Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Δεκτόν, εφόσον λες ότι δεν είχες πρόθεση για υφάκι σε πιστεύω και δικό μου το λάθος των κακών σχολίων.:a0210:

Αν βρεις χρόνο μπορούμε να συνεχίσουμε τη κουβέντα επι της ουσίας, τόσο για το παλιότερο παράδειγμα με το κόψιμο των φοιτητών (σε αντιπαραβολή με αυτό των Μαθητών) όσο και το πιο πρόσφατο, σχετικά με τις προσλήψεις και την ουσιαστική αξία του απολυτηρίου τουρισμού ή όπως αλλιώς το λέει ο καθένας.

Να βρούμε και να κατανοήσουμε που είναι και ο παραλογισμός τελικά.

Last edited:
Για την αξία των βαθμών, των διαγωνισμάτων, τις αρμοδιότητες των δασκάλων στην αξιολόγηση του Μαθητή και τους λόγους/αντιμετώπιση παραβατικής συμπεριφοράς των Μαθητών και δασκάλων(?)... ;)

Μάλλον κανένας... το μόνο που ξέρουμε είναι ότι υπάρχουν πολλά παράπονα για το εκπαιδευτικό σύστημα, μεταξύ άλλων και η διαχείριση των μαθητών.

Τελικά ο κάθε συμμετέχων στο σύστημα το βλέπει απο τη σκοπιά του, ίσως και τα συμφέροντά του... όσοι συμμετέχουν και αριστεύουν με το υπάρχων σύστημα γιατί να θέλουν να το αλλάξουν... και όσοι όχι προφανώς θέλουν να το ανατρέψουν... Η γνωστή παγίδα... και ξάφνου ανακαλύπτεις ότι κατέστρεψες τη κοινωνία και δεν μπορείς να κάνεις επίδειξη σε κάτι τύπους που ζούνε σε χαρτόκουτα... (μακριά το πήγα...)

Tώρα είδα το edit, αλλά δεν αλλάζω την απάντηση...

Να το αιτιολογήσω... σίγουρα θα υπάρχουν και καθηγητές που θα νοιώθουν πολύ άσχημα με όλη αυτή τη κατάντια και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μαθητές και γονείς "τα ζουν" στο πετσί τους...

Νίκο υπάρχουν πολλοί γονείς δυστυχώς που έχουν τα παιδιά να μεγαλώνουν στον αυτόματο.. μου τα λέει η γυναίκα μου καθημερινά, ιστορίες να τα παίρνεις στο κρανίο και δεν είναι λίγες...

Γονείς (και είναι αρκετοί) έχουν ειδοποιηθεί να πάνε να συζητήσουν με τους καθηγητές για προβλήματα που έχουν τα παιδιά τους (απόσπαση προσοχής, ασέβεια, δυσλεξία και πολλά άλλα) και οι γονείς δεν πάτησαν το πόδι τους !!!

Από την άλλη μόλις ξεκίνησε η απεργία τσουπ και εμφανίστηκαν να διαμαρτυρηθούν γιατί τα παιδιά δεν πάνε στο σχολείο και γυρνάνε στις πλατείες !!!

Πόσο να αντέξουν και οι καθηγητές/δάσκαλοι που θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους ?? Για πες μου !!!

Σαφώς υπάρχουν τέτοιοι γονείς, και κάθε είδους δάσκαλοι και μαθητές.
Οι αναλογίες της κοινωνίας προβάλλονται παντού.

Αν "αλλάξουμε" τα παιδιά θα αλλάξουμε και τη κοινωνία. Αυτό βλέπω ως μόνη λύση.

Τους δάσκαλους τους δικαιολογώ, όσο δικαιολογώ όλους (γονείς, μαθητές, κράτος... όλους)
Δεν έχω λόγο να τους ξεχωρίζω. Δεν αντιμετωπίζουν μόνο αυτοί προβλήματα... αντιμετωπίζουν και άλλοι.
Κάποιο γονείς είναι άνεργοι, έχουν σαλέψει... μέχρι αυτοκτονίας... με τι μυαλό θα ασχοληθούν σοβαρά, ακόμα και με τα παιδιά τους???
Το εύκολο είναι να ασχοληθούν με τις απεργίες... οι μεν φάτε το σύστημα... οι δε γιατί στερείτε απο το παιδί μου την μόρφωση...
Δεν θα τα βάλω ποτέ μαζί τους, κάτω απο τις συνθήκες που ζούμε...

Εδώ καλείται το σύστημα να βρει λύση.
Η προφανής imo λύση σε αυτό που αναφέρεις (αδιαφορία μερικών γονέων) είναι η παρέμβαση ειδικού παιδαγωγού και περαιτέρω εκπαίδευση των δασκάλων.

+++
Ρώτα τη γυναίκα σου Αντώνη, μιας και είναι εκπαιδευτικός.
Θέλει να βαθμολογεί τα παιδιά?
Ξέρει να διακρίνει την διάσπαση προσοχής ή άλλα προβλήματα σε κάθε έκφανσή τους? Ξέρει πως να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά? (αν ξέρει βρήκε νέα δουλειά... με μπόλικο χρήμα)

Last edited:
Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

+++
Ρώτα τη γυναίκα σου Αντώνη, μιας και είναι εκπαιδευτικός.
Θέλει να βαθμολογεί τα παιδιά?
Ξέρει να διακρίνει την διάσπαση προσοχής ή άλλα προβλήματα σε κάθε έκφανσή τους? Ξέρει πως να τα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά? (αν ξέρει βρήκε νέα δουλειά... με μπόλικο χρήμα)

Βεβαίως και θέλει να τα βαθμολογεί...

Έχει κάνει αρκετά σεμινάρια για τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει και δεν είναι η μοναδική.. και σε δύο τρεις περιπτώσεις έχει σώσει καταστάσεις..

Για να γίνει ένας πετυχημένος γάμος απαιτείται και από τις δύο πλευρές συνεργασία και κατανόηση (και αρκετά άλλα πράγματα) που δυστυχώς από ότι φαίνεται το μεγαλύτερο σύνολο των νέων γονέων δεν κατέχει..

Και Νίκο σε πληροφορώ ότι οι άνεργοι γονείς και αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας (τουλάχιστον στο σχολείο που είναι η γυναίκα μου) είναι οι πιο τακτικοί και οι πιο συνεργάσιμοι (στο σύνολο)...

Last edited:

Οπότε Αντώνη το σύμπερασμά σου είναι ότι δεν φταίει το σύστημα, αλλά οι γονείς?

Το 15% των γονέων ψηφίζουν ΧΑ. Ίσως και περισσότεροι. Άλλοι είναι παντελώς αγράμματοι. Υποστηρίζεις ότι αυτοί είναι οι καταλληλότεροι να κρίνουν αν ο κανακάρης τους θα περάσει την τάξη. (Και βεβαίως αν θα είναι σημαιοφόρος και όχι κανένας Αλβανός που σκίζεται στο διάβασμα, αλίμονο!) Επιπλέον λες ότι οι δάσκαλοί τους απλώς πήραν ένα χαρτί και δεν ξέρουν τίποτα. Το πολύ πολύ να πέρασαν και ένα ΑΣΕΠ. Κατά τα άλλα άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ανάξιοι να διδάσκουν και να αξιολογήσουν.

Κατάλαβα σωστά όσα υποστηρίζεις Dalanik;

Α, ναι. Για όλα φταίει το σύστημα. Όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώοι. Για όλα. Να μην το ξεχνάμε και αυτό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

1)
Το 15% των γονέων ψηφίζουν ΧΑ. Ίσως και περισσότεροι. Άλλοι είναι παντελώς αγράμματοι. Υποστηρίζεις ότι αυτοί είναι οι καταλληλότεροι να κρίνουν αν ο κανακάρης τους θα περάσει την τάξη. (Και βεβαίως αν θα είναι σημαιοφόρος και όχι κανένας Αλβανός που σκίζεται στο διάβασμα, αλίμονο!)

2) Επιπλέον λες ότι οι δάσκαλοί τους απλώς πήραν ένα χαρτί και δεν ξέρουν τίποτα. Το πολύ πολύ να πέρασαν και ένα ΑΣΕΠ. Κατά τα άλλα άχρηστοι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ανάξιοι να διδάσκουν και να αξιολογήσουν.

Κατάλαβα σωστά όσα υποστηρίζεις Dalanik;

Α, ναι. Για όλα φταίει το σύστημα.

3)
Όλοι οι υπόλοιποι είναι αθώοι. Για όλα. Να μην το ξεχνάμε και αυτό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Όχι φίλε συνονόματε, δεν έχεις καταλάβει τι λέω.

Είναι φορές που δεν θέλουμε να καταλαβουμε τι λέει ο άλλος, γιατί απλά δεν θέλουμε να αλλάξουμε γνώμη.
Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις, τη στιγμή που ένα αντεπιχείρημα καταρρίπτεται και αυτός που το λέει δεν μπαίνει καν στον κόπο να το παραδεχτεί ή να σκεφτεί αλλιώς...
επειδή σε λίγο θα καταρριφθεί το επιχείρημα "Χρυσαυγήτες γονείς" (παταγωδώς) ελπίζω εσύ να επανέλθεις διαψεύδοντάς με.

τεσπα... κουράστηκα τα ίδια και τα ίδια και κούρασα... αλλά πάμε πάλι.

1) το 15% των γονέων ψηφίζουν χρυσαύγουλα... το 15% των δασκάλων τι ψηφίζουν?
Να δεχτώ ότι ψηφίζουν λιγότεροι?
Να το δεχτώ.
Το 1% των δασκάλων που ψηφίζουν ΧΑ... δηλ κάπου 700 δάσκαλοι... τι ακριβώς διδάσκουν και πως αξιολογούν τα 15.000 παιδιά που τους αναλογούν???

(Παρεμπιπτόντως, δεν ασπάζομαι ούτε το ποσοστό της ΧΑ ούτε ότι όλοι οι ψηφοφόροι της είναι κάφροι... άλλο αγράμματος ή απολιτικ χαβαλές κτλ... και άλλο κάφρος στρατοκαυλοφασίστας...)

Να περιμένω εν καιρώ απάντηση, αν στέκει το επιχείρημά σου? θα περιμένω...

2) Δεν είπα ότι όλοι οι δάσκαλοι είναι ακατάλληλοι για τη δουλειά τους (να διδάσκουν και να ενδιαφέρονται για τα παιδιά)
Είπα ότι κάποιοι απο αυτούς είναι... και το σύστημα τους αφήνει να καταστρέφουν τα παιδιά.

αλλά δεν ήταν εκεί η ουσία... Αυτό που τόνισα ήταν ότι ελάχιστοι απο τους δασκάλους μπορούν να αξιολογήσουν και να βοηθήσουν παιδιά με πάσης φύσης μαθησιακά προβλήματα.
Και αυτό προκύπτει από την προσωπική μου εμπειρία με παιδιά φίλων και γνωστών... αλλά και προσωπικής περίπτωσης...
Δεν έχω φυσικά την απαίτηση να τα καταφέρνουν! Έχω την απαίτηση απο το σύστημα που με υποχρεώνει να το πληρώνω... να φέρει στο σχολείο ικανό αριθμό ειδικών παιδαγωγών που θα μπορέσουν αν αναγνωρίσουν και να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις...
Πόσους? άλλους 70000!!! και άλλους 1000000 δασκάλους... όσους χρειάζεται... Να χαρατσώσει τα δίδακτρα στα ιδιωτικά σχολεία άμα δεν βγαίνει... μου είναι αδιάφορο!
Έχω την απαίτηση το παιδί μου να μορφωθεί (τραγικό το ξέρω...)

3) Δεν είπα επίσης ότι όλοι οι υπόλοιποι (πιθανολογώ ότι εννοείς μαθητές και γονείς) είναι αθώοι. Είπα ότι όσοι απο αυτούς δεν τα καταφέρνουν στο ρόλο τους, θα έπρεπε να υποστηριχτούν από ειδικούς επιστήμονες.

Για μένα τα παραπάνω είναι αυτονόητα. Αντιλαμβάνομαι ότι για σένα και άλλους, ίσως όχι.
Περιμένω λοιπόν το γιατί.

α) είχε ουσία το επιχείρημά σου με τα χρυσαύγουλα? Υπάρχει κάποιο άλλο που θα αποδείξει ότι φταίνε περισσότερο οι γονείς και οι μαθητές (ή όποιοι αλλοι νομίζεις...) και όχι το σκατοσύστημα που τους το επιτρέπει (απο τον διορισμό μέχρι την ελειπή εκπαίδευση και αξιολόγηση... ακόμα κα με την παροχή των απαραίτητων υλικοτεχνικών παροχών...)
β) έγινε αντιληπτό ότι οι γνώμη μου δεν έχει σχέση με αυτά που μετάφερες λανθασμένα στο ποστ σου? Τι έχεις να πεις για αυτά? Αξίζουν τα παιδιά μας ειδικούς παιδαγωγούς. Αξίζουν την καλύτερη δυνατή και δημόσια παιδεία?

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

1) το 15% των γονέων ψηφίζουν χρυσαύγουλα... το 15% των δασκάλων τι ψηφίζουν?
Να δεχτώ ότι ψηφίζουν λιγότεροι?
Να το δεχτώ.

Μάλλον Νίκο έχεις λάθος γνώμη για τους ΧΑυγήτες.

Για να είσαι ΧΑυγίτης χρειάζεται και το ανάλογο IQ.
Με το αναγκαίο αυτό IQ μάλλον δεν θα μπορούσε κάποιος να γίνει δάσκαλος...

Oποτε ... ξαναερχομαστε στο "λεφτα δεν υπαρχουν" !!!

Kυριοι, με αυτα (και αυτους) που εχουμε θα πορευθουμε.
Που σημαινει οτι θα ΤΣΙΤΩΘΟΥΜΕ και ΚΑΛΙΜΠΡΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ... ο καθεις στον τομεα του.

Τα παιδια ΔΕΝ εχουν το μεγαλυτερο μερτικο ευθυνης (αλλα αναμφιβολα, ΕΧΟΥΝ)
γιατι δεν εχουν συναισθηση της κρισιμοτητας των επιλογων τους. Πολλοι εδω μεσα
κανουν τον ατοπημα να θεωρουν οτι ΟΣΟ ωριμοι ειναι τωρα ... ηταν ΠΑΝΤΑ (ακομα
και στα 16). Εχουν πολυ αδυνατη μνημη.

Οσον αφορα τους υπολοιπους ... γονεις, δασκαλους, πολιτεια (με την σειρα που τα εγραψα)
δεν ασκουν επαγγελμα αλλα ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Καλουνται να βγαλουν τα καστανα απο την φωτια
γιατι τα ΠΑΙΔΙΑ δεν ηρθαν μονα τους στον κοσμο. Αυτο σημαινει ευθυνη (κατα το αναλογουν).
Και οι σημερινες περιστασεις και συγκυριες ΑΠΑΙΤΟΥΝ τον καλυτερο εαυτο μας (και μεριμνα).

Δεν ειμαι γονεας, δεν ειμαι δασκαλος, δεν ειμαι κοινωνικος λειτουργος .... οποτε ισως να μου
βγαινουν πολυ ευκολα τα συμπερασματα και οι συμβουλες. Ισως να χετε δικιο (ΣΙΓΟΥΡΑ εχετε !)
Ομως, οσο και να το σκεφτηκα .... ΛΕΦΤΑ για στρατιες κοινωνικων λειτουργων, επιπλεον δασκαλους
και καλυτερα αμοιβομενους γονεις με χρονο διαθεσιμο για τα παιδια τους ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ .....

Πειτε μου τι αλλο μενει ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ί

Μάλλον Νίκο έχεις λάθος γνώμη για τους ΧΑυγήτες.

Για να είσαι ΧΑυγίτης χρειάζεται και το ανάλογο IQ.
Με το αναγκαίο αυτό IQ μάλλον δεν θα μπορούσε κάποιος να γίνει δάσκαλος...

Δεν είπα ότι είναι ΧΑβγά... είπα ότι μπορεί να ψηφίζουν ΧΑβγά... μεγάλη διαφορά...
Εκτός αν πιστεύεις ότι το 10κάτι% των Ελλήνων είναι αμόρφωτοι νοσταλγοί του Χίτλερ και στρατοκαβλοφασίστες
(τα παραλέω... μια χαρά παιδιά είναι... άσε μην έχουμε πάλι τίποτα ενέδρες και σφαξίματα.................................)

Κατα τα άλλα δεν ξέρω να μετράω ΙQ... oύτε πιστεύω ότι κάποιος με νορμαλ ΙQ αποκλείεται να είναι και δολοφόνος...
Ο Μιχαλολιάκος ας πούμε... και τόσοι άλλοι... δεν θα μπορούσαν να γίνουν δάσκαλοι? Γιατί? επειδή η ρουλέτα (μηχανογραφικό) τους έριξε σε άλλη σχολή?

Απάντηση: Re: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Ομως, οσο και να το σκεφτηκα .... ΛΕΦΤΑ για στρατιες κοινωνικων λειτουργων, επιπλεον δασκαλους
και καλυτερα αμοιβομενους γονεις με χρονο διαθεσιμο για τα παιδια τους ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ .....

Πειτε μου τι αλλο μενει ....

Να αλλάξουμε πολιτική...
λεφτά υπάρχουν, αλλα τα έχουν άλλοι...

όλα θέμα ιδεολογίας είναι Μάνο... τα πάντα... δυστυχώς!

Οπότε Αντώνη το σύμπερασμά σου είναι ότι δεν φταίει το σύστημα, αλλά οι γονείς?

Καμία σχέση με αυτό που γράφεις... που το είδες??

Το ότι δεν αναφέρθηκα στο σύστημα που έχει καταντήσει έτσι τους καθηγητές δεν σημαίνει ότι δεν φταίει !!

Για μένα είναι Αυτονόητο το θέμα του συστήματος!!!

Αλλά, αν οι γονείς δεν κάνουν τίποτα (γενικώς και ξύνουν τα νύχια τους) μην περιμένεις να αλλάξει το σύστημα..

:offtopic:

O φασισμος δεν οικοδομειται απο μια τυχαια (και δικαιη) αγανακτηση
αλλα απο την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ μιας χρονιας ορμονικης διαταραχης, που οι
περισσοτεροι εξ'ημων βρηκαμε τροπους και δυναμη να την τιθασσευσουμε.

Ο φασιστας θα συνεχισει να συμπεριφερεται επιθετικα με το περιβαλλον του
ακομα και αν το περιβαλλον ΔΕΝ προκαλει αυτη την επιθετικοτητα ...

:offtopic:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε οτι πρέπει να μένουν τα παιδιά στην ίδια τάξη?

Καμία σχέση με αυτό που γράφεις... που το είδες.

Το ότι δεν αναφέρθηκα στο σύστημα που έχει καταντήσει έτσι τους καθηγητές δεν σημαίνει ότι δεν φταίει !!

Για μένα είναι Αυτονόητο το θέμα του συστήματος!!!

Αλλά, αν οι γονείς δεν κάνουν τίποτα (γενικώς και ξύνουν τα νύχια τους) μην περιμένεις να αλλάξει το σύστημα..

για αυτό ρώτησα ρε...
και για μένα αυτονόητο είναι (για τα πάντα!)

Το θέμα μου είναι να αλλάξει το σύστημα... περιέγραψα πως.

(αυτό που λες με τους γονείς δεν οδηγεί πουθενά imo... ο τάδε θα πει τα ίδια για τους δασκάλους, ο δείνα για τα παιδιά και πάει λέγοντας... φαύλος κύκλος δε, αν αναλογιστείς ότι ο γονέας κάποτε ήταν μαθητής και διαπαιδαγωγήθηκε... όπως διαπαιδαγωγήθηκε...)

Ο μόνος τρόπος είναι περισσότερες παροχές απο την παιδεία, εξάλειψη του υποκειμενισμού στην αξιολόγηση, περισσότερες ελευθερίες και αυτοδιάθεση παιδιών/κηδεμόνων με παράλληλη επιστημονική υποστήριξη κτλ κτλ να μην τα ξαναλέμε.

Από το να υποχρεώνω αύριο το παιδί μου να αποστηθίσει για να πάρει καλό βαθμό και να περάσει σε μια σχολή, χίλιες φορές καλύτερα να με υποχρεώσουν κάθε βδομάδα ή μήνα να παρακολουθώ και να εξετάζομαι εγώ σε πράγματα που αφορούν την διαπαιδαγώγηση και την λύση των προβλημάτων του παιδιού...

:ernaehrung004: