Πλαίσιο: Προϊόντα προσφοράς αναξιοπιστία και παραπλάνηση

audiov

AVClub Addicted Member
26 June 2010
1,824
Δεν ειναι η πρωτη φορά που κανοντας μεσω ιντερνετ μια παραγγελια ενος ή περισσοτερων προϊοντων σε προσφορά να με παρουν τηλεφωνο και να μου πουν πως:

• ειτε η προσφορά δεν ισχυει και οτι εγινε λαθος στην τιμη και αν θελω να το αγορασω στην πολυ ακριβοτερη τιμη
  • ειτε οτι δεν υπαρχει το προϊον και αν θελω να παρω ενα αλλο σε (πολυ) ακριβοτερη τιμη.

Οποτε προσεξτε.
Εκτος απο παραπλανητικη διαφημιση γινεται και προσπαθεια πωλησης ενος ακριβοτερου προϊοντος.
Τετοιου ειδους αναξιοπιστια μπορει να μην σταματαει μεχρι αυτο το σημειο...

το έχω πάθει στις τελευταίες και στις 3εις τελευταίες παραγγελίες μου.Και τις τρεις φορές, δεν υπήρχε stock ,άσχετα που στο site έλεγε "παράδοση σε 24ώρες"...οπότε τους χαιρέτισα, ειδικά μετά την τελευταία πολιτική να ενσωματώσει τα stock προϊόντα στον κανονικό κατάλογο.

πλέον προτιμώ μικρά μαγαζιά με καλές τιμές απο το skroutz.gr

και προφανώς επειδή τα φοβερά και τρομερά προστίματα που τους βάζουν πιθανώς να είναι μικρότερα και από τον ημερήσιο τζίρο τους, συνεχίζουν ακάθεκτοι...

Λυπηρό.

το σκεπτικό του πλαισίου είναι να σε βάλει μέσα στο μαγαζί και μέσα στις σελίδες τους. ποτέ οι πωλητές δε σου λένε τελείωσε σκέτο - πάντα σου προτείνουν το ακριβότερο.

οι δύο τελευταίες αγορές μου ήταν προσφορές από συγκεκριμένα καταστήματα (μνήμες και 2 δίσκοι). και στις 2 περιπτώσεις μου είπαν τελείωσαν. φώναξα τον προιστάμενο και του εξήγησα ότι όταν έχουν προσφορές από συγκεκριμένα καταστήματα πρέπει το ταμείο τους να είναι ονλινε με τη σελίδα και να ανανεωνεται η σελίδα και του αφησα υπονοιες για παραπλανητική προσφορά ξαφνικά βρέθηκαν και οι μνήμες (στουρνάρη) και οι δίσκοι (κηφισιά).

Οτιδήποτε έχετε τη δυνατότητα να παραγγείλετε απ' το εξωτερικό (ebay ή κανονικά καταστήματα), έχετε 70-80% πιθανότητες να το βρείτε σε καλύτερη (ως ΠΟΛΥ καλύτερη) τιμή.
Λυπηρό να ξοδεύεις τα δύσκολα κερδισμένα χρήματά σου εκτός της χώρας, αλλά όταν εδώ κοιτάνε πώς να σε κοροϊδέψουν για να κερδίσουν, τότε δε σού αφήνουν περιθώριο εμπορικών φιλοπατριωτικών αισθημάτων...
:tdown:

Παντως αυτα ουτε για κακογουστο αστειο δεν κανουν.
Ουτε το χειροτερο μικρο μαγαζι δεν κανει τετοια.

• Παραπλανητικη διαφημιση.
  • Προωθηση αλλου (ακριβοτερου ή υποδεεστερου) προϊοντος.
  • Τιμη προϊοντος web προσφορας σε τιμη καταστηματος αν η παραλαβη γινει απο κει.
  • Αγοραζεις κατι DOA (χαλασμενο), δεν εχουν αλλο σε στοκ, και δεν σου δινουν πισω τα χρηματα σου, παρα μονο πιστωτικο. Ωστε να μην μπορεις να πας να το παρεις απο αλλου, παρα να παρεις κατι αλλο απο αυτους.

Απο κει φαινεται η σοβαροτητα, η αξιοπιστια, η ποιοτητα εξυπηρετησης.
Που εχει πιασει πατο, εδω και μερικα χρονια.

Εχουν καταληξει να εχουν τοσα καταστηματα, με τοσο μεγαλο στοκ σε demo και στο τελος να πηγαινεις εκει, να βλεπεις το προϊον και να το αγοραζεις απο αλλου.

Νομιζουν πως οι καταναλωτες εχουν μεινει στην δεκαετια του 90.

Εχουν καταληξει να εχουν τοσα καταστηματα, με τοσο μεγαλο στοκ σε demo και στο τελος να πηγαινεις εκει, να βλεπεις το προϊον και να το αγοραζεις απο αλλου.

σε σχέση με αυτό που λές και με αφορμή την αγορά μιας εκθεσιακής UE46C8000 από κάποιο φίλο μου είμασταν στο κέντρο και πήγαμε σε ένα κατάστημα να δούμε την αντίστοιχη 40άρα που θυμόμουν ότι ήταν στημένη.

μας πλησιάζει μια υπάλληλος και μας λέει να βοηθήσω λέμε ναι κοιτάμε την συγκεκριμένη τηλεόραση αλλά θα μας ενδιέφερε σε 46 ίντσες. α νομίζω ότι έχει τελειώσει να δώ πα πα πα που που που ναι έχει τελειώσει δεν θα ξαναέρθει αλλά μπορείτε να δείτε τη C7000 που υπάρχει ακόμα που που που πα πα πα.

ο φίλος μου είχε και ένα πρόβλημα με τη βάση της τηλεόρασης (τα 4 πόδια) και δεν ήξερε αν χωρούσε στο τραπέζι που είχε. της λέω μου φέρνετε ένα μέτρο να μετρήσω κάτι - μετράμε και μας λέει τι μετράτε??? ε κοιτάμε να δούμε αν χωράει στο τραπέζι - έχω κάτι τραπέζια που που που πα πα πα.

τελικά της λέμε ευχαριστούμε - πάντως σας λέω ότι η 7000 είναι καλύτερη από την 8000 και έχει λίγα κομμμάτια γιατί έρχονται νέες τηλεοράσεις οι οποίες όμως όπως καταλαβένετε θα είναι πολύ ακριβότερες η 7000 ξεκίνησε από 800000 ευρώ και έχει πέσει στα 1500 κάτι πα πα πα που που που.

στο τέλος ο φίλος μου δεν άντεξε και της είπε. κοίτα κοπελιά έχουμε βρεί την 8000 12κάτι ευρώ και ήρθαμε πρώτα να τη δουμε και μετά να μετρήσουμε τη βάση της. δεν ήρθαμε για να πάρουμε τηλεόραση από εσάς.

Ενταξει δεν φταίνε τα παιδιά των 700 ευρώ (και πολλά λέω). Η οδηγία είναι μία και απλή : Πουλήστε no matter way ας είναι και τα φωτιστικά του μαγαζιού (διότι περιμένει στην σειρά και το επόμενο βιογραφικό... ).
Και φυσικά αυτό πιάνει μόνο σε όσους πάνε ψάχνοντας να αγοράσουν.

Η βοήθεια του πωλητή σε ψαγμένους και γνώστες το πολύ πολύ να είναι να τους δείξει που είναι το ταμείο...

Re: Απάντηση: Πλαίσιο: Προϊόντα προσφοράς αναξιοπιστία και παραπλάνηση

Ενταξει δεν φταίνε τα παιδιά των 700 ευρώ (και πολλά λέω). Η οδηγία είναι μία και απλή : Πουλήστε no matter way ας είναι και τα φωτιστικά του μαγαζιού (διότι περιμένει στην σειρά και το επόμενο βιογραφικό... ).
Και φυσικά αυτό πιάνει μόνο σε όσους πάνε ψάχνοντας να αγοράσουν.

Η βοήθεια του πωλητή σε ψαγμένους και γνώστες το πολύ πολύ να είναι να τους δείξει που είναι το ταμείο...

συμφωνω με το Τασο :a0210:

και γω πολλες φορες τους λεω αφηστε με στο πονο μου αν χρειαστω κατι θα σου ρθω απο μονος μου.....

αλλα μεχρι στιγμης δοξα το θεο δεν εχω πεσει σε στραβαδια.... οτι ειχα δει πηγα τσαααακ το πηρα κ εφυγα. κ ισα ισα οταν ειναι να επιστρεψω κατι δε μου ζαλιζουν τον ερωτα γιατι το γυρναω κλπ κλπ.....

Re: Πλαίσιο: Αναξιοπιστίας συνέχεια

Αυτη την στιγμη δειχνει τρεις δισκους Recertified, με χαμηλη τιμη.
160, 250 και 500GB.

plaisio.jpg

Πατωντας το "αγορασε το" στον 500 recertified σου βαζει στο καλαθι εναν 500GB web offer (οχι recertified) στα 43 . Αντι για 25 που δινει τιμη για τον recertified.
Δηλαδη σου βαζει στο καλαθι οτι θελει και αν το παρεις χαμπαρι το πηρες.
Αντε γεια...

Πατωντας το "αγορασε το" στον 160 ή στον 250 σου βγαζει αδειο καλαθι και οτι δεν υπαρχει.

Μετα απο 1 λεπτο πλεον μου βγαζει αδειο καλαθι οποιον και απο τους τρεις και να διαλεξω...

Οτι να`ναι...

Η κατάσταση με το Πλαίσιο έχει παραγίνει.

Πριν λίγο καιρό έψαχνα για κάποιες παλιούτσιες μνήμες.. DDR2..

Κοιτάζω το site, βλέπω άφθονες μνήμες "Διαθέσιμο σε συγκεκριμένα καταστήματα". Βλέπω ότι στο κοντινό μου κατάστημα έχει καλή συλλογή, οπότε πηγαίνω από 'κει..

Να μην σας τα πολυλογώ, δεν είχαν καμία από τις μνήμες που αναφερόντουσαν στο site τους. Βασικά δεν είχαν σχεδόν τίποτα σε 1GB DDR2.

Επιεικώς απαράδεκτοι.

Φιλαράκι σε αντίστοιχη περίπτωση…
Πάει στο κατάστημα – και βρίσκει δυο υπαλλήλους απέξω να καπνίζουν…
Μαθαίνει ότι δεν υπάρχει το προϊόν για το οποίο είχε κάνει χιλιόμετρα στην κίνηση…
Βγαίνει έξω…. Και τους άρχισε στις μπιπ…

Είσαστε εδώ 2 μπιπ και καπνίζετε… δε μπορεί ένας από εσάς πριν το τσιγάρο να ελέγξει τι έχετε και τι δεν έχετε στο site?
Δεύτερη φορά έρχομαι και δε βρίσκω αυτό που θέλω…
Να μη τα πολυλογώ … πολύ καντίλι…
Και μετά από όλα αυτά ...
Μετά από μέρες … τα ίδια προιόντα ήταν ακόμα στο website…

Ότι γράφει ‛μόνο σε συγκεκριμένο κατάστημα’ αγνοήστε το. Σαν να μην υπάρχει.

Έτσι είναι.. κρατάνε στο site τους τέτοια προϊόντα ως κράχτες, ώστε να σε τραβήξουν στο κατάστημα..

Αλλά την πατάς μια φορά, άντε να την πατήσεις μια ακόμα, τρίτη δεν έχει.. Σε χάσανε από πελάτη.

Και οι καιροί δεν είναι για να χάνεις πελάτες..

Με τέτοιες κινήσεις κάνουν το e-shop να φαντάζει σωστότερο.. Τουλάχιστον όντως έχουν σε στοκ αυτά που αναφέρει το site τους.

Οτι το online συστημα αποθηκης του eshop ειναι καλυτερο από (το ψιλομπάχαλο) του Πλαισιου ειναι γνωστο...

Ωστοσο, η γνωστη νοοτροπια του eshop το κανει, για εμενα παντα, καταστημα non grata...

Γνωρίζω (από πηγή) ότι το site του e-shop είναι online REALTIME με την αποθήκη , με αποτέλεσμα ότι απόθεμα αναγράφεται στο site ισχύει και στην πραγματικότητα.

Πάντως προσωπικά πάντα - μα πάντα- μα πάντα πριν πάω στο Πλαίσιο, παίρνω τηλέφωνο το συγκεκριμένο κατάστημα που θα πάω για να ρωτήσω αν υπάρχει. Χρόνια το κάνω αυτό. Τραγικό λάθος να πας χύμα.

αυτές οι "προσφορές" έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να σε κάνουν να πας στο κατάστημα, αφού για τον κόπο σου θα αγοράσεις κάτι άλλο.

Είναι μέχρι να τα πάρει κανείς στο κρανίο και πάει να τους το κάνει καλοκαιρινό...