Πιστεύετε στις προλήψεις?

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Πιστευετε γενικα στις προκαταληψεις?Εγω γενικα δε πιστευω σε αυτα,αλλα τελευταια μου συμβαινει το παρακατω και με εχει λιγο προβληματισει.

Εδω και πολλες μερες βλεπω καθημερινα μαυρη γατα.Το παραξενο ειναι οτι αν δε τη δω στα αληθεια,τη βλεπω με αλλο τροπο.
Μια μερα που δεν την ειδα κανονικα,την ειδα μεσα σε ενα τυχαιο βιβλιο σα ζωγραφια,σε ενα βιβλιοπωλειο που κοιταζα.
Αλλη μερα παλι που δε την ειχα δει ζωντανη,την ειδα παλι σε ενα εξωφυλλο ενος βιβλιου σε μια βιτρινα βιβλιοπωλειου.
Το ιδιο και χθες οπου ημουν περιπατο με την κοπελια μου,σταματαμε σε ενα βιβλιοπωλειο,και να σου ενα πραγμα σα κουκλακι μαυρη γατα στη βιτρινα.
Αλλη μερα που δεν την ειδα στα αληθεια,ημουν στο facebook,ανοιγω το καταστημα αυτοκολλητων στα μηνυματα και να σου ενα theme με μαυρη γατα.
Σημερα παλι δεν ειχα δει,η μαλλον ειδαμε μια αλλα ειχε λιγο ασπρο κατω απο το λαιμο της και λεω ενταξει σημερα δε θα δω.Και τωρα πριν λιγο εψαχνα κατι ρολογια αντικες με εκρεμες στο google στις εικονες (τελευταια μου αρεσουν τα ρολογια γενικα και τα ψαχνω λιγο),και να σου ενα ρολοι εκρεμες με ζωγραφισμενη καθαρα μια μαυρη γατα να με κοιτα καλα καλα. :(

Παρολο που δε πολυπιστευω σε αυτα οπως ειπα,εχω αρχισει να φοβαμαι λιγο να σας πω την αληθεια...Αυτο μου συμβαινει επανειλημενα καθε μερα,πραγματικα,ισως και πανω απο 2 εβδομαδες...και με ενα περιεργο τροπο αν δε τη δω πραγματικα τη βλεπω με αλλη μορφη οπως περιεγραψα παραπανω...

Re: Απάντηση: Πιστεύετε στις προκαταλήψεις?

Μάλλον εννοείς προλήψεις.

Α ναι συγγνωμη,δεν ημουν σιγουρος για τη λεξη ακριβως :)

Re: Πιστεύετε στις προκαταλήψεις?

Μαλλον μια καταπιεσμενη σκεψη (η συναισθημα) σου ... κρυβεται πισω απο καθε θεαση μαυρης γατας.
Δεν λεω οτι ειναι απιθανο να βλεπεις μαυρες γατες παντου ... απλα αναρωτιεμαι γιατι να σε ενοχλει ?

Τις τελευταιες 2 βδομαδες, περνας τοσο καλα, που νιωθεις τυψεις (για κατι) χωρις να το ψυλιαζεσαι ?

Απάντηση: Πιστεύετε στις προκαταλήψεις?

Kαι εντέλει, δεν συνέβη κάτι αρνητικό σε προσωπικό επίπεδο αυτό το χρονικό διάστημα, σωστά ?
Ο τρόπος που δρούν οι προλήψεις (αλλά και οι ζωδιακές προβλέψεις), είναι απλός.
Ολοι μας κατα την διάρκεια της ημέρας έχουμε καλές και κακές στιγμές. μικροατυχήματα και μικροευτυχήματα. Αυτά υπο φυσιολογικές συνθήκες περνούν απαρατήρητα, ή αν είναι λίγο σοβαρότερα, το μυαλό ανακαλεί τις προηγούμενες δράσεις και βρίσκει το αίτιο. Οταν όμως κάποιος που πιστεύει σε προλήψεις, ζώδια, κλπ του συμβεί το γεγονός, το μυαλό του πάει αμέσως στην μαύρη γάτα που είδε νωρίτερα ή στις προβλέψεις του ζωδίου του που διάβασε, και δεν κρίνει τις προηγούμενες πράξεις ή αμέλειές του. Και ο προληπτικός, συνήθως, δεν έχει μία μόνο πρόληψη - έτσι, αν δεν είδε μαύρη γάτα εκείνη την ημέρα, θα βρήκε τον αναπτήρα του όχι πάνω στο πακέτο αλλά δίπλα απ'συτό, ή θα είδε παπά μόλις βγήκε απο την εξώπορτά του :)))

Re: Απάντηση: Πιστεύετε στις προκαταλήψεις?

Α ναι συγγνωμη,δεν ημουν σιγουρος για τη λεξη ακριβως :)

Διορθώθηκε. -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οι μαύρες γάτες είναι υπέροχες! :smile:
Σαν μινιατούρες πάνθηρες!
Αν βρω κανένα ολόμαυρο γατάκι θα το πάρω σπίτι (ελπίζοντας ότι η κυρία του σπιτιού θα την αποδεχτεί).

tumblr_inline_mwedre0yQH1rb28my.jpg

Black_Panther.JPG

https://www.youtube.com/watch?v=icmhYKdBFJA

- Γιατί τρέχεις;
- Για να τρέχουν κι οι δουλειές σας!
- Μπα; Μνήσθητί μου Κύριε... Πώς σε λένε;
- Ευτυχία!
- Μπράβο! Μπράβο! Ωραίο όνομα έχεις. Μπράβο! Το επίθετό σου;
- Μαυροφίδη!
- Ωχ! Μαυροφίδα σε λένε πουλάκι μου; Μαυροφίδα σε λένε.... Και ποια μέρα γεννήθηκες;
- Δεν γεννήθηκα μέρα!
- Αλλά;
- Νύχτα!
- Νύχτα; Και ποια μερανύχτα γεννήθηκες;
- Δευτέρα!
- Δευτέρα; Δευτέρα δηλαδή ξημερώνοντας Τρίτη, ε; Πω πω γρουσουζά.... πω πω γρουσουζά! Απ' τ' άλλο σπίτι, γιατί σε διώξανε;
- Δεν με διώξανε!
- Αλλά;
- Πέθανε!
- Πω πω τον έφαγες τον χριστιανό γρουσούζα, τον έφαγες τον χριστιανό... μπρος, έξω. Τα μπογαλάκια σου και δρόμο, μπρος!

:music-smiley-005:

Βρε Chris με το καλημερα να δω παλι μαυρη γατα :D

Η αληθεια ειναι δε μου εχει συμβει κατι κακο τον τελευταιο καιρο που τις βλεπω,εκτος οτι παραλιγο να χασουμε συγγενικο προσωπο απο αλλεργικο σοκ πριν 1 εβδομαδα αλλα τον προλαβαμε και ειναι μια χαρα.

Βεβαια ειναι η αληθεια οτι καθε μερα κυκλοφορω πολυ εξω οποτε αυξανονται κατακορυφα οι πιθανοτητες να τις δω καπου.

Παντως μου ειναι συμπαθεις παρολα αυτα :D

Αυτο που με εχει προβληματισει λιγο ειναι οτι επι πολλες συνεχομενες μερες οπως ανεφερα τις βλεπω ανελλιπως,καθημερινα,και αν οχι κανονικες,σε μια αλλη μορφη ή εικονα οπως ειπα στο 1ο ποστ.

Ισως επειδη κοροιδευα τη μανα μου που πιστευει σε κατι τετοια,σπασμενους καθρεφτες,ανθρωπους που φερνουν γρουσουζια κτλ και της ελεγα οτι ζει στο μεσαιωνα,μου γυρισε πισω να μαθω να μη κοροιδευω (για οτι εχω στενοχωρησει τη μανα μου,μου γυρναει πισω συνεχεια).

Disclaimer: Μην ανοίξεις το spoiler του Χρήστου! :flipout:

Τελικά, έχει γίνει τίποτα όλες αυτές τις ημέρες εκτός από το να βλέπεις μαύρες γάτες;

edit: Δεν σε πρόλαβα! Πολύ αργά.... :p

Στις εποχή μας καλύτερη ερώτηση θα ήταν
"Πιστέυετε στις προσλήψεις?

Re: Απάντηση: Πιστεύετε στις προλήψεις?

τις βλεπεις,μαλλον τις προσεχεις,γιατι ξερεις οτι θα τις δει.
Αν το βγαλεις απ'το μυαλο σου,απλα δε θα τις προσεχεις.

Βασικα δε το εχω αγχος οτι θα τις δω.Απλα τις βλεπω.

Τις προαλλες ειχα κατεβει στο κεντρο με τα ποδια και γυρνοντας σπιτι λεω δε παω απο ενα διαφορετικο στενο απο το συνηθισμενο που παω ετσι για αλλαγη,και πιο κατω να μια μαυρη γατα να διασχιζει μπροστα μου το δρομο.
Την αλλη μερα αφηνω τη κοπελια σπιτι το βραδυ και εκει που της ελεγα για πλακα σημερα δεν ειδα μαυρη γατα,περιεργο,φευγοντας πιο κατω στο stop,φατσα καρτα απεναντι στους καδους μια μαυρη γατα.

Βασικα αυτο ειναι που με εχει προβληματισει,οτι χωρις να εχω αγχος ή στο μυαλο μου οτι θα τις δω,συνεχεια τις βλεπω σε ακυρη στιγμη σε καθημερινη βαση τελευταια ειτε ζωντανες ειτε ψευτικες κτλ.

Α και μια αλλη μερα παλι δεν ειχα δει,και μπαινω στο fb στις φωτο μιας γνωστης μου,και σε μια φαση να ενα μαυρο γατακι σε μια φωτογραφια της. (μαλλον δικο της).

Πιστευω και γω συμπτωσεις ειναι αλλα πραγματικα με εχει λιγο προβληματισει :)

Παντως 1000% δεν εχει να κανει με καποια ιδεα μου οτι θα τις δω ή θα κοιταω μηπως δω,απλα τυχαινει και τις βλεπω.

Παντως το χθεσινο ηταν λιγακι θα ελεγα freaky...

Ολη μερα δεν ειχα δει και κατεβαινω με τη κοπελα μου κεντρο για τον καθιερωμενο μας περιπατο.Σε μια φαση βλεπω μια αλλα τελικα ηταν καφε σκουρα.Μετα γυρνωντας προς το αμαξι,βλεπουμε μια αλλα δεν ηταν εντελως μαυρη,ηταν ασπρη κατω απο το λαιμο της.Εκει γελασαμε και λιγο και καναμε χαβαλε.

Ε και σπιτι το βραδυ κοιτουσα στο google για παλια ρολογια τοιχου με εκρεμες,και συγκεκριμενα old ή vintage clocks with pendelum κατι τετοιο,βαζω τις εικονες να τα δω...και να σου σε μια εικονα σε ενα ρολοι μια μαυρη γατα...

https://www.google.gr/search?q=old+clock+with+pendulum&sa=X&biw=1536&bih=777&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0CBsQsARqFQoTCKvZi9TQhckCFUm6FAodkikLFQ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πιστεύετε στις προλήψεις?

Βασικα αυτο ειναι που με εχει προβληματισει,οτι χωρις να εχω αγχος ή στο μυαλο μου οτι θα τις δω,συνεχεια τις βλεπω σε ακυρη στιγμη σε καθημερινη βαση τελευταια ειτε ζωντανες ειτε ψευτικες κτλ.

Βρε μήπως σε κατάλαβαν και σε τρολάρουν οι αφιλότιμες? :flipout:

catcon.jpg

Τι να πω :D

παντως με ρωτησατε αν μου εχει συμβει κατι τελευταια,οχι,ευτυχως ειναι ολα καλα εκτος οπως σας ειπα απο ενα αλλεργικο σοκ που επαθε κοντινο μου προσωπο και αν δεν τον ειχαμε προλαβει πιθανως να ειχε καταληξει.Αλλα ειναι μια χαρα τωρα.

Είναι απλό βρε... τα μαύρα γατάκια δεν τα υιοθετούν τόσο εύκολα όσο τα υπόλοιπα (πολύ κακώς).
Για αυτό και πολλά αδέσποτα είναι μαύρα.
Παρεπιπτόντως τα μαύρα με άσπρη κοιλίτσα τα λένε tuxedo.
Σαν τη δική μου.
Sittin' here being beautiful by Chris Brn, on Flickr

Την δίδυμη αδερφή της που ήταν σχεδόν ολόμαυρη, μου την κλέψανε όταν ήταν περίπου ενός χρόνου.