Πλακέτα ενδείξεων δειγματοληψίας για usb -> i2s modules

Re: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Και επειδή είχα λίγα project, είπα να βοηθήσω το φίλο Σπύρο / spynet να φτιάξουμε μια πλακετούλα για το usb to i2s της JLsounds με ενδείξεις led για κάθε επίπεδο δειγματοληψίας.

Δεν έχω ιδέα που βρέθηκε το σχηματικό, ίσως μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ο Σπύρος, αλλά ορίστε τι έχω μέχρι στιγμής.

View attachment 113054

Στον πραγματικά ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω αυτές τις μέρες κοιτάζω το παραπάνω ώστε να προσθέσω στον κώδικα υποστήριξη για το JLSounds. Συμπληρωματικά κοιτάζω και το manual του USB interface καθώς και το datasheet του 74HC138.

Πιστεύω ότι έχω βγάλει άκρη, αλλά έχω μια επιφύλαξη για τις ενδείξεις του DSD, μιας και δεν είναι documented στο manual και η μόνη πληροφορία που έχω είναι το παραπάνω σχηματικό.

Απ' ότι βλέπω, για αρχή το pin 8 πρέπει να βγει high (άρα έξοδος DSD) και μετά αναλόγως αν γίνεται low το Y4 ή το Y6 έχουμε αντίστοιχα DSD64 ή DSD128, σωστά; Το πότε βγαίνουν high ή low τα Y4, Y6 το βλέπω από το logic table στο datasheet του 74HC138.

Προφανώς πρέπει να γίνει και δοκιμή για επιβεβαίωση.. αλλά και να υπάρχει κάποιο λάθος, θα είναι στον κώδικα και όχι στο hardware.

Αν υπάρχουν και κάπου αλλού πληροφορίες, δώστε μου link, αλλά θα προτιμούσα μασημένη τροφή γιατί έχω σχεδόν μηδέν ελεύθερο χρόνο αυτές τις μέρες.

Απάντηση: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Δημήτρη, σε έχουμε αφήσει μόνο με το θέμα και έχουμε τύψεις...έχουμε πιεστεί όλοι από ότι βλέπω...

Δεν τρέχει τίποτα, εγώ έχω σχεδόν τελειώσει..

Δοκιμή με isolator λοιπόν.

Επιλογή είναι ο Si8065, καθότι παρέχει απομόνωση σε 6 σήματα και είναι σχετικά χαμηλού κόστους (και σχετικά εύκολο να βρεθεί). Το μόνο μείον του: είναι μικροσκοπικός! QSOP-16 για την ακρίβεια.

Εδώ λίγο πριν κολληθεί στον αντάπτορα. Παρατηρείτε το (γνωστό πια) USB βύσμα δίπλα για σύγκριση..

IMG_9477_resize.JPG

Παρότι είναι SMD, η κόλλησή του δεν είναι δύσκολη με συμβατικό κολλητήρι. Αλλά είναι απαραίτητος ένας μεγεθυντικός φακός για να βεβαιωθούμε ότι τον κολλήσαμε σωστά.

IMG_9479_resize.JPG

Εδώ το σύστημα σε δράση με το isolator, συνδεδεμένο στο XMOS του DIYINHK που έχω στο Soekris μου:

IMG_9489_resize.JPG

Έχω ήδη φτιάξει το σχηματικό στο Eagle και ετοιμάζω και το PCB..

Btw Μανώλη, μπορώ εύκολα να ενσωματώσω και τον κώδικα για την οδήγηση των 7-segment displays (μέσω I2C αν θυμάσαι), αλλά χωρίς την πλακετούλα δεν θα μπορώ να το δοκιμάσω.

Επίσης έχω βάλει και υποστήριξη για WaveIO.

Οπότε αυτή τη στιγμή υποστηρίζονται:

- Amanero Combo384
- DIYINHK XMOS
- JLsounds
- WaveIO

Δοκιμασμένο για την ώρα μόνο το DIYINHK XMOS γιατί αυτό έχω πρόχειρο.

Ξέρει κανείς αν το Amanero που έχω (από τις πρώτες παρτίδες) υποστηρίζει F0,F1,F2,F3 απλά και μόνο με την αλλαγή στο firmware tool?

Απάντηση: Re: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Ξέρει κανείς αν το Amanero που έχω (από τις πρώτες παρτίδες) υποστηρίζει F0,F1,F2,F3 απλά και μόνο με την αλλαγή στο firmware tool?

Αν σου εμφανίζει την επιλογή στο Conf. tools λογικά τα υποστηρίζει.
100% σίγουρος δεν είμαι όμως...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κοιτάζω τώρα τα δύο .pdf,το παλιό και το νέο και στα gerbers οι διαδρομές που πάνε στα ακρινά είναι πανομοιότυπες.
Οπότε λογικά είσαι οκ.

Ναι υποστηρίζει Δημήτρη, έχει τη δυνατότητα να κάνει εγγραφή μόνο με επιλογές της τελευταίας καρτέλας...είναι όμως λίγο risk το Configuration Tool...όχι για να κάψεις την πλακέτα, αλλά μερικές φορές περνάνε περίεργες επιλογές που τις καταλαβαίνεις όταν η αμανέρο συνεργάζεται με άλλα περίεργα τερτίπια όπως του Acko για παράδειγμα.
Εάν φλασάρεις και πάλι με 1080 έχει default την ενεργοποίηση των Fx...

Δημήτρη, θα το δω και θα σου πω...υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσω και αυτό που έχεις βάλει.

Από εδώ λοιπόν μπορείτε να κατεβάσετε την τρέχουσα έκδοση του κώδικα (v0.34): http://www.dimdim.gr/download/1300/
Υπόψη, το παραπάνω link θα ισχύει για την εκάστοτε τρέχουσα έκδοση του κώδικα.

Υποστηρίζει θεωρητικά όλες τις πλακέτες που έχουμε αναφέρει σε αυτό το νήμα, αν και πρακτικά το έχω δοκιμάσει μόνο με την DIYINHK XMOS.

Έχω εδώ και μία WaveIO καθώς και μια JLsounds οπότε θα τις δοκιμάσω στην πρώτη ευκαιρία, και περιμένω και την Amanero.

Δημήτρη,ξεπέρασες κάθε προσδοκία.
Τώρα μένει μόνο η απομόνωση,έτσι;

Η απομόνωση είναι σχεδιασμένη και δοκιμασμένη.. αυτό που μένει είναι να τελειώσει η σχεδίαση του PCB και να το παραγγείλουμε κάπου (π.χ. στο Seeeed http://www.seeedstudio.com/service/index.php?r=pcb )

Μετά πρέπει να πάρετε τα εξαρτήματα (θα βγάλω συγκεκριμένο προτεινόμενο BoM) και να τα κολλήσετε. Θεωρώ ότι κάπου στο ενδιάμεσο έχετε προμηθευτεί το Arduino Nano και την OLED (λογικά από Ebay)..

Για την ώρα πρέπει να βρω λίγο χρόνο να τελειώσω το σχηματικό και το PCB.

Για όποιον δεν θέλει οθόνη και πολλά led υπάρχει κι αυτή η λύση.
Κι εδώ χρειάζεται ελεγκτής και απομόνωση βεβαίως αλλά όποιος θέλει θα βρει την άκρη μάλλον εύκολα.

Είναι και αυτό λύση, αλλά μετά πρέπει να θυμάσαι σε τι αντιστοιχεί το κάθε χρώμα.. Εγώ δε θα την πάλευα.. :p

Ομοίως,θα έπρεπε να τα γράψω.
Αλλά έχουμε μίνιμαλ τύπους που την ψάχνουν ακούω.:listen:

Ομοίως,θα έπρεπε να τα γράψω.
Αλλά έχουμε μίνιμαλ τύπους που την ψάχνουν ακούω.:listen:

Όλα τα ξέρεις εσύ...

Για μένα είναι μάλλον too much το όλο θέμα της οθόνης.
Θα χρειαστεί και μετατροπή η πρόσοψη του mambo και με βάζει σε σκέψεις...

Θα προτιμούσα όντως 2-3 leds, minimal.
px Ένα να δείχνει input (usb on - spdif off μου αρκεί) και ένα led τριπλού χρώματος για sr... a colour: 44/48, b colour: 88/96, c colour: 176/192 (*)
άντε και ένα led για standby (αλλά αυτό είναι ανεξάρτητο... μπορεί να γίνει με προέκταση από την amanero (ανάβει με το που συνδεθεί η συσκευή στο ρεύμα, ανεξάρτητα απ οτο pc).

Mπορεί να γίνει (εύκολα) κάτι τέτοιο με arduino?

(*) ακριβώς έτσι δουλεύει το dacmagic xs, αλλά δεν μπορώ να βρω πως, με τι ελεγκτή κτλ...

Όλα μπορούν να γίνουν, απλά το συγκεκριμένο ξεφεύγει λίγο από το scope όπως το έχουμε ορίσει μέχρι τώρα. Αλλά μπορούμε χωρίς πολλή προσπάθεια να προσθέσουμε τουλάχιστον τη δυνατότητα υποστήριξης RGB LED, τη στιγμή που μπορεί να οδηγηθεί απευθείας από το Arduino και έχουμε περισσευούμενο I/O. Απ' ότι βλέπω πιο πάνω, το RGB LED τραβάει περίπου 30mA ανά χρώμα. Είναι κάπως πολύ αλλά ανεκτό για το Nano, ειδικά αν το κάνουμε και λίγο dim.

Στο Mambo πως επιλέγεις είσοδο; Σου δίνει κάποια ένδειξη για το ποια είσοδος είναι επιλεγμένη;

Δημήτρη, η αλλαγή usb/spdif γίνεται με διακόπτη δύο θέσεων. Υπάρχει επίσης on board led ένδειξη (αλλαγή χρώματος), κλειδωσε / ξεκλείδωσε η spdif, αν αυτό ρωτάς.
Το input το έχoυμε καλυμένο ανεξαρτήτως arduino, όσοι έχουμε mambo, με μια καλωδιοταινία και το led στην πρόσοψη.

Το μόνο θέμα (στη δική μου περίπτωση) είναι το sr. Αν παίζει το σενάριο που προανέφερα θα το προχωρήσω.

Θύμισέ μου κάτι για το άλλο project. Tο shield του nano είναι ίδιο με αυτό του duo?