Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Έεεε... Χμμμ.... Δηλαδή..... Μιλάς για την αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα;
icon10.gif

Διονύση, κάθε DLP που σέβεται τον εαυτό του το τσιμπάει λίγο... Όχι πολύ αλλά το "πιάνω" που και πού.

(Τα Screenshots είναι η χαρά των DLP. Το μαύρο φαίνεται κατάμαυρο και τα πλάνα στατικά, δεν υπάρχει κίνηση...
icon10.gif
)

Καλορίζικο το μηχανάκι, Μπάμπη μου...:ernaehrung004::ernaehrung004:

Από τα screenshots φαίνεται η καλή ''μέρα''. Βρε μπας και είδες τίποτα ''επελάσεις'' του Λουκά και σου φάνηκε ότι δεν έχει καλή κίνηση???? :D:D

Βασικά τον έχω προσέξει και στη CRT, η κίνησή του προξενεί πολλά ''σπασίματα'' σε ευαίσθητες περιοχές του θεατή....:twoguns::twoguns:

Πέραν της πλάκας, από κίνηση δεν....??? Σε σχέση με τον JVC και τον Marantz τι βαθμό του βάζεις???

πλακα πλακα αστερι ο πλαναρ αλλα καποιος πρεπει να σε μαθει να βγαζεις φωτογραφιες ρε συ.....

αδικεις το μηχανημα:BDBDG54:

Και μην μας "παραμυθιάζεις" και καλά, ότι δεν ξέρεις από φωτογραφία, γιατί οι φωτο που ανέβασες είναι καταπληκτικές :SFGSFGSF:
Δηλ. τι παραπάνω θα ανέβαζες αν (υποτίθεται) ...ήξερες περισσότερα από φωτογραφία???.
Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Γιώργο, σ' ευχαριστώ πολύ.
Αποφασίστε όμως ρε παιδιά.... Τραβάω καλά ή δεν τραβάω; :AFADF0:

Πέραν της πλάκας, από κίνηση δεν....??? Σε σχέση με τον JVC και τον Marantz τι βαθμό του βάζεις???

Γιάννη, έχω δεί ελάχιστα, ασφαλή συμπεράσματα θα βγάλω σε λίγο καιρό, πέσαμε και πάνω στο EURO. http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon7.gif
Όπως είπες κι εσύ όμως "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", κι αν κρίνω από αυτά που είδα στο Van Helsing, στην αρχική σκηνή με τα φώτα στο ποτάμι αλλά κυρίως στη σκηνή που ο τύπος είναι δεμένος στο στύλο και κάνει πάνινγκ η κάμερα σε κάτι κλαδιά, τότε η μέρα παραείναι καλή... Καταπληκτική θα έλεγα.

Γιάννη, έχω δεί ελάχιστα, ασφαλή συμπεράσματα θα βγάλω σε λίγο καιρό, πέσαμε και πάνω στο EURO. http://www.avclub.gr/forum/images/icons/icon7.gif
Όπως είπες κι εσύ όμως "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται", κι αν κρίνω από αυτά που είδα στο Van Helsing, στην αρχική σκηνή με τα φώτα στο ποτάμι αλλά κυρίως στη σκηνή που ο τύπος είναι δεμένος στο στύλο και κάνει πάνινγκ η κάμερα σε κάτι κλαδιά, τότε η μέρα παραείναι καλή... Καταπληκτική θα έλεγα.

Υλικό??? 1080 24άρι BD???

Μέσο??? PS3????

Χαίρομαι που τα DLP κάνουν κινήσεις για να διορθώσουν τον ''αδύναμο κρίκο'', για όποιον δεν τον ενοχλούν τα ουράνια τόξα, μιλάω πάντα....-bye--bye-

Υλικό??? 1080 24άρι BD???

Μέσο??? PS3????

Χαίρομαι που τα DLP κάνουν κινήσεις για να διορθώσουν τον ''αδύναμο κρίκο'', για όποιον δεν τον ενοχλούν τα ουράνια τόξα, μιλάω πάντα....-bye--bye-

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από το PS3, οι δεύτερες από το HTPC. ΟΙ πρώτες είναι τραβηγμένες με πιό δύσκολες συνθήκες, ήταν απόγευμα και το δωμάτιο είχε φώς. Οι δεύτερες είναι βράδυ.
Υλικό BR και το κλιπάκι της EPSON.
Σε σχέση με τον Marantz τον Ruby και τον HD1 νομίζω οτι είναι σέ όλα καλύτερος εκτός από το rainbow. Μάλλον και στα χρώματα ήταν καλύτερος ο Ruby αλλά πάει καιρός που έχω να τον δώ και κρατάω μιά επιφύλαξη.
Επιφύλαξη επίσης κρατάω και για το μαύρο, αν δηλαδή ο HD1 είχε καλύτερο στο χώρο μου. Έχω την εντύπωση οτι τώρα έχω καλύτερο μαύρο αλλά ίσως είμαι επειρεασμένος από την αλλαγή που είχε επέλθει στο gamma του HD1 μετά τις 200 ώρες. Σίγουρα όμως έχω πολύ καλύτερες διαβαθμίσεις του γκρί.

Τώρα για τις φωτογραφίες.
Γιώργο δεν σας "παραμυθιάζω", πραγματικά δέν μπορώ να τραβήξω καλές φωτογραφίες.
Μην κοιτάς αυτές που ανεβάζψ, αυτές είναι οι καλύτερες απ' όσες έχω τραβήξει, δεν τις ανεβάζω όλες.
Έχω καταφέρει, έχω βρεί τρόπο να τραβάω σχετικά καλές φωτογραφίες στα εύκολα, όταν δηλαδή η οθόνη είναι πλημυρισμένη στο φώς. Και πάλι όμως στα χρώματα έχω πρόβλημα, συνήθως μου βγαίνουν πιό θερμά, κιτρινίζουν.
Στα σκοτεινά γίνεται ο θάνατος της αλεπούς. Βγάζω άλλα αντ' άλλων. Ότι τυθμίσεις και να κάνω δεν μπορώ να τα καταφέρω να πάρω αυτό που βλέπω στη οθόνη ή έστω κάτι παραπλήσιο.

Αυτό είναι βεβαίως λογικό, οι δύο ήταν τρίτσιποι άρα μηδενικό rainbow και ο Marantz είχε πολύ λιγότερο φώς και contrast.
Δές για παράδειγμα τις δύο παρακάτω φωτογραφίες.
Καμία δεν είναι σωστή. Η πρώτη πάρα πολύ φωτεινή. Η δεύτερη πολύ φωτεινά τα φωτεινά καί μαύρα τα σκοτεινά.
Αυτό που έβλεπα στο πανί ήταν κάτι κοντά στη δεύτερη αλλά πιό σκοτεινά τα φωτεινά και πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά. Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα τίποτε.
Παλιά είχα ανοίξει ένα θέμα ειδικά για screenshots και ζητούσα απ´όποιον ήθελε και μπορούσε να ανεβάσει τα δικά του screenshots και να συζητήσουμε πάνω σ' αυτά, όχι για τον προβολέα του καθενός αλλά για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας και πώς ο καθένας το πέτυχε. Ήλπιζα οτι θα υπήρχε ανταπόκριση κι οτι ίσως βγάζαμε κάποις χρήσιμα συμπεράσματα με τη βοήθεια και πιό έμπειρων φωτογράφων.
Δυστυχώς όμως ανταπόκριση δεν υπήρξε.

Δές τώρα τις φωτογραφίες και ίσως καταλάβεις τι εννοώ.

IMG_44384039.jpg

IMG_44394039.jpg

Last edited:
Κι αυτή που δεν μπορούσα να τη βγάλω σωστά χρωματικά, τουλάχιστον να πλησιάζει. Μου έβγαινε πολύ magenta.

s6.jpg

Φίλε Μπάμπη καλημέρα. Φυσικά και έχεις δίκιο σε όσα λες για τις φωτογραφίες, απλά σε ...πειράζω λιγάκι (με ξέρεις τώρα...)! Παρ´ όλες τις αδυναμίες όμως των φωτο, οι δυνατότητες και η ποιότητα του planar, δεν κρύβονται, και πιστεύω αν γράψει μερικές ώρες ακόμη η λάμπα του και ρυθμιστεί επαγγελματικά από το Μανώλη, το μηχανάκι θα απογειωθεί και στο πανί αλλά και στο ccd της μηχανής, με προφανές αποτέλεσμα τις καλύτερες φωτο.
Όμως όπως πολύ σωστά είπες και εσύ, η καλή μέρα απ´ το πρωί φαίνεται :a0210:
Επί πλέον αν βρεθεί καμιά καλή ψυχή συνφορουμίτης και γνώστης του θέματος φωτογραφία και σου (μας!) κάνει κανένα μάθημα φωτογραφίας, χαράς ευαγγέλια (εγώ να δεις ασχετοσύνη στο θέμα, μπροστά μου εσύ είσαι ...επαγγελματίας!!!).

Φιλικά
Γιώργος Δενδρόπουλος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι από το PS3, οι δεύτερες από το HTPC. ΟΙ πρώτες είναι τραβηγμένες με πιό δύσκολες συνθήκες, ήταν απόγευμα και το δωμάτιο είχε φώς. Οι δεύτερες είναι βράδυ.
Υλικό BR και το κλιπάκι της EPSON.
Σε σχέση με τον Marantz τον Ruby και τον HD1 νομίζω οτι είναι σέ όλα καλύτερος εκτός από το rainbow. Μάλλον και στα χρώματα ήταν καλύτερος ο Ruby αλλά πάει καιρός που έχω να τον δώ και κρατάω μιά επιφύλαξη.
Επιφύλαξη επίσης κρατάω και για το μαύρο, αν δηλαδή ο HD1 είχε καλύτερο στο χώρο μου. Έχω την εντύπωση οτι τώρα έχω καλύτερο μαύρο αλλά ίσως είμαι επειρεασμένος από την αλλαγή που είχε επέλθει στο gamma του HD1 μετά τις 200 ώρες. Σίγουρα όμως έχω πολύ καλύτερες διαβαθμίσεις του γκρί.

Τώρα για τις φωτογραφίες.
Γιώργο δεν σας "παραμυθιάζω", πραγματικά δέν μπορώ να τραβήξω καλές φωτογραφίες.
Μην κοιτάς αυτές που ανεβάζψ, αυτές είναι οι καλύτερες απ' όσες έχω τραβήξει, δεν τις ανεβάζω όλες.
Έχω καταφέρει, έχω βρεί τρόπο να τραβάω σχετικά καλές φωτογραφίες στα εύκολα, όταν δηλαδή η οθόνη είναι πλημυρισμένη στο φώς. Και πάλι όμως στα χρώματα έχω πρόβλημα, συνήθως μου βγαίνουν πιό θερμά, κιτρινίζουν.
Στα σκοτεινά γίνεται ο θάνατος της αλεπούς. Βγάζω άλλα αντ' άλλων. Ότι τυθμίσεις και να κάνω δεν μπορώ να τα καταφέρω να πάρω αυτό που βλέπω στη οθόνη ή έστω κάτι παραπλήσιο.

Αυτό είναι βεβαίως λογικό, οι δύο ήταν τρίτσιποι άρα μηδενικό rainbow και ο Marantz είχε πολύ λιγότερο φώς και contrast.
Δές για παράδειγμα τις δύο παρακάτω φωτογραφίες.
Καμία δεν είναι σωστή. Η πρώτη πάρα πολύ φωτεινή. Η δεύτερη πολύ φωτεινά τα φωτεινά καί μαύρα τα σκοτεινά.
Αυτό που έβλεπα στο πανί ήταν κάτι κοντά στη δεύτερη αλλά πιό σκοτεινά τα φωτεινά και πολύ περισσότερη λεπτομέρεια στα σκοτεινά. Όσο κι αν προσπάθησα δεν κατάφερα τίποτε.
Παλιά είχα ανοίξει ένα θέμα ειδικά για screenshots και ζητούσα απ´όποιον ήθελε και μπορούσε να ανεβάσει τα δικά του screenshots και να συζητήσουμε πάνω σ' αυτά, όχι για τον προβολέα του καθενός αλλά για το αποτέλεσμα της φωτογραφίας και πώς ο καθένας το πέτυχε. Ήλπιζα οτι θα υπήρχε ανταπόκριση κι οτι ίσως βγάζαμε κάποις χρήσιμα συμπεράσματα με τη βοήθεια και πιό έμπειρων φωτογράφων.
Δυστυχώς όμως ανταπόκριση δεν υπήρξε.

Δές τώρα τις φωτογραφίες και ίσως καταλάβεις τι εννοώ.

IMG_44384039.jpg

IMG_44394039.jpg

ρε συ Μπαμπη-εχει τοσο πυκνο μαυρο,ή φαινεται ετσι στις φωτο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Δημήτρη, έτσι φαίνεται στις φωτογραφίες.
Έχει πράγματι πάρα πολύ καλό μαύρο αλλά αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι επειδή εγώ δεν γνωρίζω τις εξειδικευμένες τεχνικές που χρειάζεται μια μηχανή για να αποδώσει (άν μπορεί) την πραγματικότητα σ´αυτές τις συνθήκες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Δημήτρη, έτσι φαίνεται στις φωτογραφίες.
Έχει πράγματι πάρα πολύ καλό μαύρο αλλά αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι επειδή εγώ δεν γνωρίζω τις εξειδικευμένες τεχνικές που χρειάζεται μια μηχανή για να αποδώσει (άν μπορεί) την πραγματικότητα σ´αυτές τις συνθήκες.

Λογικο να δινει πυκνο μαυρο μια φωτογραφια,αλλα απ`οσο μπορω να καταλαβω,πρεπει να κυμαινεται σε αριστα επιπεδα!
καλοριζικος οπως και να`χει....:award::award:

Eλπιζω οτι η καμερα ειναι σε τριποδι και τραβας με χρονομετρο ή declaser ...

Bαλε iso 100 και ρυθμισε το focus maual συμφωνα με την αποσταση φακου απο την οθονη και κλειδωσε το εκει.
Οσον αφορα την εκθεση (εννοειται οτι εχεις κανει pause στη σκηνη που θελεις) βαλε ταχυτητα αναλογη με το εστιακο μηκος του φακου (πχ αν εχεις φακο 50mm η ταχυτητα πρπει να ειναι μεγαλυτερη απο 1/50 κλπ).
Τελος για το διαφραγμα καλο θα ειναι να εχεις ενα εξωτερικο φωτομετρο που θα το βαλεις κοντα στην οθονη και θα σου πει τη σωστη τιμη.
Επισης για white balance πρεπει να εχεις τουλαχιστον μια καρτα macbeth σαν κι αυτεσ http://www.pictureflow.com/products/whibal/index.html
http://www.mpex.com/browse.cfm/4,5362.html
http://www.colourtools.co.uk/calibr8-v1.htm
και αλλες...

Last edited:
Αυτές τις κάρτες τις βρίσκεις εδώ; Κι αν υποθέσουμε οτι έχω μία με τι φωτισμό θα κάνω το W/B;

White ballance θα κανεις με ενα καρε λευκο στο προβολεα σου (100 ire) ... καλο θα ειναι να εχεις καλιμπραρει φυσικα και τον προβολεα σου!
Και εννοειται πισα σκοταδι στο δωματιο και αν ειναι δυνατον να καλυψεις προσωρινα και τους πλαινους τοιχους και ταβανι με μαυρο πανι για τυχον αλλοιωσεις στη φωτεινοτητα και στο χρωμα (αν δεν ειναι λευκοι).
Τις καρτες αυτες πιθανον να τις εχουν και μεγαλα φωτογραφικα καταστηματα στην Αθηνα ή στο Amazon κλπ

Last edited:
Απάντηση: Re: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Και εννοειται πισα σκοταδι στο δωματιο και αν ειναι δυνατον να καλυψεις προσωρινα και τους πλαινους τοιχους και ταβανι με μαυρο πανι για τυχον αλλοιωσεις στη φωτεινοτητα και στο χρωμα (αν δεν ειναι λευκοι).

Θα κάνω όλη αυτή τη διαδικασία για να βγάλω screenshots;
icon10.gif

Άστο Γιάννη... Ας μην βγούν και τόσο καλά, ούτως ή άλλως για πλάκα τα τραβάμε... και για να έχουμε κάτι να συζητάμε...

Ακομη κι αν κανεις ολα τα παραπανω, αυτα που θα δει ο αναγνωστης του φορουμ, θα ειναι διαφορετικα απο αυτα που θα δεις κι εσυ λογω μονιτορ υπολογιστη (θα πρεπει να καλιμπραριστουν κι αυτα συμφωνα με τις ιδιες προδιαγραφες).

Παντως ενα απλο manual white ballance στο πανι σου με 100 ire, σιγουρα θα βελτιωσει την αποδαση χρωματικα.

Kι εδω λιγα λογια για το πως φωτομετρει η φωτογραφικη σου...

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

..........................................................
It’s worth noting here that the Planar’s black levels, in either gamma setting, are comparable to those we’ve measured on all but one or two DLP projectors, and its combination of a high peak light output and impressive blacks are exceeded (on the black level side) only by the latest JVC LCOS designs.
...................................................................

Όλο το review εδώ

Μπάμπη με γειά το εργαλείο και καλές θεάσεις.

Για τα screenshots...
Επειδή είχα αναμιχθεί και στην προηγουμενη κουβέντα όπου πέσαν διάφορες προτάσεις για "καλιμπράρισμα" της διαδικασίας ληψης screenshots, θα ήθελα να ξέρω αν δοκίμασες στην πράξη κάποιες απο αυτές τις προτάσεις και τι αποτέλεσμα είχαν.
ΣΣ. Θυμάμαι είχα προτείνει θερμοκρασία λευκού 6500Κ. Αυτή η επιλογή θα δείξει πόσο μακρυά απο το προτυπο είσαι και όχι αυτό που αντιλαμβάνεται το σύστημα όρασης του θεατή. Χρειάζεται custom WB βάσει γκρι-λευκου δείγματος ώστε να υπάρξει κατα το δυνατον ταύτιση οπτικής αντίληψης θεατή - φωτογραφικής αποτύπωσης. Ακριβώς όπως το γράφει ο Γιάννης πιό πάνω, στο πανι με 100ire.

Αποθηκεύεις σε raw ??. Εχεις κάνει σε raw ληψη σκακιέρας, κλίμακας του γκρί ?? και έστω μίας σκηνής ??.
Αν ναι είναι εύκολο να γίνει μια πρώτη (καλή) προσέγγιση αρκεί να χρησιμοποιηθεί ένα ελεγχόμενο-ουδέτερο προγραμμα επεξεργασίας raw (σσ. το μόνο που ξέρω είναι το dcraw. Τα photoshop κλπ εφαρμόζουν ανεξέλεγκτα δικές τους "βελτιστοποιήσεις").
Αν θέλεις ανέβασε κάπου μια τέτοια τριπλέτα (ασπρόμαυρη σκακιέρα, κλιμακα του γκρι 0-255, ενδεικτικά μια δύσκολη σκηνη, σε RAW) και δώσε μου την άδεια να παίξω λίγο.

Υ.Γ. Για custom wb και φωτομέτρηση δεν χρειάζεται να καλύψεις ολόκληρη την οθόνη με άσπρο. Ενα ενδεικτικό τεράγωνο αρκει. Για να γλιτώσεις τις αντανακλάσεις και τα μαύρα πανιά το λέω.;)

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

..........................................................
It’s worth noting here that the Planar’s black levels, in either gamma setting, are comparable to those we’ve measured on all but one or two DLP projectors, and its combination of a high peak light output and impressive blacks are exceeded (on the black level side) only by the latest JVC LCOS designs.
...................................................................

Όλο το review εδώ

:worshippy::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Planar PD8150 - Screenshots (πολλά...)

Μπάμπη με γειά το εργαλείο και καλές θεάσεις.

Για τα screenshots...
Επειδή είχα αναμιχθεί και στην προηγουμενη κουβέντα όπου πέσαν διάφορες προτάσεις για "καλιμπράρισμα" της διαδικασίας ληψης screenshots, θα ήθελα να ξέρω αν δοκίμασες στην πράξη κάποιες απο αυτές τις προτάσεις και τι αποτέλεσμα είχαν.
ΣΣ. Θυμάμαι είχα προτείνει θερμοκρασία λευκού 6500Κ. Αυτή η επιλογή θα δείξει πόσο μακρυά απο το προτυπο είσαι και όχι αυτό που αντιλαμβάνεται το σύστημα όρασης του θεατή. Χρειάζεται custom WB βάσει γκρι-λευκου δείγματος ώστε να υπάρξει κατα το δυνατον ταύτιση οπτικής αντίληψης θεατή - φωτογραφικής αποτύπωσης. Ακριβώς όπως το γράφει ο Γιάννης πιό πάνω, στο πανι με 100ire.

Αποθηκεύεις σε raw ??. Εχεις κάνει σε raw ληψη σκακιέρας, κλίμακας του γκρί ?? και έστω μίας σκηνής ??.
Αν ναι είναι εύκολο να γίνει μια πρώτη (καλή) προσέγγιση αρκεί να χρησιμοποιηθεί ένα ελεγχόμενο-ουδέτερο προγραμμα επεξεργασίας raw (σσ. το μόνο που ξέρω είναι το dcraw. Τα photoshop κλπ εφαρμόζουν ανεξέλεγκτα δικές τους "βελτιστοποιήσεις").
Αν θέλεις ανέβασε κάπου μια τέτοια τριπλέτα (ασπρόμαυρη σκακιέρα, κλιμακα του γκρι 0-255, ενδεικτικά μια δύσκολη σκηνη, σε RAW) και δώσε μου την άδεια να παίξω λίγο.

Υ.Γ. Για custom wb και φωτομέτρηση δεν χρειάζεται να καλύψεις ολόκληρη την οθόνη με άσπρο. Ενα ενδεικτικό τεράγωνο αρκει. Για να γλιτώσεις τις αντανακλάσεις και τα μαύρα πανιά το λέω.;)

Hλία, αυτό το διάστημα είμαι σε απελπιστική κατάσταση... Τρέχω με 2 χειρουργεία ταυτόχρονα. Χρόνος μηδέν, κι όταν λασκάρω λιγάκι το βράδυ βλέπω λίγο EURO.
Μόλις λασκάρω λίγο θα δοκιμάσω και θα σου πώ. Μπορώ να σου στείλω και το Raw αρχείο να το επεξεργαστείς.
Εγώ τώρα τραβάω σε raw αλλά, όπως είπες, το photoshop βγάζει κάτι τρελά. Έτσι προτιμάω να τις αφήνω όπως ακριβώς τραβήχτηκαν με τα γνωστά προβλήματα.
Καλή ιδέα να βάλω χειροκίνητα θερμοκρασία 6500Κ, δεν το έκανα.
Σίγουρα πάντως θα ασχοληθώ μόλις ξεμπλέξω γιατί θέλω αν το παλέψω λίγο κι ελπίζω κάπου να καταλήξουμε.
Ελπίζω αυτή τη φορά να βρούμε κάποια άκρη

Κοιτα τι παθαινει κανεις αν δεν διαβαζει ολα τα θεματα... Χανει κελεπουρια!!

Κατ αρχην περαστικα Μπαμπη με οτι και αν τρεχεις.

Καλοριζικος και καλες θεασεις, φαινεται ψιλοκαλος!!

Αλλα εσυ δεν εβλεπες με εναν HD65?