1. έχουν κυκλοφοριακό χάος και όλοι παρκάρουν όπου τους ...την δώσει.
2. έχουν πήξει στους αλλοδαπούς επενδυτές με το μπογαλάκι στην πλάτη και στις ξένες δισκογραφικές εταιρίες.
3. σε κάθε φανάρι και ένας ζητιάνος εισαγωγής.
4. Υπάρχουν τσαντιρομαχαλάδες που έτσι και πέσεις μέσα αναρωτιέσαι αν είσαι στην Ουγκάντα ή στο Ελλάντα.
5. Απο ναρκωτικά τίγκα και οι δύο
6. κι απο χούλιγκαν το Ηράκλειο καλά τα καταφέρνει, ειδικά τώρα τελευταία με τους κάφρους στην Ε. Αντιστάσεως.
7. δεν λες καλημέρα στον γείτονα σου και στις δύο πόλεις
8. Δεν υπάρχει πάπου προς πάπου Ηρακλειώτης όπως δεν υπάρχει Αθηναίος, όλοι είναι ή "βλάχοι" ή "γύφτοι" ή "πρόσφυγες" εν πάση περιπτώσει όλοι είναι "αναμαζωξάρηδες".
9. και οι δυό περιμένουν ένα σεισμό 9+ ρίχτερ για να κάνουν μια καινούρια αρχή!
10. και στις δυο υπάρχει μεγαλοαστική τάξη για γέλια, που το μόνο τους επίτευγμα είναι κάποιος διαπλεκόμενος πρόγονος που τα 'κονόμησε για τα καλά αφήνοντας πίσω του ξιπασμένους απογόνους.
11. Τα αυθαίρετα κτίρια είναι περισσότερα από τα νόμιμα, αποτέλεσμα της μη επέκτασης του σχεδίου πόλης και της διεφθαρμένης πολεοδομίας.
12. Η μεταφορά του αεροδρομίου και στις δύο έχει μυρωδιά σκανδάλων.
ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΚΟΥΑΣΙΜΟΔΕΙΑ ΠΟΛΗ έγραφε πριν χρόνια ένας τοίχος στην γειτονιά μου και μα τω Θεό συμφωνώ απολύτως μαζί του!
Ένας έποικος
Παρότι πέρασε καιρός από την τελευταία αναφορά στο θέμα αλλά δυστυχώς οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν χρόνο...
Να σχολιάσω λοιπόν φίλε mpokeRas τα του #5.
1-7, 11, 12 Αυτά δυστυχώς είναι γνωρίσματα μίας μεγάλης πόλης, που το Ηράκλειο είναι τέτοια.
2,3. Σαν εύρωστη οικονομικά πόλη που είναι (μέχρι πριν λίγα χρόνια είχε τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, δεν ξέρω τώρα), ελκύει όλους τους μη έχοντες και γυρεύοντες χρήματα για επιβίωση.
5. Θες να πεις ότι δεν έχει ναρκωτικά ο Πύργος Ηλίας ή η Καλαμάτα, ή η Λάρισα, κ.τ.λ.
7. Εξαρτάται και τον δικό σου τρόπο φίλε μου. Η ευγένια είναι αμφίπλευρη.
8, 10. Πίστεψε με ότι υπάρχουν Βέροι Ηρακλειώτες.
Και στην τελική, η πόλη έχει αγκαλιάσει όλες τις φυλές, ένα μωσαικό που συμβάλλει πολιτιστικά.
Παλιότερα οι "αναμαζωξάρηδες" που λες ήταν αυτοί που δεν αισθανόταν το Ηράκλειο δική τους πόλη. Αναφέρθηκα ήδη στην αστυφιλία. Τα παιδιά τους όμως (σημερινοί 25άρηδες) έχουν αγκαλιάσει την πόλη, αφού γεννήθηκαν και αναθράφηκαν σ' αυτή.
Και είμαι της άποψης ότι το χώμα που πατάς και σε θρέφει είναι ιερό, όπου και αν είναι αυτό και αν έχεις τιμή, το τιμάς με τη σειρά σου.
9. Πολλά μπορούν να γίνουν χωρίς σεισμό, πολλά γίνονται ήδη και εγώ απεύχομαι κάτι τέτοιο, διότι όπως πιθανώς ξέρεις βρισκόμαστε πάνω σε τόξο και ένας σεισμός δεν είναι απίθανος και σίγουρα δεν είναι κάτι που μπορείς να ευχηθείς.
Και όσον αφορά αυτό το "πανέξυπνο" και "ευρηματικό" σύνθημα που ασπάζεσαι -
Ηράκλειο κουασιμόδεια πόλη- θά 'ναι αυτό που γράφηκε όπως τόσα άλλα από ανεγκέφαλους και θερμόαιμους κάφρους (που αναφέρεις και εσύ) πάνω στα ενετικά τείχη, ή θα ταν αυτός ο "εύστοχος" και αντιδραστικός νεανίσκος που πέταξε λαδομπογιές στα σκαλιστά μάρμαρα των δικαστηρίων (ενετικός στρατώνας), ή από τους εγκρατείς υπανθρώπους που κατουράνε στα ενετικά νεώρια, γιατί όλοι αυτοί τελικώς θέλουν να δείξουν την αντίδρασή τους αλλά δεν ξέρουν πως (δεν τους βοηθά και αυτό που έχουν στο κεφάλι βλέπεις).
Και εν τέλει φίλε μου, το θέμα είναι ότι και εμένα δεν μου αρέσουν πολλά πράγματα και στην πόλη μου και στην κοινωνία γενικώς και στην Ελλάδα και στην ανθρωπότητα, αλλά αυτό που λείπει βλέπεις, δεν είναι η κριτική και η άρνηση, από αυτά έχουν χορτάσει τα αυτιά μου και τα μάτια μου, αυτό που λείπει είναι η θέληση για βελτίωση.
Αυτά τα ολίγα...