Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα υλικού ή λογισμικού, γι' αυτό το ποστάρω εδώ: αγόρασα πρόσφατα υπολογιστή με αυτή τη motherboard http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1866 . Λειτουργικό έχω Ubuntu 10.04 64bit. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι κατά τη μεταφορά αρχείων σε εξωτερικές usb συσκευές. Συγκεκριμένα δοκίμασα σε έναν εξωτερικό σκληρό διαμορφωμένο σε ntfs και σε ένα media player με εσωτερικό σκληρό σε ext3 να στείλω και να πάρω δεδομένα και κάθε φορά ξεκινάει τη διαδικασία και ξαφνικά μου βγάζει error (πρόβλημα αρμολόγησης του αρχείου γράφει) και παύει να βλέπει τον σκληρό. Ανοίγω τη διαχείριση δίσκων και εκεί φαίνεται μεν ο σκληρός αλλά δεν αναγράφεται σωστά ο ελεύθερος χώρος. Μόνο αν τον κάνω remove και τον ξανασυνδέσω τον ξαναβλέπει. Αυτά με τον ntfs, με τον άλλο είναι ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα, καθώς τον βλέπει μεν αλλά δεν κάνει καν τις μεταφορές αρχείων, ξεκινάει και κολλάει. Δοκίμασα και τους δύο σκληρούς να τους συνδέσω στο netbook της συζύγου, με Edubuntu και όλα πηγαινοέρχονται κανονικά? Σκέφτομαι να δοκιμάσω και μια εγκατάσταση Win7, αν και υποθέτω ότι το πρόβλημα μάλλον είναι hardware. Τί λέτε?