ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Φίλιππε καλησπέρα,

το σημερινό σου post είναι λιγότερο έντονο από το προηγούμενο, και με χαροποιεί.

Βασικά, συμφωνούμε, απλά η όλη μου στάση είναι αντι-ισοπεδωτική.
Ας τα πάρουμε ένα-ένα...

Με ανησυχεί ιδιαίτερα οτι με κατατάσσεις σε ένα στερεότυπο που είναι αυθαίρετο ! Εγω δεν είπα οτι "όλοι οι έμποροι ΕΙΝΑΙ κλέφτες"... Είπα οτι όλοι οι έμποροι μπορούν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς να είναι αισχροκερδείς !
Το εμπάργκο, όταν και όποτε γίνεται, δεν γίνεται για να πάψουν οι έμποροι να είναι κλέφτες ! Γίνεται για να πάψουν να είναι αισχροκερδείς ! Και επειδή η διαφορά μεταξύ κλεψιάς και αισχροκέρδειας δεν σου είναι απο οτι φαίνεται ορατή να σου το εξηγήσω λίγο πιο απλά : αν είσαι κλέφτης πας φυλακή ενώ αν είσαι αισχροκερδής απλά δεν πουλάς (εκτός απο συνθηκες καρτέλ).
Το γάλα που ταίζω την κόρη μου είναι κλασσικό παράδειγμα καρτέλ... και θα ακολουθήσουν και άλλα προιόντα. Οσο δε για τα profit margins, αν στην Ελλάδα ήταν 5-10%, ΔΕΝ θα υπήρχαν διαφορές του 20-25% με την "παγκοσμιοποιημένη" Δυτική Ευρώπη !
Γενικά συμφωνούμε. Είναι προφανές ότι στην αγορά υπάρχουν έμποροι ή κλάδοι, που έχουν τεράστιο ποσοστό κέρδους. Μπορώ να πιάσω από τον καφέ που πίνουμε, μέχρι ρούχα, έπιπλα, ή και τρόφιμα. (Για να μη μιλήσω για τραπεζικά επιτοκια, κλπ) Σ' αυτούς τους κλάδους, είμαι μαζί σου, για οποιοδήποτε μορφής κινητοποίηση.

Παρόλο που είμαι κι εγώ εξοργισμένος καταναλωτής, προσπαθώ να είμαι και δίκαιος: είναι λογικό να αγοραζουμε το γάλα και το Edam πιο ακριβά (δεν ξέρω πόσο πιο ακριβά, απλά πιο ακριβά !) από τον Ολλανδό, όπως ο Ολλανδός αγοράζει πιο ακριβά το ελαιόλαδο και τη φέτα και τα σταφύλια. Σε κάθε Ολλανδό αντιστοιχούν 50 αγελάδες όπως και σε εμάς αντιστοιχούν 50 ρίζες ελιές (τυχαία τα νούμερα). Ας σταματήσουμε να δεχόμαστε αμάσητα, αυτά τα απλουστευτικά ρεπορτάζ των καναλιών, και ας σκεφτούμε πιο σωστά το θέμα. Κατακριτέοι είναι πολλοί κλάδοι. Αλλά όχι όλοι...

(Δεν αναφέρομαι στο γάλα της κόρης σου ! Δεν ξέρω καθόλου τιμές, κτλμ,, κτλ, αλλά ελπίζω να με απασχολήσει σύντομα το θέμα ;) )

Επιμένω να μην βάζω τον κλάδο των ηλεκτρονικών σ' αυτό το σακί, γιατί τα περιθώρια είναι πραγματικά εξαντλητικά. Η παρατήρησή σου για διαφορές με την Ευρώπη, είναι σωστή, αλλά αν το μελετήσεις σωστά, θα καταλάβεις ότι οι μέγάλες διαφορές αφορούν συγκεκριμένες μάρκες (!), οπότε τα βέλη σου πρέπει να στραφούν στους αντίστοιχους εισαγωγείς και όχι στους λιανέμπορους !! Όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί οι έμποροι (μιλάω για τα μαγαζάκια) να έχουν παρόμοιες με την Ευρώπη τιμές, στο 80% των ειδών τους, και στο 20%, ταυτόχρονα, όλοι μαζί, να αποφασίζουν να είναι ακριβότεροι κατά 25% !! Είναι παράλογο...

Όσο για το ότι οι τιμές δεν είναι απολύτως ίδιες, είναι φυσικά αναμενόμενο. Άλλη τιμή μπορεί να διαθέσει η Philips Γερμανίας, όταν έχει τζίρο 10πλάσιο από αυτόν της Ελλάδας, και άλλη η δική μας. Και μιλάω πάντα για μικροδιαφορές. Οι μεγάλες διαφορές (20%) εμπίπτουν στην παραπάνω περίπτωση...

Ασφαλής δεν είμαι. Αν ήμουν δε θα έφτυνα αίμα για να διατηρούμαι εκεί που είμαι λόγω αξίας... Θα έβαζα τα πόδια πάνω σε ένα γραφείο και θα εισέπραττα το μισθό μου στο τέλος κάθε μήνα ! Δυστυχώς στον ιδιωτικό τομέα, τέτοια πολυτέλεια ΔΕΝ υπάρχει ...
Χαίρομαι που το καταλαβαίνεις. Άλλη αίσθηση μου έδωσες...
Παρακολουθώντας εκ των έσω, την παγκοσμιοποίηση να σαρώνει τις εταιρίες τεχνολογίας, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, την τελευταία 10ετία, ήθελα να τονίσω, ότι το φαινόμενο ναι μεν επηρέασε νωρίς και πιο εύκολα τον κλάδο του εμπορίου (είναι πολύ εύκολο να πάρεις ένα τηλέφωνο και να παραγγείλεις κινέζικα αντί για γερμανικά πλυντήρια), αλλά πλέον επηρεάζει και τον τομέα των υπηρεσιών, δηλ πολύ μεγαλύτερα τμήματα πληθυσμού. Δηλαδή, στο μέλλον θα αφορά όλο και περισσότερους από εμάς, που νομίζαμε ότι δεν μας απειλούν οι ... Κινέζοι. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει και μιλούν για έναν αόριστο όρο, εγκυκλοπαιδικά, με ανησυχούν... Πλέον μας αφορά σχεδόν όλους, σαν το φαινόμενο του θερμοκηπίου...

Δεν είπα οτι οι έμποροι κλέβουν τον ιδρώτα του μισθωτού και κακώς το εξέλαβες έτσι παντως.
.
.
Οσο δε για τα consortia και τις αλυσίδες απο το εξωτερικό, τα μπακάλικα, τα super markets και τα hyper markets απο εγχώριες και διεθνείς εταιρείες, αυτά ΕΙΝΑΙ φαινόμενα παγκοσμιοποίησης αλλά είναι και εν δυνάμει υποψήφια καρτέλ για λόγους που θα ήταν αστείο να κάτσω να αναλύσω εδώ λόγω ογκου (και όχι μόνο...)

Σταματώ κι εγώ αυτην την κουβέντα, σε ένα thread που έχει σχέση με την ... 40άρα Samsung :D .

Φιλικά πάντα,
Αλέξανδρος

Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Το αν αναιρεί η τελευταία φράση τα λεγόμενά μου φίλε Π.Δημήτρη μάλλον μόνο εσύ το βλέπεις .

Διάβασε και κατανόησε την τοποθέτησή σου επί του θέματος…..

… Φρονώ ότι μετά από ενδελεχή διερεύνηση των γραπτών σου, δεν θα επιμένεις στην άποψη που τώρα αβίαστα εκφράζεις…..

Γιατί είναι εύκολος τρόπος να βάλουν μια τιμή χωρίς να ελέγξουν τον ανταγωνισμό , περιμένοντας να το κάνουμε εμείς και να τους ενημερώσουμε .

Διάβασε και κατανόησε την τοποθέτησή μου επί του θέματος…..

Στο post #1, όταν άνοιξα το θέμα έγραψα:

- Το μέλος psixakias παρότρυνε τα μέλη του forum να ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΑ 1799 ΕΥΡΩ (την δεδομένη χρονική στιγμή που υφίστατο ο ανταγωνισμός του PRAKTIKER ….)

- Η αίτησή μου περί προμήθειας της TV στα 1.799 ακολούθησε της ανωτέρω πρότασης και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ αλλά απεναντίας ενημερώθηκα περί τούτου……

…ΗΜΑΡΤΟΝ… διαβάστε πριν εκφραστείτε………

Και όσο για τους πελάτες μου (οι οποίοι λένε στην μικρή κοινωνία της πόλης μου ότι είμαι πολύ σκληρός ) , έχουν μάθει πως η τιμή που έχω στα προϊόντα μου , είναι η τελική και δεν μου κάνουν παζάρια .
Εγώ από την μεριά μου δεν περιμένω τον ανταγωνισμό , αλλά με το που παραλαμβάνω το προϊόν βάζω το ελάχιστο κέρδος που μπορώ .

Και για αυτούς τους πελάτες φοβάμαι τις πολιτικές του κάθε ΠΛΑΙΣΙΟΥ .

Γιατί πλέον έχουν ξεχάσει η προσπαθούν τουλάχιστον , τα παζάρια .

Σαφώς όμως τοποθετείσαι πίσω από μια μυστηριώδη ανωνυμία (….έμπορος γαρ)..

… είσαι ΚΑΠΟΥ, σε μια μικρή κοινωνία…..

… έχεις ΚΑΠΟΙΕΣ τιμές (…με ελάχιστο κέρδος…..)

… φοβάσαι για ΚΑΠΟΙΕΣ πολιτικές των μεγαλοκαταστημάτων…..

Γιατί δεν τοποθετείσαι ευθαρσώς και ξεκάθαρα….

Γιατί δεν προβάλεις την επιχείρησή σου αφού θεωρείς, συμπερασματικά από τα ανωτέρω αναφερόμενα, ότι είσαι πρότυπο επιχειρηματία, με ανταγωνιστικές τιμές …..αλλά σχολιάζεις όλων των άλλων τα «κακώς κείμενα»;;;

Εσύ , μιλάς στην απάντησή σου για μεγάλα on line καταστήματα στην Ευρώπη , καταστήματα που οι περισσότεροι θα θέλαμε να ήταν και στην χώρα μας , για να κερδίσουμε σαν καταναλωτές ακόμη περισσότερο .

Σε αυτά τα καταστήματα κάνεις παζάρια ? (η ερώτηση δεν είναι ειρωνική απλά τα μόνα που γνωρίζω είναι τα plus και lidl)

…Εδώ η …τεχνολογία… σηκώνει «ψηλά τα χέρια»….

… δεν καταλαβαίνω τι εννοείς … και ποιά είναι η σχέση των plus, lidl ….

Ποιά έννοια έχει το παζάρι σε έναν έμπορο ? Αφού τόσο θέλει να το πουλήσει ο άνθρωπος .
Αν κατεβάσει και άλλο την τιμή θα την ανεβάσει σε κάποιο άλλο προϊόν , ίσως και σε άλλα 50 των 2ευρώ οπότε πάλι εμείς θα την φάμε .

Επειδή ζεις σε μια μικρή, όπως γράφεις, κοινωνία έχεις σαφέστατο πλεονέκτημα έναντι καταστημάτων σε μεγαλουπόλεις……

Λίγοι ψάχνονται σε μια μικρή πόλη, είναι ευκολονόητο αυτό…
…δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας ….«τι αγορά από internet»????
…τι θα κάνεις εάν χαλάσει????

.. στην μεγάλη πόλη ακόμα και αν δεν γνωρίζει κάποιος από pc, on-line αγορά κλπ, θα επισκεφτεί δεκάδες καταστήματα, θα δει, θα ρωτήσει, θα συγκρίνει…..

… στην μικρή πόλη…. Να σου πω την δική μου προσωπική εμπειρία…..

..σε γνωστή αλυσίδα (2-3 καταστήματα ηλεκτρονικών είναι όλα και όλα) η τιμή της Samsung ήταν 2.250 και της Sony 40X3500 ήταν 2.899.. ακατέβατα…. Δεν ασχολήθηκα καν....

Αγαπητέ μου φίλε,

Εσύ τόσο «θέλεις για να πουλήσεις», αλλά εγώ απλά με τόσο δεν αγοράζω….

… ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ…..περί ορέξεως ..καρυδόπιτα….

Αυτός ήταν και ο λόγος που αναφέρθηκα στο μέλος psixakias , είμαι αντίθετος στη πολιτική των παζαριών , δεν θέλω να μου κάνουν και ούτε και να κάνω .

Δεν κατανοώ αυτή την δυσαρέσκεια προς το μέλος psixakias…..

…εάν κάνεις μια σύντομη αναδρομή σε προηγούμενες αναφορές μελών θα διαπιστώσεις ότι αρκετοί είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από την συμμετοχή του psixakia στο παρόν forum αφού όχι μόνο επέδειξε καλή διάθεση αλλά βοήθησε εμπράκτως να αποκτηθούν προϊόντα από το ΠΛΑΙΣΙΟ σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές…

Ποιο πάνω το μέλος scalpel έγραψε :
<< LE40F86 - περί ης ο λόγος
δεν ξέρω πόσο (και αν) βοηθάει η παράθεση της προσωπικής εμπειρίας
Σαββάτο 15/12 1μμ επίσκεψη στο Πλαίσιο (Θεσ/νίκη - Εθνικής Αντιστάσεως) 'μπορείτε να παραγγείλετε τη συσκευή μόνο γιά σήμερα στα 1799 - παράδοση μέχρι τα Χριστούγεννα'
Σαββάτο 15/12 2μμ Public (Θεσ/νίκη - Cosmos) - φόρτωσα την τηλεόραση επίσης γιά 1799
Συνολικός χρόνος ενασχόλησης 90 λεπτά >>

Συγχαρητήρια από μένα , έκανε μια αγορά γρήγορα , την οποία την χάρηκε και πέτυχε και πολύ καλή τιμή .

Τέτοιες αγορές ονειρεύομαι για την χώρα που ζω , και όχι να μου λένε ζήτα καλύτερη τιμή , ο τάδε το έχει τόσο , η πες τους από εμένα , κλπ κλπ .

Συμπέρασμα…

.. και το Public ακολούθησε τον ανταγωνισμό που προέκυψε από το Praktiker…

Γιατί χάρηκες τόσο πολύ σε αυτή την περίπτωση….και ονειρεύεσαι τέτοιες αγορές για την χώρα που ζεις ;;;;

Το ίδιο δεν έκανε το ΠΛΑΙΣΙΟ;;; Τι σε εξίταρε σε αυτή την περίπτωση;;;;;;;

Δεν είδα να λέτε στο μέλος Rhodes (νομίζω το user του) δώσε μας αυτό τόσο .......... αλλά , αυτό πόσο το έχεις ?

Και αυτό είναι το σωστό .

Σου αρέσει να συγκρίνεις ασύμμετρα μεγέθη…..

…την δεδομένη χρονική στιγμή της προσφοράς του Praktiker, το μέλος psixakias αναφέρει ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει απόθεμα 45 συσκευών…..και προφανώς διάθεση να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό……

….Έχω την εντύπωση ότι το μέλος Rhodes καθώς και ο Σάββας Μ. (οι οποίοι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από πολλά μέλη του forum…και εμένα φυσικά) ακόμα και αν είχαν την καλή διάθεση δεν θα μπορούσαν να υποσχεθούν τόσο υψηλή διαθεσιμότητα ετοιμοπαράδοτων συσκευών…..

Υ.Γ

Με αυτά και… άλλα, μάλλον κατορθώσαμε να απομακρύνουμε το μέλος psixakias από το forum….

…ελπίζω να κάνω λάθος…. Θα ήταν σημαντική απώλεια…..

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Υ.Γ

Με αυτά και… άλλα, μάλλον κατορθώσαμε να απομακρύνουμε το μέλος psixakias από το forum….

Ας χαλαρωσουμε λιγο γιατι αυτοι οι μελοδραματισμοι τυπου σημαντικη απωλεια (λες και πεθανε κανεις) δειχνουν ...ερασιτεχνισμο, αγνοια και απωλεια ..προσανατολισμου .

Αν δεν το εχουμε αναφερει εως τωρα, πρεπει να ειμαστε λογικοι σε οτι λεμε. ΜΗΝ ξεχνατε (και μπορω να μαζεψω αρκετα αποσπασματα) οτι υπηρξε ελλειμα σεβασμου προς τα μελη (για να το θεσω κομψα) και συγχιση ταυτοτητος. Το ελλειμα σεβασμου και ευγενειας ομως ηταν και ειναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ.Και στο κατω κατω δεν θα κανει αυτο το φορουμ σε κανεναν εικονισμα. Ασε που ολα αυτα σηκωνουν ανευ προηγουμενου συζητηση περι κινητρων. Τα μαγαζια που ενδιαφερονται να προωθηθουν μεσω του φορουμ ειναι διαρκως αυξανομενα, κατι αναμενομενο, λογικο και επιθυμητο. Μην κανουμε την τριχα τριχια.

Αλλα εως εκει.

Ειπαμε, Τιμες , προσφορες κ.α υπαρχουν παντου. Το Πλαισιο και ολα τα Πλαισια αυτου του κοσμου εχουν προθυμους πωλητες και μην ανησυχεις, θα κανουν τις προσφορες τους, προκειμενου να εξασφαλισουν το κερδος τους και την πελατεια τους. Και οποιος εχει αναγκη να αγορασει, θα επωφεληθει.

Εγω αντιθετα ευχομαι και ελπιζω να μην συνεχισετε να γραφετε τετοια απιστευτα πραγματα που προσβαλουν την νοημοσυνη ολων μας. Σε λιγο θα αρχισουμε να μοιραζουμε χαρτομαντηλα και κουβαδες απο το δραμα που διατελειται εδω.

Και επειδη θα υπαρξουν παρεξηγησεις, το διαισθανομαι, να διευκρινισω καποια πραματα.

Ημουν και ειμαι πελατης του Πλαισιου σε Η/Υ, τηλεορασεις, DVD και ο,τδηποτε αλλο κατεβασει ο νους σας. Εχω εξυπηρετηθει πολυ καλα παρα πολλες φορες, και ειχα παραπονα μερικες αλλες.

Οταν γινεται κατι καλο, παντα το επικροτω και το καταλαβαινω, καθοτι και απο αυτη την αγορα προερχομαι, και τετοιες σπουδες εχω κανει κλπ. Και οταν πρεπει να διεκδικησω δικαιωματα ως καταναλωτης, το κανω με την ιδια θερμη που επικροτω οποιοδηποτε μαγαζι.

Και μετα απο μεσολαβηση του Psixakias εχω εξυπηρετηθει και βλεπω και γνωριζω οτι και αλλοι εχουν εξηπηρετηθει. Τι σημαινει αυτο ομως? Τιμες με πολυ μικρη αποκλιση απο τις τιμες του Πλαισιου ειτε προς τα κατω ειτε προς τα πανω ειχα και εχω βρει και αλλου. Η "εξυπηρετηση" λοιπον εχει 2 οψεις. Εκτιμουμε την κινηση οποιουδηποτε καταστηματος, αλλα δεν την ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΜΕ. Εμποριο γινεται.

Ισως να φανει σε καποιους οτι βγαζω καποια κακια. Δεν ειναι αυτο. Μεσα απο την εμπειρια μου με τα διαφορα φορα, μαζι με αυτο, εχω δει πως ο βασικοτερος παραγων προβληματων ειναι η ενδογενης αγενεια που μας χαρακτηριζει ως λαο.

Πρεπει να μαθουμε λοιπον εδω μεσα, ΟΛΟΙ μας, οτι η σωστη ανταλλαγη αποψεων ξεκινα απο τον αλληλοσεβασμο των μελων και την ΑΚΡΩΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΤΑΤΗ φρασεολογια που πρεπει να χρησιμοποιουμε και οταν γραφουμε γενικως αλλα και οταν απευθυνομαστε προσωπικα μεταξυ μας. Πολλα προβληματα εχουν δημιουργηθει στο παρελθον επειδη πολλοι εξ' ημων δεν προσεξαμε ως ωφειλαμε τα κειμενα μας.

Σε αυτο το σημειο λοιπον εγω, ειμαι ΠΑΡΑ , ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αυστηρος. Και οι κανονισμοι, αλλα και εγω δινω μεγαλη εμφαση στην παντελη απουσια προσωπικων χαρακτηρισμων. Δε πα να εγραφε και ο Πρωθυπουργος της Ελλαδας εδω μεσα, τα ιδια θα ελεγα αν παρεκτρεποταν. Οταν λοιπον αναφερεσαι σε καποιον ως λαμογιο, η σε καποιον αλλον "γραφεις" με τροπο που δεν αρμοζει σε ενα φορουμ, εγω αντιδρω, ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να κανουν ολα τα μελη, προστατευοντας τους ιδιους μας τους εαυτους.

Εδω λοιπον, διαχωριζω το μελος απο την ιδιοτητα του ως εργαζομενου σε μια εταιρια οπως το Πλαισιο και λεω οτι σε οποιαδηποτε περιπτωση πρεπει τα γραπτα μας να ειναι πολυ προσεκτικα εκπεφρασμενα.

Επισης, πρεπει να υπαρχει σαφεστατος διαχωρισμος μελων και καταστηματων-εταιριων. Υπαρχει χωρος για τα καταστηματα, για προσφορες. Εκει πρεπει να γραφονται και τα παραπονα, ισως.

Δεν εχω τιποτε εναντιον κανενος μελους, συμπεριλαμβανομενου του psixakias. Σαν παλαιοτερο μελος ομως, πιστευω οτι οταν τα πραματα παρεκτρεπονται, πρεπει να σταματανε νωρις. Διοτι με καποια πραματα που γραφονται, τα πραματα πανε αλλου, χωρις να υπαρχει κανενας λογος. Τα νεα μελη πρεπει να ειναι 2 φορες προσεκτικα στο τι γραφουνε, μεχρι να αποκτησουν καποια εμπειρια ΣΤΟ ΤΙ ΔΥΝΑΤΑΙ να γραφει και στο ΤΙ ΟΧΙ.

Αν παρεξηγηθηκε ο psixakias, κακως το εκανε. Μια ματια στα κειμενα του αν ριξει, θα καταλαβει πιστευω πως η μεταφορα του λογου του στην οθονη πολλες φορες ηταν εκτος ορισμενων περιθωριων. Και αυτο κανει κακο και στην εικονα του αλλα και στην εταιρια στην οποια εργαζεται.

Ο μη διαχωρισμος της ιδιοτητας μελους-εργαζομενου σε μαγαζι μαζι με μια κακη φρασεολογια, κανουν ενα μιγμα εκρηκτικα επικινδυνο.

Απο εδω και μπρος λοιπον, πρεπει να κραταμε μια πιο... προσεκτικη "κειμενικη" σταση.

ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΠΛΑΙΣΙΟ… Εντυπώσεις αγορών & LE40F86

Διάβασε και κατανόησε την τοποθέτησή σου επί του θέματος…..
… Φρονώ ότι μετά από ενδελεχή διερεύνηση των γραπτών σου, δεν θα επιμένεις στην άποψη που τώρα αβίαστα εκφράζεις…..

Τώρα η δεν έχεις καταλάβει καθόλου τα λεγόμενά μου...η δεν τα έθεσα σωστά , ας το αφήσουμε αυτό διότι δεν μπορούμε να συννενοηθούμε .

Διάβασε και κατανόησε την τοποθέτησή μου επί του θέματος…..
Στο post #1, όταν άνοιξα το θέμα έγραψα:
- Το μέλος psixakias παρότρυνε τα μέλη του forum να ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΣΤΑ 1799 ΕΥΡΩ (την δεδομένη χρονική στιγμή που υφίστατο ο ανταγωνισμός του PRAKTIKER ….)
-Η αίτησή μου περί προμήθειας της TV στα 1.799 ακολούθησε της ανωτέρω πρότασης και ως εκ τούτου ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ αλλά απεναντίας ενημερώθηκα περί τούτου……
…ΗΜΑΡΤΟΝ… διαβάστε πριν εκφραστείτε………

Για τα παραπάνω η αντίρρησή μου ήταν , που δεν ενημέρωσε ο ίδιος την εταιρία του να κατέβει στην τιμή , αλλά έβαλε εσένα να το κάνεις .
Κάτι που πιθανόν να είχε και ως συνέπεια , την ώρα που εσύ παρήγγειλες την tv , κάποιος συνάνθρωπός μας να την αγόραζε στην ακριβότερη τιμή . (για να μην πω πως μου πέρασε από το μυαλό ότι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν κατέβηκε η τιμή αυτομάτως)

Σαφώς όμως τοποθετείσαι πίσω από μια μυστηριώδη ανωνυμία (….έμπορος γαρ)..
… είσαι ΚΑΠΟΥ, σε μια μικρή κοινωνία…..
… έχεις ΚΑΠΟΙΕΣ τιμές (…με ελάχιστο κέρδος…..
… φοβάσαι για ΚΑΠΟΙΕΣ πολιτικές των μεγαλοκαταστημάτων…..
Γιατί δεν τοποθετείσαι ευθαρσώς και ξεκάθαρα….
Γιατί δεν προβάλεις την επιχείρησή σου αφού θεωρείς, συμπερασματικά από τα ανωτέρω αναφερόμενα, ότι είσαι πρότυπο επιχειρηματία, με ανταγωνιστικές τιμές …..αλλά σχολιάζεις όλων των άλλων τα «κακώς κείμενα»;;;

Γιατί στο AVCLub είμαι σαν απλός καταναλωτής και δεν επωφελούμαι να κερδίσω από αυτό . Όσο για την δραστηριότητά μου , δεν ανέφερα πουθενά ότι έχω τις καλύτερες τιμές στην περιοχή μου , είπα απλά πως κάνω ότι καλύτερο μπορώ και σε αυτό το καλύτερο δεν χωράει παζάρι .

…Εδώ η …τεχνολογία… σηκώνει «ψηλά τα χέρια»….
… δεν καταλαβαίνω τι εννοείς … και ποιά είναι η σχέση των plus, lidl ….

Υπάρχουν στην πόλη μου και βλέπω πως λειτουργούν .(έπειτα , σου χρεώνουν και την σακούλα αυτοί........θα σου κάνουν έκπτωση ? )
Υ.Γ. Εύχομαι να εννοείς κάτι άλλο και να μην με ειρωνεύεσαι στην παραπάνω φράση σου .

Επειδή ζεις σε μια μικρή, όπως γράφεις, κοινωνία έχεις σαφέστατο πλεονέκτημα έναντι καταστημάτων σε μεγαλουπόλεις……
Λίγοι ψάχνονται σε μια μικρή πόλη, είναι ευκολονόητο αυτό…
…δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας ….«τι αγορά από internet»????
…τι θα κάνεις εάν χαλάσει????

Λάθος μεγάλο , είναι μικρή κοινωνία και οι περισσότεροι είμαστε γνωστοί μεταξύ μας , (έλα μωρέ , θα το πάρω απο το praktiker και άμα χαλάσει θα το πάω στόν Κώστα , τι ,δεν θα μου το κάνει ? )

.. στην μεγάλη πόλη ακόμα και αν δεν γνωρίζει κάποιος από pc, on-line αγορά κλπ, θα επισκεφτεί δεκάδες καταστήματα, θα δει, θα ρωτήσει, θα συγκρίνει…..
… στην μικρή πόλη…. Να σου πω την δική μου προσωπική εμπειρία…..
..σε γνωστή αλυσίδα (2-3 καταστήματα ηλεκτρονικών είναι όλα και όλα) η τιμή της Samsung ήταν 2.250 και της Sony 40X3500 ήταν 2.899.. ακατέβατα…. Δεν ασχολήθηκα καν....
Αγαπητέ μου φίλε,
Εσύ τόσο «θέλεις για να πουλήσεις», αλλά εγώ απλά με τόσο δεν αγοράζω….… ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟ…..περί ορέξεως ..καρυδόπιτα….

Και καλά έκανες , άλλωστε οι (ακριβές) τιμές που είδες , μπορεί και να αποφέρουν λιγότερο κέρδος στα συγκεκριμένα καταστήματα από όσα έβγαλε το ΠΛΑΙΣΙΟ από την δικιά σου .

δεν κατανοώ αυτή την δυσαρέσκεια προς το μέλος psixakias…..
…εάν κάνεις μια σύντομη αναδρομή σε προηγούμενες αναφορές μελών θα διαπιστώσεις ότι αρκετοί είναι αυτοί που επωφελήθηκαν από την συμμετοχή του psixakia στο παρόν forum αφού όχι μόνο επέδειξε καλή διάθεση αλλά βοήθησε εμπράκτως να αποκτηθούν προϊόντα από το ΠΛΑΙΣΙΟ σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές…

Την ανέλυσα την δυσαρέσκεια από μεριά μου πιο πάνω , αν δεν μπορείς να την κατανοήσεις λυπάμαι .

Συμπέρασμα…
.. και το Public ακολούθησε τον ανταγωνισμό που προέκυψε από το Praktiker…
Γιατί χάρηκες τόσο πολύ σε αυτή την περίπτωση….και ονειρεύεσαι τέτοιες αγορές για την χώρα που ζεις ;;;;
Το ίδιο δεν έκανε το ΠΛΑΙΣΙΟ;;; Τι σε εξίταρε σε αυτή την περίπτωση;;;;;;;

Το ότι ο πελάτης δεν ζήτησε καλύτερη τιμή , αλλά την βρήκε να τον περιμένει..... και επιπλέον δεν υποχρεώθηκε σε κανέναν .

Σου αρέσει να συγκρίνεις ασύμμετρα μεγέθη…..
…την δεδομένη χρονική στιγμή της προσφοράς του Praktiker, το μέλος psixakias αναφέρει ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ έχει απόθεμα 45 συσκευών…..και προφανώς διάθεση να ακολουθήσει τον ανταγωνισμό……

Ε , ας τον ακολουθήσει ..... εγώ για πιο λόγο να μπω στην διαδικασία , να μιλήσω με το μέλος psixakias , για να μου δώσει τα στοιχεία , να πείσω τον πωλητή του ΠΛΑΙΣΙΟΥ , για την νέα τιμή ?
Αυτό έχω πει από την αρχή και δεν λες να το καταλάβεις .
Και αν για κάποιο λόγο το παραπάνω μέλος έλειπε και δεν είχε πρόσβαση στο AVCLub , το θέμα που άνοιξες μπορεί και να αναφερόταν στο praktiker .

….Έχω την εντύπωση ότι το μέλος Rhodes καθώς και ο Σάββας Μ. (οι οποίοι χαίρουν μεγάλης εκτίμησης από πολλά μέλη του forum…και εμένα φυσικά) ακόμα και αν είχαν την καλή διάθεση δεν θα μπορούσαν να υποσχεθούν τόσο υψηλή διαθεσιμότητα ετοιμοπαράδοτων συσκευών…..
Υ.Γ

Και εγώ το ελπίζω , γιατί έστω και με αυτό τον τρόπο , κάποιοι έχουν κερδίσει από την συμμετοχή του στην παρέα μας .