vasilisp77
Supreme Member
- 22 October 2014
- 3,207
Παιδιά έβαψα πριν λίγες μέρες με το Asturo MEC UR/S PLUS 273 πιστόλι αέρος και μάλλον ψέκαζε ίχνη υγρασίας διότι έκανε κάτι σα μικροσκοπικούς κρατήρες στη βαμμένη επιφάνεια. Υδατοπαγίδα δεν είχα βάλει ποτέ στην έξοδο του κομπρεσέρ. Από αυτές που είδα σε φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα φίλτρο με δοχείο. Είναι μιας χρήσης ή αδειάζει; Ποια η γνώμη σας, είναι απαραίτητη στις βαφές;
Εγω ρε παιδια εχω ενα χρονο περιπου υδατοπαγιδα και δεν εχω δει νερο μεσα. Επιπλεον νομιζω πως το πιστολι αερα ψεκαζει και υγρασια.
Μαπα το καρπουζι ή αδυναμη αφυγρανση?
Απο airblock τη πηρα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Αυτο πρεπει να ειναι,
http://www.airblock.gr/pepiesmenos-...astes-aeros-airblock/filtro-xaf-2000-1-4.html
Κοίτα, εγώ έβαψα το τεπόζιτο του σκαπτικού με λαδομπογιά και δεν με πολυένοιαξε που το νερό μου έκανε μια μικρή ζημιά στο χρώμα. Όμως όταν καθάριζα με φύσημα αέρα μεταλλικές επιφάνειες που και που έβλεπα στιγμιαία υγρασία στη μεταλλική επιφάνεια η οποία με τη πίεση του αέρα εξατμιζόταν αμέσως. Όταν φυσήξω με το πιστόλι αέρα πάνω στο χέρι μου κάποιες φορές νοιώθω υγρασία. Αλλά μένω σε παραθαλάσσια περιοχή με αυξημένη υγρασία. Πιθανόν εσύ να είσαι σε πιο ξηρή ατμόσφαιρα και να μην έχει υγρασία.
Επίσης δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αλλά κάθε φορά που ολοκληρώνω βάψιμο ή φύσημα, αδειάζω από αέρα το κομπρεσέρ και αφήνω τη τρύπα της βίδας ανοικτή μέχρι την επόμενη χρήση.
Εμένα είναι 3/8" και θα πάρω αυτή:
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5810
Παιδιά έβαψα πριν λίγες μέρες με το Asturo MEC UR/S PLUS 273 πιστόλι αέρος και μάλλον ψέκαζε ίχνη υγρασίας διότι έκανε κάτι σα μικροσκοπικούς κρατήρες στη βαμμένη επιφάνεια. Υδατοπαγίδα δεν είχα βάλει ποτέ στην έξοδο του κομπρεσέρ. Από αυτές που είδα σε φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι πρόκειται για ένα φίλτρο με δοχείο. Είναι μιας χρήσης ή αδειάζει; Ποια η γνώμη σας, είναι απαραίτητη στις βαφές;
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Πολύ σωστό για τη ρύθμιση πίεσης πάνω στο πιστόλι, δηλ. να βάλω ρυθμιστή πάνω στο πιστόλι; Δεν το έχω ξαναδεί.Η υδατοπαγιδα κραταει την υγρασια (υγρη μορφη) που μπορει να υπαρχει μεσα στο κυκλωμα ή στο καζανι. Το δυσκολο ειναι να φιλτραρεις την υγρασια που ειναι σε αερια μορφη και υγροποιειται μετα την υδατοπαγιδα μεσα στο λαστιχο και το πιστολι. Γι' αυτο τον λογο και για να δουλευουν σε καθε συνθηκη τα σοβαρα συστηματα εχουν και ξηραντηρα που περναει ο αερας.
Για ερασιτεχνη βεβαια δεν μπορεις να εχεις ξηραντηρα αλλα ειναι σημαντικο να βαφεις σε θεμοκρασιες κοντα στους 22-25 βαθμους και με οσο λιγοτερη υγρασια γινεται. Η επανεκκινηση του κομπρεσσερ πολλες φορες την ωρα που βαφεις δημιουργει περισσοτερη υγρασια σε σχεση με ενα συστημα με μεγαλο καζανι και λιγοτερες εκκινησεις.
Για την πιεση που ρωτησες στο κυκλωμα, πρεπει να την ρυθμιζεις στο τελος (δηλαδη πανω στο πιστολι με ρυθμιστη) και οχι πανω στο κομπρεσσερ που απλα κανεις μια προ ρυθμιση.
Κατι η πιεση, κατι λιγο υγρασια, λιγο ψυχρος αερας, λιγη σκονη και το αποτελεσμα ξεφευγει απο το ικανοποιητικο.
Άρα καλά κάνω τόσα χρόνια. Λες να το αδειάζω και μετά βίδωμα ή να αφήνω τη τρύπα ανοικτή για να στεγνώνει εσωτερικά όπως το κάνω μέχρι τώρα;
Η υδατοπαγιδα κραταει την υγρασια (υγρη μορφη) που μπορει να υπαρχει μεσα στο κυκλωμα ή στο καζανι. Το δυσκολο ειναι να φιλτραρεις την υγρασια που ειναι σε αερια μορφη και υγροποιειται μετα την υδατοπαγιδα μεσα στο λαστιχο και το πιστολι. Γι' αυτο τον λογο και για να δουλευουν σε καθε συνθηκη τα σοβαρα συστηματα εχουν και ξηραντηρα που περναει ο αερας.
Για ερασιτεχνη βεβαια δεν μπορεις να εχεις ξηραντηρα αλλα ειναι σημαντικο να βαφεις σε θεμοκρασιες κοντα στους 22-25 βαθμους και με οσο λιγοτερη υγρασια γινεται. Η επανεκκινηση του κομπρεσσερ πολλες φορες την ωρα που βαφεις δημιουργει περισσοτερη υγρασια σε σχεση με ενα συστημα με μεγαλο καζανι και λιγοτερες εκκινησεις.
Για την πιεση που ρωτησες στο κυκλωμα, πρεπει να την ρυθμιζεις στο τελος (δηλαδη πανω στο πιστολι με ρυθμιστη) και οχι πανω στο κομπρεσσερ που απλα κανεις μια προ ρυθμιση.
Κατι η πιεση, κατι λιγο υγρασια, λιγο ψυχρος αερας, λιγη σκονη και το αποτελεσμα ξεφευγει απο το ικανοποιητικο.
View attachment 133504
Ρυθμιστης πιεσης και υδατοπαγιδα πριν το πιστολι (parkside). Δεν ειναι ακριβa, αλλα προσθετουν λιγο βαρος στο χερι.
Αυτό το μανόμετρο έχει και ρυθμιστή επάνω ή απλώς μετράει την πίεση πριν από το πιστόλι ??
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.