Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Re: Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Να αλλάξουμε πολιτική...
λεφτά υπάρχουν, αλλα τα έχουν άλλοι...

όλα θέμα ιδεολογίας είναι Μάνο... τα πάντα... δυστυχώς!

Μην γελιομαστε Νικο ...
αυτοι που τα εχουν ... δεν θα τα δωσουν (οχι χωρις να απειληθουν).

Τα καστανα απο την φωτια, δεν τα βγαζουν αυτοι που εχουν πυριμαχα γαντια αμιαντου
αλλα .... οι εγκλωβισμενοι σε διλληματα ζωης η θανατου (τι θα χασω, για να συνεχισω να ζω).
Στην περιπτωση μας ... τι θα χασω απο ηρεμια και ξεκουραση .... για να βγει ισορροπημενο το παιδι.

(ισορροπημενο ΔΕΝ σημαινει κατ'αναγκη αριστος μαθητης ... η καλλιεργεια ψυχης ΔΕΝ ειναι
σιαμαιο της μορφωσης ... μην το ξεχναμε !)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στ

Δεν είπα ότι είναι ΧΑβγά... είπα ότι μπορεί να ψηφίζουν ΧΑβγά... μεγάλη διαφορά...
Εκτός αν πιστεύεις ότι το 10κάτι% των Ελλήνων είναι αμόρφωτοι νοσταλγοί του Χίτλερ και στρατοκαβλοφασίστες

Μετά από τόσα ξεβρακώματα, όποιος ψηφίζει ακόμη ΧΑ είναι άξιος της μοίρας του. Το κάνει από συνείδηση.

(τα παραλέω... μια χαρά παιδιά είναι... άσε μην έχουμε πάλι τίποτα ενέδρες και σφαξίματα.................................)

Άσε ρε που φοβάσαι τις κοτούλες που πάνε κατά κοπάδια. Τη ντροπή της Ελλάδας που μιλάνε για Ελληνικό θάρρος και πάνε κατά ντουζίνες για να δείρουν έναν Πακιστανό!

Κατα τα άλλα δεν ξέρω να μετράω ΙQ... oύτε πιστεύω ότι κάποιος με νορμαλ ΙQ αποκλείεται να είναι και δολοφόνος...
Ο Μιχαλολιάκος ας πούμε... και τόσοι άλλοι... δεν θα μπορούσαν να γίνουν δάσκαλοι? Γιατί? επειδή η ρουλέτα (μηχανογραφικό) τους έριξε σε άλλη σχολή?

Όχι.
Για αρχή γιατί δεν έχουν το απαιτούμενο IQ για να γράψουν μία φράση χωρίς λάθος.
Γιατί δεν είχαν ενταχθεί ποτέ στην κοινωνία.
Κατέληξαν σε μία συμμορία, υποχείριο του συστήματος.
Αναλφάβητα κοπρόσκυλα που για την κατάντια τους δεν φταίει το ότι είναι άχρηστοι, αλλά όλοι οι άλλοι.
Η μόνη σχέση που θα μπορούσαν να έχουν με την αρχαία Σπάρτη θα ήταν ο πάτος του Καιάδα.

Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

:offtopic:

O φασισμος δεν οικοδομειται απο μια τυχαια (και δικαιη) αγανακτηση
αλλα απο την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ μιας χρονιας ορμονικης διαταραχης, που οι
περισσοτεροι εξ'ημων βρηκαμε τροπους και δυναμη να την τιθασσευσουμε.

Ο φασιστας θα συνεχισει να συμπεριφερεται επιθετικα με το περιβαλλον του
ακομα και αν το περιβαλλον ΔΕΝ προκαλει αυτη την επιθετικοτητα ...

:offtopic:

δηλαδή, αν δεν οφείλεται σε αισθήματα αγανάκτησης, είναι βιολογικοί οι λόγοι εμφάνισης του φασισμού. Κάποιο γονίδιο ευθύνεται; Και μετά; Θα βγούνε φάρμακα;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα

Συντομες απαντήσεις γιατί το μονοπώλησα.. .ας μιλήσει και κανα άλλος.

Μην γελιομαστε Νικο ...
αυτοι που τα εχουν ... δεν θα τα δωσουν (οχι χωρις να απειληθουν).

Να απειληθούν...

Όχι.
Για αρχή γιατί δεν έχουν το απαιτούμενο IQ για να γράψουν μία φράση χωρίς λάθος.
Γιατί δεν είχαν ενταχθεί ποτέ στην κοινωνία.
Κατέληξαν σε μία συμμορία, υποχείριο του συστήματος.
Αναλφάβητα κοπρόσκυλα που για την κατάντια τους δεν φταίει το ότι είναι άχρηστοι, αλλά όλοι οι άλλοι.
Η μόνη σχέση που θα μπορούσαν να έχουν με την αρχαία Σπάρτη θα ήταν ο πάτος του Καιάδα.

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το ΙQ, ούτε το ρόλο που παίζει στο να γράφεις έστω μια φράση χωρίς λάθος.
Είμαι πεπεισμένος δε ότι κάτι μπουμπούκοι βορίδηδες κτλ γράφουν καλύτερα απ'όλους μας όπως και ότι ο Μακρυγιάννης δεν ήταν γκαγκα...

Ουτε υπέρ του Καιάδα είμαι... θα κάνεις και τα παιδιά τους ΧΑίτες...
Γιατί? Τι σου φταίνε?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένου

Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το ΙQ, ούτε το ρόλο που παίζει στο να γράφεις έστω μια φράση χωρίς λάθος.
Είμαι πεπεισμένος δε ότι κάτι μπουμπούκοι βορίδηδες κτλ γράφουν καλύτερα απ'όλους μας όπως και ότι ο Μακρυγιάννης δεν ήταν γκαγκα...

Από όλους τους σίγουρα.
Από όλους μας δεν νομίζω.
Απλά οι πιο έξυπνοι από αυτούς καταλήγουν να γίνονται και αρχηγοί.

Ουτε υπέρ του Καιάδα είμαι... θα κάνεις και τα παιδιά τους ΧΑίτες...
Γιατί? Τι σου φταίνε?

Τα μπέρδεψες.
Δεν είμαι εγώ υπέρ του Καιάδα.
Εκείνοι είναι.
Βέβαια αν ήταν να βρεθούν στον πάτο του σε μία κρίση αυτογνωσίας μπορεί να αναθεωρούσα τις απόψεις μου περί Καιάδα. :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπε

Από όλους τους σίγουρα.
Από όλους μας δεν νομίζω.
Απλά οι πιο έξυπνοι από αυτούς καταλήγουν να γίνονται και αρχηγοί.

Ε καλά τώρα.. παίζεις με τις λέξεις...
οκ.
με το "μας" εννοώ εμένα και κάποιους που δεν γράφουν σωστά.
τι αλλάζει?

Τα μπέρδεψες.
Δεν είμαι εγώ υπέρ του Καιάδα.
Εκείνοι είναι.
Βέβαια αν ήταν να βρεθούν στον πάτο του σε μία κρίση αυτογνωσίας μπορεί να αναθεωρούσα τις απόψεις μου περί Καιάδα. :p

όντως το κατάλαβα λάθος... σε αυτό συμφωνούμε!:rip:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι π

Ε καλά τώρα.. παίζεις με τις λέξεις...
οκ.
με το "μας" εννοώ εμένα και κάποιους που δεν γράφουν σωστά.
τι αλλάζει?

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να ζωγραφίσει ζωάκια και ανθρωπάκια με τόξα σε τοίχους σπηλαίων.

Re: Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

δηλαδή, αν δεν οφείλεται σε αισθήματα αγανάκτησης, είναι βιολογικοί οι λόγοι εμφάνισης του φασισμού. Κάποιο γονίδιο ευθύνεται; Και μετά; Θα βγούνε φάρμακα;

Oι χρυσαυγιτες που EΓΩ εχω δει ... ειναι ετοιμοι να εκραγουν απο αδρεναλινη.
Ακομα και οταν ηρεμουν, συζητουν, κοιτουν, μιλουν .... κλπ κλπ κλπ.
Δεν ξερω τι σοι χρυσαυγιτες εχετε εκει κατω, οι "δικοι μας" ακτινοβολουν
ενταση και νευρο, καθε στιγμη (που ετυχε να τους αντικρυσω).
Οταν βρω καποιον Yoda χρυσαυγιτη, θα σε ενημερωσω ..... :p

Last edited:
Αν βρεις χρόνο μπορούμε να συνεχίσουμε τη κουβέντα επι της ουσίας, τόσο για το παλιότερο παράδειγμα με το κόψιμο των φοιτητών (σε αντιπαραβολή με αυτό των Μαθητών) όσο και το πιο πρόσφατο, σχετικά με τις προσλήψεις και την ουσιαστική αξία του απολυτηρίου τουρισμού ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας.

Διαφωνώ στον διαχωρισμό φιλοσοφίας που πρέπει να διέπει τη δευτεροβάθμια από την τριτοβάθμια, τόσο ως προς το θέμα του προσανατολισμού, όσο και της βαθμολογίας. Δεν δέχομαι το ότι το πανεπιστήμιο αφορά στον εξοπλισμό με επαγγελματικά εχέγγυα και γνώσεις άρα διαφέρει. Το βλέπω ως ένα άλλο σκαλοπάτι στη διαρκή βαθμίδα της εκπαίδευσης. Αλλιώς, και τα προσόντα του λυκείου αξιοποιούνται ή πρέπει να μπορούν να αξιοποιούνται επαγγελματικά (τουλάχιστον αυτό γινόταν στο παρελθόν, ο απόφοιτος γυμνασίου θεωρείτο, και δικαίως, μορφωμένος), άρα δεν κατάλαβα γιατί στην πρώτη περίπτωση πρέπει τα πτυχία να κερδίζονται με κόπο ενώ στην άλλη να είσαι προβιβαστέος άμα τη εμφανίσει.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει το υποχρεωτικό της εκπαίδευσης εάν δεν εξοπλίζονται ή δεν γίνεται προσπάθεια να εξοπλίζονται οι μαθητές με κάποιες δεδομένες γνώσεις. Να το κάνουμε υποχρεωτικό για την "εμπειρία" της παρακολούθησης και ό,τι πιάσει ο καθένας; Να το έχουμε υποχρεωτικό καταργώντας κάθε είδους κρίση ευελπιστώντας (και είδα γενναίες δόσεις wishful thinking παραπάνω) πως οι μαθητές δίχως τη δαμόκλειο σπάθη της κρίσης θα φιλοτιμηθούν και θα ανεβούν οι επιδόσεις τους; Ήδη με αυτή τη δαμόκλειο σπάθη έχουμε παιδιά τουρίστες. Πού βασίζουμε την αισιοδοξία μας ότι δεν θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός τους; Θα εμπνεύσει ξαφνικά τη φιλομάθεια η κατάργηση της βαθμολογίας;

Μάλλον ονειρευόσαστε ένα ριζικά διαφορετικό σχολείο, όπου η κατάργηση της βαθμολογίας είναι το τελευταίο, κάτι που προϋποθέτει πολλά απείρως σπουδαιότερα για να λειτουργήσει. Και δεν έχει νόημα να συζητούμε για το τελευταίο πριν δούμε τα βασικά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Όχι φίλε συνονόματε, δεν έχεις καταλάβει τι λέω.

Είναι φορές που δεν θέλουμε να καταλαβουμε τι λέει ο άλλος, γιατί απλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε γνώμη.
Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις, τη στιγμή που ένα αντεπιχείρημα καταρρίπτεται και αυτός που το λέει δεν μπαίνει καν στον κόπο να το παραδεχτεί ή να σκεφτεί αλλιώς...
επειδή σε λίγο θα καταρριφθεί το επιχείρημα "Χρυσαυγήτες γονείς" (παταγωδώς) ελπίζω εσύ να επανέλθεις διαψεύδοντάς με.

τεσπα... κουράστηκα τα ίδια και τα ίδια και κούρασα... αλλά πάμε πάλι.

1) το 15% των γονέων ψηφίζουν χρυσαύγουλα... το 15% των δασκάλων τι ψηφίζουν?
Να δεχτώ ότι ψηφίζουν λιγότεροι?
Να το δεχτώ.
Το 1% των δασκάλων που ψηφίζουν ΧΑ... δηλ κάπου 700 δάσκαλοι... τι ακριβώς διδάσκουν και πως αξιολογούν τα 15.000 παιδιά που τους αναλογούν???

(Παρεμπιπτόντως, δεν ασπάζομαι ούτε το ποσοστό της ΧΑ ούτε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της είναι κάφροι... άλλο αγράμματος ή απολιτικ χαβαλές κτλ... και άλλο κάφρος στρατοκαυλοφασίστας...)

Να περιμένω εν καιρώ απάντηση, αν στέκει το επιχείρημά σου? θα περιμένω...

2) Δεν είπα ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι ακατάλληλοι για τη δουλειά τους (να διδάσκουν και να ενδιαφέρονται για τα παιδιά)
Είπα ότι κάποιοι απο αυτούς είναι... και το σύστημα τους αφήνει να καταστρέφουν τα παιδιά.

αλλά δεν ήταν εκεί η ουσία... Αυτό που τόνισα ήταν ότι ελάχιστοι απο τους δασκάλους μπορούν να αξιολογήσουν και να βοηθήσουν παιδιά με πάσης φύσης μαθησιακά προβλήματα.
Και αυτό προκύπτει από την προσωπική μου εμπειρία με παιδιά φίλων και γνωστών... αλλά και προσωπικής περίπτωσης...
Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να τα καταφέρνουν! Έχω την απαίτηση απο το σύστημα που με υποχρεώνει να το πληρώνω... να φέρει στο σχολείο ικανό αριθμό ειδικών παιδαγωγών που θα μπορέσουν αν αναγνωρίσουν και να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις...
Πόσους? άλλους 70000!!! και άλλους 1000000 δασκάλους... όσους χρειάζεται... Να χαρατσώσει τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία άμα δεν βγαίνει... μου είναι αδιάφορο!
Έχω την απαίτηση το παιδί μου να μορφωθεί (τραγικό το ξέρω...)

3) Δεν είπα επίσης ότι όλοι οι υπόλοιποι (πιθανολογώ ότι εννοείς μαθητές και γονείς) είναι αθώοι. Είπα ότι όσοι απο αυτούς δεν τα καταφέρνουν στο ρόλο τους, θα έπρεπε να υποστηριχτούν από ειδικούς επιστήμονες.

Για μένα τα παραπάνω είναι αυτονόητα. Αντιλαμβάνομαι ότι για σένα και άλλους, ίσως όχι.
Περιμένω λοιπόν το γιατί.

α) είχε ουσία το επιχείρημά σου με τα χρυσαύγουλα? Υπάρχει κάποιο άλλο που θα αποδείξει ότι φταίνε περισσότερο οι γονείς και οι μαθητές (ή όποιοι αλλοι νομίζεις...) και όχι το σκατοσύστημα που τους το επιτρέπει (απο τον διορισμό μέχρι την ελειπή εκπαίδευση και αξιολόγηση... ακόμα κα με την παροχή των απαραίτητων υλικοτεχνικών παροχών...)
β) έγινε αντιληπτό ότι οι γνώμη μου δεν έχει σχέση με αυτά που μετάφερες λανθασμένα στο ποστ σου? Τι έχεις να πεις για αυτά? Αξίζουν τα παιδιά μας ειδικούς παιδαγωγούς. Αξίζουν την καλύτερη δυνατή και δημόσια παιδεία?

Με τα παραπάνω δεν διαφωνώ. Μάλλον συμφωνώ σε όλα. (Εντάξει, να μην το παρα-σκαλίσουμε.)

Λίγο-πολύ λές ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αξιολογούνται. Κάποιοι είναι απαράδεκτοι.

Και ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικοί για παιδιά με μαθησιακά προβλήματα. Να προσθέσω και ειδικοί για αναπηρίες γενικότερα, αλλά και για ψυχολογικά προβλήματα.

Αυτό στο οποίο διαφώνησα πιο πριν, και συνεχίζω να διαφωνώ, είναι στο ότι όπως είναι τα πράγματα σήμερα (κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι) οι καταλληλότεροι να κρίνουν αν το παιδί θα περάσει την τάξη είναι οι γονείς και τα ίδια τα παιδιά, και όχι οι δάσκαλοί τους. Σε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις ίσως ισχύει. Γενικά όμως όχι, οι καταλληλότεροι είναι οι δάσκαλοι.

Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

"Εδώ πάνω" είναι κι αυτός μπρε.

Aαααα ναι .... τωρα θυμαμαι ! Εχεις δικιο .....

Δεν ηρθε στην συγκεντρωση μας στον Χαμοδρακα για να μην συγχυστει με την Jazz Fusion του SR .... :laugh::laugh::laugh:

Εστειλε τον Υπερηχα να καθαρισει ..... :flipout:

(το πουλακι μου ..... καποια στιγμη θα ρθει ..... θα γελασει καθε πικραμενος !!!!)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Oι χρυσαυγιτες που EΓΩ εχω δει ... ειναι ετοιμοι να εκραγουν απο αδρεναλινη.
Ακομα και οταν ηρεμουν, συζητουν, κοιτουν, μιλουν .... κλπ κλπ κλπ.
Δεν ξερω τι σοι χρυσαυγιτες εχετε εκει κατω, οι "δικοι μας" ακτινοβολουν
ενταση και νευρο, καθε στιγμη (που ετυχε να τους αντικρυσω).
Οταν βρω καποιον Yoda χρυσαυγιτη, θα σε ενημερωσω ..... :p

Το να μην θές να μου απαντήσεις το καταλαβαίνω. Το να μην συμφωνείς το καταλαβαίνω. Το να μην κατάλαβες το θεωρώ απίθανο. Αρα να υποθέσω ότι με δουλεύεις;:chinscratch:

Τωρα ... αν σου πω οτι ειμαι πεπεισμενος οτι πρεπει να υπαρχει ορμονικο προβλημα
για να ειναι καποιος ολη μερα με σιδερολοστους, ξυρισμενο κεφαλι και μια σημαια
κακη απομιμηση σβαστικας ... θα ξαναυποθεσεις οτι σε δουλευω ????

Ισως να ειμαι μειωμενης αντιληπτικης ικανοτητας, δεν το αποκλειω.-
(οι "Περιορισμενης Ευθυνης" συνηθως σκονταφτουν πανω σε απιθανες/απροσδοκητες λυσεις ...
χωρις να επιδιωξουν τιποτα !!!! Λες να ανακαλυψω Αρνητικη Ενεργεια σε ποσοτητα 725 κιλων ??? :p :p :p :p)

Last edited:

Τωρα ... αν σου πω οτι ειμαι πεπεισμενος οτι πρεπει να υπαρχει ορμονικο προβλημα
για να ειναι καποιος ολη μερα με σιδερολοστους, ξυρισμενο κεφαλι και μια σημαια
κακη απομιμηση σβαστικας ... θα ξαναυποθεσεις οτι σε δουλευω ????

Ισως να ειμαι μειωμενης αντιληπτικης ικανοτητας, δεν το αποκλειω.-
(οι Ε.Π.Ε. συνηθως σκονταφτουν πανω σε απιθανες/απροσδοκητες λυσεις ...
χωρις να επιδιωξουν τιποτα !!!! Λες να ανακαλυψω Αρνητικη Ενεργεια σε κλιμακα 725 κιλων ??? :p :p :p :p)

Ok. Aρα ο φασισμός δεν είναι κοινωνικό-πολιτικό φαινόμενο αλλά ορμονικό πρόβλημα. Κάτι σαν την εφηβεία, την κλιμακτήριο ας πούμε.

ΥΓ. Τις μόνες Ε,Π.Ε. που γνωρίζω είναι οι εταιρίες περιορισμένης ευθύνης.

Γιαυτο το αλλαξα ..... (χαχαχα, στην εσκασα :laugh: ... ξερολα !)

Εσύ μπορεί να τ' άλλαξες, εγώ όμως δεν κατάλαβα τίποτα, έστω και με την αλλαγή. Αλλος έχει το όνομα φαίνεται κι άλλος τη χάρη ( της Π.Ε.) :Banane0:

Γιαυτο πρεπει να σκασεις μυτη στον Χαμοδρακα ....
για να θυμηθεις τα παιδικα σου χρονια (που υποψιαζομαι, απο το υφος σου, οτι ηταν πολυ πετρινα)

-bye-

Γιαυτο πρεπει να σκασεις μυτη στον Χαμοδρακα ....
για να θυμηθεις τα παιδικα σου χρονια (που υποψιαζομαι, απο το υφος σου, οτι ηταν πολυ πετρινα)

-bye-

παρακαλώ;