PLASMA 50' HDready η LCD 42' FULLHD?

zoomzoom

Established Member
11 February 2008
100
Αθηνα
-bye-Δίλημμα που χρειάζεται απαντήσεις

* LCD Sony Full HD 40D3500 * 1500ε
* PLASMA Samsung HD ready 50C96 * 1650ε

:FSGSFGS4:
περιμένω την αποψη σας και την τεχνική σας κατάρτιση για να αποφασίσω

Σας ευχαριστω...

Ως κατοχος της συγκεκριμενης 50αρας θα στην προτεινα ανεπιφυλακτα.

μμμ.... ενδιαφέρον , εχω προτίμηση στα video games και στις ταινιες hdef τι αποδοση εχει σε συγκριση με την αλλη ?
ποσο καιρο την εχεις αγοράσει, προβλήματα ?
τι εχεις συνδεσει στην TV ?
:singer:

-bye-Δίλημμα που χρειάζεται απαντήσεις

* LCD Sony Full HD 40D3500 * 1500ε
* PLASMA Samsung HD ready 50C96 * 1650ε

:FSGSFGS4:
περιμένω την αποψη σας και την τεχνική σας κατάρτιση για να αποφασίσω

Σας ευχαριστω...

Φίλε zoomzoom, εάν ο χώρος σου είναι κατάλληλος για 50”, τότε αποκλείεται οτιδήποτε κάτω από αυτό το μέγεθος και ξεκινάμε τη συζήτηση από νέα βάση (υποθέτω από τις αρχικές σου επιλογές ότι το budget σου, είναι περί τα 1.500 ).
Επίσης τη χρήση θα κάνεις στη TV (παιχνίδια, PC, τηλεοπτικό σήμα, δορυφορικά , DVD, BD????)
Για δώσε παραπάνω στοιχεία!!!

μμμ.... ενδιαφέρον , εχω προτίμηση στα video games και στις ταινιες hdef τι αποδοση εχει σε συγκριση με την αλλη ?
ποσο καιρο την εχεις αγοράσει, προβλήματα ?
τι εχεις συνδεσει στην TV ?
:singer:

Την εχω απο τις 15/11/2007 και εχει γραψει περι τις 350 ωρες θεασης. Δεν εχει βγαλει το παραμικρο προβλημα (για τις ωρες που εχει δουλεψει) και επανω της ειναι συνδεδεμενο ενα PS3 με hdmi για παρακολουθηση BluRay και DVD υλικου και για κανενα παιχνιδακι που και που ,καθως και ενας δορυφορικος δεκτης μεσω component.
Σε HD υλικο ειναι παρα πολυ καλη (παντα προσωπικη μου εκτιμηση) και δεν θεωρω οτι εχει να ζηλεψει κατι απο μια μικροτερη LCD λογω FullHD.
Επισης εχει παρα πολυ καλο μαυρο σε σχεση με τις LCD.

Η τιμή της 40D3500 είναι αυτή τη στιγμή γύρω στα 1.200 , αν κάποιος σου είπε 1.500 , μάλλον τόσα του λείπουν τη δεδομένη στιγμή:grandpa:.
http://www.skroutz.gr/s/32804/Sony-KDL-40D3500-40".html

Για την Samsung 50C96, η τιμή της είναι περί τα 1.300 (όχι 1.650)
http://www.skroutz.gr/s/31052/Samsung-PS50C96H-50".html

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η 50C96 είναι ανώτερη και καλύτερη αγορά από τη 40D3500.

Υ.Γ. Εκεί που σου έδωσαν τις τιμές που αναφέρεις στο αρχικό σου post, συμπεραίνω ότι τους χρειάζονται επειγόντως 300 (λογαριασμός ρεύματος ή τηλεφώνου κ.λ.π.):BDGBGDB55:

Ειστε σιφουνες ! δεν περιμενα γρηγορες απαντησεις !

Μια μικρή ιστορία λοιπον μετα απο 10 χρόνια με Sony 29c3 100hz pip κ.λ.π

*2005 πηρα projector Hitachi TX100 λογω της συμπαθειας στην μεγαλη οθονη και στα ντοκυμαντερ ! απλα καταπληκτικος !
Τωρα μπηκα στην αναζητηση TV καιρος ειναι..
Βλέπω πολλες ταινιες ποσο μαλλον τωρα με HD dvd η και Blueray DVD και θα την χρησιμοποιησω επισης με PS2 και XBOX360..
Tηλεοπτικες εκπομπες,παρακολουθω σπανια εως καθολου.
Ευχαριστω!

Επισης και απο design η Sony για μενα στο συγκεκριμενο μοντελο μενει πισω...

Electronics%20LCD%20Sony%2040%20D3500%20series-Hero1254569467500.jpg

ps50c96hdxlarge.jpg

Ως κάτοχος της 42ΡΧ80 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος (και σε τηλεοπτικό και σε DVD - upscaled και σε BD μέσω PS3), μέχρι στιγμής και θα στην πρότεινα ανεπιφύλακτα (τιμή 1.000 – 1.100 ).
Επειδή όμως είναι plasma και μου φαίνεται ότι είσαι λίγο ‛παιχνιδιάρης’ θα σου πρότεινα να επιλέξεις LCD στις 46’’ π.χ. η 46D3500 (1.500 – 1.600 )
http://www.skroutz.gr/s/32501/Sony-KDL-46D3500-46".html

Υ.Γ. 1. Ο Νίκος έχει δίκιο (και προσωπική μου άποψη) η 50C96 είναι καλύτερη αγορά από την 40D3500
Y.G.2. Πριν αποφασίσεις ρίξε μια ματιά στο forumγια τα υπέρ και τα κατά των τεχνολογιών PLASMAκαι LCD, και σε όποιο μοντέλο καταλήξεις προσπάθησε να το δεις από κοντά για να αποκτήσεις πιο ολοκληρωμένη άποψη.

Πάρε την 46D3500 που είναι πολύ κοντά στο budget που είναι μια ασφαλέστερη και καλύτερη επιλογή για gaming κατα τη γνώμη μου.Όσον αφορά το design περί ορέξεως... εγώ προσωπικά πάντα μου αρέσει το matte

κ. Τις ειδα απο κοντα στην samsung μου εκανε εντυπωση το μεγεθος, το μαυρο της και τα απαλα χρώματα της σε HD ready που την ειδα , μου αρεσε , αλλα δεν ειχε αυτη την λεπτομερεια της Full HD.
Ακομα και με PS2 και με blueray..
H Sony 42' μικροτερη βεβαια, αλλα μεγαλυτερη πιστοτητα στην λεπτομερεια, πιο καθαρα χρωματα περισσοτερη οξυτητα...
Με ενημερωσαν επισης οτι εχει καποιο συστημα διορθωσης οθονης η Samsung.
Περισσοτερα τεχνικα χαρακτηριστικα μπορειτε να μου πειτε και για τις δυο? και το τι πρεπει να προσεξω τα υπερ και τα κατα?
που ειναι μεσα στο φορουμ τα συγκριτικα για αυτες τις δυο τεχνολογιες?
ευχαριστω παιδιά και παλι !

Last edited:
Δεν υπαρχει συγκριση 40-42" με 50".

Το πρωτο μεγεθος ειναι απλα ανεπαρκες για εμπειρια home cinema.

Παντως επειδη θα κυκλοφορησουν συντομα οι νεες πλασμα της Samsung καλυτερα να περιμενεις λιγο η κοιτα τις καινουργιες LG 50PG6000 και Panasonic 50PX80 oι οποιες εχουν παρει πολυ καλες κριτικες (η δευτερη για την 42αρα καθως η 50αρα κυκλοφορει συντομα).

Κακώς συγκρίνεις 40αρα με 50αρα οθόνη, ανεξαρτήτως τεχνολογιών! είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια....
Βάλε μια σύγκριση μεταξύ ίδιων ιντσών για να έχεις και σωστότερες απαντήσεις!
Πάντως σε σχέση με τα γραφόμενα στο forum ... size DOES MATTER... όσο μεγάλη και αν σου φανεί μια τηλεόραση την πρώτη φορά ... μετά απο λίγο λες "και λίγη είναι" .... προσωπικά απορώ πως τόσο καιρό έβλεπα με 32αρα στο σαλονι και 26αρα στην κρεβατοκάμαρα και όχι με 46αρα και 32αρα αντίστοιχα όπως είμαι σήμερα (η 26αρα να φανταστείς, που περίσεψε παίζει ως monitor στο PC πλέον)

Δεν υπαρχει συγκριση 40-42" με 50".

Το πρωτο μεγεθος ειναι απλα ανεπαρκες για εμπειρια home cinema.

Παντως επειδη θα κυκλοφορησουν συντομα οι νεες πλασμα της Samsung καλυτερα να περιμενεις λιγο η κοιτα τις καινουργιες LG 50PG6000 και Panasonic 50PX80 oι οποιες εχουν παρει πολυ καλες κριτικες (η δευτερη για την 42αρα καθως η 50αρα κυκλοφορει συντομα).

Ουγκ , το χλωμο προσωπο " ο ποταμος " σου εδωσε την πιο σωστη απαντηση κατ εμε ........μα το Μανιτου.:music-smiley-005:

To οτι το μεγεθος μετραει ειναι βεβαιο. Ομως κακα τα ψεματα, μια τηλεοραση ειναι και μερος της επιπλωσης ενος σαλονιου και πρεπει να δενει με τον χωρο. Δεν ειναι σαν τον προβολεα που εμφανιζεται το πανι μονο οταν το θελεις. Η τηλεοραση θα ειναι παντα εκει. Συνεπως θα πρεπει να υπαρχει και μια ισορροπια του μεγεθους της τηλεορασης με το χωρο που θα "μπει" γενικοτερα και οχι με μονο κριτηριο την αποσταση θεασης. Νομιζω οτι εαν "κρεμαστει" σε σαλονι, θα ειναι ασχημο να φαινεται πως τα παντα μεσα σε αυτο εχουν στηθει γυρω απο την τηλεοραση.

To οτι το μεγεθος μετραει ειναι βεβαιο. Ομως κακα τα ψεματα, μια τηλεοραση ειναι και μερος της επιπλωσης ενος σαλονιου και πρεπει να δενει με τον χωρο. Δεν ειναι σαν τον προβολεα που εμφανιζεται το πανι μονο οταν το θελεις. Η τηλεοραση θα ειναι παντα εκει. Συνεπως θα πρεπει να υπαρχει και μια ισορροπια του μεγεθους της τηλεορασης με το χωρο που θα "μπει" γενικοτερα και οχι με μονο κριτηριο την αποσταση θεασης. Νομιζω οτι εαν "κρεμαστει" σε σαλονι, θα ειναι ασχημο να φαινεται πως τα παντα μεσα σε αυτο εχουν στηθει γυρω απο την τηλεοραση.

Μια τηλεοραση με λιγο μερακι παντα μπορει να δεσει με το χωρο οσο μεγαλη και αν ειναι...-bye-

592194