Pixmania σταματά τη δραστηριότητα σε Ελλάδα

stonecityboys

AVClub Enthusiast
6 October 2008
867
Future World!!!
Παει και αυτη!!!!

2014-01-16_085645.png

Εψαξα αλλα δεν βρηκα καποιο αλλο ποστ αναλογο(ισως κανω λαθος,εαν ειναι λαθος ,και μπορει καποιος ας το σβησει)

Ειχα παρει εναν Athlon XP 3200 απο PixMania (48 ευρω, οταν στην Ελλαδα πουλιοταν 99 !!!!)
Παρηγγειλα και ενα στικακι OCZ Rally2 Turbo (επρεπε να δειτε την συσκευασια αποστολης :speechless-smiley-0).

ΚΡΙΜΑ ....

Last edited:
To Αmazon έβαλε μεταφορικά, το pixmania σταματά να στέλνει, φαντάζομαι πόσο άσχημα θα είναι τα πράγματα στις πωλήσεις τους προς τη χώρα μας. Δεν αξίζει να ασχοληθούν καν! Success story! Ούτε καν για e-shopping δεν έχει μέλλον η Ελλάδα....

Εγω δεν καταλαβαινω τι οφελος δινει σε ενα internetικο μαγαζι, να μην στελνει σε μια χωρα......

Re: Απάντηση: Pixmania σταματά τη δραστηριότητα σε Ελλάδα

Εγω δεν καταλαβαινω τι οφελος δινει σε ενα internetικο μαγαζι, να μην στελνει σε μια χωρα......

Προφανώς οι πωλήσεις τους είναι τόσο λίγες που δεν αποσβένουν καν τα έξοδα συντήρησης του τμήματος υποστήριξης για Ελλάδα. Ούτε καν τους στόχους για απόσβεση του κόστους μεταφορικών σύμφωνα με τις συμφωνίες με τις εταιρίες δεν θα πιάνουν.

Το θέμα δεν είναι ότι σταμάτησε το ένα ή το άλλο κατάστημα. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι τελειωμένη αγορά για αυτούς και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Δεν αξίζουμε ούτε καν ως πελάτες για eshops! (Που φυσικά είναι το μέλλον του shopping).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Pixmania σταματά τη δραστηριότητα σε Ελλάδα

Προφανώς οι πωλήσεις τους είναι τόσο λίγες που δεν αποσβένουν καν τα έξοδα συντήρησης του τμήματος υποστήριξης για Ελλάδα. Ούτε καν τους στόχους για απόσβεση του κόστους μεταφορικών σύμφωνα με τις συμφωνίες με τις εταιρίες δεν θα πιάνουν.

Γιατι, πρεπει να εχουν ειδικο τμημα? Τοσα καταστηματα στο εξωτερικο που στελνουν οπου να ναι, εχουν τμηματα ?

Το θέμα δεν είναι ότι σταμάτησε το ένα ή το άλλο κατάστημα. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι τελειωμένη αγορά για αυτούς και αυτό πρέπει να μας προβληματίζει. Δεν αξίζουμε ούτε καν ως πελάτες για eshops! (Που φυσικά είναι το μέλλον του shopping).

Ισα ισα, για το εξωτερικο πιστευω οτι η Ελλαδα ειναι ζωντανη αγορα. Ειδικα με τα στοκ και τις τιμες στην εδω αγορα.

EDIT...

ειδικα για μεγαλα πολυκαταστηματα το θεωρω πολυ εγωιστικο αν ισχυει κατι τετοιο. Αν ηταν ετσι, ολα τα νορμαλ μαγαζια θα επρεπε να ειχαν κλεισει. Κατι που δεν ισχυει βεβαια.

Last edited:
Και το overclockers έχει σταματήσει
Υπήρχες υπόνοιες και για κουτοπονηριές μικροαπατεωνιές σε παραδώσεις
Συν πολλά χαμένα δέματα από τα ελληνικά ταχυδρομεία
Τα ίδια συμβαίνουν και σε άλλες αγορές λ.χ. Ιταλία

Φυσικά αυτό συμφέρει και τα ελληνικά e-shops , πολλές φορές σε προϊόντα πληροφορικής που κινούνται παρατιέται το φαινόμενο στην Ελλάδα να κοστίζουν + 20 ευρώ, ακριβώς όσο και τα μεταφορικά από ΕΕ.

Είναι φαύλος κύκλος: Όταν έχεις ένα τόσο τραγικό σύστημα παράδοσης όπως τα ΕΛΤΑ, με μηδενική αξιοπιστία, τότε βρίσκουν την ευκαιρία οι διάφοροι επιτήδειοι να εκμεταλλευτούν την "τρύπα" βγάζοντας λεφτά, είτε βουτώντας πακετάκι που προορίζεται για άλλον, είτε ισχυριζόμενοι ότι η παραγγελία τους δεν έφτασε ποτέ.

Ε, μετά ένα κατάστημα κάθεται και αξιολογεί το μέγεθος της αγοράς, και αν το συμφέρει να κάνει τα στραβά μάτια σε διάφορα τέτοια περίεργα. Θα θυμάστε πχ ότι το play κάποια στιγμή είχε μέγιστη παραγγελία (από Ελλάδα) αξίας 40 λιρών ή κάτι τέτοιο. Εμείς από μέγεθος αγοράς είμαστε χαμένοι από χέρι.

(Κάποιοι απ'τους κυβερνώντες μας πρέπει να έρθουν μια βόλτα από δω να δουν τα αμεριικανικά ταχυδρομεία. Επί ενάμιση χρόνο όχι μόνο δεν έχω χάσει ποτέ τίποτα, αλλά τα πάντα είναι στην ώρα τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι Αμερικανοί οτιδήποτε επίσημο ή sensitive έχουν να σου πουν το κάνουν με ταχυδρομείο, ποτέ τηλέφωνο ή άλλον τρόπο. Φυσικά για να γίνει κάτι τέτοιο, βανάκια του USPS βρίσκονται στο δρόμο όλη μέρα, απ'το πρωί ως το βράδυ. Εμείς πάλι απολύουμε ταχυδρόμους.)

προσωπικα ειχα σχεδόν μηδενικά προβλήματα με τα ΕΛΤΑ. ΟΚ δεν ειναι τα πιο γρήγορα, αλλα δεν ειχα κρούσματα.
Πριν λιγο καιρο που δεν μου ηρθε ποτε ενα δέμα απο amazon.co.uk, μου το ξαναέστειλαν και όντως το χαμένο με ειδοποίησαν μετα απο 1-2 μήνες οτι τους επεστράφει.

Δυστυχώς ,υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι που εκμεταλλεύονται την εντιμότητα τέτοιων eshops και τα δήλωναν χαμένα ώστε να λάβουν και δεύτερο προϊόν τα οποία μετά καταλήγουν σε αγγελίες κτλ.

Καταλαβαίνω απόλυτα τα καταστήματα που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και ΜΠΡΑΒΟ στην υπομονή αυτών που συνεχίζουν να στέλνουν Ελλάδα...δεν είμαστε για τέτοια.

Κριμα για τους έντιμους.

προσωπικα ειχα σχεδόν μηδενικά προβλήματα με τα ΕΛΤΑ. ΟΚ δεν ειναι τα πιο γρήγορα, αλλα δεν ειχα κρούσματα.
Πριν λιγο καιρο που δεν μου ηρθε ποτε ενα δέμα απο amazon.co.uk, μου το ξαναέστειλαν και όντως το χαμένο με ειδοποίησαν μετα απο 1-2 μήνες οτι τους επεστράφει.

Δυστυχώς ,υπάρχουν πολλοί κουτοπόνηροι που εκμεταλλεύονται την εντιμότητα τέτοιων eshops και τα δήλωναν χαμένα ώστε να λάβουν και δεύτερο προϊόν τα οποία μετά καταλήγουν σε αγγελίες κτλ.

Καταλαβαίνω απόλυτα τα καταστήματα που λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις και ΜΠΡΑΒΟ στην υπομονή αυτών που συνεχίζουν να στέλνουν Ελλάδα...δεν είμαστε για τέτοια.

Κρίμα για τους έντιμους.

Αυτή ειναι η μόνη αιτία δυστυχώς.. Ούτε μέγεθος αγοράς, ούτε συμφωνίες με μεταφορικές.

Αν ψάξετε θα βρείτε οτι σχεδόν όλοι όσοι έχουν σταματήσει να στέλνουν στην Ελλάδα, εξακολουθούν να παραδίδουν κανονικά π.χ στην Πορτογαλία που αντικειμενικά είναι ανάλογη ποσότητα με την Ελλάδα σε μέγεθος αγοράς, μέσο καταναλωτικό προφίλ, αγοραστική δύναμη, ενώ είναι εξίσου "άβολη" στο κομμάτι logistics/transportation.

Αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία πολύ σύντομα δεν θα στέλνει κανείς εδώ

Δε ξέρω για τα αμερικάνικα ταχυδρομεία,
Αλλά η αμαζον έχει βαλθεί να τους φάει πελατεία με βανάκια και θυρίδες.

Στον Καναδά τα ταχυδρομεία σταματούν την κάλυψη όλης της χώρας

Ενώ μόλις σήμερα βρήκα για πρώτη φορά το νέο κίτρινο χαρτάκι της DHL να με περιμένει στην πόρτα, τηλέφωνο επικοινωνίας λέει 9-5 το απόγευμα… δηλαδή από αύριο θα συνεννοούμαι, να μάθω που μπορεί να έχουν υποκατάστημα.
Όταν ακόμα και η ACS απαντά μέχρι αργά το απόγευμα

Δε ξέρω σε μερικά χρόνια τι θα έχει επιβιώσει από τις σημερινές εταιρίες.

Πάντως τα τελευταία χρόνια τα ταχυδρομεία καθυστερούν όλο και περισσότερο. Όσο για τις ειδοποιήσεις για δέματα, έρχονται με περασμένες ημερομηνίες πια… και καλά μου παρέδωσαν ειδοποίηση πριν μέρες… Τα περιοδικά, ειδικά οι εβδομαδιαίες συνδρομές, έχουν μεγάλο ποσοστό χαμένων και ετεροχρονισμένων. Δεν είμαι μόνο εγώ …

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Pixmania σταματά τη δραστηριότητα σε Ελλάδα

Γιατι, πρεπει να εχουν ειδικο τμημα? Τοσα καταστηματα στο εξωτερικο που στελνουν οπου να ναι, εχουν τμηματα ?

Ισα ισα, για το εξωτερικο πιστευω οτι η Ελλαδα ειναι ζωντανη αγορα. Ειδικα με τα στοκ και τις τιμες στην εδω αγορα.

EDIT...

ειδικα για μεγαλα πολυκαταστηματα το θεωρω πολυ εγωιστικο αν ισχυει κατι τετοιο. Αν ηταν ετσι, ολα τα νορμαλ μαγαζια θα επρεπε να ειχαν κλεισει. Κατι που δεν ισχυει βεβαια.

Δεν έχω στοιχεία, εκτιμίσεις κάνω σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, το Pixmania από ότι θυμάμαι είχε προσωπικό που απαντούσε στα ελληνικά σε τηλέφωνα και emails, άρα προφανώς είχε κάποια άτομα που πλήρωνε για τα ελληνικά που τώρα θα σταματήσει να πληρώνει.

Όσο για το εσωτερικό και τις πωλήσεις, από ένα από τα πιο γνωστά ελληνικά internet eshops, οι πωλήσεις έπεσαν στο ένα τρίτο από το 2008 στο 2012. Πιθανόν το ίδιο ή περίπου ίδιο ποσοστό να αντιστοιχεί σε όλα τα καταστήματα του είδους.

Τα ΕΛΤΑ προτου την απαξίωση απο τον σαμαρά και την παρέα του ήταν μια χαρά και οικονομικότατο !

εαν κάνει και κλείσει , κάθε μορφή eshop με λιανικό ενδιαφέρον μέχρι τα 100 150 ευρώ μας τέλειωσε πάραυτα .. οι μεγαλο εταιρίες για δεματάκια του κιλού προς το εξωτερικό ζητάνε περιπου την αξία τής ίδιας παραγγέλειας !

κουφά πράγματα ! το ίδιο πακέτο απο ιταλία για εδώ κόστισε 15 ευρώ και επιστροφή στον ίδιο λόγω λάθους μου ζήταγαν 55 !

αυτά ..

Τα ΕΛΤΑ προτου την απαξίωση απο τον σαμαρά και την παρέα του ήταν μια χαρά και οικονομικότατο !

εαν κάνει και κλείσει , κάθε μορφή eshop με λιανικό ενδιαφέρον μέχρι τα 100 150 ευρώ μας τέλειωσε πάραυτα .. οι μεγαλο εταιρίες για δεματάκια του κιλού προς το εξωτερικό ζητάνε περιπου την αξία τής ίδιας παραγγέλειας !

κουφά πράγματα ! το ίδιο πακέτο απο ιταλία για εδώ κόστισε 15 ευρώ και επιστροφή στον ίδιο λόγω λάθους μου ζήταγαν 55 !

αυτά ..

Είναι σταθερά καθοδική η πορεία τους και πριν το σαμαρά δυστυχώς - θα μου πείς αυτόν εχουμε τώρα ...

Τα προβλήματα για διεθνής αποστολές δεν είναι καινούρια - ειδικά για όσους ασχολουνται με το internet και εμπόριο

Οι τιμές πάντα ήταν μεγαλύτερες των ευρωπαϊκών απο το '95 που εγώ θυμάμαι τα ταχυδρομικά τέλη προς ΕΕ και άλλους προορισμους

Εμενα, παντως ... για 34 ευρω Athlon XP 3200, μου χρεωσαν 14 ευρω μεταφορικα (απο Γαλλια).
48 ευρω συνολο. Στην Ελλαδα, ο συγκεκριμενος Athlon ειχε σταματησει να διανεμεται και δεν
ειχα αλλη επιλογη. Η ενδεκτικη του τιμη στο Πλαισιο, ΕΝΑ ΜΗΝΑ νωριτερα, ηταν 99 ευρω.

Ολα αυτα δειχνουν ενα πραγμα .... ΟΣΟ ακριβα και να ειναι τα μεταφορικα, για συγκεκριμενα
προιοντα, το κερδος προκυπτει απο την τεραστια διαφορα λιανικης τιμης. Τ-Ε-Ρ-Α-Σ-Τ-Ι-Α.
Νομιζω ηταν το 2005 (η 2006).

Last edited:
Εγω παντως παιδια ημουν ΑΠΟΛΥΤΑ και το ξαναλεω ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημενος.

Ειχα παρει για δωρο για τους νονους της κορης μου μια βιντεοκαμερα Sony με σκληρο δισκο (2008) και ενω εδω την πιο φτηνη τιμη την ειχε ο κοτσος με 250.00 Ε την πηρα με
  • 130 ευρω
  • ΜΕ θηκη
  • ΜΕ UV φιλτρο
  • ΜΕ εξτρα μπαταρια
  • ΜΕ WORLDWIDE εγγυηση
  • και ΜΕ ταχυδρομικα 25 Ευρω ΣΤΗ ΤΙΜΗ...

δηλ μου ηρθε στα 105 η καμερα με ΟΛΑ τα παρελκομενα ΚΑΙ με DHL παραδοση την επομενη εργασιμη
ΚΑΙ με πηραν (!!!!!!) τηλ οταν την παρελαβα να με ρωτησουν εαν ολα ειναι καλα ....τι να πω??!!!!!

Last edited:
Τα προβλήματα για διεθνής αποστολές δεν είναι καινούρια - ειδικά για όσους ασχολουνται με το internet και εμπόριο

Ακριβώς. Δυστυχώς εδώ και χρόνια τα ΕΛΤΑ έχουν παραδώσει πνεύμα.

Έχω "χάσει" φακό από ebay αλλά δεν τους κυνήγησα γιατί ήταν αξίας της πλάκας και δεν είχε ασφάλεια αποστολής.