Μάστορα Νεκτάριε πολύ καλή κατασκευή, αν έχεις χρόνο δήξε μας πως έκανες το όλο στήσιμο:SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Δηλαδη το αποτελεσμα δεν σου αρεσει.?:bigcry:
Μπράβο Νεκτάριε.
Πες μας και πως πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένα τα κομμάτια. Αριστερή προέκταση - Αρ πέλμα - Δε πέλμα - Δε προέκταση: όλα είναι στο ίδιο επίπεδο; Επίσης δουλεύει μόνο σε μία σκάλα (βάθους) ή μπορείς και να αλλάζεις όπως στο χειροκίνητο mode;
Οταν η ρυθμιση βαθους ειναι στο μηδεν πρεπει να ειναι ολα αλφαδια!
Οταν αλλαξεις βαθος, το αριστερο σταθερο, μαζι με τη προεκταση ειναι σε ενα υψος. Το δεξι που μολις ρυθμισες εχει χαμηλωσει και πρεπει να χαμηλωσει επισης στο ιδιο επιπεδο και η προεκταση του.
ΥΣ. Δεν μου αρεσει οπως δουλευει με τα στριφωνια/πεταλουδες το δεξι τμημα. Για οποιαδηποτε αλλαγη βαθους, θελουν ολα ξεσφιγμα και παλι με μια μεταλλικη λαμα, αλφαδιασμα, σφιξιμο με προσοχη και συνηθως ξεφευγει και θελει παλι μικρορυθμιση που τη κανω με χτυπηματα...
Ευχαριστώ για την διευκρίνηση. Είναι όμως χρήσιμη πατέντα αν το αφήσεις σταθερό σε ένα μικρό βάθος και να το έχεις για ρηχά πλανίσματα (ή βαθύτερα με πολλά περάσματα)
Αφου ηρθε η κουβεντα στις diy πλανες βασης να δειξω και εγω τη δικια μου. Μπροστα και πισω ειναι 18αρι κοντρα πλακε που κοπηκε με βαση τα καπακια της πλανης και στην επιφανεια εβαλα mdf. Η πλανη ειναι μονιμα ρυθμισμενη στα 0,7mm και παιρνει ρευμα απο διακοπτη που πηρα απο μαγαζι με βιομηχανικους διακοπτες.![]()
![]()
![]()
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μόλις τελείωσα την αντιγραφή της πατέντας σου για σταθερή πλάνη - ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Δεν έβαλα ακόμα κινητό προφυλακτήρα μέχρι να κάνω μερικές ακόμα δοκιμές για το πόσο ίσια πλανίζει. Τα πρώτα δύο δοκιμαστικά κομμάτια βγήκαν λίγο στραβά. Τα δύο επόμενα - πιέζοντας τα κομμάτια προς τον φράχτη καθώς περνάνε πάνω από την πλάνη - βγήκαν ολόισια. Θα κάνω και άλλες δοκιμές με διάφορα μήκη και πάχη ξύλου, και αν δουλεύει καλά θα βάλω τον προφυλακτήρα του Νεκτάριου.
Κατασκευή με 18χιλ κόντρα πλακέ εκτός από τα μαύρα κομμάτια που είναι 20χιλ MDF. To μόνο δύσκολο κομμάτι ήταν να βγουν τα MDF παράλληλα με την πλάνη, και όλα μαζί κάθετα με το φράχτη - δεν το κατάφερα 100% αλλά πλησίασα αρκετά.
![]()
Μια χαρα. Μη θελουμε και το τελειο με σεγα αξιας 40 και ιδιοκατασκευη μηδενικης αξιας.
Εγω σημερα τη δουλεψα σε πραγματικη αναγκη μεγαλων τεμαχιων σχετια και με ικανοποιησε.
Βάλε του (φτιάξε του) & ένα προφυλακτήρα γιατί ο διάβολος έχει πολλά ποδάρια & μάλιστα τα "βγάζει" όταν λείπουμε εμείς από τον χώρο.
Επίσης όταν τελειώνουμε την κατεργασία & απομακρύνουμε το κομμάτι αυτό λόγω αδράνειας συνεχίζει να ρολλάρει με τα ξυράφια του να παιρνούν με μεγάλη ταχύτητα από την ελεύθερη (αφύλακτη) επιφάνεια.
Ξέχασα να το γράψω: δεν ανεβοκατεβαίνει. Έχω ρυθμίσει την πλάνη στο 0,4mm και προσάρμοσα το MDF ανάλογα.Πολυ ενδιαφερουσα πατεντα. Η δικη μου απορια ειναι πως εχεις καταφερει να ανεβοκατεβαινει το κομματι mdf που ειναι η εισοδος της πλανης μαζι με το αντιστοιχο πλακιδιο της. Αυτα θα πρεπει να κινουνται παραλληλα πανω κατω.
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.