεναν φιλο..απλες αποριες εκφραζω) καλοακουστο και παλι...
Ο Καθένας εχει την αποψη του και τα πραγματα στον ηχο ειναι ακομα χειρότερα. 2 ανθρωποι διπλα δίπλα στην ακρόαση ακουν το ιδιο πραγμα και εχουν αντιθετες απόψεις. Ξεκαθαρίζοντας αυτό μπορω να σου πω τα ακόλουθα. Προσφατα αγόρασα ενα μικροσκόπιο τσέπης για τα παιδια. Με αυτό ανακάλυψα σημαντική φθορά στη μπίλια και στο πηγαδι του lurne μου καθως επίσης και στη καλωδιωση του βραχίωνα στα σημεια που κρεμαει το καλωδιο εξω απο το βραχιονα οταν αλλαζουμε κεφαλή, αρα στην περιπτωση μου η αλλαγη ηταν επιβεβλημένη.
Να σου πω την αληθεια ειχα κι εγω την ιδια αποψη με τον ηπέρηχα και ολες οι βελτιώσεις εγιναν για να γίνει η ανταλλαγή με ενα clearaudio concept, αλλα οταν το ακουσα το μετάνιωσα με τη μια. Η ελαχιστη αυτη φθορα εκανε το πηγαδι να στεγνωνει (δεν θελει και πολυ μια σταγονα περνει) και το πλατο να χάνει ελαχιστα στροφές καταστρεφοντας το αποτελεσμα. Αρα δεν ειναι δίκαιο να κάνω συγκιση γιατι δεν ηταν μονο αναβαθμιση αλλα και επισκευη. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι μετά τις αλλαγές το clearaudio ακουστηκε πολυ φτωχό πραγματικα σε αλλη κλάση.

Γι`αυτο λατρευω τα πικαπ. ``παιρνουν`` πειραγματα, βελτιωσειϛ,κεφαλεϛ,καλωδια και ακουγονται ολα.( η ..δεν ακουγονται) και ξανα ψαξιμο. αντε να παρειϛ τετοιου ειδουϛ χαρα , απο ενα cd player..

Και τα cd παίρνουν πείραγμα απλά αν και έχουν πέσει τόνοι μελάνι στο θέμα η αλήθεια είναι ότι ο ψηφιακός ήχος στις πολύωρες ακροάσεις κουράζει. Το πικάπ σε έχει σε κρατά παντα σε εγρηγορση

δεν ειχα και δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληϴω με το cd. το`χω ανοιξει 10 φορεϛ στη προσπαϴεια να τιϴασευσω την καλωδιοταινια απο το transport στο dac, μου φτανει απλα να ξεκιναει, να μην πηδαει και να μην κολλαει.. α`ι` σιχτιρ το ρημαδι...

δεν ειχα και δεν εχω καμια ορεξη να ασχοληϴω με το cd. το`χω ανοιξει 10 φορεϛ στη προσπαϴεια να τιϴασευσω την καλωδιοταινια απο το transport στο dac, μου φτανει απλα να ξεκιναει, να μην πηδαει και να μην κολλαει.. α`ι` σιχτιρ το ρημαδι...
Bάλτου ενα λαμπατο στάδιο εξόδου οπως εχω κάνει εγω στο δικό μου ντάκ δες εδω
http://avclub.gr/forum/showthread.php/150175-Λαμπάτο-στάδιο-εξόδου-για-το-Dac
Μετά θα γίνει σχεδον βυνιλιακό το άκουσμα. Αλλα μη γραψω αλλα γιατι θα βγουμε off topic

Φιλε jim, διαβασα προσεκτικα ολο το νημα. μονο συγχαρητηρια μπορω να σου δωσω! και χαιρομαι πολυ που η προσπαϴεια απεδωσε καρπουϛ και απολαμβανειϛ`` βινυλιακο αγγιγμα `` στο ψηφιακο σου. στο ρημαδοcd μου η καλωδιοταινια εχει καιρο να με ταλαιπωρησει. ετσι το αφηνω στην ησυχια του. αργοτερα αν βρω την ορεξη μπορει να ασχοληϴω περισσοτερο. το`χω ακουσει με εξωτερικο dac (m.fidelity) και ναι, επαιξε καλυτερα. απο την αλλη.. και αλλη μια συσκευη? με αποϴαρρυνει. ισωϛ το παω καποτε απο east electronics μερια για καμια αναβαϴμιση. οψομεϴα... μπραβο και παλι για το dac σου..!

Απάντηση: Re: Πίσω στο βασικό ερώτημα κλασσικη αξία ή νεο αίμα

Φιλε jim, διαβασα προσεκτικα ολο το νημα. μονο συγχαρητηρια μπορω να σου δωσω! και χαιρομαι πολυ που η προσπαϴεια απεδωσε καρπουϛ και απολαμβανειϛ`` βινυλιακο αγγιγμα `` στο ψηφιακο σου. στο ρημαδοcd μου η καλωδιοταινια εχει καιρο να με ταλαιπωρησει. ετσι το αφηνω στην ησυχια του. αργοτερα αν βρω την ορεξη μπορει να ασχοληϴω περισσοτερο. το`χω ακουσει με εξωτερικο dac (m.fidelity) και ναι, επαιξε καλυτερα. απο την αλλη.. και αλλη μια συσκευη? με αποϴαρρυνει. ισωϛ το παω καποτε απο east electronics μερια για καμια αναβαϴμιση. οψομεϴα... μπραβο και παλι για το dac σου..!

Η μόνη ουσιαστική αναβάθμιση είναι η χρήση εξωτερικού dac .
Βέβαια υπάρχουν <σετάκια> αναβαθμίσεων για πολλά cd player που γίνονται μέσα στο υπάρχον κουτί ,αλλά και εκείνες οι αναβαθμίσεις δεν κοστίζουν και λίγο .
Τώρα η χρήση λάμπας δεν αποτελεί πανάκεια σε καμία περίπτωση .