Πλακέτα ενδείξεων δειγματοληψίας για usb -> i2s modules

Re: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Εγώ παντός μένω στην oled. Άντε να θυμάσαι σε τι δειγματοληψία αντιστοιχεί το χρώμα του λεντ (γερνάμε κιόλας) ενώ με την οθόνη άλλο πράγμα, πουλάς και μούρη!

Re: Απάντηση: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Δημήτρη, η αλλαγή usb/spdif γίνεται με διακόπτη δύο θέσεων. Υπάρχει επίσης on board led ένδειξη (αλλαγή χρώματος), κλειδωσε / ξεκλείδωσε η spdif, αν αυτό ρωτάς.
Το input το έχoυμε καλυμένο ανεξαρτήτως arduino, όσοι έχουμε mambo, με μια καλωδιοταινία και το led στην πρόσοψη.

Το μόνο θέμα (στη δική μου περίπτωση) είναι το sr. Αν παίζει το σενάριο που προανέφερα θα το προχωρήσω.

ΟΚ, κάτι θα κάνουμε..

Θύμισέ μου κάτι για το άλλο project. Tο shield του nano είναι ίδιο με αυτό του duo?

Όχι, καμία σχέση. Εντελώς διαφορετικά πράγματα. Για το Nano δεν θα φτιάξουμε shield, θα φτιάξουμε mainboard. :p

Απάντηση: Usb to i2s JLsounds πλακέτα ενδείξεων

Λοιπόν πριν μπούμε στις παραγγελίες κάποιες διευκρινήσεις, γιατί δεν τις έχω ξεκαθαρίσει.

1) τι τροφοδοσία χρειάζεται το nano για τις δικές μας ανάγκες, όχι τι δέχεται ως μέγιστο αν το φορτώσεις ένα κάρο περιφερειακά, αλλά ποιες είναι οι ανάγκες σε τάση και ρεύμα για το πρότζεκτ.
2) η οθόνη από ότι βλέπω καταναλώνει ψίχουλα είτε αφορά 0,96" είτε 1,3", λογικά τα 20-30mA θα πρέπει να είναι μέγιστο και η τάση των 3,3V που μπορεί να δώσει το nano υπεραρκετά...
3) ο απομονωτής από που θα τροφοδοτηθεί...εδώ λογικά θα θέλουμε 3.3V θέλει δικό του ανεξάρτητο τροφοδοτικό ή μπορούμε να πάρουμε από τα 3.3 (κοινή γραμμή με την οθόνη);

1) To Nano θέλει τάση 5V και για τις ανάγκες μας 100mA είναι υπέρ αρκετά. Αύριο θα το μετρήσω και θα σας πω ακριβώς.
2) Σωστά.
3) Η μία πλευρά του (αυτή προς το Nano) τροφοδοτείται με τα ίδια 5V που τροφοδοτούν και το Nano. Δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με 3.3V γιατί το Nano έχει logic levels στα 5V, οπότε θα το κάψει.
Η "καθαρή" πλευρά (αυτή προς το USB interface) τροφοδοτείται με τάση κατάλληλη ώστε να ταιριάζει στα logic levels που θα "διαβάζει" από το USB interface. Στις πιο πολλές περιπτώσεις αυτή είναι 3.3V.

Λοιπόν Λεμονιας, Σωκ και γω παραγγέλνουμε αύριο, αυτά από εκεί:
arduino nano http://www.ebay.co.uk/itm/Arduino-N...6?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item4d2e77e3e8
oled screen 1,3" http://www.ebay.co.uk/itm/331466003181?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK:MEBIDX:IT

Αν μπορώ να εξυπηρετήσω πείτε μου (συνήθως παίρνω προμήθεια 300%, και λόγω φορτωμένου προγράμματος παραλαβή απο το σπίτι μου (πλησίον Σταθμού Μετρο Δάφνης), μετά τις 8-9μμ.

ΥΓ. ΔημΔημ πες μου ότι όλα είναι εντάξει και ότι δεν χρειάζομαι άλλο μτσ! O Sok λέει ότι είμαι ok, μην τον εκθέσεις :Banane0:
(Αυτή τη στιγμή έχω στο mambo έναν 100VA 9+9V για το Ref-D και το DiyIΝHK Reg 5V της Amanero... Σε απλά ελληνικά, please,,, :ADFADF1:)

Ακριβά τα βλέπω τα Nano & OLED σας.. μάλλον επειδή έρχονται από Ευρώπη. Σεβαστό. Απλά, για άλλους ενδιαφερόμενους, αναφέρω ότι αν τα παίρνατε από Κίνα θα είχαν (συνολικά) περίπου το 1/3 του κόστους (και ένα μεγαλύτερο ρίσκο να μην έρθουν ποτέ φυσικά..).

Ο μετ/της σου έχει δυο τυλίγματα, το ένα δίνει στο Mambo και το άλλο στην Amanero, σωστά; Αν ναι, θέλεις ένα ακόμα μετ/τη.. αλλιώς δεν θα έχεις isolation μεταξύ Arduino και υπολοίπων.
Μπορεί να είναι και μικρός τετράγωνος (πολύ μικρός.. π.χ. http://gr.rsdelivers.com/product/block/vb-2-0-1-9/pcb-mount-transformer-20va-1x9-o-p/7320367.aspx ).

Αν τσιμπήσει τα 5v για το νανο και την μιά πλευρά του isolator από Salas ή από το τροφοδοτικό που ταΐζει το amanero και τα 3.3 για την άλλη πλευρά από το αμανέρο έχουμε θέμα;
(Προφανώς ναι,γιατί κάνει λούπα,γράφοντας το ξεκαθάρισα... )
Οπότε άλλος ένα μετασχηματιστής με ένα τροφοδοτικό στα 5V χρειάζεται.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δημήτρη,έχει σημασία η ποιότητα στην μεριά του nano;
Ένα οποιοδήποτε ξεχασμένο πακάκι δεν μας κάνει;
Πόσα VDC πρέπει να βγάζει;

Έχω μπλέξει με χαιεντάδες Δημήτρη μου, τι να κάνω? Θα πληρώσω κάτι παραπανω...
έπαιξε λίγο ρόλο ότι μπορεί να μην έρθει ποτέ... καταλαβαίνεις.

Για τα υπόλοιπα, όπως το είπες. Δύο τυλίγματα για mambo και amanero.
Nα μας εξηγήσει ο Σωκ τώρα (που όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω και μετέτρεψε το foobar σε audirvana) πως θα πάρω dc απο το μτσ και τα τροφοδοτικά που έχω...

Έχω ένα τετράγωνο spare triade 6V, μάλλον γίνεται η δουλειά, αλλά ήθελα να μην πιάσω άλλο χώρο.
Μπορεί να το κάνω έτσι και όταν του βάλω κανα ενισχυτάκι ακουστικών αλλάζω μια και καλή τον μτσ σε μεγαλύτερο και με περισσότερα δευτερεύοντα για όλα.

Έχω μπλέξει με χαιεντάδες Δημήτρη μου, τι να κάνω? Θα πληρώσω κάτι παραπανω...

Έγραψα από πάνω βρε πως το σκεφτόμουν,αλλά έτσι θα κάνει λούπα αφού η μια πλευρά (του αμανερο) αλλά και η άλλη (του νάνο) που θα είναι επάνω στο isolator ουσιαστικά θα τροφοδοτούνται από το ίδιο τροφοδοτικό.
Οπότε απομόνωση γιοκ,θέλει μια ξεχωριστή τροφοδοσία για την πλευρά του νανο μόνο.
Μετασχηματιστή και τροφοδοτικό δηλαδή,η πακάκι έτοιμο,κλπ.

To Nano χρειάζεται είτε 5VDC σταθεροποιημένο είτε 7-12V μη-σταθεροποιημένο (αυτό που παίρνετε μετά από την ανόρθωση και την εξομάλυνση), οπότε ένας 6VAC μετ/της θεωρητικά κάνει, αν και είναι οριακά. Θα φροντίσω να βγάλω στον power header και την είσοδο για μη-σταθεροποιημένη τάση.

Με αυτά είμαι εντάξει;

http://www.ebay.com/itm/White-1-3-I...636?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27ff018e7c

http://www.ebay.com/itm/MINI-USB-Na...970?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c98510e72

Για το isolator υπάρχει κάτι που να κάνει τα 5v του arduino 3.3v για να μην χρειαστεί ξεχωριστή τροφοδοσία;
Αυτό κάνει;
http://www.ebay.com/itm/New-IIC-I2C...933?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4192552d4d

Τα Nano & OLED που έβαλες φαίνονται μια χαρά.

Δεν το κατάλαβα αυτό που λες για το να κάνεις τα 5V 3.3V. Η όλη ιδέα με το isolator είναι να τροφοδοτείται η μία πλευρά του από το Nano και η άλλη από το USB interface ή άλλο τρίτο ανεξάρτητο τροφοδοτικό.

Αν τροφοδοτήσεις και τις δυο πλευρές του από το ίδιο τροφοδοτικό, έστω και μέσω regulator που να κάνει τα 5V 3.3V, χάνεις το isolation.

Λοιπόν, ορίστε ένα πρώτο σχηματικό:

2.png

Στο πάνω μέρος βλέπετε τρεις headers (ακιδοσειρές).

Η πρώτη (H1) είναι η είσοδος της τροφοδοσίας. Δέχεται είτε unregulated 7-12VDC είτε 5VDC regulated.

Η δεύτερη (H2) είναι η σύνδεση για την οθόνη. Δίνει τάση 3.3V, GND και τα σήματα SDA και SCL.

Η τρίτη (H3) είναι γενικής χρήσης, για σύνδεση π.χ. RGB LED. Βασικά σκέφτηκα ότι μιας και υπάρχουν τα pins, γιατί να μη τα βγάλω προς τα έξω; Μπορεί να χρειαστούν σε κάτι..

Το μακρουλό με τα πολλά pins είναι το Arduino Nano.

Κάτω από αυτό υπάρχουν τα δυο isolators, ένα για 6 σήματα και ένα για ακόμα 4. Χρησιμοποιείτε είτε το ένα είτε και τα δυο, ανάλογα τις ανάγκες σας.
Υπάρχουν και τέσσερις πυκνωτές decoupling.. τους έχω να είναι SMD 0805 για οικονομία χώρου αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το τυπωμένο. Αν έχει όρεξη κάποιος από εσάς να ασχοληθεί, ας μου στείλει PM ώστε να του στείλω τα αρχεία του Eagle. Αλλιώς περιμένετε να το δω και αυτό.

Προχωράμε μια χαρά δηλαδή!
Για να δούμε,θα το φτιάξει κανείς αυτό το τυπωμένο να μπούμε σε σειρά;
Εμείς με τα 8 σήματα χρειαζόμαστε και τα δύο isolators,οπότε για εκεί πάμε.

Το τυπωμένο θα κουμπώσει πάνω στο arduino;
Αν ναι θα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το arduino για να μπουν και οι κλεμες για τροφοδοσία και για την οθόνη, όπως και τέσσερις τρύπες για να βιδωθεί στο σασί.

Βασικά το Arduino θα κουμπώσει πάνω στο τυπωμένο, οπότε το τυπωμένο θα είναι μεγαλύτερο από το Arduino. Υπάρχουν ήδη τα headers και για την τροφοδοσία (H1) και για την οθόνη (H2). Προφανώς θα φροντίσουμε να υπάρχουν και τρύπες για βίδες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Προχωράμε μια χαρά δηλαδή!
Για να δούμε,θα το φτιάξει κανείς αυτό το τυπωμένο να μπούμε σε σειρά;
Εμείς με τα 8 σήματα χρειαζόμαστε και τα δύο isolators,οπότε για εκεί πάμε.

Με ενημέρωσαν ότι σήμερα έφτασε σπίτι μου και το καινούργιο Amanero, οπότε θα κάνω δοκιμές και με αυτό.

Απ´ότι διαβάζω, το pin DSD64_128 είναι open drain, οπότε θα χρειαστεί και αντίσταση pull up. Ειδικά αυτό το "περίεργο" pin θέλω να βεβαιωθώ ότι παίζει σωστά..

Ποιο είναι το καινούργιο το 3.1 nano?
Σε ποια μοντούλα αναφέρεσαι για το dsd?