PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???

Απάντηση: Re: PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???

Λαμπαδαριου Παναγιωτης said:
Αν συμφωνουσαμε ολοι ρε παιδια τοτε ολοι την ιδια TV θα ειχαμε.Η τον ιδιο προβολεα.

Ακριβώς!!! :music-smiley-005: :grinning-smiley-043

Φίλε rivers δέν μπορώ να καταλάβω τον τόνο σου..

Εάν έχεις καταλάβει προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός στην προσπάθειά μου να καταλήξω στην σωστή αγορά γιατί κακά τα ψέμματα 2-3000 ευρώ δέν είναι λίγα χρήματα και στην τελική αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας εδω μεσα (ή για τους περισσότερους έστω)...να κάνουμε τη σωστή αγορά.
Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις προτεραιότητές του. Σκοπός μου δέν είναι να επηρεάσω κανέναν. Αυτό που θέλω είναι η βοήθειά σας, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, να καταλήξω κάπου. Ουτε 'κολλημένος' είμαι με κάποια τεχνολογία αλλά ούτε και υποστηρικτής κάποιας.
Μεταφέρω σε αυτό το forum τις λίγες σχετικά εμπείρίες που είχα μεχρι σήμερα στην θέαση τηλεοράσεων απο την σκοπιά ενός απλού καταναλωτή, χωρίς να είμαι καποιος ειδικός επι του θέματος. Νομίζω όμως πως σε όλα τα post μου μέχρι τώρα εξέφραζα την άποψή μου με επιχειρήματα. Και, εάν πρόσεξες παραπάνω, ΝΑΙ έχω κι εγώ lcd τηλεόραση, όχι βέβαια κάποια μεγάλη και super hi tech, μια 20'' toshiba, τελευταίας όμως γενιάς η οποία όσο και άν προσπάθησα να τη ρυθμήσω η εικόνα της στο τηλεοπτικό σήμα είναι χάλια. Αλλά και πολύ καλός μου φίλος που έχει μια καινούρια 32'' πάλι η ίδια απογοήτευση...τώρα εάν εσύ εννοείς ρύθμιση απο κάποιον ψαγμένο ή ειδικό, δυστυχώς ανήκω κι εγώ στην πλειοψηφία των καταναλωτών που αυτό που θέλουν ειναι να αγοράσουν ένα προϊόν που να τους δίνει ευχαρίστηση και όχι να τους πονοκεφαλιάζει απαιτόντας ειδικές γνώσεις απο αυτούς. Τώρα εάν εσύ δυσανασχετείς γιατί κατα κάποιον τρόπο τα λεγόμενά μου αμφισβητούν την επιλογή σου (sony lcd αν κατάλαβα καλά) αυτό είναι άλλο θέμα. Είπαμε όλες οι τεχνολογίες έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτηματα τους. Και η αλήθεια είναι οτι ακόμη δέν ειμαι βέβαιος σε τί αγορά θα καταλήξω, απλά βάσει αυτών που έχω δεί μέχρι σήμερα, δίνω περισσότερες πιθανότητες στις πλάσμα.

Τώρα όσον αφορά τις εντυπώσεις μου απο την θέαση τηλεοράσεων σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, δυστυχώς είναι η μοναδική ευκαιρεία μου (και σχεδόν όλων μας) να δώ όλα τα μοντέλα που μ'ενδιαφέρουν. Ανέφερες πως έχεις δεί τηλεοράσεις 5000 ευρώ να παίζουν με χάλια εικόνα και να θάβονται. Μα και βέβαια! Είναι μία αδικία που όλοι γνωρίζουμε..το χάλια τηλεοπτικό σήμα, οι διακλαδωτές, οι αρρύθμιστες τηλεοράσεις...εάν πρόσεξες όμως στα ποστ μου γράφω τη γνώμη μου για ποιότητα εικόνας που είδα ΜΟΝΟ στις τηλεοράσεις που έχουν στα ειδικά σταντ και οι οποίες είναι απευθείας συνδεδεμένες με dvd και προφανώς σύνδεση hdmi. Και άν έχεις προσέξει τα μεγάλα καταστήματα έχουν και μερικά τέτοια μοντέλα, προφανώς στα πλαίσια ειδικής προώθησης γιαυτά. Εννοείται πως δέν θα ήμουν τόσο αφελής ωστε να γράψω την γνώμη μου για την εικόνα τηλεοράσεων σε καταστήματα που παίζον όλες μαζί τηλεοπτικό σήμα με διακλαδωτή!

Φιλε PARALLAX

Σε καθε τηλεοραση ισχυει οτι η εικονα ειναι αναλογη του σηματος. Αν το σημα ειναι χαλια η εικονα θα ειναι χαλια. Απο εκει και περα οταν εγω με τον γνωστο αποκωδικοποιητη Patatasat και το ταψι των 60 εκατοστων που δινει η Nova , καταφερνω να εχω ικανοποιητικη εως πολυ καλη εικονα (αναλογα το καναλι και το το bit rate) που σιγουρα δεν ειναι χειροτερη απο οσες plasma η CRT εχω δει εως τωρα , δεν βλεπω το λογο να γινονται γενικευσεις για κακη τηλεοπτικη εικονα LCD.
Κραταω καποια επιφυλαξη για απλα αναλογικα καναλια τα οποια δεν εχω δει καθολου γιατι σπιτι μου δεν εχω καν τηλεοπτικη κεραια εδω και καιρο (την εβγαλα επειδη ολα τα καναλια ηταν χαλια).

Φιλικα παντα. Γιαννης.

Last edited:
Εγω παντως για αλλη μια φορα πολυ θα ηθελα να δω τις διαφορες μιας lcd 1920x1080 με μια 1366χ768. (46X2000 με 46V2000)

Μηπως κανεις ειχε την τυχη να δει αυτες τις 2 αναλυσεις διπλα - διπλα?

ΝΑΣΟΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ said:
Tι λέει-όμως-για όλα αυτά ο φίλος μας Βασίλης???

panosxgr said:
Ο Βασίλης μας έβαλε στο λούκι και αυτός εξαφανίστηκε! :chinscratch: :captain:

Καλημέρα σε όλους και σας ευχαριστώ για τις πολύ καλές συμβουλές και απόψεις!

Όχι ρε παιδιά, δεν χάθηκα!-bye-

Απλά, αποκτήσαμε την δεύτερή μας κόρη πολύ-πολύ πρόσφατα, και όπως καταλαβαίνετε είμαι ΑΛΛΟΥΥΥΥΥΥ!!!:firstprize: :award: :ernaehrung004: :Banane0:

Re: Απάντηση: PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???

vassilisg said:
Απλά, αποκτήσαμε την δεύτερή μας κόρη πολύ-πολύ πρόσφατα, και όπως καταλαβαίνετε είμαι ΑΛΛΟΥΥΥΥΥΥ!!!:firstprize: :award: :ernaehrung004: :Banane0:
Nα ζήσει πάντα ευτυχισμένη και να σας κάνει και εσάς ακόμη περισσότερο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???

MHTΣ said:
Nα ζήσει πάντα ευτυχισμένη και να σας κάνει και εσάς ακόμη περισσότερο...

Να είσαι καλά φίλε μου! Εύχομαι ό,τι καλύτερο και σε σένα! :smile:

Βασίλη να τη χαίρεστε και να είσαστε όλοι πάντα ευτυχισμένοι! :Banane0:

Βαγγέλης

Βασίλη, να τη χαίρεστε και να είναι γερή και δυνατή!! Τώρα σε βλέπω να πηγαίνεις τελικά για καμιά αγορά βιντεοκάμερας για να τραβάς το αγγελούδι σου!!! :award:

Καλησπέρα σε όλους και σας ευχαριστώ πραγματικά για τις καλές ευχές σας!

Πάντως για να συνεχίσω το θέμα μου, όντας δίκαιος και ειλικρινής, σε πρόσφατη επίσκεψη στo Carrefour Κηφισίας, και βλέποντας όλες τις ανοικτές LCD που υπήρχαν, κατέληξα ότι την πιο γλυκιά και φυσική εικόνα απ'όλες εκεί μέσα (Philips, Sony, Samsung, Thomson, κ.α.) την έχουν οι Philips.

To σήμα ήταν το κλασικά διακλαδωμένο τηλεόρασης για όλες. Αυτές που έπαιζαν HQ demo, τις εξαίρεσα από τη διαδικασία γιατί είναι σαν να συγκρίνεις τον φάντη με το ρετσινόλαδο! Στη συνέχεια, οι Samsung έρχονται δεύτερες και τρίτες οι Sony.

Σε τιμή βέβαια, οι πιο οικονομικές είναι οι Samsung. Αν το δεις δηλαδή οικονομοτεχνικά, πας για Samsung. Αν βάλεις και το συναίσθημα μέσα, πας για Philips, λέω εγώ τώρα.

Από πλευράς ιντσών τώρα, θα έλεγα ότι για μια τυπική απόσταση των 3-3,5 μέτρων, μάλλον οι 37 ίντσες είναι μονόδρομος. Για να μην πω ότι και οι 40 ίντσες μάλλον δεν θα κουράσουν, αλλά τ'αντίθετο!

Από πλευράς τιμών τώρα, η πλειονότητα των αγοραστών μάλλον θα καλυφθεί πολύ καλά με budget μέχρι τα 1.800 ευρώ, ίσως και λιγότερο (για 37 ίντσες μιλάω πάντα).

Αυτά από μια πολύ πρόχειρη ανασκόπηση.

Last edited:
Βασίλη Καλημέρα

Πρώτα απο ολα τις θερμότερες ευχές μου για το μωράκι σας :firstprize:
Να ειναι πάντα καλά και να την χαίρεστε !!

Εχεις δικιο, κατω απο 37 ιντσες δεν λεει ...

Φιλε Βασιλη συγνωμη αλλα με μια επισκεψη στα Carrefour δεν βγαζεις ακρη για την εικονα. Εγω μεχρι να ρυθμισω την τηλεοραση μου περασαν δυο εβδομαδες πειραματισμων και ακομη μετα απο δυο μηνες ολο και κατι αλλαζω. Αποκλειεται οι πωλητες των καταστηματων να εχουν ψαξει για τις σωστες ρυθμισεις τοσο πολυ. Μαλον τυχαια εδειχναν.

Last edited:

Rivers said:
Φιλε Βασιλη συγνωμη αλλα με μια επισκεψη στα Carrefour δεν βγαζεις ακρη για την εικονα. Εγω μεχρι να ρυθμισω την τηλεοραση μου περασαν δυο εβδομαδες πειραματισμων και ακομη μετα απο δυο μηνες ολο και κατι αλλαζω. Αποκλειεται οι πωλητες των καταστηματων να εχουν ψαξει για τις σωστες ρυθμισεις τοσο πολυ. Μαλον τυχαια εδειχναν.

γιατί να μην έχουμε πάνω τις εργοστασιακές (default) ριθμίζεις;:grandpa:

Nομίζω ότι όλα είναι σχετικά. Aνάλογα πως του αρέσει καθενός. Πολλοί δεν έχουν και ιδιαίτερο πρόβλημα εκτός και αν βλέπεις βέβαια το άσπρο μαύρο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???

Rivers said:

Φίλε Rivers είσαι σωστός και δεν θα διαφωνήσω. Οι ρυθμίσεις που είχαν οι τηλεοράσεις που είδα στο Carrefour ήταν σίγουρα τυχαίες και σίγουρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ίδιο διακλαδωμένο σήμα έχει άλλη ισχύ στην πρώτη τηλεόραση που θα διοχετευτεί απ'ότι στην τελευταία που θα φτάσει. Συμφωνώ ακόμα ότι με μια βόλτα στο Carrefour σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.

Αυτό απλά που αντιλαμβάνομαι είναι το εξής. Επειδή δεν υπάρχει καμμια πιθανότητα - για εμένα τουλάχιστον - να βρω το χρόνο για να 'γυρίσω' 5-6 διαφορετικά καταστήματα, ώστε να δω τις ίδιες τηλεοράσεις με σήμα αναλογικό, με σήμα ψηφιακό, με demo ή όποιο άλλο συνδυασμό σήματος, εκτιμώ ότι η απόφαση που θα πάρω θα στηρίζεται - κατά 99,99% - σε αυτό που θα δω μια-δυο φορές σε ένα-δυο πολυκαταστήματα (όπως κι αν λέγονται αυτά), συγκρίνοντας τα χαμηλότερα specs από αυτά που μπορούν να αποδώσουν οι τηλεοράσεις (χαμηλότερα specs=τηλεοπτικό διακλαδωμένο σήμα, σε κακές συνθήκες φωτισμού, σε λάθος αποστάσεις θέασης, κ.λ.π.).

Έτσι, αυτό που κατάλαβα στο Carrefour τις προάλλες, είναι πως με το ίδιο χάλια τηλεοπτικό, διακλαδωμένο, σήμα, απο διαφορετικές αποστάσεις θέασης, και κάτω από διαφοροποιημένο φωτισμό, από όλες τις τηλεοράσεις, οι Philips είχαν την πιο 'γλυκιά' και 'φυσική' εικόνα από όλες τις άλλες. Η σύγκριση αυτή βασίστηκε και σε μοντέλα με παρεμφερείς τιμές.

Μακάρι να μπορούσα να κάνω σύγκριση σε σωστές συνθήκες! ...ακόμα όμως κι αν μπορούσα, θα έπρεπε να ήμουν σίγουρος ότι α) θα μπορούσα να εξασφαλίσω αντίστοιχα σωστές συνθήκες θέασης στο σπίτι, και β) θα ήμουν έτοιμος να αξιοποιήσω στο έπακρον όλα τα καλούδια της τηλεόρασης που θα αγόραζα.

Βασίλη, ποια μοντέλα της Philips σου άρεσαν περισσότερο? Θυμάσαι κανένα?