Απάντηση: Re: Απάντηση: PLASMA ή LCD, και πόσες ίντσες τελικά???
Rivers said:
Φιλε Βασιλη συγνωμη αλλα με μια επισκεψη στα Carrefour δεν βγαζεις ακρη για την εικονα. Εγω μεχρι να ρυθμισω την τηλεοραση μου περασαν δυο εβδομαδες πειραματισμων και ακομη μετα απο δυο μηνες ολο και κατι αλλαζω. Αποκλειεται οι πωλητες των καταστηματων να εχουν ψαξει για τις σωστες ρυθμισεις τοσο πολυ. Μαλον τυχαια εδειχναν.
Φίλε Rivers είσαι σωστός και δεν θα διαφωνήσω. Οι ρυθμίσεις που είχαν οι τηλεοράσεις που είδα στο Carrefour ήταν σίγουρα τυχαίες και σίγουρα κανείς δεν γνωρίζει αν το ίδιο διακλαδωμένο σήμα έχει άλλη ισχύ στην πρώτη τηλεόραση που θα διοχετευτεί απ'ότι στην τελευταία που θα φτάσει. Συμφωνώ ακόμα ότι με μια βόλτα στο Carrefour σίγουρα δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα.
Αυτό απλά που αντιλαμβάνομαι είναι το εξής. Επειδή δεν υπάρχει καμμια πιθανότητα - για εμένα τουλάχιστον - να βρω το χρόνο για να 'γυρίσω' 5-6 διαφορετικά καταστήματα, ώστε να δω τις ίδιες τηλεοράσεις με σήμα αναλογικό, με σήμα ψηφιακό, με demo ή όποιο άλλο συνδυασμό σήματος, εκτιμώ ότι η απόφαση που θα πάρω θα στηρίζεται - κατά 99,99% - σε αυτό που θα δω μια-δυο φορές σε ένα-δυο πολυκαταστήματα (όπως κι αν λέγονται αυτά), συγκρίνοντας τα χαμηλότερα specs από αυτά που μπορούν να αποδώσουν οι τηλεοράσεις (χαμηλότερα specs=τηλεοπτικό διακλαδωμένο σήμα, σε κακές συνθήκες φωτισμού, σε λάθος αποστάσεις θέασης, κ.λ.π.).
Έτσι, αυτό που κατάλαβα στο Carrefour τις προάλλες, είναι πως με το ίδιο χάλια τηλεοπτικό, διακλαδωμένο, σήμα, απο διαφορετικές αποστάσεις θέασης, και κάτω από διαφοροποιημένο φωτισμό, από όλες τις τηλεοράσεις, οι Philips είχαν την πιο 'γλυκιά' και 'φυσική' εικόνα από όλες τις άλλες. Η σύγκριση αυτή βασίστηκε και σε μοντέλα με παρεμφερείς τιμές.
Μακάρι να μπορούσα να κάνω σύγκριση σε σωστές συνθήκες! ...ακόμα όμως κι αν μπορούσα, θα έπρεπε να ήμουν σίγουρος ότι α) θα μπορούσα να εξασφαλίσω αντίστοιχα σωστές συνθήκες θέασης στο σπίτι, και β) θα ήμουν έτοιμος να αξιοποιήσω στο έπακρον όλα τα καλούδια της τηλεόρασης που θα αγόραζα.