Πιθανό πρόβλημα με usb θύρες

nikosmelt

AVClub Addicted Member
19 March 2007
2,069
Κατερίνη, Ελλάδα
Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα υλικού ή λογισμικού, γι' αυτό το ποστάρω εδώ: αγόρασα πρόσφατα υπολογιστή με αυτή τη motherboard http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1866 . Λειτουργικό έχω Ubuntu 10.04 64bit. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι κατά τη μεταφορά αρχείων σε εξωτερικές usb συσκευές. Συγκεκριμένα δοκίμασα σε έναν εξωτερικό σκληρό διαμορφωμένο σε ntfs και σε ένα media player με εσωτερικό σκληρό σε ext3 να στείλω και να πάρω δεδομένα και κάθε φορά ξεκινάει τη διαδικασία και ξαφνικά μου βγάζει error (πρόβλημα αρμολόγησης του αρχείου γράφει) και παύει να βλέπει τον σκληρό. Ανοίγω τη διαχείριση δίσκων και εκεί φαίνεται μεν ο σκληρός αλλά δεν αναγράφεται σωστά ο ελεύθερος χώρος. Μόνο αν τον κάνω remove και τον ξανασυνδέσω τον ξαναβλέπει. Αυτά με τον ntfs, με τον άλλο είναι ακόμα μεγαλύτερο το πρόβλημα, καθώς τον βλέπει μεν αλλά δεν κάνει καν τις μεταφορές αρχείων, ξεκινάει και κολλάει. Δοκίμασα και τους δύο σκληρούς να τους συνδέσω στο netbook της συζύγου, με Edubuntu και όλα πηγαινοέρχονται κανονικά? Σκέφτομαι να δοκιμάσω και μια εγκατάσταση Win7, αν και υποθέτω ότι το πρόβλημα μάλλον είναι hardware. Τί λέτε?

Λοιπόν το πρόβλημα εν μέρει (κατά το μεγαλύτερο μέρος) λύθηκε: λόγω απόστασης η σύνδεση γινόταν, όπως και στον προηγούμενο υπολογιστή, με ένα usb extension cable των 5 μέτρων. Μου ήρθε λοιπόν η ιδέα και δοκίμασα χωρίς την επέκταση και όντως δούλεψε απροβλημάτιστα. Θα δοκιμάσω αύριο και με μια άλλη επέκταση και θα δω.
Το ερώτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη επέκταση λειτουργούσε στον προηγούμενο υπολογιστή και στο netbook της συζύγου και όχι σε αυτόν? Ιδού η απορία...

γιατί η επέκταση στι usb πάνω απο τα 5 μετρα θέλει repeater φίλε μου ....αν το extension είχε repeater λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα απο εκεί ...αν δεν είχε τότε προμηθεύσου ένα...

τα 5 μέτρα είναι το όριο για το extension του usb...οποτε μπορεί να δείς πολλές φορές γύρω απο τα 5 μέτρα μερικές φορές να δουλευουν και μερικές όχι...